لطفا سوالات خود را پيرامون مسائل شيميايي در اين تاپيك مطرح كنيد

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
درود بر شما دوستان شیممیست
یه سوال؟!
داشتم با اسید استیک و پرمنگنات بازی میکردم متوجه شدم پرمنگنات تو آب حل میشه اما تو اسید استیک حل نمیشه
دلیلش چیه؟

~Alchemist~

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام دوستان...
اسيدهاي قوي توي آب قدرت يكساني دارن؛چطوري ميشه اين اثر هم تراز كنندگي رو از بين برد؟

سلام
تا انجایی که یادمه با استفاده از یه باز میشه....
باید به آنالیز دستگاهی 1 مراجعه کنید

~Alchemist~

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
درود بر شما دوستان شیممیست
یه سوال؟!
داشتم با اسید استیک و پرمنگنات بازی میکردم متوجه شدم پرمنگنات تو آب حل میشه اما تو اسید استیک حل نمیشه
دلیلش چیه؟
محسن جان سلام
بازی بازی با مواد شیمیایی هم بازی؟؟؟
محسن جان، تیتراسیون با پرمنگنات انجام دادی که!! اگه یادت باشه، توی تیتراسیون اسید با باز، یه قطره پرمنگنات میریزیم تو اسید، با باز تیتر میکنیم، به محض بازی شدن محلول، رنگش به بنفش تغییر میکنه که همان پرمنگناته! اوکی! پس توی اسید ممکنه حل شه ولی حل شدنش را نبینی.

اگه اسیداستیک با پرمنگنات گرم شه میتونه منفجر شه!!!!!!
ازین کارا نکن برادر
Potassium permanganate + acetic acid or acetic anhydride can explode if permanganate is not kept cold

یکم محلول پرمنگنات را با یه قطره بنزین میزین تو شیشه سس، بعد که درش را بستن، پرتابش میکنن، مثل نارنجک عمل میکنه. هزار تیکه میشه شیشه با ترکشهایی کشنده.

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
محسن جان سلام
محسن جان، تیتراسیون با پرمنگنات انجام دادی که!! اگه یادت باشه، توی تیتراسیون اسید با باز، یه قطره پرمنگنات میریزیم تو اسید، با باز تیتر میکنیم، به محض بازی شدن محلول، رنگش به بنفش تغییر میکنه که همان پرمنگناته! اوکی! پس توی اسید ممکنه حل شه ولی حل شدنش را نبینی.

ازین کارا نکن برادر
Potassium permanganate + acetic acid or acetic anhydride can explode if permanganate is not kept cold

یکم محلول پرمنگنات را با یه قطره بنزین میزین تو شیشه سس، بعد که درش را بستن، پرتابش میکنن، مثل نارنجک عمل میکنه. هزار تیکه میشه شیشه با ترکشهایی کشنده.
درود بر شما دکتر
پرمنگنات پتاسیم نیستا!؟
اون تو آب بنفش میشه اما این یکی پرمنگنات خالی ه تو آب قرمز رنگ میشه
اینم منفجر میشه؟!!!!
آخه سرکه رو گذاشته بودم کنار شوفاژ:eek:
تو سرکه بحالت خوشه ای در اومده و دونه هاش کنار هم جمع شدن!! (این به چه دلیله؟)
خب پس بخیر گذشته تو این چند شب اتاقم نرفته رو هوا!!

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
محسن جان سلام

ازین کارا نکن برادر

علی جون از این آموزشا میدی در تاپیکو می بندنا:D
اما اگه بچه ها آمادن، من دستور ساخت آمفو رو بدم، کاملا تجربی، خرجش یه دینامیته، بعد میتونی باش تپه و کوه های کوچولو رو برش بدی!!!!
:D

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
درود بر شما دکتر
پرمنگنات پتاسیم نیستا!؟
اینم منفجر میشه؟!!!!
باید به علت کم محلول بودنش توی اون حلال باشه (که بستگی به نمکتون داره)، توی این حالت بعد یه مدت حل شونده رسوب میکنه و همونجور که گفتین خوشه ای میشه، یکم دیگه که بگذره کامل ته ظرف تهنشین میشه، یا ممکنه محلولتون بعد یه مدت اصلا رسوب نده یا خوشه ای چیزی توش پیدا نشه و شفاف باشه، اما اگه یه تکون بش بدین اول کدر میشه، بعد مثل ابر و باد میشه، تهشم بعد یه مدت یه لایه ته ظرف جمع میشه...
همین امروز رفتم آزمایشگاه دیدم محلول های سولفات آهنم که کاملا محلول یکنواخت بود و رنگاشون سبز روشن و گل بهی بود، بعد 3 روز نمکش تهنشین شده و مایعش کاملا شفافه

