عوامل و بسترهای گناه

shinersun

عضو جدید
در این تاپیک قصد دارم عوامل و زمینه هایی را که موجب میشود انسان مرتکب گناه بشود رو معرفی کنم.
امیدوارم موجب آگاهی کسانی که این تاپیک را میخوانند بشود.
منبع این تاپیک سخنرانی های حجت الاسلام و المسلمین آقای عبدوس میباشد.

از نگاه قرآن یکی از عوامل و بسترهایی که موجب میشود انسان به ارتکاب گناه دچار شود جهل است.
گناهانی نظیر شرک،بت پرستی،انحرافات جنسی در طول تاریخ ناشی از جهل بوده است.

اینجا یک داستانی براتون میگم امیدوارم خوشتون بیاد...

فردی در زمان پیامبر بوده است که بت پرست بود..این آقا بتی را پرستش میکرد....در مقابل این بت سجده میکرد و گریه میکرد و اون رو به عنوان خدا قبول داشت.شبی که او خواب بود چند نفر از خداپرستان آمدند و بت اون شخص رو توی سطل آشغال انداختند.
فردا که فرد از خواب پا شد...دید که بت او نیست....دنبال اون گشت و بت را در سطل آشغال یافت..فرد بت را تمیز کرد و از بت به خاطر این بی حرمتی عذرخواهی کرد.
دوباره شب شد و آن عده آمدند و بت او را داخل چاه توالت انداختند...فردا شخص دوباره دید و بت را در آنجا نیافت...دنبال بت گشت و آن در چاه توالت دید:biggrin:....بت را برداشت و آن را شست و از بت عذرخواهی کرد...و گذشت.
مرد گفت امشب شمشیری کنار بت میگذارم تا اگر کسی خواست به بت بی احترامی کنه بت از خودش دفاع کنه.
شب شد و فرد به خواب رفت.آن عده دوباره بت را برداشتند و به چاه اندختند...فرد که از خواب پا شد...دید شمشیر هست ولی بت نیست...دنبالش گشت و دید در چاه توالت است...
فرد با خودش گفت این خدا به درد من نمیخورد....او توانایی دفاع از خود را ندارد....
فرد بت پرست پس از این قضیه مسلمان شد.

همانطور که خواندید دیدید که چه قدر جهل در ارتکاب به گناه مهمه...پس اگر ما بتوانیم جهل را در خودمون از بین ببریم یکی از راه های نفوذ شیطان را به خود میبندیم.

مثال دیگری از جهل براتون میزنم...
در هندوستان که مردم از گرسنگی در سختی هستند...ولی مردم گاو میرستند و گاو را برای خوردن قربانی نمیکنند.واقعا چه قدر آدم میتونه جاهل باشه که خدای بارک و تعالی را نبینه...

ادامه دارد......

