مباحث مرتبط با آزمون طراحی معماری

shiva_adibi

عضو جدید
یه نکته خیلی خیلی مهم کجایی مقررات ملی نوشته حداکثر فضای اقامتی 290 سانت؟؟؟ من خودم یادم نیست کجا دیدم دوستم امروز بهم گفت اصلا حداکثری وجود نداره فقط حداقل وجود داره که اونم 240 باشه

amin576

عضو جدید
ارتفاع طبقات حداقل 270 و حداکثر 290 باید بین این دو باشه نه فرقی نداره چند بدید این فقط یه پیشنهاد بود
ارتفاع پارکینگ برای توقفگاهای کوچک (2تا3 خودرو) حداقل 220 سانت و برای توقفگاهای متوسط و بزرگ حداقل 240 سانت
ارتفاع طبقات حداقل 240 حد اکثر 290 ایده آل 270

iran988

عضو جدید
دوستان کسی اطلاعات بیشتری اضافه نمیکنه ببریم سر جلسه استفاده کنیم
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

iran988

عضو جدید
یه سوال داشتم
قانون 60%+2متر سطح اشغال چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یه توضیح کامل میخوام
ممنون

iran988

عضو جدید
مساحت نورگیر جز زیربنا حساب میشه؟
میدونم در شرایطی میشه و در شرایطی نمیشه
اما چطورش رو نمیدونم

amin576

عضو جدید
سلام دوستمون لیمو شیرین یه مطلب جالب تو یکی از تاپیک ها نوشته
سلام بر دوستان
قابل توجه کسانی که با چشم پله مشکل دارن
بعضیا این بحث چشم پله رو که به صورت دودکش عمل میکنه اشتباه میگیرن
این بحث زمانی ه که آسانسور رو و سط پله سه بازویی میذارن که ممنوع ه و به هیچوجه نباید آسانسور وسط راه پله سه بازویی قرار بگیره در این حالت ه که اگه اسانسور اتش بگیره اون چاه آسانسور به صورت دودکش عمل میکنه و به این دلیل ه که ممنوع شده
نه این که چشم پله به صورت دودکش عمل کنه !!!!!!!!!!!!!!!! پس با خیال راحت چشم پله بذارید وقتی که نورگیر در سقف میذارید همون چشم پله باعث انتقال بهتر نور به طبقات پایینتره

amin576

عضو جدید
چرا دقت نمیکنید تو صفحه 39 مبحث 4 نوشته (در هر صورت عرض قفسه پله های دارای پاگرد که عموم از ان استفاده کنند کمتر از 2.4 متر مجاز نیست ) عموم منظور ساخنمانهای عمومی نه خصوصی[/QUOTE]
شما دقت کن همون صفحه بند 4-2-12-3-6 نوشته: در ساختمان های مسکونی گروه 4-7 (یعنی 3 طبقه به بالا) حداقل عرض قفسه پله که دارای پاگرد باشه باید 2/40 متر است

• Like
واکنش ها: agin

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه نکته ارتفاع جانپناه بام 110 سانت حداکثر حداقل 90
توی جزئیات سمعیی زده 90 حداکثر اما تو ایین نامه زده 110 اگه کسی اطلاعات داره بگه ما هم بفهمیم اخرش کدوم عدده؟
و ارتفاع نرده پله هم ابهاماتی داره بعضی جاها زده 85 عدد دقیقی واسش اعلام نشده

توی ضوابط آتش نشانی ارتفاع جان پناه بام و حتی خرپشته رو زده 110.توی مبحث 4 هم زده 110
در مورد نرده هم توی ضوابط آتش نشانی زده110

iran988

عضو جدید
توی ضوابط آتش نشانی ارتفاع جان پناه بام و حتی خرپشته رو زده 110.توی مبحث 4 هم زده 110
در مورد نرده هم توی ضوابط آتش نشانی زده110

منم هرچی تحقیق کردم صحبتهای agin رو تایید میکرد

کدخدا

مدیر بازنشسته
حق با دوستتون هست ارتفاع اتاقک 2.8 مفید هستش.منبع هم موثق تر از موسسه استاندارد نیست.که این عدد رو میگه

کدخدا

مدیر بازنشسته
اما چطورش رو نمیدونم

دوست گرامی مساحت نورگیر اگه از 24 متر بیشتر باشه جزو زیر بنا محسوب نمیشه و شما میتونین طول پیشروی تون رو بیشتر بگیرین البته با زاویه 45 درجه و شرایط خاص.