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
باید به علت کم محلول بودنش توی اون حلال باشه (که بستگی به نمکتون داره)، توی این حالت بعد یه مدت حل شونده رسوب میکنه و همونجور که گفتین خوشه ای میشه، یکم دیگه که بگذره کامل ته ظرف تهنشین میشه، یا ممکنه محلولتون بعد یه مدت اصلا رسوب نده یا خوشه ای چیزی توش پیدا نشه و شفاف باشه، اما اگه یه تکون بش بدین اول کدر میشه، بعد مثل ابر و باد میشه، تهشم بعد یه مدت یه لایه ته ظرف جمع میشه...
همین امروز رفتم آزمایشگاه دیدم محلول های سولفات آهنم که کاملا محلول یکنواخت بود و رنگاشون سبز روشن و گل بهی بود، بعد 3 روز نمکش تهنشین شده و مایعش کاملا شفافه
این حالت آخری که شما گفتی رو تو کمپلکس کردن یون های آهن با پرمنگنات پتاسیم دیدم
که رسوب قهوه ای تشکیل میشه و ته نشین میشه و آب میشه زلال بعد که یه تکون میدی دوباره کل آب میشه قهوه ای!

~Alchemist~

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
درود بر شما دکتر
پرمنگنات پتاسیم نیستا!؟
اینم منفجر میشه؟!!!!

محسن جان، پرمنگنات که میگیم آنیونه، کاتیونش پتاسیمه!
متوجه نشدم!!! یعنی مال تو سدیمه؟؟!!
گفتم ممکنه منفجر شه! بستگی به دما داره

یه سوال! اول حل شد بعد رسوب کرد یا هم زدی خوشه ای شد؟؟

• Like
واکنش ها: quan

~Alchemist~

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز

محمدجان!
این محلولت را توی سرما گذاشته بودی؟؟ الان اونجا فک کنم خیلی سردتر از تهرانه!

• Like

~Alchemist~

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
علی جون از این آموزشا میدی در تاپیکو می بندنا:D
اما اگه بچه ها آمادن، من دستور ساخت آمفو رو بدم، کاملا تجربی، خرجش یه دینامیته، بعد میتونی باش تپه و کوه های کوچولو رو برش بدی!!!!
:D

این پرمنگناته که چیزی نبود محمدجان! ساده ترین حالت بود. اگه کسی بخواد خلاف کنه میره متیل سرنج میسازه که با یه تکون میره هوا!!! :w15:

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز

محسن جان، پرمنگنات که میگیم آنیونه، کاتیونش پتاسیمه!
متوجه نشدم!!! یعنی مال تو سدیمه؟؟!!
گفتم ممکنه منفجر شه! بستگی به دما داره

یه سوال! اول حل شد بعد رسوب کرد یا هم زدی خوشه ای شد؟؟

نمیدونم کاتیونش چیه
یه بنده خدایی فکر کرده بود شیمی خوندم اینو تو خونه داشت برام فرستاد اما دقیق نمیدونم کاتیونش چیه!
تو آب حل شد کلا رنگش عوض شد
اما تو اسید یه ذره هم حل نشد
هم زدم گفتم شاید حل شه اما یه مدت که گذاشتم کنار بمونه دیدم خوشه ای شده!

~Alchemist~

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
نمیدونم کاتیونش چیه
یه بنده خدایی فکر کرده بود شیمی خوندم اینو تو خونه داشت برام فرستاد اما دقیق نمیدونم کاتیونش چیه!
تو آب حل شد کلا رنگش عوض شد
اما تو اسید یه ذره هم حل نشد
هم زدم گفتم شاید حل شه اما یه مدت که گذاشتم کنار بمونه دیدم خوشه ای شده!
KMNO4 کلا اکسنده س، اسیدت را اگه باهاش گرم کنید اسید را اکسید میکنه، CO2 آزاد میشه، خود پرمنگنات هم احیا میشه. واکنش اکسیداسیون گرمازاست. برای همینه که میتونه منفجره باشه.
خب، یه ذره از پتاسیم پرمنگنات را توی اب حل کن، یه ذره شو بریز تو سرکه، ببین بیرنگ میشه? :D

• Like

mahdis.

