علم عشق نساجي

moderntextile

عضو جدید
:w21:دوستان عزيز در اين تايپيک ميخواهيم که اطلاعات اوليه نساجي، تجربه دوستان در زمينه درسي و پيشرفت و علاقه مند کردن دوستان تازه وارد به عرصه علم و هنر و نساجي را داشته باشيم. بنابراين دوستان علاقه مند به نساجي و عاشق اين رشته زيبا ميتونند تجربه و نظريات واطلاعات اوليه نساجي را هر انچه که در دوران اوليه يادگيري نساجي دوست داشتند ياد بگيرند و همينک کوله باري از اون را باخود حمل مي کنند د راختيار دوستان تازه وارد قرار بدهند. يا علي
 

moderntextile

عضو جدید
نساجي ديگه چه رشته ايه اصلا چي داره و چي ميخوني؟
نساجي به معناي نسج کردن يعني بافتن حالا اين يعني چي؟
اگه شما به تمام دور و برتون نگاه بيندازيد ميبينيد که پارچه نخ فرش و .... در همه جا ديده ميشه از فرش، موکت، ملافه، حوله، جوراب، لباس، پيراهن، روفرشي، روميزي، پرده، دستمال کاغذي و..... همه و همه حاصل کار نساجي است. پس نساجي علم و هنر آميخته است حالا اينو در نظر بگيريد که نساجي ميتونه لباس ضد گلوله درست کنه! لباس ضد آب يعني آب در لباس نفوذ نکنه! لباس ضد آتش ايجاد کنه! لباس درست کنه که نيازي به شستشو نباشه! لباسي درست کنه که امواج و اشعه هاي آفتاب رو به خودش جذب کنه! پوشاکي داريم که در آن کنترل از راه دور دستگاه ها جايگذاري شده! لباسي داريم که در زمستان بدن رو گرم ميکنه و در تابستان خلق ميکنه که به لباسهاي هوشمند معروفند و خلاصه هزار و يک چيز ديگه پس نساجي تنها نخ و فرش و پارچه معمولي نيست. ميتونيد به افتخار بگيد که نساجي يعني عشق هنر و علم است و برخلاف تمام رشته ها ، رشته هنري و علمي توام است که ميتونه دنيا رو زيرو رو کنه
 

ARAMESH

مدیر راهنمای سایت
مدیر تالار
خب با اجازه مهندس از لیف شروع کنیم!!چیزی که جرقه ی زدن این تاپیک رو ایجاد کرد!!:D
طبق گفته ویکی پدیا!:
الیاف، رشته‌های بسیار باریکی هستند که دارای طول بلندی نسبت به قطر خود بوده و کاربرد‌های متفاوتی دارند که در اینجا فقط به الیاف نساجی اشاره می‌شود:
الیاف نساجی در دو گروه تقسیم بندی می‌شوند:
۱) الیاف نساجی طبیعی
۲) الیاف نساجی مصنوعی


الیاف نساجی باید دارای خصوصیاتی باشند که بتوان آنها را ریسیده و به نخ تبدیل کرد.مثلا نسبت طول به قطرش باید از 1000 بیشتر باشه!پس دقت کنید هر لیفی نمی تونه تبدیل به نخ بشه و ریسیده بشه.
بازم با استفاده از تعریف ویکی پدیا:
الیافی هستند که از طبیعت و بدون نیاز به تغییری کلی در ماهیت و یا شکل آن بدست می آیند.
الیاف زیر از الیاف طبیعی هستند:
پنبه
پشم
ابریشم
کنف
چتایی
شاه‌دانه

کاربرد الیاف طبیعی:

1- تولید نخ
2- تولید منسوجات / پارچه های بی بافت


الیاف مصنوعی:
به گروهی از الیاف نساجی گفته می شود که توسط روشهای خاص تولیدی و بصورت مصنوعی تولید می شوند و بطور معمول در طبیعت وجود ندارند ولی ممکن است ریشه طبیعی داشته یاشند.
الیاف زیر از الیاف نساجی مصنوعی شناخته می شوند:
1- الیاف سلولز
2- الیاف استات سلولز
3- الیاف ویسکوز
4- الیاف اکریلیک
5- الیاف پلی پروپیلن




حالا روش های خاص تولید الیاف مصنوعی شامل خیی روش ها می شوند.الیاف مصنوعی از پلیمرها ایجاد می شوند.چون یه تالار پلیمر زیر گروه تالار شیمی وجود داره که به طور کامل پلیمرها رو معرفی کرده از گفتن و تعریف در مورد پلیمر صرف نظر می کنیم.;)



مهندس ببخشید اگه من جسارت کردم ولی خیلی ذوق زده بودم گفتم این ها رو عجالتا بذارم تا بعد از جزوه ها و اطلاعات خودم مطلب بذارم.هرجا تشخیص دادید بهتره جور دیگه و بهتر توضیح داده بشه لطفا دریغ نکنید.;)
 

moderntextile

عضو جدید
اختيار داريد خانم مهندس خيلي خوب و عالي بود
فقط اضافه کنم که الياف سلولزي مصنوعي به اليافي گفته مي شود که به صورت مصنوعي از چوب و منابع سلولزي حاصل مي شود به روشي مثل حل کردن چوب و خالص سازي آن و سپس ريسيدن و با الياف سلولزي طبيعي که مستقيما از گياه استخراج ميشه فرق داره.
از جمله مهمترين الياف مصنوعي ميتونيم به الياف پلي استر و نايلون نيز اشاره کنيم.
در ايران تنها الياف پنبه اي و پشمي وابريشمي از دسته الياف طبيعي توليد مي شوندو الياف مصنوعي تنها ويسکوز توليد نمي شود.
 