shinersun

عضو جدید
عوامل و بسترهای گناه قسمت دوم

عوامل و بسترهای گناه قسمت دوم

یکی دیگر از عوامل و بسترهایی که موجب میشود انسان به ارتکاب گناه دچار شود سنت های غلط و نادرست اجتماعی است.
یکی از نمونه های آن تقلید کورکورانه هستش...در دین مبین اسلام این خصیصه مذمت شده است.
حالا ببینید تقلید کورکورانه چه طور میتونه انسان رو به سمت گناه بکشونه...
مثلا توی همین زندگی های امروزی این موضوع دیده میشه و اتفاقن هم بسیار بد هست که فردی به عنوان مثال ماشینی داره و یکی از فامیل های اون فرد ماشین قدیمی اش رو عوض میکنه و ماشین بهتری میخری...زن این مرد که شاهد این قضیه هست به همسرش میگه که ما هم باید ماشینمون رو عوض کنیم...دیدی اون فامیل چی خرید...ولی وقتی مرد مجبور به این کار بشه چون پول کافی نداره ممکنه بره پول نزول کنه یا از راههای دیگه پول حرام بدست بیاره....
البته از این موارد زیاد هست که به همین یک مورد بسنده میکنیم.
یکی دیگر از نمونه های سنت های غلط و نادرست اجتماعی، اسراف هستش.
از نمونه های بسیار زیاد برای اسراف میشه مثال زد.به عنوان مثال همین مراسم عروسی هایی که به صورت مجلل برگزار میشه و 6-7 مدل غذا توی اون سرو میشه...چندین مدل سالاد ، چندین مدل دسر و ....---آیا واقعا این چیزها خیلی مهم هستند که آدم مرتکب گناه بشه؟؟؟؟توی همین عروسی های تهران غذای اضافه زیادی دور ریخته میشه و اسراف میشه...آیا خدا راضی هست؟؟؟؟
خدا توی قرآن فرمودند که اسراف کاران را دوست ندارد...
مثلا توی همین کشور خودمون ایران، چرا مسئولان برای افتتاح پروژه یا سفرهای استانیشون یا .... اینقدر پول اسراف میکنند؟؟؟
خدایا ما را از مسرفین قرار مده.
یکی دیگر از نمونه های سنت های غلط و نادرست اجتماعی، اختلاط با نامحرم هستش.
دوستان به این مسئله باید خیلی اهمیت بدیم....در حال حاضر،این یک عادت و سنت غلطی در جامعه شده که در اداره ها و یا در مشاغل دیگر دختر و پسر و یا دو همکار مرد و زن در محیط کار با هم مزاح و شوخی میکنند...این روابط شیطانی است و حرام...
این روابط ضرر های بسیاری دارد..از جمله به موراد زیر اشاره میکنم :
پیامبر فرمود: چهار چیز قلب را می میراند: 1- گناه بر روی گناه افزودن 2- هم سخن شدن زیاد با زنان 3- بگو مگو کردن با احمق – تو می گویی و او می گوید و هرگز به راه نمی آید – 4- همنشینی با مردگان. عرض شد یا رسول الله منظور از مردگان چیست؟ فرمود: هر توانگر خوش گذران.(4)
هم چنین از امیر مؤمنان روایت شده: اشکها خشک نمی شوند مگر به سبب سختی دلها; و دلها سخت و سنگین نمی شوند مگر به سبب فزونی گناه.
یکی دیگر از نمونه های سنت های غلط و نادرست اجتماعی، نزول خوری و رباخوری و رشوه گیری هستش.

به این مقدار بسنده میکنیم...چون بحث نباید خسته کننده باشه...

در آخر خواستم بگم بیایید با توکل به خدا و ائمه ، مسر درست در زندگی را پیش بگیریم...خودمون رو به خدا بسپاریم...بذاریم خالقمون ما رو هدایت کنه...این نکته رو همیشه باید به خاطر بسپاریم که " مسیر هدایت همواره خلوت هست ".
یعنی اینکه اگر ما دوست داریم مورد هدایت خدا قرار بگیریم ممکنه توی این مسیر تنها بشیم....دوستانمون ما رو تنها بگذارند...مطمئنن این طور هست....پس بیایید خودمون رو به خدا بسپاریم.

امیدوارم این مطالب براتون مفید بوده باشه.

ادامه دارد...

shinersun

عضو جدید
عوامل و بسترهای گناه قسمت سوم

عوامل و بسترهای گناه قسمت سوم

یکی دیگر از عوامل و بسترهایی که موجب میشود انسان به ارتکاب گناه دچار شود امیدواری نابجا به خدا و اهل بیت (ع) است.

اول از همه یه مقدمه بگم که چند نوع امیدواری وجود دارد...1)امید سازنده. 2) امید مخرب
امید سازنده ، امیدواری هستش که انسان را به راه خدایی و تعالی میرسونه.اما ...
امید مخرب ، امیدواری هستش که انسان را از راه خدا و تعالی دور میکنه.
در روایات از اهل بیت داریم که فرموده اند از امام علی(ع) و امام حسین (ع) امیدواری مخرب نداشته باشید.

الان با خودتون میگید یعنی چی این حرفا؟؟؟عجله نکنید...توضیح میدم...