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به مهندسان شیمی.فکر میکنم این پایینیه پیرامون مسئله شیمی بگنجه.:D

میشه حدسی هم که شده بگین این چیه که تولید میشه؟

آخرین ویرایش:

moaqfe

کاربر بیش فعال
آهك چند نوع داريم؟

و فرق آهك زنده با بقيه چيه؟

در شفته آهك از چه آهكي استفاده ميشه؟

آيا درسته كه ميگن شفته آهك ازدياد حجم داره؟ اگر جواب مثبته ، چه مقدار ازدياد حجم داره؟

آيا راهي براي جلوگيري از ازدياد حجمش وجود داره؟

~Alchemist~

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام به مهندسان شیمی.فکر میکنم این پایینیه پیرامون مسئله شیمی بگنجه.:D

میشه حدسی هم که شده بگین این چیه که تولید میشه؟

سلام دوست عزیز
به این واکنش میگن elephant toothpaste
اب اکسیژنه، مخمر و مایع دستشویی ترکیباتشن
مخمر با اب اکسیژنه گاز اکسیژن و گرما ایجاد میکنه که باعث کف کردن مایع دستشویی میشه

~Alchemist~

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
آهك چند نوع داريم؟

و فرق آهك زنده با بقيه چيه؟

در شفته آهك از چه آهكي استفاده ميشه؟

آيا درسته كه ميگن شفته آهك ازدياد حجم داره؟ اگر جواب مثبته ، چه مقدار ازدياد حجم داره؟

آيا راهي براي جلوگيري از ازدياد حجمش وجود داره؟

سلام مهندس
شفته اهکی همان سیلیکات کلسیمه که از ترکیب اهک با خاک سیلیس دار حاصل میشه.
[http://www.imencms.com/article-13868.aspx
اینم یه لینک که یه فایل حاوی معرفی انواع اهک داره
http://omranjonoob.persiangig.com/tahghigh files/تحقیق كامل درمورد آهک.pdf/download

آخرین ویرایش:

sahel_k

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام بر همگی....
من یه سری اطلاعات میخواستم در مورد روش آنالیز کنسانتره آب پرتقال....خواهرم تو یه آزمایشگاه مواد غذایی کار میکنه بهش گفتن یه سری اطلاعات پیدا کنه...
سوالشون دقیقا این بود: چگونگی تشخیص کنسانتره های دیگر(ناخالصی)در کنسانتره آب پرتقال!
ممنون میشم راهنمایی کنید.

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام بر همگی....
من یه سری اطلاعات میخواستم در مورد روش آنالیز کنسانتره آب پرتقال....خواهرم تو یه آزمایشگاه مواد غذایی کار میکنه بهش گفتن یه سری اطلاعات پیدا کنه...
سوالشون دقیقا این بود: چگونگی تشخیص کنسانتره های دیگر(ناخالصی)در کنسانتره آب پرتقال!
ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام دوست عزیز، فک کنم اگه سوالت رو توی بخش های صنایع غذایی کشاورزی یا صنایع غذایی مهندسی شیمی بپرسی بهتره و زودتر جواب می گیری:smile:

آخرین ویرایش:

amirdolu

کاربر بیش فعال
سلام
بچه ها ماده ای هست که بشه به آب اضافه کرد و تبادل حرارتی آب رو افزابش داد ؟؟؟
یا مثلا نقطه جوش آب رو به شدت کاهش بده؟
و از همه مهمتر خورنده فلزات نباشه؟!
ممنون

سلام بر شما
بالا بردن یا پایین آوردن ظرفیت تبادل حرارتی آب به پیوندهای هیدروژنی بین مولکول های آب مربوط است.به طوریکه اگر چگالی پیوند های هیدروژنی افزایش یابد ظرفیت تبادل حرارتی آب افزایش می بابد و بالعکس.البته لازم به ذکر است که آب در شرایط معمولی چگالی پیوند هیدروژنی بالایی دارد. برای همین بهترین سیال برای مبدل است.
پایین آوردن نقطه جوش آب آن هم به شدت! با کاهش فشار و افزایش فشار بخار آب دست یافنتی است. تمام حل شونده ها در آب باعث افزایش نقطه جوش آن و پایین رفتن نقطه ذوب آن می شوند.
موفق باشید.

sahel_k

عضو جدید
کاربر ممتاز

moaqfe

کاربر بیش فعال

moaqfe

کاربر بیش فعال
سلام دوست عزیز
به این واکنش میگن elephant toothpaste
اب اکسیژنه، مخمر و مایع دستشویی ترکیباتشن
مخمر با اب اکسیژنه گاز اکسیژن و گرما ایجاد میکنه که باعث کف کردن مایع دستشویی میشه

