نخود در هوای کمتر از ۱۰ درجه سانتیگراد باید کشت شود .درجه حرارت متوسط و
مناسب برای جوانه زدن بذور ۷ درجه می باشد و بعد از سبز شدن تا ۹ درجه زیر صفر
را تحمل می کند . اما در گلدهی سرما به آن خسارت می زند .نخود در مناطقی که
دارای زمستان ملایم و نسبتا گرم است در پاییز و در نواحی سردسیر که طول دوره
زمستان و یخبندان طولانی می باشد در بهار و بعد از سپری شدن فصل سرما کشت
می شود . نخود طالب خاکهای شنی و شنی لومی می باشد و خاکهای سنگین
برای آن مناسب نیست .در مزارعی که قبلا نخود کاشته نشده است باید بذور را بتا ب
اکتریهای تثبیت کننده ازت آغشته کنیم .
کشت را زمانی انجام می دهیم که درجه حرارت خاک تا عمق ۵ سانتیمتری صفر یا
کمتر است و هر روز برودت هوا کاهش می یابد که حدود اول آبان تا اوایل دی می
باشد .
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]تهیه زمین [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]:[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]پس از برداشت غلات یا محصول زمین را شخم زده و در صورت نیاز دیسک و ماله می [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]زنیم [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].در اراضی دیم بهتر است عملیات تهیه زمین با پنجه غازی و چیزل یا هرس انجام [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]شود [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]کاشت [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]:[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]در کشت بصورت سنتی بذر و کود را بصورت دستپاش پاشیده و هرس و ماله یا دیسک [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]می زنیم [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]در کشت نیمه مکانیزه با استفاده از تراکتور که به آن فاروئر بسته شده جوی و پشته [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]ها را ایجاد می کنیم [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. فاصله خطوط ۴۵ [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]- ۲۳ می باشد بعد روی پشته ها را با دست [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]شیاری به عمق ۱۰ سانتیمتر باز کرده و بذور را با فاطله ۵ تا ۱۰ سانتیمتر درون شیار [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]می کاریم [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]در کشت مکانیزه میزان ۱۸۰ [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]-۱۲۰ کیلوگرم بذر را با ردیفکار در خطئطی به فاصله ۳۵ [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]- ۱۸ سانتیمار می کاریم .بذور باید بوجاری و با سموم کاپتان یا بنومیل ضدعفونی [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]شوند [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. در زراعت آبی نخود آبیاری اول بسیار مهم است بهترین زمان وقتی است که [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]کلیه بوته ها به رنگ سبز تیره باشند زیرا رطوبت زیاد باعث شیوع بیماریهای ریشه می [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]شود [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. نخود به ۳ [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]- ۲ دفعه وجین احتیاج دارد حتی الامکان باید از مصرف سموم علف [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]کش خودداری شود [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].اولین وجین ۴۵ روز بعد از سبز شدن می باشد[/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]نیاز کودی [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]:[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]۲۰ [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]- ۱۵ کیلوگرم در هکتار ازت در مراحل اولیه رشد و نمو ضروری است و یا در زمانی [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]که بوته به ارتفاع ۱۰ سانتیمتری رسیده کود سرک داده شود [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].زردی اوایل رشد به [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]علت کمبود ازت می باشد [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. قبل از کشت ۵۰ کیلو گرم در هکتار به فسفر خالص و ۵۰ [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]کیلوگرم در هکتار پتاس خالص احتیاج دارد [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. و عناصر کم مصرف نیز بر اساس آزمایش [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]خاک داده می شود [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]برداشت [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]:[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]برداشت یک هفته بعد از زرد شدن ۹۰٪ غلافها انجام می شود [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. بعد از برداشت بئته [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]ها را در مزرعه جمع آوری و مقابل آفتاب قرار می دهند [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. برداشت به موقع در عملکرد [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]اهمیت بسزایی دارد زیرا تاخیر در برداشت باعث ریزش می شود [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. برای خرمنکوبی [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]رطوبت باید ۱۲ [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]-۱۰ ٪ یاشد [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]متوسط عملکرد نخود ۴۵۰ کیلوگرم در هکتار است که در کشت بهاره ۵۸۵ و در کشت [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]انتظاری ۹۰۵ کیلوگرم در هکتار اس[/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]ت [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]نخود درارای ۲۸ [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]-[/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]۱۸ ٪ پروتئین می باشد [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
مناسب برای جوانه زدن بذور ۷ درجه می باشد و بعد از سبز شدن تا ۹ درجه زیر صفر
را تحمل می کند . اما در گلدهی سرما به آن خسارت می زند .نخود در مناطقی که
دارای زمستان ملایم و نسبتا گرم است در پاییز و در نواحی سردسیر که طول دوره
زمستان و یخبندان طولانی می باشد در بهار و بعد از سپری شدن فصل سرما کشت
می شود . نخود طالب خاکهای شنی و شنی لومی می باشد و خاکهای سنگین
برای آن مناسب نیست .در مزارعی که قبلا نخود کاشته نشده است باید بذور را بتا ب
اکتریهای تثبیت کننده ازت آغشته کنیم .
