مباحث مرتبط با آزمون طراحی معماری

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
آقا فرزاد تو مبحث 4 بند 4-2-5-11 نوشته در ساختمانهای گروه 1 تا 5 ،برای زمینهای بالای 200 متر حیاط داخلی 6% الزامی است، یعنی نمیشه نورگیر نزنیم؟

آره دیگه باید باشه.بنظرم نورگیر خوبه.دستتون رو واسه طراحی بهتر باز میزاره.
اگه هم نزارید فوقش امتیاز کم میشه دیگه:smile:تو طراحی به شیوه اتوبوسی(این اصطلاح رو اینجا یاد گرفتم:))نورگیر بکار میاد.چون عمق واحد ها زیاد میشه.

arastee

عضو جدید
سلام .
بله درست میگید.تو اون قسمت پوتر یا تیرشون رو تو کد پایین تری اجرا میکنن.(تو کد گذر)میشه این رو بطور کتبی نوشت که مثلا این پوتر تو این کد اجرا میشه.
مرسی از پاسختون ولی ما پوتر رو آوردیم پایین،سقف زیرزمین چی؟تو کار این دوستمون که اسفند قبول شدن هم همین مسئله هست!

minamir3000

کاربر فعال
مرسی،راستی آقا فرزاد به نظر شما اتوبوسی طراحی کنیم بهتره یا از طول نصف کنیم،آخه به نظر من اتوبوسی فقط یک واحد رو از نظر نور بهتر میکنه ولی پارکینگ رو خراب میکنه،هال هم کم عرض می شه

arastee

عضو جدید
دوستان یک سوال،منظور از فضاهای اقامت اصلی در صفحه 25 مبحث چهار بند4-2-5-15 و فضاهای اقامت تو همین صفحه بند 4-2-5-16 چیه؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
مرسی از پاسختون ولی ما پوتر رو آوردیم پایین،سقف زیرزمین چی؟تو کار این دوستمون که اسفند قبول شدن هم همین مسئله هست!

اون مسئله هم حل شدنیه.اونجا میشه از ستونک هم استفاده کرد.
قطعا کاری به این موارد ندارن.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
مرسی،راستی آقا فرزاد به نظر شما اتوبوسی طراحی کنیم بهتره یا از طول نصف کنیم،آخه به نظر من اتوبوسی فقط یک واحد رو از نظر نور بهتر میکنه ولی پارکینگ رو خراب میکنه،هال هم کم عرض می شه

بنظرم تو عرض های بیشتر از 12 متر اینطوری طراحی کردن بهتره.
چرا خیلی تاثیری رو پارکینگ نمیاره.اگه دقت کنید پارکینگ هاش هم تامین میشه.اگه تمایل داشتید رو نقشه هم میتونید صحبت کنیم.

minamir3000

کاربر فعال
بنظرم تو عرض های بیشتر از 12 متر اینطوری طراحی کردن بهتره.
چرا خیلی تاثیری رو پارکینگ نمیاره.اگه دقت کنید پارکینگ هاش هم تامین میشه.اگه تمایل داشتید رو نقشه هم میتونید صحبت کنیم.
درست میگید،ولی تا حالا غیر 87 عرض بالای 12 ندادن ،منظورم همون عرضای کمتر از 12 بود

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
درست میگید،ولی تا حالا غیر 87 عرض بالای 12 ندادن ،منظورم همون عرضای کمتر از 12 بود

اگه کمتر از 12 بود مثلا 10 همونطور که خودتون گفتیدذ دیگه منطقی نیست اونطوری طراحی کردن.مجبوریم قشرده طراحی کنیم.در اون حالت هم اگه زمین شمالی باشه واسه واحد شمالی باید حتما نورگیر بزاریم.شاید با دوتا نورگیر هم نیاز باشه.

minamir3000

کاربر فعال
اگه کمتر از 12 بود مثلا 10 همونطور که خودتون گفتیدذ دیگه منطقی نیست اونطوری طراحی کردن.مجبوریم قشرده طراحی کنیم.در اون حالت هم اگه زمین شمالی باشه واسه واحد شمالی باید حتما نورگیر بزاریم.شاید با دوتا نورگیر هم نیاز باشه.

