ضمیر ناخودآگاه

Freedom_fighter

عضو جدید
در این جستار به بررسی تخصصی "ضمیرناخودآگاه" در روان شناسی و مطالب مرتبط با آن می پردازیم. لطفا هر کس از دوستان، دانشی در این موضوع بسیار مهم دارد و یا منبعی علمی در این رابطه می شناسد لطف کند و دانش باارزش خود را در اختیار من و سایرعلاقه مندان هم قرار دهد.اگرهم سوالی در این رابطه بود، من نیزدرتلاش به پاسخ برمی آیم.:smile:

گیگیل

عضو جدید
پیزی بلد نیستم که تو رو دلداری بدم
خدا به موقع میرسه
فقط به این معتقد هستم . . .​

ofakur

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام . تاپیک قشنگیه .
چقدر عالی میشد که هم ضمیر خودآگاه را تعریف میکردید و هم ضمیر ناخودآگاه را . که دوستان بخوبی فرق ایندو را میدانستند. :gol:

Freedom_fighter

عضو جدید
سلام . تاپیک قشنگیه .
چقدر عالی میشد که هم ضمیر خودآگاه را تعریف میکردید و هم ضمیر ناخودآگاه را . که دوستان بخوبی فرق ایندو را میدانستند. :gol:
:gol:
به طور کلی روان انسان را بر اساس ویژگی ها و تاثیراتی که در وجود آدمی دارد، به دو بخش "ضمیر خودآگاه" و "ناخودآگاه" تقسیم می کنم.البته برخی هم به "ضمیر نیمه آگاه" اشاره کرده اند،ولی من توصیف و تمایز چندانی پیرامون این موضوع در روان انسان ندیده و به عنوان بخشی دیگر در نظر نمی گیرم.
ضمیر خودآگاه تشکیل شده از احساسات ، نیروهای ذهنی مثل خودآگاهی،اراده و استفاده آگاهانه از سایر نیروهای روانی مثل هوش،حافظه، خرد،وجدان و...
که این فرایندهای روانی ارادی و آگاهانه(درک مستقیم در خودآگاهی فرد) باعث رفتار های فیزیکی آگاهانه هم در وجود انسان می شوند.مثل اعمال روزانه که توسط ما ارادی صورت می گیرند و ما نسبت به آنها آگاهی داریم.

اما ضمیر ناخودآگاه،جنبه ای دیگر از روان آدمی است که به غیر از نیروهای اراده و خودآگاهی که مرکز و مختص ضمیرخودآگاه هستند،می تواند هر نوع فرایند روانی غیرارادی و نا آگاهانه را در ما به وجود آورد که تاثیر خاص خود را هم بر جسم انسان به همراه دارد؛ شبیه رباتی که در وجود ما به طور خودکار عمل می کند.
حال با توجه به تاثیر فراوان ضمیرناخودآگاه در وجود انسان به پندار من لازم است که پژوهشی کامل و جامع پیرامون آن داشته باشیم.که البته دانشمندانی چون زیگموند فروید،کارل گوستاو یونگ، آلفرد آدلر و... با نظریات خود، تا حدی راهنمای ما بوده اند!

Haaji

عضو جدید
کاربر ممتاز
با عرض سلام خدمت شما دوستان گرامی

الـلّـهـم عَـجّـل لـولـیـک الـفَـرَج و الـعـافـیـة و الـنّـصـر و اجـعَـلنـا من خَـیـرَ اَنـصـاره و اعـوانـه و الـمُـسـتـشـهَـدیـن بَـیـنَ یَـدَیـه

بحث ضمیرناخودآگاه مبحث بسیار جالب و توجه به آن در زندگی انسان بسیار حائز اهمیت است.
بنده از اینرو که چند سال را به به این موضوع پرداخته ام اطلاعاتی ناچیز دارم که در تایپیک بعدی در اختیار دوستان عزیز قرار میدهم.