شما انسانی را فرض کنید که از هیچ گناهی ترسی ندارد و دست به هر گناهی میزند...
مثلا دروغ میگه....غیبت میکنه....با نامحرم رابطه داره...به نامحرم نگاه میکنه...خلاصه هر گناهی که بگی انجام میده...
بعدش میاد مثلا توی محرم ، یا رمضان با گریه و اشک و زاری امید به بخشش داره....امید داره که خدا اون رو ببخشه...
این نوع امید رو مخرب میگیم که ممکنه خدا گناهانش رو ببخشه ...ولی چون به گناه عادت کرده و براش عادی است دوباره میره سمتش...پس فهمیدید امید مخرب چیه....امید به بخشش خدا ولی در صورتی که آدم نه تنها به تعالی نمیرسه بلکه روز به روز پست تر میشه.
در دین ما توصیه شده که
مراقب باشید شیطان با خدا شما را فریب نده...
حالا میگید مگه شیطان میتونه با استفاده از خدا ما رو فریب بده؟؟؟جواب مثبته...بله...میتونه...شیطان با امیدواری نابجا دادن به بندگان خدا ، اون ها رو فریب میده....مثلا انسانی داره توی دانشگاه یا خیابون یا هر جایی که هست شیطان اون رو وسوسه میکنه به نامحرم نگاه کنه...با نامحرم شوخی و مزاح بکنه...یه الهامی هم به اون فرد میده...چی میگه شیطون؟؟؟میگه نگاه کن نترس...خدا ارحم الراحمین هست....او تو رو میبخشه...پس گناه کن و نترس....

در رویات اهل بیت به شدت هشدار داده شده که ما در قیامت کمبود ها برای مومنان و بندگان جبران میکنیم و روز قیامت فقط زمانی به ما امیدوار باشید که توشه ای با خود آورده باشید نه اینکه با کوله باری از گناه آمده باشید و چیزی در بساط نداشته باشید.

دوستان خواهش میکنم خوب به این بحثا دقت کنید و تفکر....بیایید شیطان رو از خودمون نا امید کنیم....پوزش رو به خاک بمالیم...براستی شیطان دشمنی آشکار است....

امیدوارم این بحثا براتون مفید و جالب باشه....

ادامه دارد...

shinersun

عضو جدید
عوامل و بسترهای گناه قسمت چهارم

عوامل و بسترهای گناه قسمت چهارم

یکی دیگر از عوامل و بسترهایی که موجب میشود انسان به ارتکاب گناه دچار شود گفتارهای باطل و کتابهای گمراه کننده است.

دوستان خوبم ازتون درخواست دارم حواستون باشه با چه کسانی رفت و آمد دارید؟؟؟
به صحبت های چه کسانی گوش میدهید؟؟؟
کتاب های چه کسی رو میخونید؟؟؟

امام صادق (ع) در حدیثی می فرمایند :
اگر کسی به حرف کسی گوش کند همانا آن شخص را عبادت کرده است و اگر حرف آن شخص مورد رضایت خدا باشد خدا را عبادت کرده وگرنه شیطان را پرستیده است.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

یکی دیگر از عوامل و بسترهایی که موجب میشود انسان به ارتکاب گناه دچار شود
دوستان بد و همنشین بد است.

امروز میخوام مصداق آیه 27-29 سوره فرقان رو براتون بگم....

27) وَ یَوْمَ یَعَضُّ الظّالِمُ عَلى یَدَیْهِ یَقُولُ یا لَیْتَنِی اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِیلاً
28) یا وَیْلَتى لَیْتَنِی لَمْ أَتَّخِذْ فُلاناً خَلِیلاً
29) لَقَدْ أَضَلَّنِی عَنِ الذِّکْرِ بَعْدَ إِذْ جاءَنِی وَ کانَ الشَّیْطانُ لِلاْ ِنْسانِ خَذُولاً

ترجمه:
27 ـ و (به خاطر آور) روزى را که ستمکار دست خود را (از شدت حسرت) به دندان مى گزد و مى گوید: «اى کاش با رسول (خدا) راهى برگزیده بودم!
28 ـ اى واى بر من! کاش فلان (شخص گمراه) را دوست خود انتخاب نکرده بودم!
29 ـ او مرا از یادآورى (حق) گمراه ساخت بعد از آن که (یاد حق) به سراغ من آمده بود». و شیطان همیشه خوار کننده انسان بوده است!

در زمان پیامبر اسلام فردی به نام عقبه بود که این آقا مسلمون نبودند....روزی ایشون پیامبر رو دعوت کرد برای غذا....وقتی غذا رو آورد تا پیامبر بخورند ، پیامبر فرمود من از غذای تو نمیخورم....عقبه گفت چرا؟؟؟پیامبر فرمود اول مسلمان شو و شهادتین بگو بعد من میخورم...مرد با راهنمایی پیامبر اسلام آورد و مسلمان شد.....
عقبه دوستی به نام عبید داشت.روزی که فهمید عقبه مسلمان شده به خانه او آمد.عقبه غذایی جلوی او گذاشت و دید که عبید از خوردن امتناع میکنه....به دوستش گفت تو دیگه چته؟؟؟چرا نمیخوری؟؟؟گفت شنیدم مسلمان شدی؟؟؟
تا نروی و به محمد نگی که شهادت دروغ گفتی و به او توهین نکنی به اون من از غذات نمیخورم...
عقبه رفت و به پیامبر توهین کرد و گفت من دروغ گفتم....

