[ماکت سازی] کارگاه ماکت سازی

mahsa_archi_arch

عضو جدید
سلام بچه ها، من عضو جدید سایت هستم،واسه پروژه ی آخر ترم میخوام ماکت ویلایی که عکسشو واستون میذارم درست کنم، ازتون میخوام متریالهای مناسب واسه ساخت ماکت واسم معرفی کنین،همچنین در مورد چگونگی ساخت ای ماکت توضیح بدین،راستش ترم اولیم ،نمیدونم از کجا باید شروع کنم، ممنون میشم ،فقط هرچه زودتر راهنمایی کنم بهتره ،ممنون میشم.یادتون نره حتما،من واقعا نمیدونستم این پست و باید کجا بذارم تا شما بخونین،شرمنده،واقعا ممنون میشم که جواب بدین.​

سلام مریم جان . خوش آمدی ..
به نظرم ترکیب مقوا ( گرم بالای سفید ) با چوب بالسا خوب باشه ..
با مقوا میتونی دیوارها را یکپارچه بسازی . و اگر تمیز بسازیش خیلی یکدست میشه .
ولی اگر طوری باید بسازی که ضخامت دیوارها و سقف هم باید نشون بدی میتونی بجای مقوا گرم بالا از مقوا ماکت استفاده کنی ..

alirezamip

عضو جدید
سلام بچه ها، من عضو جدید سایت هستم،واسه پروژه ی آخر ترم میخوام ماکت ویلایی که عکسشو واستون میذارم درست کنم، ازتون میخوام متریالهای مناسب واسه ساخت ماکت واسم معرفی کنین،همچنین در مورد چگونگی ساخت ای ماکت توضیح بدین،راستش ترم اولیم ،نمیدونم از کجا باید شروع کنم، ممنون میشم ،فقط هرچه زودتر راهنمایی کنم بهتره ،ممنون میشم.یادتون نره حتما،من واقعا نمیدونستم این پست و باید کجا بذارم تا شما بخونین،شرمنده،واقعا ممنون میشم که جواب بدین.​

ویلای زیبایی است!
اگه اطلاعات دیگه ازش دارید ممنون میشم در اختیارم بزارین!

راستی دوستان شیروونیش جنسش چی باشه بهتره ؟
ممنون .

behnaz_arch

عضو جدید
کاغذهایی هست بشکل پلیسه ،که طرحها و رنگهای متنوعی داره می شه اونها رو در عرضهای کم برید و چسبوند شاید بهترین راه این باشه.

zarnaz_a

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام سارا هستم . برای روستام باید ماکت بسازم البته خودم خواستم :cry:روستای من در ورامین بنام خاوه هست اما چیزه زیادی در موردش نیست . اگر کسی اطلاعات داره حتما کمکم کنه . :redface: ممنون میشم . همنطور در مورد ساخت روستاهای کویری با ماکت :heart:
سلام سارا جان.. اتفاقا خوبه اگه فرصت دارین این کارو انجام بدین.
اگه روستات کویریه بهترین شکلش همون استفاده از کاه گله. برای کف ها هم میتونی از خاک رس و اینا استفاده کنی. فقط اینکه حواست باشه برای خمیرت یه قدار کمی هم چسب چوب استفاده کن که ترک های بزرگ و زشت توی کارت نداشته باشی.
آهان بزار از اول بگم. اول اینکه حجم هاتو بساز و بعد روشون مثلا خمیر کاه گل یا یه خمیر ساده از خاک رس و اب و یه کم چسب چوب درست کن و یه لایه نازوک روی حجم هات بکش. برای در و پنجرت از چوب استفده کن. بهترین حالتی که طبیعی هم باشه پوسته ی درختاست. کافیه یه کم دور و برتو نگاه کنی. سعی کن کارت تک رنگ باشه. مثلا به هیچ عنوان درخت سبز توی کارت نزار. فقط چوب و خاک.
راستی یه چیز خیلی مهم هم بگم که بهتره زیر کارت همش چوب باشه. چون خمیرت آب داره و ممکنه اگه برای زیر کارت از مقوا استفاده کنی تاب برداره.
اگه کار با کاه گل به نظرت خوب نبود بگو یه خمیر دیگه بهت یاد بدم.:lol::gol:

zarnaz_a

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام بچه ها، من عضو جدید سایت هستم،واسه پروژه ی آخر ترم میخوام ماکت ویلایی که عکسشو واستون میذارم درست کنم، ازتون میخوام متریالهای مناسب واسه ساخت ماکت واسم معرفی کنین،همچنین در مورد چگونگی ساخت ای ماکت توضیح بدین،راستش ترم اولیم ،نمیدونم از کجا باید شروع کنم، ممنون میشم ،فقط هرچه زودتر راهنمایی کنم بهتره ،ممنون میشم.یادتون نره حتما،من واقعا نمیدونستم این پست و باید کجا بذارم تا شما بخونین،شرمنده،واقعا ممنون میشم که جواب بدین.:gol::gol::gol:

سلام مریم جان.
اینی که من میبینم بهتره تک رنگ نباشه. دیواره هاش که خب همون مقوا گرم بالا. ستون هاش بالسا. جزئیات در و پنجره ترکیب بالسا و طلق سقفش هم میتونه همون ورق های شیروونی باشه و هم یه مدل کاغذ که توی یه بیسکوییته. اسمش متاسفانه یادم رفته. یادمه ترم سه چون خیلی به اون مدل کاغذ نیاز داشتم همش از اون بیسکوییتا میخوردم. فقط اینکه سعی کن همین رنگهای کلیو داشته باشی. و برای هر چیز ریزی یه رنگی نزاری. کارت جلف میشه. و اینکه باز هم با درخت سبز توی کار مخالفم. البته این دیگه اینجا سلیقه ایه.:gol:

آخرین ویرایش:

zarnaz_a

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام
يه سوال داشتم:
براي ساخت ماكت فضاي داخلي يك ساختمان، مثلا براي ديوارهاي داخلي، مبلمان، در و پنجره و.... از چه مصالحي بايد استفاده كنم؟؟؟

ممنون ميشم اگه راهنماييم كنيد.

سلام دوست گلم. خوش اومدی. ببین برای مبلمان داخلی نمیشه متریال خاص تعریف کرد. باید از هر چیزی که دورت هست استفاده کنی. مطمئنا اگه من بگم مبلمانتو با فوم بساز یه کم بهم میخندی. چون اولا که حتما خودت قبلا این فکرو کردی و دوما اینکه کار با فوم وقتی ریزه کاری میخواد یه کم سخت میشه و شاید اون تصوری که من از مبلمان با فوم دارم شما نداشته باشی. و کارت خیلی جالب نشه. اگه بلدی با خمیر پینی کار کنی پیشنهاد میکنم از اون استفاده کنی. برای مبلمان چوبی بالسا خیلی خوبه. به شرطی که منجنی ها و قوس هارو باهاش در بیاری و بری تو ریزه کاری. هر چند که باید دید کارت جزئیاته یا کلیات.
برای در و پنجره که مثل همیشه طلق و فوم. دیوار های داخلی هم که باز هم تکرار میکنم مقوای گرم بالا و مقوا ماکت(البته اگه زورت زیاده) و فوم های با ضخامت کم.
باز هم میگم که برای ماکت داخلی باید یه کم بیشتر ظرافت به خرج بدی و به اطرافت هم بیشتر نگاه کنی.:gol:

zarnaz_a

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام؛ سلریا هستم دانشجوی ترم 2 معماری ؛ البته خوب الآن دیگه آخراشه ;)
با اینجا از طریق سرچ آشنا شدم. واقعیتش دنبال 1 ایده بودم!
کار پایان ترم ما اینبار 1 حجم ترکیبیه، در واقع ترکیب 2 تا حجم که با هم بصورت مفصلی و لولایی و کشویی مرتبط میشن و نهایتا 1 حجم رو بوجود میارن....خودم چند تایی اتود زدم...اما متاسفانه امکان اینکه بگذارو اینجا و بتونید ببینید الآن برام نیست، در کل میخواستم راهنمایییم کنید و دوست دارم نظراتتون رو بدونم....میسی :gol::gol:
راستش متوجه نشدم منظورت از جحم های کشویی و لولایی چیه
اگه بتونی از طرحات حد اقل یه عکس بزاری خیلی بهتره

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام دوست خوبم
سرعت خشک شدن گل بسیار زیاد در ترک خوردنش تاثیر داره . همینطور آبی که به سطحش مالیده میشه برای حالت دادن بهتر . گل باید در تاریکی و آبش رو ازد ست بده و با ملایمت خشک بشه .
ضمن اینکه ناخالصی زیادش هم میتونه از عوامل ترک های ناخواسته بشه .

seleria

عضو جدید
دوباره سلام.
دوست من خیلی ممنون که اهمییت دادید، راستش الآن پورت یو اس بی سیستم من چار مشکل شده نمیتونم هیچ عکسی بگذارم! :cry:
حالا باز توضیح میدم. ببینید این دو تا حجم من باید با هم دیگه ترکیب بشن و یک حجم جدید رو ایجاد بکنن. و با هرحکتهایی که دارن مثلا کشویی...چند تا فضای جدید رو ایجاد کنن.
اومم...چطوری بگم..مثلا تصور کنید که 4 تا مکعب با هم ترکیب شدن. این 4 تا با حرکت کشوییمیتوون 8 تا فضای جدید ایجاد کنن. و درحالیکه حول یک استوانه میچرخن در واقع حرکت مفصلی دارن و باز چند تا فضای جدید ایجد میکنن...
ایکاش تونسته باشم 1طوری منظورم رو رسونده باشم...در اولین فرصت براتون عکس میگذارم:cry:

معمار پیر

عضو جدید
روش خیلی خوبیه

روش خیلی خوبیه

خیلی خوبه که ماها بتونیم به هم کمک کنیم تا همه نگن ایرانی ها از تکنولوژی فقط استفاده بد میکنن دستت درد نکنه
برای تپوگرافی بهترین جنس چوب پنبه ورقی هست که برای واشربری استفاده می شه روی هم بچسبونی بعد ببریشون :)

behnaz_arch

عضو جدید
زرناز عزيزم از اينكه اينقدر كامل و جامع راهنماييم كردي يه دنيا متشكرم . :gol::w30:
اگه لطف كني در مورد خميري كه گفتي يه توضيح كوچولو بدي ممنون ميشم.:smile:

دوست عزیز می تونی مقواهای تخم مرغ (شانه تخم مرغ) رو تو آب خیس کنی بعد بذاری روی اجاق تا آب اضافه اون گرفته بشه و با این خمیر کارت رو انجام بدی کمی هم چسب چوب و همونطور که زرناز جان فرمودند حتما زیر کارت چوب باشه چون مقوا تاب بر میداره

zarnaz_a

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
زرناز عزيزم از اينكه اينقدر كامل و جامع راهنماييم كردي يه دنيا متشكرم . :gol::w30:
اگه لطف كني در مورد خميري كه گفتي يه توضيح كوچولو بدي ممنون ميشم.:smile:
خواهش میشه.
اول اینکه منظورم از اون خمیره خمیر چینی بود اشتباهی نوشته بودم.:lol: پودر نشاسته ذرت و چسب چوب به مقدار برابر. هونی که باهاش گل و عروسک و ... درست میکنن.:redface:
این خمیری هم که بهناز گفت خوبه. فقط اینکه خیلی ظریف نیست. برای اون دوستمون که میخواست ماکت روستا درست کنه به درد میخوره.

behnaz_arch

عضو جدید
خمیر چینی چند روش داره برای درست کردنش
چسباندن خمیر چینی رو مقوا رو اصلا توصیه نمی کنم چون خمیر چینی موقع خشک شدن کمی جمع می شه (البته خمیر تهیه شده به روش ایتالیایی این خاصیتی رو که گفتم داره) با خمیر چینی می تونید ماکتهای خوبی در بیارید (اینها رو تجربه کردم)
مرسی زرناز جان اصلا به فکر من نرسید :smile: تشکرام تموم شده متاسفانه:redface:

2dot

عضو جدید
سلام دوست خوبم
سرعت خشک شدن گل بسیار زیاد در ترک خوردنش تاثیر داره . همینطور آبی که به سطحش مالیده میشه برای حالت دادن بهتر . گل باید در تاریکی و آبش رو ازد ست بده و با ملایمت خشک بشه .
ضمن اینکه ناخالصی زیادش هم میتونه از عوامل ترک های ناخواسته بشه .

چیکار کنم که آروم خشک بشه؟ :( یکی دیگه ساختم باز ترک خورد :cry:

2dot

عضو جدید
ببینید اینطوری شده . البته فقط زمینش ترک خورده با محل های اتصال. این قسمت ها رو بیشتر آب زدم. برای اینه که ترک خوردن؟؟!

البته بگم روی کل کار چسب چوب زدم. براق شد ولی ترک هم خورد :cry:

http://rapidshare.com/files/182137892/Yazd2.jpg.html

ا.م.

عضو جدید
سلام
شما باید تقدام به خشک کردن طرحتون بکنید.
مثلا با سشوار

reyhoon

عضو جدید
سلام من دارم ماكت يك پارك رو مي سازم .كه يك سقف شفاف داره كه بعضي جاها در سقف باز هست و چند درخت از اون بيرون اومده(به شكل يك دايره).به نظر شما براي جنس سقف از چي استفاده كنم.كمكم كنيد.

behnaz_arch

عضو جدید
سلام من دارم ماكت يك پارك رو مي سازم .كه يك سقف شفاف داره كه بعضي جاها در سقف باز هست و چند درخت از اون بيرون اومده(به شكل يك دايره).به نظر شما براي جنس سقف از چي استفاده كنم.كمكم كنيد.
بهترین متریال پلگسی گلاس هست که همونطور که دوستمون گفتن می تونی سمباده بزنی و ماتش کنی و رنگهای مختلف داره

