صفحه بازرگانی روزنامه دنیای اقتصاد

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]واگذاری تنظیم بازار به وزارت کشاورزی از سال آینده[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۴ بازدید: 176 بار کد خبر: DEN-779654
ایسنا – درحالی‌که در راستای طرح انتزاع قرار است تنظیم بازار کالاهای کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شود، اجرای این طرح به سال آینده موکول شده و سیب و پرتقال شب عید را وزارت صنعت، معدن و تجارت تامین می‌کند.
جواد تقوی، رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان در پاسخ به این سوال که با توجه به طرح انتزاع توزیع میوه شب عید بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است یا وزارت جهاد کشاورزی، اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت تمایل داشت که وزارت جهاد کشاورزی تنظیم بازار سیب و پرتقال شب عید را پیگیری کند.
وی با بیان اینکه برخی همکاران ترجیح دادند باز هم خود وزارت صنعت، معدن و تجارت کار را دنبال کند، گفت: بنابراین، مقرر شد تنظیم بازار میوه و پرتقال شب عید همچنان بر عهده معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد. رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان با اشاره به اینکه تدارکات لازم برای تامین سیب و پرتقال شب عید انجام شده است‌، بیان کرد: برنامه توزیع سیب و پرتقال شب عید با حد کفایت و قیمت مناسب در حال انجام است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی‌بر اینکه اجرای قانون انتزاع به‌طور کامل چه زمانی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار می‌شود؟ اظهار کرد: تنظیم بازار محصولات کشاورزی در سال آینده به وزارت جهاد کشاورزی واگذار می‌شود.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]واردات میوه ممنوع شد[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۴ بازدید: 316 بار کد خبر: DEN-779655
ایسنا - معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با حمایت نمایندگان مجلس، واردات میوه‌های خارجی به کشور ممنوع شد؛ چراکه ما در دنیا رتبه ششم تولیدات باغی را داریم و مردم میوه شب عید امسال را از تولیدات کشاورزان داخلی تامین می‌کنند. محمدعلی جوادی اظهار كرد: همچنین اقدامات خوبی برای رشد و تقویت بخش شیلات و گوشت قرمز و سفید کشور انجام شده است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]افزایش بهره‌وری کشاورزی ایران با استفاده از فناوری آلمانی[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۴ بازدید: 61 بار کد خبر: DEN-779656
ایسنا - وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزی ایران زمینه و بسترهایی دارد که می‌تواند با حضور سرمایه‌گذاران خارجی و نوآوری‌های تکنولوژیک صنایع کشاورزی آلمان توسعه یابد.
محمود حجتی اظهار کرد: پیشرفت‌ها و نوآوری‌های تکنولوژیک در صنایع کشاورزی‌ آلمان وجود دارد که می‌تواند در بسیاری زمینه‌ها در بخش کشاورزی ایران مفید باشد و از سوی دیگر کشاورزی در ایران بسترها و زمینه‌هایی دارد که با حضور سرمایه‌گذاران خارجی می‌تواند توسعه و بهره‌وری فراوان را به ارمغان بیاورد.
وی با بیان اینکه 80 وزیر کشاورزی جهان در پنجمین نشست مجمع جهانی غذا و کشاورزی در آلمان شرکت می‌کنند، افزود: نشست مجمع جهانی غذا که در آلمان برگزار می‌شود موضوعات مختلف کشاورزی مانند نقش منابع آب در کشاورزی، تامین مواد غذایی در سال 2050، استفاده صحیح از کودهای شیمیایی، ‌توانمندسازی زنان در بخش کشاورزی، سهم باغبانی در مبارزه و سوءتغذیه را در دستور کار خود دارد و در سه نشست کاری تحت حمایت سازمان‌های بین‌المللی مانند فائو‌، یونپ و اتحادیه اروپا این موضوعات مورد تاکید و بررسی وزرای کشاورزی قرار خواهد گرفت.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
از فردا آغاز مي‌شود

[h=1]توزیع نخستين سبد کالایی[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۵ بازدید: 3110 بار کد خبر: DEN-779931

دنياي اقتصاد- در حالی فردا مهلت توزیع اولین سبد کالایی فرامی‌رسد که چگونگی توزیع آن همچنان با ابهاماتی همراه است. براساس وعده داده شده اولین سبد کالایی باید از ابتدای بهمن آغاز شود. این در حالی است که تا یک هفته پیش اطلاعات کامل جامعه هدف به دست بخش فناوری اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت نرسیده بود. از سوی دیگر چگونگی تامین منابع مالی این طرح نیز هنوز با ابهاماتی مواجه است. هرچند محمود ملکوتی خواه، رئیس امور تولیدی در معاونت برنامه‌ریزی و راهبردی ریاست‌جمهوری از واریز 750 میلیارد تومان اعتبار تامین نخستین سبد کالایی خبر داد، اما تصریح کرد: اینکه این پول به وزارت صنعت داد شده یا خیر؟ اطلاعی در دست نیست.
بر اساس قول و قرارهای دولت یازدهم انجام می‌شود
آغاز توزیع نخستین سبد کالایی از فردا

حاج‌علی: مرغ سبد کالایی خارجی نیست

گروه بازرگانی- براساس وعده‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت، اول بهمن‌ماه روز آغاز توزیع سبد کالایی نوبت اول به جامعه هدف است.
این در حالی است که تا یک هفته پیش از این، هنوز اطلاعات کامل جامعه هدف به دست بخش فناوری اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت نرسیده بود. از روزهای گذشته خبرها حاکی از توزیع کالاهای سبد کالایی در فروشگاه‌های مورد نظر بود و مسوولان اعلام کرده بودند که روغن در حال توزیع است و پنیر سبد کالایی نیز دو روز مانده به توزیع به فروشگاه‌ها ارسال می‌شود. در حالی که هنوز خبر جدیدی از ارسال پنیر سبد کالایی به فروشگاه‌ها در دست نیست، اما در مقابل اخبار ضد و نقیضی درباره توزیع مرغ منجمد برزیلی و ترکیه‌ای شنیده می‌شود.
روز گذشته رییس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی اعلام کرد که استفاده دولت از مرغ منجمد برزیلی و ترکیه‌ای در سبد کالایی از سر ناچاری است و رئیس اتحادیه تعاونی مرغداری‌های کشور اعلام کرد: برخی مسوولان کشور هفته گذشته در ترکیه به سر می‌بردند و شایع است قراردادی برای خرید مرغ از ترکیه منعقد کرده‌اند. این در حالی است که بهمن حاج‌علی، مدیر اجرایی سبد کالایی در بخش تامین و توزیع در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، اعلام کرد: به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی مرغ خارجی در سبد کالایی توزیع نمی‌شود. وی درباره اطلاعات مربوط به جامعه آماری هم توضیح داد: هرچند که تا زمان توزیع سبد کالا زمان چندانی باقی نمانده، اما درباره اطلاعات جامعه آماری اخباری در دست است که در روزهای آینده منتشر خواهد شد. وی همچنین تاکید وزارت صنعت را بر تامین و توزیع کالاهای تولید داخل برشمرد و گفت: بخش عمده کالاهای سبد کالایی از ذخایر و تولیدات داخلی تامین می‌شود و تنها برنج را به دلیل محدودیت در بسته‌بندی از محصولات هندی استفاده می‌کنیم. مدیر اجرایی سبد کالایی در وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین با تاکید مجدد بر رایگان بودن سبد کالایی، از مردم، کسبه و عمده فروشان خواست مراقب سودجویی برخی افراد کلاهبردار باشند. حاج علی تصریح کرد: در صورت بروز خرید و فروش این سبد کالایی، این کار تخلف است که با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
تامین بودجه سبد کالا
روز گذشته همچنین رئیس بودجه امور بازرگانی معاونت برنامه‌ریزی از واریز ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار تامین نخستین سبد کالایی دولت به خزانه خبر داد و به خبرگزاری تسنیم، گفت: پول سبد کالایی از طریق کارت پرداخت می‌شود. محمود ملکوتی‌‌خواه در مورد آخرین وضعیت تامین سبد کالای دولت، اظهار کرد: دو نفر از معاونت برنامه‌ریزی ریاست جمهوری، در جلساتی که با وزارت صنعت برگزار می‌شد حضور داشتند و در مورد تامین و نحوه توزیع آن صحبت‌ها و هماهنگی‌های لازم انجام شد. در ابتدا قرار بود این سبد کالا به صورت کوپن یا بن به مردم پرداخت شود، اما در نهایت، مقرر شد از طریق کارت‌های هوشمند و الکترونیکی این سبد در اختیار مردم قرار گیرد. وی در مورد تامین و تخصیص بودجه سبد کالا به وزارت صنعت، گفت: بودجه در نظر گرفته شده برای دو سبد کالایی که دولت قرار است به مردم تحویل دهد، 1500میلیارد تومان بود که معاونت برنامه‌ریزی 750میلیارد تومان را برای سبد نخست به خزانه‌ واریز کرده و اینکه حال این پول به وزارت صنعت داده شده یا خیر، اطلاعی ندارم.