من 89 رو اتوبوسی میخام طراحی کنم پارکینگشو ببینید ،یه ماشین رو مجبور شدم بذارم زیر پیش آمدگی 2 متر،درسته این کار؟راستی عرضش 12 متره
1.jpg

MAHRAZ

عضو جدید

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
من 89 رو اتوبوسی میخام طراحی کنم پارکینگشو ببینید ،یه ماشین رو مجبور شدم بذارم زیر پیش آمدگی 2 متر،درسته این کار؟راستی عرضش 12 متره
مشاهده پیوست 183991

خب نیازی نیست اون پخ رو تو زیر زمین هم رعایت کنید که.
وقتی پخ تو گذر باشه (مثل ساختمان های دو نبش) اونوقت نمیشه پخ رو تو زیر زمین از بین برد.
اصلا منطق پخ زدن سمت جنوب ساختمان های جنوبی اینه که ،وقتی پیشروی شما از پیشروی همسایه ها بیشتره اونوقت باید پخ 45 درجه رو رعایت کنید تا مانع نورگیری همسایه نشید.مگر اینکه همسایه رضایت نامه کتبی بده.

minamir3000

کاربر فعال
خب نیازی نیست اون پخ رو تو زیر زمین هم رعایت کنید که.
وقتی پخ تو گذر باشه (مثل ساختمان های دو نبش) اونوقت نمیشه پخ رو تو زیر زمین از بین برد.
اصلا منطق پخ زدن سمت جنوب ساختمان های جنوبی اینه که ،وقتی پیشروی شما از پیشروی همسایه ها بیشتره اونوقت باید پخ 45 درجه رو رعایت کنید تا مانع نورگیری همسایه نشید.مگر اینکه همسایه رضایت نامه کتبی بده.
پیلوته،پخ خط چینه

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
پیلوته،پخ خط چینه

ببخشید من فکر کردم زیر زمینه.
خب اگه نخواید واحد هاتون رو اتوبوسی طراحی کنید چیکار میکنید؟منظورم اینه که در غیر اینثپصورت میتونید تامین پارکینگ کنید؟
چون الزام به وسط بودن راه پاه زمانی که واحد هارو شمالی جنوبی (فشرده) طراحی میکنید وجود داره.در حقیقت تو حالت خطی(اتوبوسی)انعطاف پذیری بیشتری برای محل راه پله و آسانسور دارید.

minamir3000

کاربر فعال
ببخشید من فکر کردم زیر زمینه.
خب اگه نخواید واحد هاتون رو اتوبوسی طراحی کنید چیکار میکنید؟منظورم اینه که در غیر اینثپصورت میتونید تامین پارکینگ کنید؟
چون الزام به وسط بودن راه پاه زمانی که واحد هارو شمالی جنوبی (فشرده) طراحی میکنید وجود داره.در حقیقت تو حالت خطی(اتوبوسی)انعطاف پذیری بیشتری برای محل راه پله و آسانسور دارید.
آره اگه اتوبوسی نباشه پارکینگ راحت تامینه ولی چون شمالیه اگه اتوبوسی نباشه واحد شمال به نظرم خراب میشه

aydaaaa

کاربر بیش فعال
درود بر معماران
من آزمون اسفند 91 با امتیاز 25 قبول شدم ( برش هم فرصت نکردم بزنم)
پیروز باشید
مشاهده پیوست 183972

مگه میشه از این پله ها هم داد؟؟؟؟ آخه چشم پله نداشته باشیم به خاطر دودکش بودن. من همیشه دو بازوی معمولی بدون چشم پله تمرین میکنم:-(

khaffafi

عضو جدید
درود بر معماران
من آزمون اسفند 91 با امتیاز 25 قبول شدم ( برش هم فرصت نکردم بزنم)
پیروز باشید
مشاهده پیوست 183972
سلام وتبريك و ممنون از فايلتون....
تو اسكلت فلزي بايد باد بندها رو نشون بديم يا نه؟
نورگير شماليتون درسته؟ارتفاع جان پناه چنده؟
ابعاد آسانسور؟

zazar5414

عضو
مگه میشه از این پله ها هم داد؟؟؟؟ آخه چشم پله نداشته باشیم به خاطر دودکش بودن. من همیشه دو بازوی معمولی بدون چشم پله تمرین میکنم:-(
چرا دو تا رمپ دارید رمپ باریک برای چی؟ مگه فقط رمپ ماشین رو نمی خواهییییم؟

ali kocholomoch

عضو جدید

بله دوست گلم باید حداقال برای دو بازو 20 سانت چشم پله داشته باشیم

:gol:

aki-b

عضو جدید
سلام من تازه وارد باشگاه شدم پلانهای امتحان آذر 90 را کشیدم البته اندازه گذاریها و مبلمان ناقصه و بعضی جاها دستی خط زدم اما
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=183957&d=1386580472&thumb=1توی تصویر سوالاتی دستی نوشتم ممنون میشم اگه به اونها جواب بدید و ایرادهای طرحم را بگوییدhttp://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=183958&d=1386580483&thumb=1