Faeze Ardeshiry

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
خمیر چینی چند روش داره برای درست کردنش
چسباندن خمیر چینی رو مقوا رو اصلا توصیه نمی کنم چون خمیر چینی موقع خشک شدن کمی جمع می شه (البته خمیر تهیه شده به روش ایتالیایی این خاصیتی رو که گفتم داره) با خمیر چینی می تونید ماکتهای خوبی در بیارید (اینها رو تجربه کردم)
مرسی زرناز جان اصلا به فکر من نرسید :smile: تشکرام تموم شده متاسفانه:redface:
ولی من امتاحانش کردم بد نمیشه
جمع شدگیشم خیلی کمه

behnaz_arch

عضو جدید
یک سوال گل رو قبلا خوب ورز دادید که هوای اون خارج بشه یا نه؟
در ضمن همونطور که قبلا عرض کردم خدمتتون و دومان عزیز هم فرمودند روش یه پلاستیک بکشید و جای سایه بگذارید تا خشک بشه

behnaz_arch

عضو جدید
ولی من امتاحانش کردم بد نمیشه
جمع شدگیشم خیلی کمه
وروجک جان من می خواستم یک قاب عکس بسازم روی مقوای ماکت چسبوندمش ولی خیلی جمع شد واسه همین کلی کتاب روش گذاشتم تا دو روز خشک شد ولی باز مقوا ور اومده بود برا همین از خیرش گذشتم یکی قاب دیگه درست کردم با فوم
خوب شاید رو یه چیز دیگه می چسبوندم اصلا اینطوری نمی شد :redface:

Faeze Ardeshiry

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
وروجک جان من می خواستم یک قاب عکس بسازم روی مقوای ماکت چسبوندمش ولی خیلی جمع شد واسه همین کلی کتاب روش گذاشتم تا دو روز خشک شد ولی باز مقوا ور اومده بود برا همین از خیرش گذشتم یکی قاب دیگه درست کردم با فوم
خوب شاید رو یه چیز دیگه می چسبوندم اصلا اینطوری نمی شد :redface:
شاید خمیرتو بد ساخته بودی؟

behnaz_arch

عضو جدید
یاکاموز جان اگه بتونی فوم بلندر belander ضخامت بالاتر پیدا کنی تو شهرتون هم ارزون در میاد و هم راحته برشش

2dot

عضو جدید
آره ورز دادم. اگه عکسو دیده باشین فقط زمینه ش ترک خورده و خود بنا سالمه. اون گلی که تو زمینه استفاده کرده بودم خیلی خیس بود ممکنه بخاطر آب زیادش باشه که اینجوری شده؟! :surprised:

سمیرا

عضو جدید
یه سوال
واسه ی شیشه ها توی ماکت باید از چی استفاده کنم؟! کار با پلکسی خیلی سخته! :surprised:
بهترین متریال همون پلکسی که اگه از ضخامت کمش استفاده کنی خیلی راحته باکاتر راحت بریده میشه خمم راحت میشه.این بهتریم و تمیز ترین متریال.
البته از جلد های شفاف هم میتونی استفاده کنی(ترق)اما زیاد تمیز در نمیاد.همون پلکسی بهتره.

معمارباشی

عضو جدید
آره ورز دادم. اگه عکسو دیده باشین فقط زمینه ش ترک خورده و خود بنا سالمه. اون گلی که تو زمینه استفاده کرده بودم خیلی خیس بود ممکنه بخاطر آب زیادش باشه که اینجوری شده؟! :surprised:
اره دوست عزیز یکی از علت های ترک خوردگی همینه ...

solar flare

مدیر بازنشسته
منمجسمه هاي گلي كه درست ميكردم زير پلاستيك ميذاشتم خشك ميشد ترك نميخوره
چون رس در اثر آب افزايش حجم داره وقتي آبشو از دست ميده ترك ميخوره روش يه پلاستيك بكشيد بذاريد آروم خشك بشه هيچ ماده اي نميتونه مانع ترك خوردن گل رس بشه
موفق باشيد

behnaz_arch

عضو جدید
سلام!
اگه میشه برای محوطه سازی و فضا سازی یه ماکت ویلایی منو راهنمایی کنید... المان هایی که تو مغازه ها هست اصلا قشنگ نیستن ... ماکتو مثل کاردستی می کنن مخصوصا درختا! اگه پیشنهادی دارین ممنون می شم
برای درخت روی کالک پلان درخت رو در سایزهای مختلف پرینت بگیرید و یک خلال دندان به جای بدنه و تو level های مختلف روی خلال دندون بچسبونید امیدوارم کارتون راه بیفته
چند تا روش مختلف برای ساخت درخت هست
با اسفنجهای گل سازی می تونید شکل درخت رو در بیارید
با خمیر چینی هسته درخت رو در بیارید و داخل چسب فرو کرده و خاک اره بچسبونید بهش
با سیم برق هم میتونید درختهای متنوعی درست کنید
موفق باشید

بالا