اجبار دولت به استفاده از مرغ وارداتی
به نظر می‌رسد اقدامات مقتضی برای توزیع سبد کالایی به‌رغم همه قول و قرارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت هنوز اجرایی نشده است. چرا که هنوز تکلیف پنیر و مرغ توزیعی این سبد مشخص نیست. روز گذشته رئیس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی به «ایسنا»، گفت: اگر دولت در توزیع سبد کالایی خود از مرغ‌های ترکیه‌ای و برزیلی استفاده می‌کند، از سر ناچاری است که در گذشته حجم بسیاری واردات بی‌رویه صورت گرفته، اما اکنون با لغو قرارداد بزرگ واردات مرغ از برزیل دولت نشان داد که تمایلی به ادامه این روند ندارد. محمد یوسفی افزود: هنگامی که دولت گذشته بدون حساب و کتاب به واردات بی‌رویه و بیش از حد گوشت مرغ می‌پرداخت، به ناچار باید این گوشت مرغ وارد شده را در سبد کالای دولت کنونی یا ایام و مناسبت‌هایی مانند ماه رمضان امسال بین مردم توزیع کرد که تاریخ مصرف آن‌ نگذرد.
رئیس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی افزود: دولت کنونی روند مناسبی را پیش گرفته و با عملکرد و تصمیماتی که اتخاذ کرده، نشان می‌دهد اراده‌ای برای واردات بی‌رویه گوشت مرغ به کشور ندارد، چراکه اخیرا قرارداد بزرگ واردات گوشت مرغ از برزیل که توسط دولت گذشته امضا شده بود، لغو شد که امیدواریم واردات گوشت مرغ از ترکیه هم که همچنان ادامه دارد، متوقف شود.
یوسفی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 80هزار تن گوشت مرغ از منابع تولید داخلی خریداری و در انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام ذخیره شده که نشان می دهد برای تامین گوشت مرغ مصرف‌کنندگان داخلی هیچ نیازی به واردات نیست، اما به‌رغم اینکه ماه رمضان امسال برخلاف سال گذشته قیمت مرغ به دلیل تولید مناسب در حد متعادلی قرار داشت، دولت گذشته همچنان به واردات خود ادامه داد و حتی ادامه واردات گوشت مرغ تاکنون نیز براساس ثبت سفارش‌های گذشته صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر مرغداران با کاهش قیمت فروش محصول خود مواجه‌ هستند، چراکه قیمت مرغ زنده در مرغداری‌ها به پایین‌ترین حد خود در سال جاری رسیده و کیلویی حدود 4200 تومان فروخته می‌شود و البته با کاهش قیمت کیلویی حدود 6000 تومان در بازار مصرف عرضه می‌شود.
رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی پیشنهاد کرد: با توجه به تولید مناسب و بیش از نیاز داخلی گوشت مرغ، بهتر است دولت بخشی از سبد کالای خود را به گوشت مرغ تولید شده در داخل کشور اختصاص دهد تا مرغداران متضرر نشوند.
ابهام در آلودگی برنج‌های وارداتی
برخی کارشناسان معتقدند به‌رغم قول و قرارهایی که برای استفاده از تولیدات داخلی برای توزیع سبد کالایی داده شده، اما عمده کالاهای این سبد وارداتی هستند. مرغ، برنج و ماده اولیه روغن مواردی است که به آن اشاره می‌شود. موضوع برنج در کنار وارداتی بودن، شائبه آلوده بودن را نیز به ذهن‌ها متبادر می‌کند. در این رابطه عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس، با اشاره به اینکه بیشتر واردات برنج از کشور هند انجام می‌شود، گفت: به دنبال این موضوع هم اکنون تیمی متشکل از کمیسیون بهداشت، کمیسیون کشاورزی و سازمان غذا و دارو به هندوستان اعزام شدند تا منشا آلودگی برنج‌های آلوده را شناسایی کنند. رحمت‌اله نوروزی در واکنش به استفاده از کالاهای وارداتی از جمله برنج هندی و مرغ منجمد شده برزیلی در سبد کالایی دولت به «خانه ملت»، گفت: درست است سطح زیر کشت برنج در کشور پایین است و بر اساس سرانه مصرف فقط 400 تا 500 هزارتن کسری وجود دارد، اما در هر شرایطی برنج داخلی بسیار مطلوب‌تر از برنج هندی، پاکستانی و اروگوئه است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس با تاکید بر اینکه دولت نباید فقط شعار حمایت از تولید داخلی و حماسه اقتصادی دهد و باید از کشاورز داخلی حمایت کند، افزود: دولت در وهله‌ اول باید از تولید داخلی استفاده کند. نوروزی در واکنش به واردات بی رویه برنج گفت: در حال حاضر برنج ایرانی در انبارها به میزان بسیار زیادی وجود دارد و ذخیره‌سازی انبارها بسیار مطلوب است، اما متاسفانه همچنان واردات برنج از کشورهایی چون هند، پاکستان و اروگوئه ادامه دارد. این در حالی است که مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نیز ضمن هشدار درباره مصرف برنج فله گفت: برخی سودجویان برنج‌های نامرغوب را با برنج‌های ایرانی مخلوط و به اسم برنج ایرانی به مردم می‌فروشند. اما بهمن حاج‌علی، مدیر اجرایی سبد کالایی در بخش تامین و توزیع تاکید کرد: 5 تا 6 دستگاه کنترلی واردات برنج را زیر نظر دارند و قطعا ضوابط لازم در این زمینه اجرا می‌شود و امکان ندارد که اجازه عرضه برنج‌های آلوده داده شود؛ ضمن اینکه در سبد کالایی برنج هندی از نوع کیفی درجه یک پیش‌بینی شده است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]تداوم حرکت خودجوش بخش خصوصی برای انصراف از دریافت یارانه[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۵ بازدید: 562 بار کد خبر: DEN-779932
گروه بازرگانی – حرکت خودجوش فعالان بخش خصوصی برای انصراف از دریافت یارانه به صورت داوطلبانه می‌تواند توان دولت را برای کمک به بخش تولید افزایش دهد.
