محیط زیست:سنجش هواخاموش نشده، آفلاین شده!

اشرفی پور تاكید كرد: بزرگ نمایی مسایلی كه جنبه اجتماعی دارد كار زیبنده ای نیست و البته مردم فهیم و شریف ما خوب موضوع را درك می كنند!


مدیركل محیط زیست تهران خطاب به برخی منتقدان در شورای شهر گفت: با ژست های ژورنالیستی غوغا سالاری نكنید. برنامه های مدیریت كاهش آلودگی هوا بسیار مهم و اساسی تر از آن هستند كه بخواهیم برای مطرح كردن خود مطالبی را از سر ناآگاهی با مقاصد خاص مطرح كنیم.

'رسول اشرفی پور' روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: دو سه روز گذشته، افرادی در زمینه آلودگی هوا حرف هایی زدند كه این افراد خود در گود كار تخصصی هستند. جای بسی تاسف است كه با دادن اطلاعاتی كذب ذهن شهروندان را مكدر می كنند.

'معصومه ابتكار' رییس كمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در سیصد و چهل و دومین جلسه علنی این شورا گفته بود كه ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای محیط زیست 10 روز است كه از مدار خارج شده و سنجشی انجام نمی‌دهد در صورتی كه در شرایط حساس قرار داریم.

وی در پاسخ به این پرسش كه آیا ایستگاههای سنجش آلودگی هوا از مدار خارج شده است یا خیر؟ اظهار داشت: هیج ایستگاه سنجش آلودگی هوا از مدار خارج نشده است و اظهارات گفته شده كذب است.

وی تاكید كرد: داده های ایستگاههای سنجش آلودگی هوا كمتر از 10 روز است برای یكپارچه سازی و داده گیری از نرم افزار های جدید و به لحاظ امنیتی و مسایل فنی به صورت ' آف لاین' دریافت می شود و هیچ ایستگاهی از مدار خارج نشده است.

وی گفت: طی مدت یادشده و آف لاین بودن سیستم، داده های دریافتی با آمار شركت كنترل كیفیت هوا هر روز تطبیق داده می شد و به همین دلیل هیچ مشكلی و ایرادی بر نتایج استخراجی داده ها و خروجی وارد نبوده است.

وی در توضیح اینكه گفته شده در جدول اطلاع رسانی شركت كنترل كیفیت هوا، جای آمار ایستگاههای سنجش آلودگی هوای محیط زیست خالی است؟ گفت: كار مشترك خوبی در این زمینه از سوی مركز پایش این اداره كل با شركت كیفیت هوای شهرداری تهران از قبل انجام می شده و هنوز نیز ادامه دارد؛ با توجه به مصوبات كارگروه كاهش آلودگی هوای تهران، مرجع اطلاع رسانی داده های ایستگاههای سنجش آلودگی هوای تهران مركز پایش سازمان محیط زیست است.

وی با اشاره به اظهارات گفته شده درشورای شهر راجع به عملكرد محیط زیست استان تهران گفت: با توجه به اطلاعات این دوستان از كارهای فنی انجام شده، مشخص می شود برخی افراد با نیت های دیگری این مباحث را در جراید و خبرگزاری ها مطرح می كنند.

اشرفی پور اعلام كرد: در نیمه اول سال جاری، 12 ایستگاه جدید مجهز به فن آوری های روز به ایستگاههای سنجش آلودگی هوای تهران اضافه شده است.

وی با بیان اینكه موضوع آلودگی هوا صرف نظر از تهران بزرگ به شهرستان های اطراف تهران نیز مربوط می شود، افزود: محیط زیست استان تهران در مدت یاد شده 10 ایستگاه نیز در اطراف پایتخت وارد مدار كرده است.

وی توضیح داد: ایستگاههای سنجش آلودگی هوا متشكل از سه مدل متفاوت هستند و هر كدام نرم افزار خاص خود را برای اخذ داده ها دارند.

وی اضافه كرد: سازمان محیط زیست طی اقدامی مهندسی، در سه ماه گذشته با وجود روی مدار بودن و نیز افزایش تعداد ایستگاهها، نسبت به یكپارچه سازی و ارتقا نرم افزار واحد اقدام كرده است.
وی گفت: با توجه به اتمام قرارداد پیمانكار قبلی و در هنگام عقد قرارداد با پیمانكار جدید، تجهیز و نگهداری ایستگاهها، ارتقا نرم افزار ها و یكپارچه سازی نرم افزار در دستور كار قرار دارد.

مدیركل محیط زیست استان تهران با بیان اینكه قرار نیست وضعیت آلودگی هوا را بزرگ نمایی كنیم گفت: طی چند روز گذشته در شرایط ناسالم قرار داشتیم ولی هیچ دستورالعمل و ضابطه ای نمی گوید كه هر شرایط ناسالمی را آنقدر در دید شهروندان بزرگ نمایی كنیم كه گویی در شرایط بحران بسر می بریم.

اشرفی پور تاكید كرد: بزرگ نمایی مسایلی كه جنبه اجتماعی دارد كار زیبنده ای نیست و البته مردم فهیم و شریف ما خوب موضوع را درك می كنند!

وی با اشاره به اظهارات برخی افراد مبنی بر اینكه چرا كمیته اضطرار تشكیل نمی شود گفت: نشست كمیته مواقع اضطراری آلودگی هوا ضوابط و شرایط خود را دارد كه در دوره قبل مشاهده كردیم با چه شرایط مناسبی این كمیته تشكیل شد.

وی ادامه داد: بسیاری از برنامه های كاهش آلودگی هوا باید در میان مدت اجرا شود و بی تردید پس از دریافت نقطه نظرات و تصمیمات استانی در سطح ملی اعم از كمیته و كمیسیون های مربوطه و چه در سطح شورای ملی به بحث و تبادل نظر و تصمیم گیری قرار می گیرد.


آینده
 

Similar threads

بالا