عقبه در جنگی علیه پیامبر شرکت کرد و در آن جنگ به درک واصل شد.

این آیات 27-29 فرقان مصداق چنین فردی هست که انگشت حسرت به دهان روز قیامت داره چرا من از پیامبر خدا رویگردان شدم....

دوستای گل و مهربون و با خدای من، این حرف رو برادرانه و به عنوان برادر کوچکتر میزنم....میدونم من در حدی نیستم بخوام کسی رو نصیحت کنم....اول اینا رو برا خودم میگم بعد برا کسانی که این تاپیک رو میخونن...
قدر خودتون رو بدونین...بدونین شیطان برای گول زدن ما و از راه به در کردن ما قسم خورده....
تو رو خدا دل به هر کسی ندید...با هر کسی دوست نشد...تنها بودن بهتر از اینه آدم با آدم نا اهل دوست باشه...
انسان تارک الصلاه ، آدم فحاش و.... این آدما به درد ما نمیخورند....نشه روزی بیاد ما هم حسرت بخوریماااااا....

یه داستانی برای آدم فحاش بگم براتون جالبه...راوی این داستان نُعمان هست که از یاران امام صادق ع بوده...
روزی توی بازار فردی به همراه امام در حال حرکت بودند...فرد غلام خود را صدا زد و غلام نشنید...دوباره صدا زد و باز غلام نفهمید...دفعه سوم که صدا زد فرد غلام رو فحش بسیار بدی داد...امام چنان خشمگین شد به او گفت دور شو و دیگه حتی با اون فرد حرف نزد...

دوستان خوبم ، اگه روزی دوست ما اشتباهی کرد و حرفی زد که ما رو رنجوند به خاطر اینکه باهاش دوست هستیم چشم پوشی نکنید.....اگر هم ناراحت شد بذار بشه....تو حرف خودت رو بزن....اگر توی مملکت ما به این مسائل توجه میشد اینقدر مشکل نبود...

ادامه دارد .....

آخرین ویرایش:

Shahram.OTF

عضو جدید
کاربر ممتاز
دستت درد نکنه داداش خیلی مفید بود
همه اینا درسته ...به نظر خود من ما بیشتر از این ضربه میخوریم ...
سنت های غلط و نادرست اجتماعی
باید به دینمون عمل کنیم نه به سنتهای اجتماعیمون....

venous_20

عضو جدید
کاربر ممتاز
یکی دیگر از عوامل و بسترهایی که موجب میشود انسان به ارتکاب گناه دچار شود گفتارهای باطل و کتابهای گمراه کننده است.

دوستان خوبم ازتون درخواست دارم حواستون باشه با چه کسانی رفت و آمد دارید؟؟؟
به صحبت های چه کسانی گوش میدهید؟؟؟
کتاب های چه کسی رو میخونید؟؟؟

امام صادق (ع) در حدیثی می فرمایند :
اگر کسی به حرف کسی گوش کند همانا آن شخص را عبادت کرده است و اگر حرف آن شخص مورد رضایت خدا باشد خدا را عبادت کرده وگرنه شیطان را پرستیده است.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

یکی دیگر از عوامل و بسترهایی که موجب میشود انسان به ارتکاب گناه دچار شود
دوستان بد و همنشین بد است.

امروز میخوام مصداق آیه 27-29 سوره فرقان رو براتون بگم....

27) وَ یَوْمَ یَعَضُّ الظّالِمُ عَلى یَدَیْهِ یَقُولُ یا لَیْتَنِی اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِیلاً
28) یا وَیْلَتى لَیْتَنِی لَمْ أَتَّخِذْ فُلاناً خَلِیلاً
29) لَقَدْ أَضَلَّنِی عَنِ الذِّکْرِ بَعْدَ إِذْ جاءَنِی وَ کانَ الشَّیْطانُ لِلاْ ِنْسانِ خَذُولاً

ترجمه:
27 ـ و (به خاطر آور) روزى را که ستمکار دست خود را (از شدت حسرت) به دندان مى گزد و مى گوید: «اى کاش با رسول (خدا) راهى برگزیده بودم!
28 ـ اى واى بر من! کاش فلان (شخص گمراه) را دوست خود انتخاب نکرده بودم!
29 ـ او مرا از یادآورى (حق) گمراه ساخت بعد از آن که (یاد حق) به سراغ من آمده بود». و شیطان همیشه خوار کننده انسان بوده است!