انصراف از دریافت یارانه به صورت داواطلبانه اگر چه بارها از سوی دولتمردان سابق و فعلی مطرح شده بود و البته حرف و حدیث‌های زیادی را به دنبال داشت، اما تمامی گفته‌ها در حد حرف باقی ماند و به صورت جدی وجهه عملی به خود نگرفت تا اینکه پس از روی کارآمدن دولت جدید، برخی از فعالان بخش خصوصی در راستای همگام‌سازی با سیاست‌های اقتصادی دولت جدید بر ضرورت انصراف از دریافت یارانه نقدی تاکید و البته خود در صف اول این حرکت اعلام کردند که از دریافت یارانه به صورت داوطلبانه انصراف دادند. در همین راستا غلامحسین شافعی، رئیس پارلمان بخش خصوصی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر از آغاز حرکت خودجوش فعالان اقتصادی و اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برای انصراف از دریافت یارانه نقدی در فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها خبر داد و گفت: بنده در فهرست یارانه‌بگیران دولت نیستم. غلامحسین شافعی با بیان اینکه اقدام داوطلبانه هر یک از مردم ایران برای انصراف از دریافت یارانه نقدی، کار پسندیده‌ای است، افزود: به نظر می‌رسد افرادی که نیاز زیادی به دریافت یارانه نقدی ندارند (به‌خصوص فعالان اقتصادی) باید برای کمک به تولید کشور، از دریافت یارانه نقدی خود به صورت داوطلبانه انصراف دهند تا دولت توان بیشتری برای حمایت از تولید کشور در اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها داشته باشد. وی تصریح کرد: اعضای برخی اتاق‌های بازرگانی شهرستان‌های کشور با تدوین نامه‌ای، به صورت داوطلبانه از دریافت یارانه نقدی انصراف داده‌اند که این موضوع به امضای برخی تشکل‌های اقتصادی نیز رسیده است و هم‌اکنون این فعالان اقتصادی آمادگی دارند به‌منظور توانمندسازی دولت در حمایت از تولید کشور، از فهرست یارانه‌بگیران دولت حذف شوند. به اعتقاد شافعی بسیاری از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، یارانه نقدی نمی‌گیرند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]ایران ۲۵۰ هزار تن گندم از آلمان خرید[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۵ بازدید: 408 بار کد خبر: DEN-779933
خبرگزاری تسنیم- ایران حدود ۲۵۰ هزار تن گندم از آلمان خریداری کرده که قرار است تا پایان ماه جاری میلادی به کشور وارد شود.
منابع اروپایی اعلام کردند: حدود 250 هزار تن گندم آلمانی در ماه ژانویه (دی - بهمن) به ایران ارسال خواهد شد که نشانه دیگری از انجام خریدهای بزرگ مواد غذایی ایران پس از کاهش تحریم‌های غرب است. یکی از تجار در این باره به رویترز گفت: این محموله‌ها نشان می‌دهد حجم زیادی از گندمی که ایران در اوایل ماه دسامبر (آذر) خریداری کرده، از آلمان به این کشور صادر خواهد شد. وی افزود: خریدهای انجام شده بیشتر از میزانی بوده که قبلا تصور می‌شد. تجار اعلام کردند: در 5 دسامبر ایران اقدام به خرید حدود 180 هزار تن گندم از منطقه دریای بالتیک کرد. تحریم‌ها علیه ایران مشمول خرید مواد غذایی نبود؛ اما اقدامات آمریکا و اتحادیه اروپا و مشکلات پیش آمده در زمینه پرداخت‌ها و حمل و نقل، انجام مبادلات تجاری با ایران را طی دو سال گذشته دشوار کرده بود.اما توافق هسته‌ای اخیر بین ایران و قدرت‌های جهانی موجب کاهش برخی از تحریم‌ها علیه اقتصاد ایران شده است. به گفته تجار، حداقل 4 محموله گندم قرار است برای ارسال به ایران در ماه ژانویه در بنادر آلمان بارگیری شوند.
پیش از این، ایران در 10 ژانویه (20 دی) حدود 50 هزار تن گندم از قزاقستان خریداری کرده بود.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]از توان «خانه کشاورز» به درستی استفاده نشد[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۵ بازدید: 182 بار کد خبر: DEN-779934
ایرنا - رئیس تشکل‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: شائبه سیاسی بودن «خانه کشاورز» باعث شده از توان این تشکل به درستی استفاده نشود.
«احمدعلی شیخی» در نشست توانمندسازی کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی در بجنورد افزود: در دولت سابق به دلیل شائبه سیاسی که بر عملکرد خانه کشاورز ایران بود، هیچ نظرخواهی از این تشکل نشده و از آن برای نشست‌های کارشناسی دعوت نمی‌شد. وی گفت: علاوه‌بر آن خانه کشاورز نماینده تمام کشاورزان ایران نیز محسوب نمی‌شود و این موضوع باعث شده این تشکل زیاد موردتوجه نباشد.
رئیس تشکل‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی افزود: باید برای توسعه کشاورزی، رسیدن به حق و حقوق این قشر تشکل‌های غیردولتی مرتبط را افزایش دهیم و در این زمینه کارهای زیادی انجام شده است.
وی گفت: باید در بخش کشاورزی به دنبال گسترش تشکل‌های غیردولتی باشیم تا بتوانیم از حق و حقوق کشاورزان دفاع کنیم و در راستای امنیت غذایی در کشور گام برداریم.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
بخش کشاورزی لایحه بودجه 1393 در مرکز پژوهش‌های مجلس بررسی شد

[h=1]فاصله اعتبارات کشاورزی با واقعیت[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۶ بازدید: 131 بار کد خبر: DEN-780228

گروه بازرگانی- کمتر از یک هفته به بررسی لایحه بودجه 1393 در صحن علنی مجلس به‌عنوان نخستین لایحه پیشنهادی دولت یازدهم به مجلس باقی مانده و در این مدت کمیسیون تلفیق فرصت دارد تا نگاه کارشناسانه خود را در حوزه‌های مختلف به واقعیت نزدیک کند. در این میان، «کشاورزی» که از دید برخی کارشناسان، موتور توسعه کشور است، مورد توجه مرکز پژوهش‌های مجلس قرار گرفته تا با پیشنهادهای خود، از تکرار اجحاف سال‌های گذشته در این حوزه جلوگیری شود.
بر این اساس، گزارش اعتبارات بخش کشاورزی در لایحه بودجه سال آینده در مرکز پژوهش‌های مجلس مورد بررسی قرار گرفته و براساس آن اعلام شده که اعتبارات هزینه‌ای وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه‌های تابعه در آن به جز ردیف‌های متفرقه، با اعتبار 6488 میلیارد ریال پیش‌بینی شده که نسبت به اعتبار مشابه قانون بودجه امسال، افزایشی معادل 2/13درصد را نشان می‌دهد.
اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی فصل کشاورزی و منابع طبیعی در لایحه بودجه سال 1393 در قالب 22برنامه و 87 طرح با اعتبار 7514 میلیارد ریال پیش‌بینی شده که نسبت به اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی فصل کشاورزی و منابع طبیعی قانون بودجه سال 1392، کاهش منفی 4/39درصد را نشان می‌دهد. همچنین اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی وزارت جهاد کشاورزی در لایحه بودجه سال آینده در قالب 7 فصل، 31 برنامه و 118 طرح با اعتبار 11460 میلیارد ریال پیش‌بینی شده که نسبت به اعتبار مشابه امسال، با کاهش منفی 40درصدی همراه است. این گزارش حاکی از آن است که در مجموع، اعتبارات پیش‌بینی شده برای بخش کشاورزی در لایحه بودجه سال آینده، تامین‌کننده مهم‌ترین اهداف برنامه پنجم توسعه و قانون افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی نیست. بررسی‌‌های انجام شده حاکی از آن است که بخشی از ردیف‌های بودجه بخش کشاورزی در این لایحه نافی قانون برنامه پنجم است. همچنین به اهداف کمی و برخی تکالیف معین شده در قانون برنامه پنجم توسعه و همچنین قانون افزایش بهره‌وری و قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی کم‌توجهی شده است.
