سلام دوست خوبم . قبل از هرچیز برای طراحی المان باید یکمی مطالعاتت رو بیشتر می کردی و اطلاعات لازم و کافی رو به دست میاوردی تا لازم نباشه زحماتی بکشی که نه تنها به کارت کمکی نمی کنن ،بلکه باعث خرابتر شدن کار و بی منطق شدن طرحت می شن .
سلام به همه دوستای عزیزم
موضوع میدانی که انتخاب کردم "میدان عروج" .
همون طوری که گفتم تا حالا هیچ تجربه ای در زمینه ساخت ماکت نداشتم.یک دنیا ممنون میشم اگر بهم کمک کنید و سوالات من و جواب بدید.
یه طرح کلی از میدانم زدم . مقیاس میدانم 1:100
.توی میدانم میخوام کلی درخت به کار ببرم حدود 60-50 تا

میخواهم میدونم مثل پارک بشه. می خواستم چند نمونه درخت که تا حالا خودتون برای ماکت کار کردید به من یاد بدید.ممنون میشم
دوست خوبم وقتی صحبت از یک المان در یک میدان میشه ، مشخصه که ما قصد داریم عنصری فیزیکی رو به نمایش در بیاریم که گویای واقعیتی باشه که به حجم تبدیل شده . پس در ابتدای راه باید بگم گذاشتن هر گونه درخت و درختچه به صورتی که مانع از دید طرفین به سمت المان و یا مبلمان شهری بشه کاملا غلط و اشتباهه و شما برای تدارک فضای سبز می بایست از گیاهان بوته ایی و چمن استفاده کنید . (تا حالا یه میدون دیدین توش درخت بکارن ؟!!!!!)
.من یه حوض برای وسط میدانم طراحی کردم ،یه دایره است به قطر 16 س م ور ارتفاعش هم 1 س م باشه،از چی می تونم برای این کار استفاده کنم؟ نمیدونم به جای آب توی حوض از چی استفاده کنم.خودم فکر کردم میشه از ژل مو آبی رنگ استفاده کرد ولی فکر کردم شاید کارم خراب کنه.
برای این قسمت متریال پلکسی رو پیشنهاد می کنم که دارای قطرهای مختلف و زیبایی خاصیه . برای متریال آب ورقهای فویل آلومینیوم با قطر های متوسط ( از این فویلها که می کشن روی اجاق گاز تا کثیف نشه ) رو پیشنهاد می کنم . اگه چروکش کنی خیلی زیباتر میشه . البته خیلی کم .
.قطع کارم یه مربع 50*50 به نظر شما جنس این مربع از چی باشه که مقاوم باشه و زیاد هم سنگین نباشه اگر رنگش هم سیاه باشه خیلی بهتره
پلکسی مشکی یا ام دی اف به هر رنگی که نیاز داری . ترجیحا از پلکسی استفاده کن
خود میدانم از دو تا دایره تشکیل شده.
.یه دایره به قطر 44 س م ، می خواهم از یه متریالی استفاده کنم که ضخامتش 2 الی 3 م م باشه ولی مثل فوم سست نباشه و خراش بر نداره.
باز هم پلکسی . زیبا - و مقاومه
. برای جدول کشی کنار این میدون از چه متریالی استفاده کنم؟
تو مقیاسی که داری استفاده می کنی لازم نیست که حتما جدول کناره رو هم درست کنی ولی اگه خیلی اسرار داری که این کار رو انجام بدی از بالسا با برش های یک سانت یک سانت استفاده کنی بد نمیشه .
.دایره دوم یه دایره به قطر 40 س م ،که می خواهم 1 س م بالا تر از دایره اصلی قرار بگیره.چی کار می تونم بکنم؟
باز هم پلکسی با پایه هایی از جنس خودش و چسب میتونی بالاتر بیاریش
.برای اتصال این 2 تا دایره می خواهم از 5 پله استفاده کنم که ضخامت هر کدوم 2 م م باشه ، از چه متریالی می تونم استفاده کنم و چه جوری این ورقه ها رو به صورت پله در بیارم؟
باز هم متریال پلکسی به دردت میخوره