کدخدا

مدیر بازنشسته
توی بتونی دهنه حداکثر 7 متر هستش نه آکس، که تو طرح من دهنه 6.8 و آکس 7.2 هستتو صفحه 39 مبحث 4 نوشته حداقل عرض قفسه پله 2.4 بعدشم گفته حداقل عرض بازوی پله 1.10 ،که در این صورت 20 سانت میمونه. حالا این 20 سانت چشم پله باید باشه یا نه؟توضیحات داخل نقشه به نظر من از کیفیت فنی کار کم میکنهاتاق پله جداست و درب داره(نکشیدم)
چرا دقت نمیکنید تو صفحه 39 مبحث 4 نوشته (در هر صورت عرض قفسه پله های دارای پاگرد که عموم از ان استفاده کنند کمتر از 2.4 متر مجاز نیست ) عموم منظور ساخنمانهای عمومی نه خصوصی
100% شک نکن که توضیحات تاثیر داره اونهای که تصحیح میکنند فکر کردید حوصله دارند تا ببیند اندازه هارو چند دادید
به هر حال 7 متر خیلی زیاده بهتون ایراد میگیرند این نقشه را ببری شهرداری هم ایراد میگیره 7 متر اسمیه دیگه بیشتر 6 متر نمیدند
الان دیگه دوران دهنه 7 متری سر اومده.الان تا دهنه 15 متر رو هم بدون مشکل میشه بارگذاری کرد پس ازین بابت مشکلی نیست.
تنها بحثی که هست بحث مقرون به صرفه تر بودن هست که دهانه 5 متر مقرون به صرفه ترین حالت هست .پس محدودیتی ازین بابت نیست.

Arch-Azadeh

همکار مدیر مهندسی شهرسازی متخصص طراحی شهری
یه سوال داشتم
قانون 60%+2متر سطح اشغال چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یه توضیح کامل میخوام
ممنون
سلام
یعنی60% طول زمین را از هر ضلع حساب میکنید و دو نقطه را به هم وصل میکنید سپس 2 متر آفست می کنید :)

مثلا اگر زمینی شمالا 10 متر، شرقا 20 متر و غربا 25 متر و جنوبا 11.2 متر باشه. شما میای حساب میکنی 60% از 20 متر میشه 12 متر، 12 متر از شمال روی طول شرق جدا میکنی، و 60% از 25 متر میشه 15 متر. 15 متر از ضلع غربی جدا میکنی و این دو نقطه را به هم وصل میکنی. اگه نخوای نورگیر بدی همینقدر باید سطح زمین را اشغال کنی و اگر بخوای نورگیر داشته باشی، 2 متر به هر ضلع اضافه میکنی و 14 و 17 میشه حد نهایی زمین شما. در واقع این 2 متر اضافه یه جور جبران نورگیری هست که شما اندازه زمینت کم شده.

طبق قانون شهرداری با اضافه کردن 2 متر،و کم کردن مساحت نورگیر همچنان باید فقط 60% از کل مساحت زمین را اشغال کرده باشی. چون نورگیر جزو مساحت واحد حساب نمیشه. اگه شما 2 متر در 10 متر اضافه کرده باشی یعنی 20 متر مربع و نورگیرت 12 متر مربع باشه، همچنان باید 8 متر مربع از مساحت زمین کم بشه که با ایجاد بالکن این مشکل کم میشه. و همچنان شما همون 60% مساحت کل را اشغال کردی

امیدوارم خوب توضیح داده باشم :)

اما چطورش رو نمیدونم
بله جزو زیر بنا محسوب میشه.. فکر میکنم اونی که دوستمون گفتن بالای 24 متر حساب نمیشه درست باشه... من خودم تا حالا بالای 24 متر نورگیر طراحی نکردم :)

آخرین ویرایش:

jafarsydi

عضو جدید
بچها ارتفاع پله رو چند بکشیم؟
کشیدن پله 17 سانتی با دست خیلی وقت گیر هست.یکی از دوستان برای امتحان آذر90 همه رو 20*30 کشیده بود.از 50 نمره هم 32 شد!
من ارتفاع ها رو 20 سانتی متر میکشم.وقتش رو میگذارم برای جاهای دیگه.پناه بر خد.......................

shiva_adibi

عضو جدید
الان دیگه دوران دهنه 7 متری سر اومده.الان تا دهنه 15 متر رو هم بدون مشکل میشه بارگذاری کرد پس ازین بابت مشکلی نیست.
تنها بحثی که هست بحث مقرون به صرفه تر بودن هست که دهانه 5 متر مقرون به صرفه ترین حالت هست .پس محدودیتی ازین بابت نیست.
بله اگه به خوایند اینجوری حساب کنید که تو ژاپنم دارند اکنسول میسازند 150 متر اگه بخوای 15 متر دهانه بدی باید یه ستون بزاری دوبرابر که کلی فضا اشغال میکنه تو ساختمانهای بتنی بیشتر 5 الی 6 متر دهانه نمیدند اگه اجرای کار کرده باشید میدونید