اهداف برنامه پنجم چه شد؟
سال 90 بود که برنامه پنجم توسعه آغاز شد و براساس آن قرار بود تا احکام و اهداف مهم و تاثیرگذاری عدم توفیقات بخش کشاورزی را در برنامه چهارم جبران کند. از آن میان می‌توان به رشد متوسط 7درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی توام با نیل به خودکفایی در تولید محصولات اساسی از جمله گندم، جو، ذرت، برنج، دانه‌های روغنی، شکر، گوشت قرمز، مرغ و... در کنار احکام متعددی در خصوص ارتقای مدیریت‌های فنی و تولیدی، برون‌سپاری و خصوصی‌سازی، نوسازی ناوگان ماشین‌ها و ادوات کشاورزی، حمایت از گسترش و استقرار صنایع، حمایت از سرمایه‌گذاری، حفظ و احیای منابع طبیعی و افزایش میزان حمایت از بخش کشاورزی به میزان 35 درصد ارزش تولید اشاره کرد.
این در حالی است که اعتبار مورد نیاز برای ساماندهی مالکیت اراضی کشاورزی و عرصه‌های منابع طبیعی تا پایان برنامه پنجم توسعه نیز با لایحه بودجه 1393 امکان‌پذیر نیست. به این‌ترتیب بسیاری از هدف‌گذاری‌های برنامه پنجم توسعه زیر سوال می‌رود و دستیابی به آنها عملا غیرممکن می‌شود.
متولی گندم کیست؟
درحالی‌که براساس بند «الف» ماده یک قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی خرید گندم به وزارت جهاد واگذار شد، اما در لایحه بودجه 1393 قانون گذشته مبنا قرار داده شده و بر خلاف قانون تمرکز، از شرکت بازرگانی دولتی به عنوان عامل اصلی خرید گندم یاد شده که با قانون متناقض است؛ به همین دلیل در گزارش مرکز پژوهش‌ها ضمن تاکید بر قانون تمرکز به جای قانون افزایش بهره‌وری آمده است: سازمان مرکزی تعاون روستایی باید جایگزین شرکت بازرگانی دولتی قرار گیرد.
همچنین اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی فصل بازرگانی و تعاون بخش کشاورزی در لایحه بودجه 1393 همچنان در فصل بازرگانی قرار دارد. با توجه به اینکه در عمل برنامه تنظیم بازار داخلی به تنظیم بازار کالاهای اساسی کشاورزی در بازار کشور محدود شده و طبق قانون، تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی و تنظیم بازار محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده، تنظیم بازار محصولات کشاورزی باید به فصل کشاورزی و منابع طبیعی منتقل شود. همچنین در ردیف اعتبارات یارانه‌ای 7830 میلیارد ریال برای پرداخت یارانه‌ نهاده‌ها و عوامل تولید کشاورزی مقرر شده که با توجه به قیمت کود و دیگر نهاده‌ها این مقدار به مفهوم تداوم روند کاهش اعطای این نوع یارانه‌ها به بخش کشاورزی است. همین وضعیت در خصوص سایر موارد اعطای یارانه مانند یارانه پرداخت ضرر و زیان و یارانه سود خریدهای تضمینی محصولات کشاورزی نیز مصداق دارد.
کمک‌های مالی از کجا تامین می‌شود؟
افزایش سرمایه صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی و همچنین پرداخت دیون صندوق بیمه محصولات کشاورزی و دیگر موارد موثر بر افزایش توان وام‌دهی بانک کشاورزی، می‌تواند این سازمان‌های توسعه‌ای بخش کشاورزی را در ارائه خدمات به بخش کشاورزی توانمند سازد. این در حالی است که مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد داده به صندوق توسعه ملی اجازه داده شود تا متناسب با پذیرش و تصویب طرح‌ها در ارکان اعتباری بانک‌های عامل، منابع ریالی مانده اعتبارات و وصولی‌های مربوط به قانون بودجه سال‌های 90، 91 و 92 کل کشور را در بانک‌های خصوصی و دولتی سپرده‌گذاری کند تا برای پرداخت تسهیلات ریالی به طرح‌هایی که توجیه فنی، اقتصادی و مالی و نیز اهلیت متقاضیان آنها به تایید بانک‌های عامل رسیده، اختصاص یابد.
بر این اساس بانک مرکزی موظف است در چارچوب اهداف برنامه پنجم توسعه و به‌منظور نیل به برنامه خودکفایی کشور در تولید محصولات اساسی کشاورزی و متناسب با برنامه سالانه بخش، تسهیلات لازم را از طریق بانک‌های عامل جهت تامین سرمایه در گردش تولیدکنندگان بخش کشاورزی قرار دهد. آیین‌نامه اجرایی این بند نیز بنا به پیشنهاد مشترک وزارت جهاد کشاورزی و بانک مرکزی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور حداکثر تا 15 اردیبهشت‌ماه به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]ابهام‌های توزیع سبد کالایی ادامه دارد[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۶ بازدید: 261 بار کد خبر: DEN-780227
گروه بازرگانی- درحالی‌که پیش از این سخنگوی دولت از توزیع سبد کالایی نوبت بهمن در ابتدای این ماه خبر داده بود و مدیر اجرایی سبد کالایی در بخش تامین و توزیع نیز این خبر را تایید کرده بود، خبرها حاکی از این است که به‌دلیل آماده نشدن سامانه الکترونیکی این طرح، سبد کالایی از امروز توزیع نمی‌شود.
بر این اساس، روز گذشته یک مقام مسوول در معاونت برنامه‌ریزی ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه سبد کالا اول بهمن توزیع نمی‌شود، به خبرگزاری فارس گفت: سامانه الکترونیکی سبد کالا هنوز آماده انجام این کار نیست. این سامانه که قرار بود براساس زیرساخت‌های واریز نقدی یارانه‌ها اعتباری را در حساب سرپرستان خانوار شارژ کند هنوز آمادگی لازم برای اجرای این کار ندارد. این مقام مسوول افزود: کارشناسان در حال کار روی این سامانه هستند و به محض اینکه آمادگی توزیع از طریق این سامانه فراهم شود، اطلاع‌رسانی می‌کنیم. همچنین به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس گزارش‌های رسیده از سوی اتحادیه‌ها، تاکنون تمام حواله‌های اقلام سبد کالا به اتحادیه‌ها رسیده، اما هنوز جامعه هدف به آنها ابلاغ نشده و دستگاه‌های پوز نیز در فروشگاه‌های مورد نظر هنوز نصب نشده‌اند. به همین دلیل توزیع سبد کالا از اول بهمن ماه در فروشگاه‌ها به تعویق افتاده است. بنابر اظهار برخی اتحادیه‌ها قرار است دستگاه‌های پوز (pos) تا سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری فعال و اقشار لیست جامعه هدف به تعاونی‌ها ابلاغ شود. بر این اساس مدیران اجرایی این طرح در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اطلاع‌رسانی درباره این طرح را به آینده موکول کردند
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]افزایش همکاری با آلمان در بخش کشاورزی[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۶ بازدید: 196 بار کد خبر: DEN-780229

ایرنا - وزیر جهاد کشاورزی ایران از رایزنی با همتایان خود در کشورهای اروپایی از جمله آلمان برای افزایش همکاری‌ها در بخش کشاورزی خبر داد.