در زمان پیامبر اسلام فردی به نام عقبه بود که این آقا مسلمون نبودند....روزی ایشون پیامبر رو دعوت کرد برای غذا....وقتی غذا رو آورد تا پیامبر بخورند ، پیامبر فرمود من از غذای تو نمیخورم....عقبه گفت چرا؟؟؟پیامبر فرمود اول مسلمان شو و شهادتین بگو بعد من میخورم...مرد با راهنمایی پیامبر اسلام آورد و مسلمان شد.....
عقبه دوستی به نام عبید داشت.روزی که فهمید عقبه مسلمان شده به خانه او آمد.عقبه غذایی جلوی او گذاشت و دید که عبید از خوردن امتناع میکنه....به دوستش گفت تو دیگه چته؟؟؟چرا نمیخوری؟؟؟گفت شنیدم مسلمان شدی؟؟؟
تا نروی و به محمد نگی که شهادت دروغ گفتی و به او توهین نکنی به اون من از غذات نمیخورم...
عقبه رفت و به پیامبر توهین کرد و گفت من دروغ گفتم....

عقبه در جنگی علیه پیامبر شرکت کرد و در آن جنگ به درک واصل شد.

این آیات 27-29 فرقان مصداق چنین فردی هست که انگشت حسرت به دهان روز قیامت داره چرا من از پیامبر خدا رویگردان شدم....

دوستای گل و مهربون و با خدای من، این حرف رو برادرانه و به عنوان برادر کوچکتر میزنم....میدونم من در حدی نیستم بخوام کسی رو نصیحت کنم....اول اینا رو برا خودم میگم بعد برا کسانی که این تاپیک رو میخونن...
قدر خودتون رو بدونین...بدونین شیطان برای گول زدن ما و از راه به در کردن ما قسم خورده....
تو رو خدا دل به هر کسی ندید...با هر کسی دوست نشد...تنها بودن بهتر از اینه آدم با آدم نا اهل دوست باشه...
انسان تارک الصلاه ، آدم فحاش و.... این آدما به درد ما نمیخورند....نشه روزی بیاد ما هم حسرت بخوریماااااا....

یه داستانی برای آدم فحاش بگم براتون جالبه...راوی این داستان نُعمان هست که از یاران امام صادق ع بوده...
روزی توی بازار فردی به همراه امام در حال حرکت بودند...فرد غلام خود را صدا زد و غلام نشنید...دوباره صدا زد و باز غلام نفهمید...دفعه سوم که صدا زد فرد غلام رو فحش بسیار بدی داد...امام چنان خشمگین شد به او گفت دور شو و دیگه حتی با اون فرد حرف نزد...

دوستان خوبم ، اگه روزی دوست ما اشتباهی کرد و حرفی زد که ما رو رنجوند به خاطر اینکه باهاش دوست هستیم چشم پوشی نکنید.....اگر هم ناراحت شد بذار بشه....تو حرف خودت رو بزن....اگر توی مملکت ما به این مسائل توجه میشد اینقدر مشکل نبود...

ادامه دارد .....
خیلی عالیه بخصوص قسمتی که درمورد دوستان ناباب بود

گل سرخ 22

عضو جدید
فکر میکنم مهمترین چیز دوست و همنشین بد
دوستای گلم اگه حتی یکبار انحرافی از دوستتون دیدید ازش بخوایید ترکش کنه اگه نکرد شما اونو ترک کنید گاهی یه دوست اینقد راحت با حرفاش رو مخمون راه میره که خیلی ساده مارو هم با خودش به گناه میکشونه،گاهی اینقد از گناهش در گوشمون میگه که بعد مدتی اون گناه به نظرمون گناه بزرگی نمیاد و ممکنه راحت به سمتش بریم
البته به همچین کسی دوست نمیگن ،دوست دوستشو به کمال میرسونه نه زوال
انشاالله خدا هیچوقت رهامون نکنه
ممنون از تاپیک خوبت

shinersun

عضو جدید
عوامل و بسترهای گناه قسمت پنجم

عوامل و بسترهای گناه قسمت پنجم

یکی دیگر از عوامل و بسترهایی که موجب میشود انسان به ارتکاب گناه دچار شود زمینه های اقتصادی گناه است.