shiva_adibi

عضو جدید
حق با دوستتون هست ارتفاع اتاقک 2.8 مفید هستش.منبع هم موثق تر از موسسه استاندارد نیست.که این عدد رو میگه
اگه منظورتون ارتفاع فضای اقامت که نه اشتباهه فضای اقامت فقط حداقل داره که اونم نباید از 240 سانت کمتر باشه و حداکثری وجود نداره میتونی طبقات 6 الی 7 متر هم داشته باشی محدودیتی نیست به شرطی که اگه مثلا 4 طبقه داری ارتفاعش از اون حد تعیین دشده در مقررات ملی بیشتر نشه

jafarsydi

عضو جدید
کشیدن پله 17 سانتی با دست خیلی وقت گیر هست.یکی از دوستان برای امتحان آذر90 همه رو 20*30 کشیده بود.از 50 نمره هم 32 شد!
من ارتفاع ها رو 20 سانتی متر میکشم.وقتش رو میگذارم برای جاهای دیگه.پناه بر خد.......................

iran988

عضو جدید
بله اگه به خوایند اینجوری حساب کنید که تو ژاپنم دارند اکنسول میسازند 150 متر اگه بخوای 15 متر دهانه بدی باید یه ستون بزاری دوبرابر که کلی فضا اشغال میکنه تو ساختمانهای بتنی بیشتر 5 الی 6 متر دهانه نمیدند اگه اجرای کار کرده باشید میدونید

اما من فکر میکنم به قول یکی از دوستان علف باید به دهن بزی شیرین بیاد
اونی که امتحان نظام رو تصحیح میکنه رو همون دهنه هفت متری هم طبق ظوابط ایراد میگیره چه برسه به 15 متری
الان بحث ما امتحان نظام مهندسیه نه تکنولوژی معماری

• Like
واکنش ها: agin

iran988

عضو جدید

پله 17 سانت این حسن رو داره که هم برای ادم های سالم استاندارده هم واسه معلولین
پس با یه تیر دو نشون رو زدی به شرطی که مصحح امتحان اینقدر بفهمه

iran988

عضو جدید
اگه منظورتون ارتفاع فضای اقامت که نه اشتباهه فضای اقامت فقط حداقل داره که اونم نباید از 240 سانت کمتر باشه و حداکثری وجود نداره میتونی طبقات 6 الی 7 متر هم داشته باشی محدودیتی نیست به شرطی که اگه مثلا 4 طبقه داری ارتفاعش از اون حد تعیین دشده در مقررات ملی بیشتر نشه

ارتفاع اتاقک بالای آسانسور باید به اندازه ی ارتفاع کابین باشه بعلاوه حداقل 70-80 سانت برای بالاتر رفتن جهت تعمیرات که یه چیزی حدود همون 2/80 میشه

amin576

عضو جدید
بچها ارتفاع پله رو چند بکشیم؟کشیدن پله 17 سانتی با دست خیلی وقت گیر هست.یکی از دوستان برای امتحان آذر90 همه رو 20*30 کشیده بود.از 50 نمره هم 32 شد!من ارتفاع ها رو 20 سانتی متر میکشم.وقتش رو میگذارم برای جاهای دیگه.پناه بر خد.......................
سلام جعفر جان چندتا پله با ارتفاع های 17 و 18 و با تعداد های 8 یا 9 پله در هر بازو تو اتوکد بکش و پرینت بگیر یا ببر برش لیزری رو پلکسی 1 میل برش بزن خیلی کارتو سریع میکنه،من خودم این کارو کردم یه باکس پله 4 طبقه رو میشه تو 10 دقیقه ترسیم کرد

iran988

عضو جدید
در مورد درز انقطاع عددی که بدست میاریم نصف میشه و هردو طرف اجرا میکنیم یا عدد بدست امده در هر دوطرف اعمال میشه؟وایا مساحتی که به خاطر درز انقطاع کم میشه به چه صورت به زیربنا اضافه میکنیم؟
در ساختمانهای با همسایگی از 3 طرف درز انقطاع از هر سه طرف باید رعایت بشه؟

jafarsydi

عضو جدید
سلام جعفر جان چندتا پله با ارتفاع های 17 و 18 و با تعداد های 8 یا 9 پله در هر بازو تو اتوکد بکش و پرینت بگیر یا ببر برش لیزری رو پلکسی 1 میل برش بزن خیلی کارتو سریع میکنه،من خودم این کارو کردم یه باکس پله 4 طبقه رو میشه تو 10 دقیقه ترسیم کرد
حالا اگه همه پلها رو 20 سانتی بکشیم، ردمون میکنن؟ :(

iran988

عضو جدید

به نظر من باکس پله و آسانسور چند حالت که بیشتر نداره بهترین کار همینه که اونو اماده ببریم سر جلسه
دوستان من اتوکدم خراب شده نصب نمیشه اگه کسی میتونه فایلش رو بذاره ببرم بیرون پرینت بگیرم
ثواب داره بخدا

بالا