محمود حجتی که به دعوت همتای آلمانی خود به‌منظور شرکت در ششمین نشست بین‌المللی وزیران کشاورزی کشورهای جهان به آلمان سفر کرده است، در حاشیه بازدید از غرفه مواد غذایی صادراتی ایران در نمایشگاه هفته سبز، اظهار کرد: آلمان در بحث تحقیقات کشاورزی، تولید سموم دفع آفات نباتی و همچنین ساخت ماشین‌آلات کشاورزی از جمله کشورهای صاحب‌نام است. در دیدار با وزیر کشاورزی آلمان، مذاکرات خوبی برای افزایش همکاری‌ها داشتیم و قرار شد در آینده جلسات کارشناسی برای بررسی زمینه‌های همکاری بیشتر تشکیل شود.
حجتی با بیان اینکه براساس پیش‌بینی‌ها، تا سال 2050 نیاز به غذا دو برابر امروز خواهد شد، گفت: با توجه به محدودیت منابع پایه و شکنندگی بیش از حد منابع و از همه مهم‌تر با توجه به اینکه با بحران آب مواجه هستیم، باید برای بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و افزایش تولید مواد غذایی برنامه‌ریزی درستی داشته باشیم.
حجتی درباره تاثیر لغو تحریم‌های غرب علیه ایران بر بخش کشاورزی و تولید مواد غذایی کشور، گفت: هرچند بخش کشاورزی و مواد غذایی مشمول تحریم‌ها نبوده اما به خاطر اعمال تحریم‌های بانکی برای نقل و انتقال ارز مربوط به مبادلات کالا در تامین مواد غذایی مورد نیاز با محدودیت‌هایی مواجه بوده‌ایم که با لغو تحریم‌ها دیگر شاهد وجود چنین مشکلاتی نخواهیم بود.
وزیر کشاورزی درباره اینکه چه اقداماتی برای حل مشکل بسته‌بندی محصولات و مواد غذایی صادراتی ایرانی از جمله زعفران، خاویار، میوه و پسته انجام شده است؟ گفت: یکی از موضوعات اساسی و مهم که در مباحث با همتایان خارجی از جمله آلمانی‌ها داشتیم همین بحث بسته‌بندی محصولات صادراتی بود.
حجتی اظهار کرد: در این زمینه با یکی دو شرکت آلمانی مذاکراتی انجام و قرار شد در صورت جلب همکاری، این شرکت‌ها با برند خود و با کمک اتحادیه‌های تولیدکننده و صادرکننده ایرانی نسبت به بهبود وضعیت بسته‌بندی محصولات صادراتی اقدام کنند.
به گفته وزیر جهاد کشاورزی مسائل مربوط به بعد از تولید یا به عبارتی «زنجیره تولید» از جمله موضوعات مهم مورد بررسی در نشست وزیران کشاورزی جهان بود که در بیانیه پایانی نشست برلین نیز به آن اشاره شد.
حجتی ابراز امیدواری کرد که با به ثمر نشستن مذاکرات با شرکت‌های آلمانی و جلب مشارکت آنها خدمات بعد از فروش از جمله بسته‌بندی محصولات صادراتی از سوی تولیدکنندگان و صادرکنندگان در داخل کشور انجام شود.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: سهم محصولات کشاورزی در صادرات غیرنفتی، سال گذشته بیش از چهار میلیارد دلار بوده که با حمایت‌های بیشتر دولت، این میزان سال به سال در حال افزایش است. بخش عمده این صادرات را محصولات باغی و خشکبار تشکیل می‌دهد.
وزیر جهاد کشاورزی درباره خبر واردات گندم از آمریکا نیز، گفت: طبق مصوبات، نزدیک به 7 میلیون تن گندم باید وارد می‌کردیم و به‌طور قطع همکاران در بخش بازرگانی دولتی به دنبال این هستند که این نیاز را به قیمت پایین‌تر از گوشه و کنار دنیا تامین کنند و این کار ممکن است از آمریکا هم انجام شده باشد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]می‌‌خواهیم از آمریکا گندم بخریم[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۶ بازدید: 627 بار کد خبر: DEN-780230
ایرنا - معاون بازرگانی خارجی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: خرید گندم بر اساس نیاز کشور و مطابق برنامه از کشورهای اروپایی در حال انجام است.
هدایت حاتمی تصریح کرد: به‌منظور تامین کالاهای اساسی و غذایی کشور، حتی در زمان تحریم، به‌طور مستمر با شرکای تجاری خود در ارتباط بوده و هستیم.
وی سپس با اشاره به فضای جدید پس از توافقات ژنو اضافه کرد: ما کار تجاری خود را انجام می‌دهیم و بخش عمده‌ای از کالاهای مورد نیاز را از کشورهای اروپایی خریداری می‌کنیم.
حاتمی با بیان اینکه درصدد هستیم از آمریکا نیز گندم مورد نیاز خود را خریداری کنیم، اظهار کرد: از کشورهای حوزه بالتیک، آلمان و روسیه گندم مورد نیاز خود را تامین می‌کنیم، ضمن اینکه این کشورها از قبل با ایران ارتباط تجاری داشتند و اکنون نیز این کار در حال انجام است.
وی بدون اشاره به میزان گندم خریداری شده از این کشورها، گفت: هرگونه اظهارنظر در این خصوص بر بازار جهانی تاثیر خواهد داشت؛ ضمن اینکه صحبت در این مورد به صلاح نیست.
معاون بازرگانی خارجی شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد: برای امسال گندم مورد نیاز خریداری شده و مشکلی نیز در این خصوص وجود ندارد و فعالیت‌های تجاری ما طبق روال در حال انجام است.
واردات گندم در حالی براساس گفته‌های معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران در حال انجام است که بیش از این عباس قبادی، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در کنفرانسی خبری اعلام کرده بود: نیاز کشور به واردات گندم تا پایان سال جاری 2/7 میلیون تن است که تا پایان آبان‌ماه 6/3 میلیون تن از آن وارد کشور شده و مابقی آن نیز در حال انجام است که پیش از این واردات گندم از قزاقستان و آلمان نیز صورت گرفته بود. البته در جریان این میزان واردات دولت تاکید کرده است: گندم‌های خریداری‌شده با درجه کیفی بالایی وارد کشور شده‌اند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]واردات در گمرك تهران الكترونيكي شد[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۶ بازدید: 64 بار کد خبر: DEN-780231
گروه بازرگانی- در حالی که پیش از این مسعود کرباسیان رئیس کل گمرک از راه‌اندازي سامانه گمرک الکترونيک در گمرکات کشور در آینده نزدیک خبر داده بود، الکترونیکی شدن اظهار واردات گمرک در تهران آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی گمرک جمهوری اسلامی، سامانه جامع امور گمركي در رويه واردات گمرك تهران به بهره‌برداري رسيد و اين نخستين بار در تاريخ ایران است كه در رويه واردات يك گمرك اظهار كالا به صورت الكترونيكي انجام می‌شود. به این ترتیب واردكنندگان مي‌توانند از محل دفتر كار خود كالاهاي وارداتي را به گمرك تهران اظهار کنند.
بنابراين گزارش، مراحل اوليه اين سامانه از روز چهاردهم دی‌ماه به صورت آزمايشي در گمرك تهران شروع و در روز بیست‌و‌یکم دی ماه به صورت پايلوت عملياتي شد.
