asal arian
عضو جدید
صنايع تبديلي و جانبي وابسته به كشت برنج :
صنايع تبديلي و جانبي وابسته به كشت برنج محور اساسي در رونق و توسعه كشاورزي در استان گيلان
كشاورزي يكي از مهمترين بخشهاي تاثير گذار در اقتصاد هر كشور است كه نقش مهمي در استقلال سياسي و اقتصادي ايفا مي كند.
محور قرار دادن صنايع تكميلي و جانبي مرتبط با كشاورزي در اقتصاد كشور ، از الزامات اساسي در برنامه توسعه اقتصادي پايدار محسوب مي شود.با توجه به شرايط اقليمي و نظر به اينكه محصول برنج به عنوان محصول اول كشاورزي استان گيلان و مازندران محسوب مي شود، ايجاد صنايع تكميلي مرتبط با آن جهت بهره برداري اقتصادي از پسماندهاي و محصولات فرعي در راستاي توليد فرآورده هالي با ارزش افزوده بالا، از اولويت بالايي در سرمايه گذاري برخوردار است.فائو ،پسماندها و محصولات فرعي مربوط به كشت برنج را در ۴ بخش زير دسته بندي نموده است:
صنايع تبديلي و جانبي وابسته به كشت برنج محور اساسي در رونق و توسعه كشاورزي در استان گيلان
كشاورزي يكي از مهمترين بخشهاي تاثير گذار در اقتصاد هر كشور است كه نقش مهمي در استقلال سياسي و اقتصادي ايفا مي كند.
محور قرار دادن صنايع تكميلي و جانبي مرتبط با كشاورزي در اقتصاد كشور ، از الزامات اساسي در برنامه توسعه اقتصادي پايدار محسوب مي شود.با توجه به شرايط اقليمي و نظر به اينكه محصول برنج به عنوان محصول اول كشاورزي استان گيلان و مازندران محسوب مي شود، ايجاد صنايع تكميلي مرتبط با آن جهت بهره برداري اقتصادي از پسماندهاي و محصولات فرعي در راستاي توليد فرآورده هالي با ارزش افزوده بالا، از اولويت بالايي در سرمايه گذاري برخوردار است.فائو ،پسماندها و محصولات فرعي مربوط به كشت برنج را در ۴ بخش زير دسته بندي نموده است:
- كاه برنجRice straw
- پوسته شلتوک Rice husk(hulls)
- سبوس برنج Rice bran
- خرده برنجRice kernek
عناوین محصولات با ارزش افزوده و متکی بر کاربری فناوری های نوین متوسط و بالا به تفکیک پسماندها و محصولات فرعی شامل موارد زیر می باشد:
فرآورده های قابل تولید از کاه برنج Rice straw
فراوانی: ۵/۱ -۲/۱ برابر محصول شلتوک
- محصولات شکری از جمله گزیلیتولXzlitol
- الکل ها شامل اتیل و بوتیل الکل
- اسیدها شامل استیک - لاکتیک -اریتوربیک اسید
- غذای ماهی و دام
- پروتئين تک سلولیscp
- حاصلخیز کننده های معدنی و کمپوست
- خمیر سلولز - کاغذ و مقوا
- نئوپان و تخته فیبر
- ترکیبات سیلیکاتی از جمله سیلیکای آمورف- سیلیکاتهای محلول و سیلیکاتهای نامحلول
- بعنوان سوخت در نیروگاههای کوچک برق
- پایه کاتالیزور
- سلوفان
فرآورده های قابل تولید از پوسته شلتوک Rice husk
فراوانی: ۲۰٪محصول شلتوک
- خوراک دام پس از فرآورش های فیز حاصل خیز کننده ها و کمپوست
- انواع کمپوزیت های صنعتی
- پر کننده های پوزولانی
- بلوک و تایل های بتونی
- اوراق و بلو کهای فشرده
- کمک ***** جهت صنایع تولید کننده آب میوه
- زئوليت و رزین های تبادل یونی
- کربن فعال سیاه و سفید
- سیلیکاتهای محلول و نامحلول
فرآورده های قابل تولید از سبوس برنج Rice bran
فراوانی: ۱۰٪محصول شلتوک
- پودر سبوس برنج درجه خوراکی( پایدار شده ) پر پروتئين و ضد آلرژی
- کنسانتره و پروتئين سبوس برنج
- روغن سبوس برنج ( روغن قلب /روغن سلامتی(
- اسید فیتیک و فیتات کلسیم( در فرمولاسیون داروی اعصاب(
- هیدروکسی آپاتیت ( بهترین مکمل کلسیم شناخته شده برای انسان - درمان سرطان و ترمیم و پیوند اعضای بدن)
معرفی طرحهای اجرا شده و در دست اجراء:
۱- تولید اوراق و بلوک فشرده از پسماندهای کشت برنج
ظرفیت :۸۰۰۰۰ متر مکعب در سال اوراق و بلوک فشرده
محل اجراء:شهرک صنعتی صومعه سرا
مجری: شرکت زرین فل ایران
میزان پیشرفت : اتمام ساخت سوله با زیر بنای حدود ۵۰۰ متر مربع و نصب تجهیزات
2- تولید خمیر سلولز- کاغذ و مقوا از کاه برنج
ظرفیت فاز اول:۳ تن خمیر سلولز در روز
محل اجرای فاز اول : مجتمع کارگاهی - تحقیقاتی پارک علم و فناوری گیلان
مجری:شرکت ساقه سبز کاسپین گیل
ظرفیت فاز دوم : ۳۵ تن خمیر سلولز و کاغذ در روز
محل اجرای فاز دوم : شهرک صنعتی صومعه سرا
۳- تولید کمپوست آزولا از کاه برنج
تولید فاز اول: ۸۰تن
محل اجرای فاز اول : موسسه تحقیقات برنج کشور
فیزیکی/شیمیایی/آنزیماتیک
۱- تولید اوراق و بلوک فشرده از پسماندهای کشت برنج
ظرفیت :۸۰۰۰۰ متر مکعب در سال اوراق و بلوک فشرده
محل اجراء:شهرک صنعتی صومعه سرا
مجری: شرکت زرین فل ایران
میزان پیشرفت : اتمام ساخت سوله با زیر بنای حدود ۵۰۰ متر مربع و نصب تجهیزات
2- تولید خمیر سلولز- کاغذ و مقوا از کاه برنج
ظرفیت فاز اول:۳ تن خمیر سلولز در روز
محل اجرای فاز اول : مجتمع کارگاهی - تحقیقاتی پارک علم و فناوری گیلان
مجری:شرکت ساقه سبز کاسپین گیل
ظرفیت فاز دوم : ۳۵ تن خمیر سلولز و کاغذ در روز
محل اجرای فاز دوم : شهرک صنعتی صومعه سرا
۳- تولید کمپوست آزولا از کاه برنج
تولید فاز اول: ۸۰تن
محل اجرای فاز اول : موسسه تحقیقات برنج کشور
فیزیکی/شیمیایی/آنزیماتیک