از نگاه قرآن مال و ثروت عامل فساد نیست...در صورت وجود دو شرط زیر مال و ثروت باعث میشه عاملی برای گناه بشه.
1) بگیم پول را من بدست آوردم.( فقط و فقط خدا روزی دهنده هست و بس.)
2) اینکه بگیم هر طور دوست دارم میتونم پولم رو خرج کنم.

دو عامل اقتصادی هست که باعث میشه انسان دچار گناه بشه : یکی زیادی ثروت و مال و دوم هم نداشتن ثروت و فقر.

خب بذارید اول براتون بگم ثروت زیاد چه طور موجب میشه یه آدم از راه به در بشه.

در زمان پیغمبر اسلام فردی بود به نام ثعلبه که این آقا فردی فقیر و بی پول بود...با اینکه مالی نداشت ولی نماز هاش رو سر وقت و به جماعت پشت سر پیامبر میخوند...همیشه از خدا میخواست که پولدار بشه....و آرزوش بود...روزی از پیامبر 2 درهم قرض کرد...ثغلبه رفت و به تجارت روی آورد....کم کم پول پیامبر براش برکت کرد و وضع مالی بسیار خوبی پیدا کرد....تونست دامداری و گله داری انجام بده و کلی دام بدست آورد....اما این همه مال رو ببینید با چه قیمتی عوض کرد؟؟؟
ثعلبه وقتی ثروتمند شد دیگه در نمازهاش سست شد...نمازهاش قضا میشد ، به موقع نمیخوند، دیگه نماز جماعت رو ترک کرد....و خلاصه غرق ثروت شد...وقتی از طرف پیامبر برای دریافت زکات نزد او رفتند عصبانی و ناراحت شد و گفت زکات چیه؟؟؟؟من نمیدم...مدتی نگذشت که مریضی در بین دام او افتاد و تمام ثروتش در چشم به هم زدنی از بین رفت...

از داستان بالا نتیجه میگیریم که گاهی اوقات که خدا آنچه رو میخوایم به ما نمیده حتما صلاحی هست...پس بیایید این دعا رو از خدا بخواهیم که " ما را بی نیاز کن از آنچه در صلاحیت ماست "
در ضمن زکات هم که حق مسلم خداست باید بهش توجه بشه....باید به فقرا کمک کنیم دستشون رو بگیریم...چون خدا وعده داده که اگر از مال خود زکات بدهید من چندین برابر آن رو براتون برمیگردونم....به قوله معروف میگن از هر دستی بدی از همون دست هم میگیری....

عامل دوم هم نداشتن ثروت و فقر هست...
گناهانی نظیر دزدی ، خود فروشی ، و .... همه و همه ریشه در فقر داره....
این نکته هم باید توجه بشه بهش که اگه فقر در جامعه زیاد بشه امنیت از جامعه ما خارج میشه...
یکی از عوامل فقر هم بیکاریست....امیدواریم این بیکاری از جامعه ما ریشه کن بشه با تدبیر درست انسان های درست و کارآمد.

دوستان گلم و خوبم امیدوارم تونسته باشم هر چند اندک به اطلاعات شما اضافه کرده باشم....امیدوارم که بتونیم با رعایت این مسائل هر چه بیشتر به خدا نزدیک بشیم و بندگی او را انجام بدیم.

برای این حقیر هم دعا کنید...التماس دعا

mandana_f

عضو جدید
ممنون ، موفق و عاقبت بخیر باشید :smile:

خب چون ثروتی ندارم خطری از این بابت تهدیدم نمی کنه خداروشکر :D

Shahram.OTF

عضو جدید
کاربر ممتاز
واقعا عالی بود
ارزو میکنم حتی یه لحظه هم خدا از هیچکدوم از ما غافل نشه
امیدوارم خدا اینقدری بهم ثروت بده که بازم نیازمندش باشم
اگه میخواد با ثروت منو از خودش دور کنه ارزو میکنم همچین ثروتی نباشه
حق نگهدار همتون

المینا

عضو جدید
سلام
واقعا مفید و جالب بودن
ممنون
به قول دوستی ما باید شکر گذار خدا باشیم که زمینه انجام یه سری گناهان رو برای ما فراهم نکرده...مثل فقر....یا حتی ثروت زیاد!
درپناه امام زمان