بنا بر اين گزارش، پيش‌بيني مي‌شود كه اين سامانه با توجه به فراهم آوردن امكان دوراظهاري براي ارباب رجوع و ارائه مدل جديدي در تشريفات ترخيص، موجب تسهيل و تسريع فرآيندهاي گمركي، كاهش هزينه‌هاي ترخيص كالا و دقت لازم در رويه‌هاي واردات، صادرات و ترانزيت شود.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]امضاي تفاهم‌نامه همكاري بين اتاق ايران و ايرو[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۶ بازدید: 33 بار کد خبر: DEN-780232
گروه بازرگانی- رئيس اتاق ايران در ديدار با دبيركل اتحاديه بين‌المللي حمل‌و‌نقل جاده‌اي (ايرو)، از فراهم شدن زمينه‌ها براي توسعه فعاليت‌هاي حمل‌و‌نقل داخلي و ترانزيت در ايران خبر داد. به گزارش روابط عمومي اتاق ايران، غلامحسين شافعي، رئيس اتاق ایران، دوشنبه 30 دي‌ماه در اتاق ايران با دبيركل ايرو ملاقات و اظهار كرد: گمرك ايران فعاليت‌هاي جديدي در زمينه پايانه‌هاي حمل‌و‌نقل و واگذاري برخي امور گمركي به بخش خصوصي در برنامه كاري خود قرار داده است. شافعي با تشريح اين نكته كه اتحاديه بين‌المللي حمل‌و‌نقل جاده‌اي در زماني‌كه ايران محدوديت‌هاي ناشي از تحريم را تحمل مي‌كرد و از طرفي مشكلات بسياري در امور بانكي داشت، با ديد مثبت، همكاري‌هاي خود را با ايران ادامه داد، تصريح كرد: ايران در حوزه حمل‌و‌نقل كالا به آسياي مركزي و افغانستان نقش كليدي را بازي مي‌كند. وي در بخش ديگري از سخنان خود از آمادگي ايران براي استفاده از كارنه‌تير (سند گمرکی بین‌المللی حمل کالا) در حمل‌و‌نقل داخلي خبر داد و عنوان كرد: نياز اوليه براي توفيق در همكاري‌ها بين ايران و ايرو، توجه به بخش آموزش است. در پايان اين نشست تفاهم‌نامه همكاري بین اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران و اتحاديه حمل‌و‌نقل جاده‌اي به امضا رسيد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]تخفیف 5 تا 20 درصدی در نمایشگاه هدکس 2014[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۶ بازدید: 65 بار کد خبر: DEN-780233
گروه بنگاه‌ها - چهارمین نمایشگاه برترین‌های مبلمان منزل و لوستر «هدکس 2014» با کمک انجمن صنفی مبلمان و دکوراسیون آغاز به‌کار کرد.
رامین سمیع‌زاده، دبیر انجمن صنفی مبلمان و دکوراسیون با اعلام این خبر گفت: در این نمایشگاه آخرین طرح‌ها و دستاوردهای حوزه مبلمان و دکوراسیون شامل انواع مبلمان منزل اعم از مدرن و کلاسیک، انواع صندلی و میز ناهارخوری، سرویس خواب، ویترین، کالای خواب، لوستر و روشنایی و انواع تزئینات داخلی منزل ارائه می‌شود و بخش عمده‌ای از این کالاها به عنوان کیفی‌ترین محصولات حال حاضر کشور با تخفیف‌های 5 تا 20 درصدی همراه است. مدیرنمایشگاه «هدکس 2014» تصریح کرد: با توجه به تثبیت نسبی نرخ ارز، بازار مبلمان نیز به آرامش رسیده و شاهد رونق این بازار خواهیم بود. سمیع‌زاده درخصوص فعالیت‌های انجمن در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: در حاشیه نمایشگاه هدکس و در قالب مسابقه سراسری طراحی مبلمان با رویکرد ایرانی، نمونه‌های مبلمان ساخته شده توسط دانشجویان رشته‌های طراحی صنعتی و طراحی مبلمان به نمایش درآمده که تولیدکنندگان مبلمان می‌توانند از آن بهره گرفته و با تعامل و به‌کارگیری متخصصان طراحی صنعتی در کارخانه‌های خود، شکاف و فاصله بین صنعت در دانشگاه را کاهش دهند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
همزمان با اجرایی شدن توافق نهایی 20 ژانویه ایران و گروه 1+5 صورت گرفت

[h=1]رونق دیپلماسی اقتصادی بعد از رفع تحریم ها[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۷ بازدید: 258 بار کد خبر: DEN-780397
حضور دوباره شرکت‌های اروپایی در ایران

سردار خالدی- با اجرایی شدن توافق نهایی ژنو از روز 30 دی ماه، دیدار هیات‌های خارجی از ایران رویکرد جدید و جدی‌تری به خود گرفته و این در حالی است که طرف ایرانی نیز به دنبال افزایش مراودات برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی است.
افزایش دیدار هیات‌های ایرانی و خارجی در 6 ماه گذشته که تابع سیاست جدید خارجه کشورمان بیشتر در قالب «دیپلماسی اقتصادی کشور» بوده در هر دو طیف دولتی و خصوصی با برنامه‌ای مدون در وضعیت جدیدی قرار گرفته و این در حالی است که پیش از این نیز در رابطه با ضرورت تغییر رویکرد و نگاه بخش دولتی و خصوصی به تبادلات تجاری و اقتصادی تاکید شده بود. درواقع اهمیت افزایش تبادلات تجاری و اقتصادی در حالی مورد اهمیت قرار گرفته که از روز 30 دی ماه (20 ژانویه) به‌طور رسمی تعلیق غنی‌سازی هسته‌ای در برابر تعلیق بخشی از تحریم‌ها شروع شد و به نظر می‌رسد از این حیث در آینده باید در انتظار روابط جدیدی در بخش تجاری و اقتصادی کشورهای اروپایی و حتی حضور شرکت‌های آمریکایی بود. بدون تردید بسترسازی زمینه مورد توجه قرار گرفتن ایران به عنوان کانون تبادلات تجاری و اقتصادی آن هم به‌دلیل منابع غنی نفت و گاز به موضوع توافقات نهایی در مذاکرات ژنو بر سر مباحث صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان برمی‌گردد و این در شرایطی است که تا قبل از این وضعیت جدید، بسیاری از بازرگانان خارجی از اعمال تحریم‌ها بر ایران ناخرسند بودند.
درک ضرورت توجه به این مساله بود که بخش خصوصی از همان روزهای ابتدایی دولت جدید، در پی تلاش برای پایان دادن به تنش‌ها و خصومت‌ها و البته زمینه‌سازی برای افزایش تبادلات تجاری و اقتصادی در قالب سرمایه‌گذاری‌های خارجی بود. اتاق‌های تهران و ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین تشکل‌های بخش خصوصی در ایران در این راستا مقدم بوده‌اند و همواره در دیدار با هیات‌های تجاری و اقتصادی برای از سرگیری روابط عادی بین کشورها تاکید کرده‌اند.
آمار مربوط به دیدارهای گذشته در 6 ماه گذشته نشان می‌دهد علاوه‌بر دیدار مربوط به هیات کشورهای آفریقایی و آسیایی از ایران، اغلب دیدارها به حوزه منطقه یورو اختصاص یافته است. به پیوست همین دیدارها روز گذشته غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در هیاتی تجاری- اقتصادی با سه هیات خارجه کشورهای لبنان، سوئد و مکزیک دیدار و ملاقات کرد که در بیشتر این دیدارها، بر ضرورت افزایش روابط تاکید شد.
