فرایندهای شکل دهی فلزات

محسن گلپا

عضو جدید
لطفا اگر کسی اطلاعات کاملی در مورد فرایندهای شکل دهی فلزات موجود دارد ارسال نماید
 

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
لطفا اگر کسی اطلاعات کاملی در مورد فرایندهای شکل دهی فلزات موجود دارد ارسال نماید

ﻓﺮﺁﻳﻨﺪ ﺷﮑﻞ ﺩﻫﻲ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﺖ ﺟﺎﻣﺪ

محاسبة حد كرنش كمانشي در شكل دهي غلتكي سرد به وسيلة تحليل اجزاي محدود
 

پیوست ها

  • rs855-Metals.pdf
    524.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • 52013810111.pdf
    459.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

rattling_boy

عضو جدید
اگه در مورد شکل دهی فلزات مطلب می خوای توی تاپیک های همین بخش بگردی می تونی چندین مورد مطلب پیدا کنی:smile:
 

eliza852

عضو جدید
سلام مهندس.
شكلدهي فلزات خيلي گسترده است. در چه موردي ميخواي؟
 

a.samadi

عضو جدید
روش هیدروفرمینگ در شکل دهی قطعات

روش هیدروفرمینگ در شکل دهی قطعات

براي توليد قطعات مصرفي در خودرو، از روش­هاي سنتي بالا کمک گرفته مي­شود.در حال حاضر با توجه به فضاي رقابتي، منابع محدود مواد اوليه و مالي، سوخت مصرفي و همچنين مشکلات زيست محيطي، ضرورت استفاده از فناوري­هاي جديد و خلاءآنها در صنعت خودرو، روز به روز بيشتر احساس مي­شود. يکي از روش­هاي نويني که از دهه 1990 در توليد قطعات از آن استفاده مي­شود، روش هيدروفرمينگ است. استفاده از روش هيدروفرمينگ، نقش مهمي در کاهش وزن قطعه، هزينه ابزار وهزينه توليد دارد. در اين روش، سمبه يا ماتريس، با محيطي سيال جايگزين شده و فشار سيال، موجب جريان مواد به داخل حفره قالب و در نهايت شکل­گيري آن مي­شود.
در اين روش، براي فرم­دهي اشکال، مواد اوليه داخل قالبي قرار گرفته و بعد از بسته­شدن قالب مايع با فشار قوي به داخل قالب تزريق شده و شکل قالب را به مواد مي­دهد، سپس قالب باز­شده و بعد از تخليه مايع، قطعه از داخل قالب بيرون مي­آيد.
مزاياي روش هيدرو فرمينگ عبارتند از:
· شکل­دهي قطعات پيچيده با سطح مقطع­هاي متفاوت در يک قطعه
· کاهش مراحل توليد
· کاهش زمان توليد
· کاهش هزينه­هاي توليد
· کاهش سايش ابزار مصرفي
· عدم نياز به قالب­هاي متعدد
· کاهش وزن قطعات توليد شده (بهينه­سازي)
· حذف فرايند جوشکاري در توليد قطعات حساس
· کاهش خرابي قالب و افزايش طول عمر قالب
· حذف آلودگي صوتي در محيط کار
· کاهش تجهيزات متعدد (انواع پرس­ها) براي توليد قطعات
· صافي سطوح قابل توجه نسبت به ديگر روش­هاي ساخت


ادامه در
www.alisamadi.tk
 

mzibast

عضو جدید
کشش عمیق (Deep Drawing)

کشش عمیق (Deep Drawing)

کشش عمیق (Deep Drawing) : نوعی فرآیند فلزکاری است که برای شکل دادن ورق صاف به محصولات فنجانی شکل مانند وان حمام، محفظه های پوسته ای و گلگیر اتومبیل مورد استفاده قرار می گیرد. این عمل با قرار دادن لقمه ای به اندازه مناسب روی قالب شکل دار و فشار دادن فلز به داخل قالب با یک منگنه مطابق شکل روبرو انجام می شود. به طور کلی یک فشار گیره ای یا باز فشردن برای فشار دادن لقمه در روی قالب لازم است تا از ایجاد چروک جلوگیری کند. این کار توسط یک حلقه بازفشاری یا لقمه نگهدار به خوبی در یک پرس دو کاره انجام می شود. با اینکه عواملی که فرآیند کشش عمیق را کنترل می کنند کاملاً مشهود هستند، چنان پیچیده بر هم کنش می کنند که توضیح دقیق ریاضی فرآیند با عبارات ساده ممکن نیست. به عبارت دیگر می توان گفت فرآیند کشش عمیق یکی از فرآیندهای شکل دادن ورق است. این نوع فرآیندها با اغلب فرآیندهای شکل دادن حجمی تفاوت دارد. در ورق کاری کشش حاکم است درحالی که فرآیندهای شکل دادن حجمی به طور عمده فشاری هستند. به علاوه غالباً یک سطح یا هر دو سطح نواحی تغییر شکل آزاد است یعنی آنکه ابزار آنها را نمی گیرد. اختلاف عمده در این است که شکست در ورق کاری غالباً از ناپایداری پلاستیک در هنگام کشش ناشی می شود و نه از گسیختگی، هر چند ممکن است سرانجام ورق گسیخته شود.


2.jpg 1.jpg

حد شکل دادن بهینه هنگامی است که باریک شوندگی موضعی رخ دهد نه موقعی که ورق گسیخته می شود. در شکل روبرو تصویر شماتیک فرآیند کشش عمیق ( کاسگری ) نشان داده شده است. از این روش برای تولید صنعتی قطعاتی نظیر مخازن فولادی، فشنگ برنجی و قوطی های کنسرو آلومینیومی و فولادی استفاده می کنند. در شکل، دو ناحیه مهم دیده می شود، لبه که بخش عمده تغییر شکل در آن رخ می دهد و دیواره که باید نیروی لازم برای تغییر شکل لبه را تحمل کند. اگر قطر قطعه خام خیلی زیاد باشد، نیرویی که باید از طریق دیواره انتقال یابد بیش از اندازه افزایش می یابد و سبب تسلیم و شکست دیواره می شود. شکل پذیری را می توان به صورت نسبت کشش حدی (LDR) که عبارت است از بزرگترین نسبت قطر قطعه خام ( گرده ) به قطرکاسه یا پانچ که بتوان با موفقیت کشید، بیان کرد
 

Similar threads

بالا