  • Like
واکنش ها: sjm

moderntextile

عضو جدید
يک نکته جالب
تا حالا به شلوارها وپيراهن هاي کتاني توجه کرديد که اکثر ما ميپوشيم. در بازار عرف بر اين است که به اين شلوارها شلوارهاي کتاني گفته مي شود در حاليکه اين جوري نيست. سعي کنيد هميشه برچسب روي لباس و شلوار رو بخونيد اگه خونده باشيد کلمه cotton نوشته شده که ما با لفظ فارسي کتان ميخوانيم در حاليکه cotton به معناي پنبه است و کتان خود ليف طبيعي ديگري است که به نام flax مي باشد. براي يادگيري چند اصطلاح رو در زير مينويسم که کاربرد فراوان داره
cotton پنبه
flax کتان
nylon نايلون
polyester پلي استر
fabric پارچه
fiber ليف
yarn نخ
و مهمتر از همه نساجي در خارجي textile گفته ميشه:w10:
 

ARAMESH

مدیر راهنمای سایت
مدیر تالار
مهندسی نساجی در حال حاضر در دانشگاه‌های ایران دارای 4 گرایش می‌‌باشد:
1- مهندسی تکنولوژی نساجی
2-مهندسی شيمی نساجی و علوم الياف
3-مهندسی پوشاک
۴-مديريت نساجی
(البته در جاهایی تلاش شد که چرم رو هم یک رشته جدا تدریس کنند ولی من موفقیتی ندیدم.)
این رشته در دانشگاههای زیر ارائه می‌‌شود:

در مقطع کارشناسی:
دانشگاه امیرکبیر
دانشگاه یزد
دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشگاه گیلان
دانشگاه آزاد واحد یزد
دانشگاه آزاد واحد بیرجند
دانشگاه آزاد واحد اراک
دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب
دانشگاه آزاد واحد شهرری
دانشگاه آزاد واحد کاشان
دانشگاه آزاد واحد قائم شهر
دانشگاه قزوین:razz: (توی ویکی پدیا نبود)
در مقطع کارشناسی ارشد:

دانشگاه امیر کبیر
دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشگاه یزد
دانشگاه آزاد واحد یزد
دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب
دانشگاه آزاد واحد علوم و تحفیفات

و در مقطع دکترا نیز:

دانشگاه امیر کبیر دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشگاه آزاد واحد یزد
دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات
 

ARAMESH

مدیر راهنمای سایت
مدیر تالار
یه خاطره بگم!اولش باید یه مساله ای رو بگم!تمام اجسام علاوه بر نقطه ی ذوب و جوش و انجماد نقاط دمایی مهم دیگه ای هم دارن!یکی از اینا نقطه ی Tg می باشه!در دمای پایین تر از Tg (تبدیل شیشه به رابر هم میگویند یا دمای انتقال شیشه ای) اجسام وقتی بهشون نیرویی وارد می شود مولکولها نمی توانند حرکت کنند و درصورت زیاد بودن نیرو زنجیر می شکنه!!ولی در دمای بالاتر از Tgمولکولها می توانند حرکت کنند و زنجیر می تونه بچرخه و تا حدی ضربه رو خفه کنه!این دما در نساجی برای پلیمرها بسیار استفاده داره و یکی از خصوصیات آنها محسوب میشه.
یادمه استادمون وقتی می خواست دمای تبدیل شیشه ای رو درس بده یه مثالی زد که یادم نمیره!به نظرم هیچ کدوم از بچه هامون هم یادش نمیره!خیلی جالب بود!ببینید این نکته چقدر مهمه!!
در زمان جنگ جهانی دوم ارتش آلمان تانک هایی به نام تایگر توسط دانشمندان ساخته بود که این تانک در برابر بهترین گلوله ها مقاومت می کرد و سوراخ نمی شد!!اما وقتی ارتش آلمان وارد خاک شوروی شد در کمال تحیر دیده شد که تانک ها توسط ضعیف ترین گلوله ها هم سوراخ می شوند و سرنشین داخل آن آسیب می بیند!!!!:eek:
دانشمندان یک چیز را لحاظ نکرده بودند!!دمای Tg !!دمای کشور شوروی پایین تر از دمای Tg فلزی بود که در بدنه تانک استفاده شده بود!!
دیدید این نکته چقدر جالب و حیاتی بود؟:D
 
آخرین ویرایش:

sjm

متخصص ریسندگی و فرش
آشنائی

آشنائی

سلام

یک سری اطلاعات کلی تکنولوژی نساجی خدمت همگی عرض می کنم

تکنولوژی نساجی به دو دسته بزرگ ریسندگی و بافندگی تقسیم می گردد
که مقدمات ریسندگی و مقدمات بافندگی از زیر شاخه های اصلی این تقسیمات هستند
خود ریسندگی به دو دسته اصلی :
1 - ریسندگی مکانیکی
2 - ریسندگی شیمیای
و بافندگی شامل :
1 - weaving (بافندگی تاری پودی )
2- knitting (بافندگی حلقوی )
3- non woven ( نبافت )
در تاپیک بعدی من در مورد ریسندگی مکانیکی و تقسیم بندی کامل آن توضیحاتی راعنوان می کنم و از دیگر مهندسین عزیز می خوام که هر کدام یکی از شاخه های اصلی رو تفکیک و توضیحات آن را کامل کند.

:w27:
 

Similar threads

بالا