کشت را زمانی انجام می دهیم که درجه حرارت خاک تا عمق ۵ سانتیمتری صفر یا
کمتر است و هر روز برودت هوا کاهش می یابد که حدود اول آبان تا اوایل دی می
باشد .
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]پس از برداشت غلات یا محصول زمین را شخم زده و در صورت نیاز دیسک و ماله می [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]زنیم [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].در اراضی دیم بهتر است عملیات تهیه زمین با پنجه غازی و چیزل یا هرس انجام [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]شود [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]کاشت [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]:[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]در کشت بصورت سنتی بذر و کود را بصورت دستپاش پاشیده و هرس و ماله یا دیسک [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]می زنیم [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]در کشت نیمه مکانیزه با استفاده از تراکتور که به آن فاروئر بسته شده جوی و پشته [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]ها را ایجاد می کنیم [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. فاصله خطوط ۴۵ [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]- ۲۳ می باشد بعد روی پشته ها را با دست [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]شیاری به عمق ۱۰ سانتیمتر باز کرده و بذور را با فاطله ۵ تا ۱۰ سانتیمتر درون شیار [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]می کاریم [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]در کشت مکانیزه میزان ۱۸۰ [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]-۱۲۰ کیلوگرم بذر را با ردیفکار در خطئطی به فاصله ۳۵ [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]- ۱۸ سانتیمار می کاریم .بذور باید بوجاری و با سموم کاپتان یا بنومیل ضدعفونی [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]شوند [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. در زراعت آبی نخود آبیاری اول بسیار مهم است بهترین زمان وقتی است که [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]کلیه بوته ها به رنگ سبز تیره باشند زیرا رطوبت زیاد باعث شیوع بیماریهای ریشه می [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]شود [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. نخود به ۳ [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]- ۲ دفعه وجین احتیاج دارد حتی الامکان باید از مصرف سموم علف [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]کش خودداری شود [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].اولین وجین ۴۵ روز بعد از سبز شدن می باشد[/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]نیاز کودی [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]:[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]۲۰ [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]- ۱۵ کیلوگرم در هکتار ازت در مراحل اولیه رشد و نمو ضروری است و یا در زمانی [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]که بوته به ارتفاع ۱۰ سانتیمتری رسیده کود سرک داده شود [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].زردی اوایل رشد به [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]علت کمبود ازت می باشد [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. قبل از کشت ۵۰ کیلو گرم در هکتار به فسفر خالص و ۵۰ [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]کیلوگرم در هکتار پتاس خالص احتیاج دارد [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. و عناصر کم مصرف نیز بر اساس آزمایش [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]خاک داده می شود [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]برداشت [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]:[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]برداشت یک هفته بعد از زرد شدن ۹۰٪ غلافها انجام می شود [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. بعد از برداشت بئته [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]ها را در مزرعه جمع آوری و مقابل آفتاب قرار می دهند [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. برداشت به موقع در عملکرد [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]اهمیت بسزایی دارد زیرا تاخیر در برداشت باعث ریزش می شود [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. برای خرمنکوبی [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]رطوبت باید ۱۲ [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]-۱۰ ٪ یاشد [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]متوسط عملکرد نخود ۴۵۰ کیلوگرم در هکتار است که در کشت بهاره ۵۸۵ و در کشت [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]انتظاری ۹۰۵ کیلوگرم در هکتار اس[/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]ت [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]. [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]نخود درارای ۲۸ [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]-[/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]۱۸ ٪ پروتئین می باشد [/FONT][FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]