دیدار اول روز گذشته اتاق ایران به ملاقات شافعی با فادی حاجعلی، سفیر لبنان در ایران اختصاص داشت که البته در این دیدار از محقق نشدن اکثر توافق‌نامه‌های امضاشده بین ایران و لبنان صحبت به میان آمد. گفته می‌شود سطح روابط تجاری اقتصادی ایران و لبنان در حالی در سالیان گذشته بالغ بر 140میلیون دلار بوده که صادرات غیرنفتی ایران به این کشور از مرز 70میلیون دلار عبور کرده بود و این در حالی است که ارزش واردات ایران از لبنان نیز بالغ بر 77میلیون دلار بوده است. اهمیت سطح روابط تجاری ایران و لبنان از منظر کارشناسان به این دلیل قابل توجه است که در اقتصاد کاملا خصوصی و مبتنی بر بازار آزاد این کشور بخش خدمات و بانکداری بیش از 70درصد تولید ناخالص داخلی ملی این کشور را به خود اختصاص می‌دهد و مهم‌ترین بخش‌های اقتصاد این کشور که شامل بانکداری، تجارت، گردشگری و کشاورزی است، لزوم توجه بیش از پیش روابط اقتصادی با این کشور را با توجه به روابط فرهنگی، مذهبی و تاریخی دو کشور ضروری می‌کند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران در دیدار دیروز با اشاره به سیاست ایران در ارتباط با سایر کشور‌ها به‌ویژه کشور‌های اسلامی و از این میان، لبنان تاکید کرد: لبنان دروازه ورود به کشور‌های آفریقایی است و ایران دروازه ورود به اقتصاد آسیای میانه و افغانستان است که دو طرف می‌توانند، از این وضعیت به بهترین نحو استفاده ببرند.
شافعی با اشاره به نتایج مطلوب سفر هیات‌های ایرانی به لبنان با توجه به وضعیت جدید برای ایران، آینده روشنی را به لحاظ روابط با سایر کشور‌ها پیش‌بینی کرد. البته تاکید اشتراک نظر مبنی بر افزایش تبادلات تجاری تنها از سوی طرف‌های ایرانی نیست و در دیدارهای روز گذشته نیز می‌توان از انگیزه طرف‌های خارجی برای بهبود روابط خشنود بود. فادی‌حاجعلی، سفیر لبنان در ایران نیز با تاکید بر اینکه اقتصاد لبنان بر پایه بخش خصوصی پایدار است، اظهار کرد: با رفع تحریم‌ها باید شاهد روابط تجاری گسترده با ایران باشیم. وی حتی نگاهی به روابط گردشگری بین دو کشور دارد و افزایش همکاری‌ها در این زمینه را ظرفیتی برای افزایش تبادلات تجاری عنوان کرد.
البته سفیر لبنان گلایه‌هایی در ادامه خوش‌بینی‌ها به آینده نیز داشت و آن عدم جامه عمل پوشاندن امضای توافق‌نامه‌های بین ایران و لبنان است که به اعتقاد وی به دلایل مختلف جنبه اجرایی پیدا نکرده است. حاجعلی امیدوار بود، از طریق اتاق ایران راهکارهای جدیدی را برای اجرای این توافق‌نامه‌ها پیدا کند و براساس راهکارها بتواند هرگونه موانع برای اجرایی‌ شدن توافق‌نامه‌ها را از میان بردارد.
اما دیدارهای دیروز تنها به لبنان ختم نشد و درست نیم ساعت بعد از دیدار هیات ایرانی با سفیر لبنان یک هیات سوئدی نیز به همراه پیتر تیلر، سفیر سوئد در ایران با اعضای اتاق ایران دیدار کردند. کارشناسان درباره اقتصاد سوئد بر این باورند، با توجه به اینکه حدود پنج درصد از صادرات این کشور به ایران اختصاص دارد، افزایش تبادلات تجاری با ایران برای سوئد بسیار مهم است. البته با توجه به تجارت خارجی هزار میلیارد کرونی سوئد، حجم مبادلات تجاری این کشور با ایران کم است. سطح روابط تجاری بین ایران و سوئد در گذشته اگر چه بالای 100میلیون دلار بود، اما طی دو سال اخیر با افت بسیار شدیدی متاثر از محدودیت‌های ارزی و سیستم نقل و انتقال پولی و بانکی ایران روبه‌رو بوده است. به نظر می‌رسد در زمانی که تجار سوئدی از تحریم‌ها در قبال ایران شاکی و به عنوان بخشی از جهان غرب تابع سیاست‌های اتحادیه اروپا و ایالات متحده شاهد سیر نزولی روابط اقتصادی بودند، در مسیر تازه دیپلماسی ایران خوشحال از عواقب آن می‌خواهند، نقش جدی را در بهبود و افزایش سطح تجاری ایفا کنند که به وضوح می‌توان در دیدار دیروز این هیات آن را احساس کرد.
غلامحسین شافعی در دیدار با ماگنوس شولتز، رئیس هیات مذاکره‌کننده سوئدی، پیتر تیلر سفیر سوئد در تهران و مدیران ارشد بانکی این کشور تصریح کرد: در چند سال اخیر و با توجه به محدودیت‌های ایجاد شده بین‌المللی، مناسبات اقتصادی و تجاری ایران با سایر کشورها، به‌خصوص با کشورهای اروپایی تحت تاثیر قرار گرفته است.
به اعتقاد وی، این موضوع نه تنها ایران، بلکه کشورهای طرف معامله را با زیان‌هایی مواجه کرده است و باعث شده این کشورها از اقتصاد ایران دور بمانند. شافعی بر این باور است یکی از مشکلات اساسی که ایران با آن مواجه است، روابط بانکی با سایر کشورها است که بعد از توافق نهایی ژنو به نظر می‌رسد، تجدید نظر خاصی در این مورد صورت پذیرد. شافعی البته به اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوئد اشاره کرد و گفت: متاسفانه این اتاق بنا به دلایلی فعالیت قابل توجهی ندارد و امیدواریم فصل جدیدی از فعالیت این اتاق آغاز شود.
وی همچنین در این دیدار با اشاره به میزان مبادلات تجاری بین دو کشور ایران و سوئد تاکید کرد: میزان این مبادلات هم‌اکنون در سطح پایینی قرار دارد؛ اما زمینه‌های توسعه در بسیاری از رشته‌های اقتصادی وجود دارد که می‌تواند به توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور منجر شود. به گفته وی، قطعات خودرو، انرژی، نفت و گاز و محصولات کشاورزی از جمله زمینه‌های اقتصادی به شمار می‌آیند که در گسترش روابط اقتصادی بین ایران و سوئد نقش بسزایی خواهند داشت.
طرف سوئدی نیز به ظرفیت‌ها و نیروی انسانی ایرانی در سوئد به‌عنوان یکی از مهم‌ترین منابع مهم این کشور یاد می‌کند و بر این باور است: حال که فصل جدیدی آغاز شده طرف سوئدی در فکر این است با برطرف کردن مشکلات و ابهامات، در تلاش برای بازگرداندن خدمات و محصولات شرکت‌های بزرگ سوئدی از جمله اسکانیا و ولوو به ایران باشد که البته این موضوع را استفان کارلسون، مدیرکل ریسک صندوق صادرات توسعه سوئد نیز تایید کرد.
در هر صورت با توجه به اینکه هیات سوئدی و دیگر هیات‌‌های خارجی به‌ویژه هیات‌های اروپایی همچون انگلیس، ایرلند، اتریش شرایط فعلی را درک کرده و در پی افزایش تبادلات بین دو طرف در همه حوزه‌ها هستند، به نظر می‌رسد طرف ایرانی (چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی) نیز باید این وضعیت را یک فرصت بداند و با برنامه‌ریزی صحیح با استفاده از ادبیات دیپلماسی، شرایط برای اصلی‌ترین هدف که حضور سرمایه‌گذاران خارجی در کشور است، فراهم کند تا بتوان آن را به‌عنوان یکی از پارامترهای اساسی در تامین منابع مالی بنگاه‌ها و جبران بخشی از کاستی‌ها در اقتصاد دوران گذار ما در نظر گرفت.

