طرز تهیه کله جوش با دوغ محلی ساده

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

۲ مدل طرز تهیه کله جوش با دوغ محلی ساده و لذیذ​









طرز تهیه کله جوش با دوغ بدون گوشت​


طرز تهیه کله جوش با دوغ بدون گوشت


مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۱۵ دقیقه​

مدت زمان مورد نیاز برای پخت کله جوش با دوغ: ۲۰ دقیقه​

میزان انرژی: حدود ۱۵۰ کالری در ۱۰۰ گرم کله جوش با دوغ​

مواد لازم برای تهیه کله جوش ساده با دوغ​

• پیاز: ۱ عدد متوسط
• نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
• گردو خرد شده: ۴ قاشق غذاخوری
• دوغ محلی: ۳ لیوان دسته‌دار فرانسوی
• نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
• آب و روغن: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه کال جوش ساده با دوغ​

برای تهیه کله جوش با دوغ و بدون گوشت، نیاز به مواد ساده‌ای دارید و در کمترین زمان، این غذای سبک و ساده برای شام یا ناهار را می‌توانید درست کنید. برای آموزش تهیه کله جوش ساده با دوغ مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: پیاز را با روغن تفت دهید​

در اولین مرحله از طرز تهیه کال جوش یا کله جوش با دوغ ساده، پیاز را پوست بگیرید و به‌صورت نگینی ریز خرد کنید. یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید. پیازهای نگینی شده را بعد از داغ شدن روغن، در قابلمه بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شود.

مرحله دوم: ادویه و نعناع را تفت دهید​

در همان قابلمه‌ای که پیاز داغ درست کردید، به پیازها، نعناع خشک اضافه کنید و به مدت ۱۰ ثانیه تفت دهید تا عطر نعناع خارج شود. سپس زردچوبه و فلفل سیاه (یا فلفل قرمز) را اضافه کنید. ادویه‌ها را تفت دهید تا طعم خامی آنها گرفته شود. بعد، گردوهای خرد یا پودر شده را هم اضافه کنید و کمی با پیاز، نعناع و ادویه‌ها (زردچوبه و فلفل) تفت دهید.


مرحله سوم: دوغ را اضافه کنید​

بعد از تفت دادن مواد کله جوش، در این مرحله، دوغ را به قابلمه اضافه کنید. بهتر است از دوغ سنتی استفاده کنید تا غلیظ باشد. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید دوغ شروع به جوشیدن کند. وقتی کله جوش به غلظت دلخواهتان رسید، نمک آن را بچشید و شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله چهارم: کله جوش با دوغ را سرو کنید​

کله جوش را بعد از آماده شدن، در ظرف مناسب سرو بریزید و با نان میل کنید یا نان را در کله جوش ترید کرده و سرو کنید.

طرز تهیه کله جوش با بادمجان و دوغ​


طرز تهیه کله جوش با بادمجان و دوغ


مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۳۰ دقیقه​

مدت زمان مورد نیاز برای پخت کله جوش با دوغ و بادمجان: ۳۰ دقیقه​

مواد لازم برای تهیه کله جوش با دوغ و بادمجان​

• دوغ محلی: ۱ لیتر
• بادمجان: ۲ عدد متوسط
• پیاز: ۲ عدد
• سیر: ۴ حبه
• مغز گردو خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
• گوجه فرنگی: ۱ عدد
• نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
• نمک و زردچوبه: به میزان لازم
• روغن: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه کله جوش با دوغ و بادمجان​

در این روش از تهیه کله جوش با دوغ، علاوه بر درست کردن کله جوش، بادمجان و گوجه فرنگی را هم باید سرخ کنید و در کله جوش بریزید. این روش پخت کله جوش با دوغ، مجلسی بوده و برای مهمانی‌ها هم گزینه مناسبی است. برای تهیه کله جوش با بادمجان و دوغ، مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: بادمجان‌ها را آماده کنید​

در اولین مرحله از دستور تهیه کله جوش با بادنجان و دوغ، بادمجان‌ها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس آنها را به‌صورت حلقه‌ای یا از طول برش بزنید و روی بادمجان‌ها را کمی نمک بپاشید. ۳۰ دقیقه صبر کنید تا تلخی بادمجان‌ها گرفته شود. سپس آنها را آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافی‌شان گرفته شود.

مرحله دوم: پیاز و سیر را سرخ کنید​

پیازها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. سیرها را هم پوست بگیرید و خیلی ریز خرد کنید و کنار بگذارید. در یک قابلمه، کمی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. روغن که داغ شد، پیازها را در آن بریزید و تفت دهید تا رنگ طلایی بگیرد و سبک شوند. سپس سیر را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر داغ خارج شود.

