من چیز هایی دیدم و حس کردم و خواندم که شما به هیچ کدوم اعتقادی ندارید و تنها دلیلش عدم اگاهی شماست...
خوب هیچ اشکالی نداره ، از چیزهایی که دیدی ، و حس کردی ، و خوندی ، مارو هم مطلع کن ؛ روش صحبت میکنیم . (البته بینِ همه ی اینها تجربه ی شخصیِ خودت از همه برام مهمتره ؛ اونو بگو )
شما از منظر بیرونی متافیزیک را رد کردید و این بر خلاف روحیه علمی و محققانه هست.
رفتار شما به مثال این هست که مثلا چون قوانین فیزیک را نمی دانید ، درک نمی کنید که فیزیک در زندگیتان چطور تاثیر دارد ! بی رحمانه فیزیک را رد می کنید ... متافیزیک هم داستانش مثل همین هست
نه اینطور نیست ؛ من نخواستم اینطور مابعدالطبیعه رو رد کنم ؛ از شما یه سوالِ ساده پرسیدم که آیا تجربه ای شخصی داشتین ؟ اگه آره باهامون در میون بذارید خوب .
فیزیک رو میشه تو زنگی روزمره لمس کرد ؛ شما تا حالا تماسی با متافیزیک! داشتین ؟
براستی با جمله اولتان در صورت تاکیدی و نه سوالی موافقم! ریاضیات اصلی ترین دلیل اثبات وجود خداست... نمی توانم شما را از پشت کامپیوتر به دنیای عجیب ریاضیات ببرم... کمی ریاضی بخوانید خود بخود به وجود خدا اعتقاد کامل خواهید داشت... ریاضیات نظم طبیعت و استثنا های طبیعت را نشانتان می دهد و وقتی کمی عمیق می شوید به این فکر من خواهید رسید که در بعضی جاها خدا چگونه با استثنا های خاصی که داده زمینه زندگی ما ادم ها رو محیا کرده...و این احتمال و شانس نیست بلکه معرفت وجودی خداست
من ندیدم دلیلی بیارید که چرا " ریاضیات اصلی ترین دلیلِ وجودِ خداست " .
این قسمت تکرارِ پستِ قبل بود !
اگه منظورت ، نظمِ موجود در ریاضیست که قبلاً جوابش داده شد .
ولی جدایِ از اینها معرفیِ ریاضی به عنوان نشانه ی الهی ، خیلی کج سلیقگیه .
آخه ریاضی سراسر ساخته ی بشرِ .
مثلاً میگفتی "به حیات وحش نگاه کن و به وجود خدا پی ببر " بهتر بود .
ابتدا بزارید سخنی از انیشتین را برایتان بنویسم که فراخور حالت بسیاری از دوستان هست:
قران کتاب جبر و حساب و هنسه نیست، بلکه مجموعه ای از قوانین است که انسان را به بهترین راه ، راهی که بزرگترین فلاسفه دنیا از تعریف آن عاجزند، دعوت می کند.
من با اطلاعاتِ کلی ای که از شخصیتِ اینشتین دارم ، واقعاً بعید میدونم که همچین حرفی زده باشه !
اینجا یه کم در موردِ ویژگی هایِ شخصیش میتونین بخونین .
اگه رفرنسِ معتبری از این اظهارِ نظر بذاری ممنون میشم .
اما از اینا گذشته ، با آوردنِ این جمله ، چی رو میخواستی ثابت کنی ؟
چون اینشتین این حرفو زده ، پس حتماً درسته ؟
من حرفِ هیچ کس رو فقط بخاطرِ گویندش، قبول نمیکنم ، چه اینشتین باشه ، چه نیچه باشه ، چه خدا .
(مغالطه توسل به شخصِ تحسین شده)
برایتان یک ایه از سوره لقمان رو قرار می دهم و تقاضا دارم اگر تا اینجا خوب پستم را نخواندید از این به بعدش رو خوب بخوانید.