aki-b

عضو جدید
معماری نظام مهندسی آزمون طراحی

معماری نظام مهندسی آزمون طراحی

خواهش میکنم یکی نقشه منو نگاه کنه و سوالای منو جواب بده :(

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام من تازه وارد باشگاه شدم پلانهای امتحان آذر 90 را کشیدم البته اندازه گذاریها و مبلمان ناقصه و بعضی جاها دستی خط زدم اما
http://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=183957&d=1386580472&thumb=1توی تصویر سوالاتی دستی نوشتم ممنون میشم اگه به اونها جواب بدید و ایرادهای طرحم را بگوییدhttp://www.www.www.iran-eng.ir/attachment.php?attachmentid=183958&d=1386580483&thumb=1

سلام.
خوش اومدید:gol:
ستون گذاری نکردید که...
اول از همه بگم که کلا این سوال مشکل داشته...

اول همکف:
اینکه گفتم سوال مشکل داره این بود که امکان دسترسی به زیرزمین با این شرایط و خواسته های سوال وجود نداره.
نمیشه همچین گشودگی تو دیاگرام(سقف)داشته باشیم اونم بدلیل تعبیه رمپ.
به هرحال در رابطه با سوالاتتون بگم:
اشکالی نداره عرض رمپ رو بیشتر بگیری.حداقل 3.5 متره.
نورگیری آشپزخونتون مشکل داره.در واقع اصلا نورگیری نداره.این مشکل باید تو طبقان بالا حل شه.
اینکه یک واحد مسکونی یک خوابه باشه یا دو خوابه با خودتونه.میتونه چند خوابه هم باشه.
حیاط جز فضاهای مشترک بین واحد ها حساب میشه.
درب راه پله هم باید به لابی آسانسور باز بشه.
خیلی بهتر میتونید رو معماریتون کار کنید.

طبقات مسکونی:
بنظرم چیدمان فضاهاتون خوب نشده.تفکیک عمومی خصوصی نداره.پذیرایی نورگیری مناسب نداره.خواب هارو ببرید سمت شمال.آشپزخونه رو وسط بزارید و براش نورگیر طراحی کنید.
پذیرایی هم ببرید سمت جنوب.
آسانسور داکت نیاز نداره.خودش داکته.(منظوم از خود داکتش میشه واسه تهویه استفاده کرد)
ابعاد آسانسور حداقل 16*1.9 .واسه ویلچر هم مناسبه....ولی من پیشنهاد میکنم 16*2 بگیرید.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز

farch67

عضو جدید

khaffafi

عضو جدید
سلام.
خوش اومدید:gol:
ستون گذاری نکردید که...
اول از همه بگم که کلا این سوال مشکل داشته...

اول همکف:
اینکه گفتم سوال مشکل داره این بود که امکان دسترسی به زیرزمین با این شرایط و خواسته های سوال وجود نداره.
نمیشه همچین گشودگی تو دیاگرام(سقف)داشته باشیم اونم بدلیل تعبیه رمپ.
به هرحال در رابطه با سوالاتتون بگم:
اشکالی نداره عرض رمپ رو بیشتر بگیری.حداقل 3.5 متره.
نورگیری آشپزخونتون مشکل داره.در واقع اصلا نورگیری نداره.این مشکل باید تو طبقان بالا حل شه.
اینکه یک واحد مسکونی یک خوابه باشه یا دو خوابه با خودتونه.میتونه چند خوابه هم باشه.
حیاط جز فضاهای مشترک بین واحد ها حساب میشه.
درب راه پله هم باید به لابی آسانسور باز بشه.
خیلی بهتر میتونید رو معماریتون کار کنید.

طبقات مسکونی:
بنظرم چیدمان فضاهاتون خوب نشده.تفکیک عمومی خصوصی نداره.پذیرایی نورگیری مناسب نداره.خواب هارو ببرید سمت شمال.آشپزخونه رو وسط بزارید و براش نورگیر طراحی کنید.
پذیرایی هم ببرید سمت جنوب.
آسانسور داکت نیاز نداره.خودش داکته.(منظوم از خود داکتش میشه واسه تهویه استفاده کرد)
ابعاد آسانسور حداقل 16*1.9 .واسه ویلچر هم مناسبه....ولی من پیشنهاد میکنم 16*2 بگیرید.

توي نويفرت ابعاد چاه آسانسور رو براي حمل چرخ دستي 2.1*1.8 گفته.

بالا