. 16 تا نیمکت 2 س م *6 م م ، هم توی میدانم دارم . خیلی ممنون میشم اگر نظری در مورد ساخت این نيمکت ها دارید به من بگید.
هم پلکسی هم بالسا
.خود المان میدانم از 6 تا مربع با ابعاد مختلف به ضخامت 1 س م ساخته شده. از چه متریالی استفاده کنم که مثل سنگ مرمر به نظر بیاد و ضخامت 1 س م هم داشته باشه.
زیاد سعی نکن عین متریال رو در کارت استفاده کنی چون اصلا قشنگ نمی شه . ترجیح ساخت یک ماکت استفاده از یک متریال اصلیه و باقی جزیاتشه که زیاد مهم نیست و به ابتکارت بر می گرده . پس زیاد به فکر نشون دادن جنس متریال اصلیت نباش .
. روی مربع آخر یک منشور قرار داره که می خوام توش 1 منبع نور بذارم.خودم فکر کردم می تونم از کاغذ کالک استفاده کنم که روشن بودنش مشخص باشه .شما اگر ایده بهتری دارید ممنون می شم که به من بگید.
کثیف کاری ممنوع . امیدوارم قصد نداشته باشی یه چراغ ال ای دی هم توش با باطری روشن کنی که دیگه خیلی به کارت لطمه میزنه . این رو هم میتونی با طلق صحافی و هم با پلکسی بسازی ( طلق دودی منظورمه )
.کلا تمام فضای سبز می خوام از درخت پر کنم،اما زیر درخت ها رو از چه متریالی استفاده کنم که چمن به نظر بیاد؟
در مورد درخت گفتم بالاتر که کلا تو میدون با المان اشتباهه . ولی اگه خواستی از بوته استفاده کنی و چمن ، توصیه من استفاده از ساچمه های کروی شکل کوچیک بلبرینگیه که معمولا دوچرخه سازا دارن . که می تونی کارای خیلی قشنگی باهاش بکنی .
. 4 تا چراغ هم برای میدان در نظر گرفتم . اگر تا حالا چراغ برای پارک یا خیابون ساختید ممنون میشم به من هم یاد بدید.
نور پردازی میادین از پایین با بالاست . قرار نیست تو خیابون چراغ بذاری . کلا کارت رو خراب می کنه .
یواش یواش داری نا امیدم می کنی . می ترسم کم کم تصمیم بگیری توش بستنی و پشمک فروشی و قهوه خونه و سازمان بازیافت مواد دکه روزنامه فروشی و ... رو هم بزنی ...
.سنگ فرش کف میدون با چی می تونم نشون بدم؟
اگه رو پلکسی کار می کنی ترجیحا از این متریالها استفاده نکن . ولی برای اطلاعت برچسب این متریالها در مقیاسهای مشخص تو بازار هست .
دوستان عزیز میدونم سوال هام خیلی زیادن ، روم سیاه!

هر تعداد از این سوال ها رو که بتونید به من جواب بدید یک دنیا ازتون ممنون می شم.
بازم از کمکتون به من ترم اولی ممنونم.
منتظر پاسخ هاتون هستم
دوستتون دارم یه دنیا

[/quote]
توصیه ها دیگه ای که می تونم بکنم اینه که یادت باشه برای ساخت یک ماکت در حجم اصلی زیاد تعدد متریال نداشته باش چون باعث زشت شدن کارت میشه و به قول بچه های دوران دانشگاه میشه اتوبوس هندی !!!
از به کار بردن نور و یا هر متریال طبیعی در کارت تا جایی که میتونی چشم پوشی کن و اصلا لازم نیست که شما در طرحت متریال ساخت اصلی رو هم نشون بدی . فلسفه ساخت ماکت فقط نشون دادن طرح و حجم اصلیه و نه متریال و قدرت شما در پیدا کردن متریالهای متفاوت !!!
قبل از انجام هر ماکتی سعی کن نمونه های زیادی رو ببینی تا چشمت به زوایا و نکات ریز هر طرح باز بشه و بعد اقدام به بستن برنامه فیزیکیت بکن.
امیدوارم موفق باشی