ووصینا الانسان بوالدیه حملته امه وهنا علی وهن و فصاله فی عامین ان اشکر لی و لوالدیک الی المصیر(14-لقمان)
و ما وصیت کردیم به انسان درباره والدینش، مادرش که او را با ضعف پی در پی حمل می کرد و از شیر گرفتنش دو سال بوده که شکر مرا و والدینت را بجای اور، چرا که بازگشت همه به سوی من است.
در این ایه از جمله وصیت های خداوند به انسان ، حقوق والدین هست. اولا دقت کنید سفارش خداوند( با ان همه بزرگی) به بشر چه بوده؟ احترام به پدر و مادر که در دنیای مدرن امروزی نادیده گرفته می شود...
واقعا همین بود اون "اوجِ روشن فکریِ انسانی" که میگفتی ! فقط احترام به والدین !
یعنی الله خیلی زحمت کشیده که اینو گفته !
ینی قبل از اسلام کسی به والدینش احترام نمیذاشته ؟
تو کدوم فرهنگ توصیه به احترام والدین نیست ؟
بزرگایِ قبیله ، تو بدوی ترین جوامعِ آفریقایی هم از قرب و منزلت بالایی برخوردارن !
اصلاً یه سوالِ دیگه : تو کدوم فرهنگ گفته شده که به والدینتون بی احترامی کنین !
بذار رو این صحبت نکنیم . چون قاعدتاً من الان باید آیاتِ غیرانسانی رو واست بیارم (مثلاً از همون عدمِ تبیعیضی! که فرمودین ) که باز هم یه بحثِ دیگه باز میشه .
جامعه روشن فکر امریکا مطالب روشن فکرانه را جذب می کنند و ایا این دلیلی بر دید جامع قران برای انسان نیست؟
اول شما که با سند و مدرک ! صحبت میکنین ، سعی کنین که آمار و ارقامی از میزانِ محبوبیت و نفوذِ اسلام و قرآن در جامعه ی آمریکا ارائه بدین .
(باز هم مغالطه توسل به شخصِ تحسین شده)
که البته جامعه ی آمریکا از نظرِ من چندان تحسین شده هم نیست !
به نظر بنده یکی از محکم ترین دلایل وجود خدا ، ساختار شرستی بشر هست که در وجودش چاشنی خدا پرستی قرار داده شده. خواهش می کنم موضوعات را تعمیم نادرست ندهید . اگر نیاز را درست معرفی کنیم خواهیم دید که بلی! همانطور که ما نیاز به غذا خوردن داریم . نیاز به ارامش هم داریم و این نیاز ما دلیلی بر رد وجود خدا نیست. شاید شما همش در ذهنتان دارید بدبینانه به موضوع تاریخ بشر می نگرید
ما داریم در موردِ وجودِ خدا بحث میکنیم بعد شما برمیگردی میگی چون خدا (که هنوز وجودش رو ثابت نکردی) حسِ خداپرستی رو در انسان فطری کرده ، پس خدا وجود داره !
آخه اینم شد استدلال ؟
اما در آخر در موردِ تکامل ؛ واقعاً سهل و ساده انگاریه که فک کنین با این حرف ها تونستین خدشه ای در حقانیت تکامل وارد کنید .
اینجا یه خورده بیشتر در موردش بخونید . اگه تونستم پیداش کنم ، یه کتاب هم در این زمینه داشتم که سعی میکنم براتون آپلود کنم . البته به خاطرِ کم اطلاعیِ بنده و شما از تکامل نمیشه بهمون خرده گرفت ؛ چون تو جامعه ای بودیم که ترجیح میدادن ما کمتر ازش بدونیم .
پ.ن
اگه کسی از دوستان امکانش رو داره ، برایِ حفظِ نظمِ این تاپیک ، لطفاً پست های بیربط به موضوع رو جابه جا کنه و مثلاً تو یه تاپیکِ جدید جا بده .
اگه تو پستِ قبلی هم کسی رو آزردم ببخشید ؛ چون اون پست رو موقعی که از دستِ آقا جواد عصبانی بودم زدم .