مرحله سوم: ادویه‌ها و گردو را سرخ کنید​

به قابلمه‌ای که پیاز و سیر را در آن تفت دادید، گردوهای خرد شده و نعناع خشک را اضافه کنید. به مدت ۱۰ ثانیه مواد را تفت دهید و بعد زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود. دوغ را در همین مرحله از طرز تهیه کله جوش با دوغ و بادمجان اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید.


مرحله چهارم: بادمجان‌ها را اضافه کنید​

بادمجان‌های آبکش شده را در یک تابه، یا مقداری روغن سرخ کنید. طوری که هر دو طرف بادمجان‌ها طلایی شود. هر بادمجانی را که سرخ کردید، مستقیما داخل قابلمه کله جوش بیندازید. در آخر، یک عدد گوجه فرنگی را بشویید و بدون اینکه آن را خرد کنید، به‌صورت خام داخل کله جوش بیندازید و اجازه دهید با حرارت دوغ، نرم شود و بپزد.

مرحله پنجم: کله جوش دوغ را سرو کنید​

در آخرین مرحله از طرز تهیه کله جوش با بادمجان و دوغ، نمک غذا را بچشید و در صورت نیاز، به آن کمی نمک اضافه کنید. کله جوش که به غلظت دلخواهتان رسید، از روی حرارت بردارید و داخل آن، نان ترید کرده و با سبزی خوردن سرو کنید.

روش دیگر برای تهیه کال جوش با بادمجان و دوغ​


 تهیه کله جوش با بادمجان سرخ کرده و گوجه فرنگی


یک روش دیگر برای تهیه کله جوش با دوغ و بادمجان این است که کله جوش را با دوغ و بدون بادمجان بپزید و وقتی غلیظ شد آن را کنار بگذارید. سپس بادمجان‌ها را سرخ کنید و گوجه فرنگی را هم در آخر در تابه سرخ کنید تا نرم شود. بادمجان‌ها و گوجه فرنگی را در یک ظرف جدا بگذارید. زمان سرو کله جوش، به میزان دلخواه بادمجان‌ها و گوجه فرنگی سرخ شده را در ظرفی که کله جوش را سرو می‌کنید، قرار دهید و به همراه نان، میل کنید.

فوت و فن‌های طرز تهیه کله جوش با دوغ​


فوت و فن‌های طرز تهیه کله جوش با دوغ


*حتما در طرز تهیه کال جوش با دوغ، از دوغ محلی یا دوغ بدون گاز خانگی یا بازاری استفاده کنید.
*اگر دوغ در دسترس ندارید می‌توانید با مخلوط کردن ماست، آب و نمک، دوغ درست کنید. یا کشک را با آب حل کنید و به کله جوش اضافه کنید.
*در طرز تهیه کله جوش با گوشت و دوغ، هم می‌توانید از گوشت چرخ کرده مخلوط استفاده کنید و هم گوشت را می‌توانید به شکل کوفته قلقلی درآورید و در کال جوش با دوغ استفاده کنید.
*برای غلیظ‌تر و مقوی‌تر شدن کله جوش، می‌توانید مقداری آب قلم یا استاک سبزیجات را هم در کله‌جوش بریزید.
*اگر می‌خواهید غلظت کال جوش با دوغ زیاد شود، می‌توانید کمی آرد را با پیاز تفت دهید و بعد دوغ را به آن اضافه کنید.
*کله جوش را می‌توانید به عنوان استارتر یا پیش‌غذا در مهمانی‌های مجلسی استفاده کنید.

سوالات متداول​

کال جوش با دوغ غذای کدام شهر است؟​

کله جوش یک غذای ایرانی است که در همه شهرها، با دستور پخت مشابهی، تهیه می‌شود. اصالت این غذا را به شهرهای کویری مثل اصفهان و کرمان نسبت می‌دهند ولی در شهرهای آذری زبان و زنجان هم پخته می‌شود و بسیار محبوب است.

بهترین دوغ برای درست کردن کله جوش چه دوغی است؟​

حتما در طرز تهیه کله جوش با دوغ، از دوغ محلی یا دوغ بدون گاز خانگی یا بازاری استفاده کنید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
انصافا خیلی دوست دارم بخورم ولی با این دستگاه گوارشی که دارم فقط میشه عکساشو دید و لذت برد:p
هیچی نمی‌خورم و فقط باید قرص بخورم دیروز حالم بد شد کلی هم بالا آوردم:sick:
خوش به حال کسایی که گوارش خوبی دارن همه چی میشه خورد اقلام از غذا خوردن لذت می برن:crying2:
 

Similar threads

بالا