1- سپید بخت بشی
2- منظور از مخمر رو واضحتر بفرمائید و ترجیحا" برای کم سوادایی مثل من نمونه معرفی کنید
3- حالا اگه بخواهیم این ماده حاصله چرب یا چسبنده باشه , چی پیشنهاد میدید؟
4- مواد حاصله در این ترکیب حالت سمیت و تخریبی و آسیب رسان دارند یا خیر؟
5- اگر مقدور هست نسبت ترکیب هم , بفرمائید

طبق معمول پیشاپیش دم شما گرم

~Alchemist~

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
در خواست مقاله

Effect of Current Density on Microstructure and Properties of Bulk Nanocrystalline Ni–Co Alloys Prepared by JED

Guiying Qiao, Tianfu Jing, Nan Wang, Yuwei Gao, Xin Zhao, Jifeng Zhou and Wei Wang
doi: 10.1149/1.2180714 J. Electrochem. Soc. 2006 volume 153, issue 5

http://jes.ecsdl.org/content/153/5/C305.full.pdf+html

با تشکر

سلام دوست عزیز
شما مقاله تون را توی تالار مقالات درخواست دادین و اگر کسی دسترسی داشته باشه دریغ نمیکنه.
خواهشا این جا فقط سوالات مربوط به مسائل شیمیایی را مطرح کنید ;)

~Alchemist~

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
1- سپید بخت بشی
2- منظور از مخمر رو واضحتر بفرمائید مخمر را میتوانید از نانوایی یا لوازم قنادی ها تهیه کنید. یه جور موجود زنده س که با استفاده از ترکیبات موجود تو محیط پیرامونش تغذیه میکند و از تغذیه اونها گاز آزاد میکنه. اینجا آب اکسیژنه باعث تسریع آزاد شدن گاز میشه که کنارش خود آب اکسیژنه هم تخریب میشه و اکسیژن تولید میشه.
3- حالا اگه بخواهیم این ماده حاصله چرب یا چسبنده باشه , چی پیشنهاد میدید؟ والا تا حالا تست نکردم ولی یکم گلوتن و آرد خیس شده را امتحان کنید.
4- مواد حاصله در این ترکیب حالت سمیت و تخریبی و آسیب رسان دارند یا خیر؟ نه سمی نیست. مخمر را که هر روز داریم قاطی نون میخوریم، اکسیژن هم که همش داریم نفس میکشیم با مایع دستشویی هم که دستامونو میشوریم :D
5- اگر مقدور هست نسبت ترکیب هم , بفرمائید نسبت نمیخواد. یکم مخمر را با آب ولرم حل کنید. توی یه ظرف مثل بطری نوشابه، مایع دستشویی بریزید. بعد با یه دست مخمر و با دست دیگه آب اکسیژنه را همزمان بریزید توی لیوان. بازی کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

طبق معمول پیشاپیش دم شما گرم

اینم یه سایت که توضیح کامل را داده

http://www.sciencebob.com/experiments/toothpaste.php

Behnam Irani

عضو جدید
سلام دوستان
لطفا بفرمائید مواد زیر در صنایع(بیشتر مرتبط با فلزات) چه کاربردهایی دارند

1- سدیم نیتریت
2- سدیم کرومات

من شنیدم که هر کدوم از این مواد به صورت محلول در آب می تونند خاصیت ضد زنگ زدگی و از بین بردن زنگ فلزات آهنی رو داشته باشند
آیا درسته؟

با تشکر

~Alchemist~

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام دوستان
لطفا بفرمائید مواد زیر در صنایع(بیشتر مرتبط با فلزات) چه کاربردهایی دارند

1- سدیم نیتریت
2- سدیم کرومات

من شنیدم که هر کدوم از این مواد به صورت محلول در آب می تونند خاصیت ضد زنگ زدگی و از بین بردن زنگ فلزات آهنی رو داشته باشند
آیا درسته؟

با تشکر

سلام
در مورد کاربردشان، غیر از موردی که خودتان فرمودین، سدیم نیتریت بعنوان نگهدارنده تو صنایع گوشتی مثل سوسیس و کالباس هم استفاده میشه.
همین طوره که گفتین ولی عامل ضد خوردگیه یعنی اینکه از خوردگی آهن جلوگیری میکنه.