دیدار هیات عالی رتبه سوئدی با رئیس اتاق ایران
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
نخستین سبد کالایی دولت یازدهم در نیمه اول بهمن ماه توزیع می‌شود

[h=1]اطلاعات خانوار در مرحله پایش[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۷ بازدید: 491 بار کد خبر: DEN-780399
ارسال پیامک برای سرپرستان خانوار واجد شرایط دریافت سبد کالایی

گروه بازرگانی- بر اساس قول و قرارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی از دولت، قرار بود سبد کالا در اول بهمن ماه توزیع شود، اما با سپری شدن یک روز از از زمان موعود، این سبد توزیع نشد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در این رابطه اعلام کرد: دولت از آمادگی کامل برای تامین اقلام سبد کالایی برخوردار است و همان‌طور که اعلام شده، توزیع سبد کالایی از نیمه بهمن ماه جاری آغاز می‌شود. این در حالی است که مدیر اجرایی سبد کالا در بخش تامین و توزیع اعلام کرده که سبد کالایی در نیمه اول بهمن ماه توزیع خواهد شد.
بهمن حاج‌علی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: اطلاعات کامل خانوارها به دست ما رسیده و در حال پایش اطلاعات در سرورهای سازمان هدفمندی هستیم.
وی با اشاره به اینکه کار فنی سامانه توزیع در حال پیگیری است، افزود: تامین کالا برای سبد اول انجام شده است، جای نگرانی وجود ندارد و کالا در کل شبکه توزیع کشور توزیع شده است. ما قرار نیست سایت ویژه، کار ویژه یا عملیات ویژه برای توزیع سبد کالایی ایجاد کنیم، چرا که توزیع سبد کالایی روی سرور‌های سازمان هدفمندی انجام می‌شود.
حاج‌علی گفت: 100 درصد اطلاعات مورد نیاز در اختیار ما قرار گرفته است و ما اطلاعات را براساس کد ملی، نام و نام خانوادگی روی سرور سازمان هدفمندی قرار داده‌ایم و اطلاعات در حال پالایش است. همچنین مردم می‌توانند با ارسال پیامک کد ملی خود به سامانه پیام کوتاه، از «دریافت» یا «عدم دریافت» سبد کالایی مطلع شوند. بر اساس این گزارش، شماره سامانه پیام کوتاه و صفحه اینترنتی پس از اعلام از سوی معاونت فناوری اطلاعات وزارت متبوع، متعاقبا از طریق ستاد به سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها اعلام خواهد شد.
وی افزود: برای سرپرستان خانوار پیامکی ارسال خواهد شد که حاکی از مشمول شدن آنها برای دریافت سبد کالا است. بنابراین با ارائه کارت یارانه خود به فروشگاه‌های مربوطه می‌توانند از زمانی که توزیع سبد در شبکه توزیع شروع می‌شود، سبد خود را دریافت کنند.
حاج‌علی همچنین درباره رفع مشکل همپوشانی اطلاعات اعلام کرد: با هماهنگی‌هایی که با تمام دستگاه‌های مربوطه انجام شد، مشمولان این طرح همپوشانی نخواهند داشت و خانوارهایی که دو یا چند نفر کارمند، یا کارگر دارند، یک سبد کالا خواهند گرفت.
وی در مورد شناسایی سرپرستان خانوار به خبرگزاری تسنیم گفت: براساس جامعه هدف، همه کدهای ملی این افراد دریافت شده و قرار است بر مبنای آن سرپرستان خانوار مشخص شوند و سپس کارت‌های هدفمندی آنها برای دریافت سبد کالا فعال شود. مدیر اجرایی توزیع سبد کالا تصریح کرد: پولی در کارت‌های هدفمندی سرپرستان خانوار واریز نمی‌شود، بلکه پس از شناسایی سرپرستان، از طریق پیامک شرکت‌های ایرانسل و همراه اول به سرپرستان خانوار اعلام می‌شود که می‌توانند برای دریافت سبد کالا اقدام کنند. حاج‌‌علی با اشاره به اینکه مرغ و برنج سبد کالا از ذخیره‌سازی داخلی تامین شده، گفت: قیمت مرغی که در این سبد کالا قرار دارد به‌دلیل اینکه از ذخیره‌سازی کشور استفاده می‌شود قیمت آن حدود 4 هزار و500 تومان است و اگر قرار بود از بازار و با نرخ فعلی تامین شود، حدود 7 هزار تومان محاسبه می‌شد.
وی تصریح کرد: قیمت سبد کالایی در مجموع در مقایسه با بازار آزاد، حداقل 20درصد برای دولت ارزان‌تر تمام شده است که البته به صورت رایگان بین مشمولان توزیع می‌شود.
تلاش برای استفاده از کالاهای داخلی
روز گذشته محمدرضا نعمت‌زاده درباره سبد کالا اعلام کرد: به جز برنج سایر اقلام این سبد کالایی تولید داخل است و چون بسته‌بندی برنج توزیعی 10 کیلویی بود و برنج داخلی در بسته‌بندی بزرگی قرار داشت، در این فاصله زمانی امکان بسته‌بندی کوچک‌تر نبود و لذا مجبور شدیم از محصولات خارجی در این سبد کالایی استفاده کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ابراز امیدواری کرد همه اقلام بسته‌های بعدی تولید داخل باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز اعلام کرده که مازندران در تلاش است برنج داخلی در سبد کالایی خانوارها قرار گیرد.
همچنین در این رابطه حاج‌علی، مدیر اجرایی طرح توزیع، درباره دلایل استفاده از برنج خارجی در سبد کالایی دولت به خبرگزاری تسنیم گفت: چند مساله وجود دارد: نخست اینکه برنج ایرانی کیفی قیمتش بالا است و برنج ایرانی پر محصول هم به لحاظ کیفیت متفاوت است، ولی برنج هندی که در سبد قرار می‌گیرد همه با یک کیفیت بوده و قابل پخت است و موضوع آلودگی که مطرح شده غیر منطقی است، زیرا دستگاه‌های کنترل کیفی بازار را رصد می‌کنند و همه مواد غذایی تحت شرایط استاندارد خاص کنترلی وارد می‌شود.
وی درباره دریافت اطلاعات از تعداد دریافت‌کنندگان سبد کالایی نیز به خبرگزاری فارس گفت: نحوه مدیریت ما به نحوی خواهد بود که اگر لازم باشد تا یک ماه بازه توزیع را قرار می‌دهیم و مرتبا پایش می‌کنیم که چه درصدی از مردم سبد کالایی را دریافت کرده‌اند یا خیر، بنابراین مردم هیچ‌گونه عجله‌ای برای دریافت سبد نداشته باشند و در بازه مشخص شده و در زمان مشخص می‌توانند سبد را دریافت کنند. اما در این میان مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ تخم‌گذار به «ایسنا» گفت: محموله‌های تخم مرغ سبد کالا به مباشران توزیع در سراسر کشور در حال ارسال است، اما میزان دقیق اختصاص این محصول به سبد کالای دولت مشخص نیست.
هدایت اصغری اظهار کرد: از آنجاکه هنوز آمار دقیقی از میزان تخم‌مرغ اختصاص یافته به سبد کالای دولت مشخص نشده، اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار محموله‌هایی را به هر یک از فروشگاه‌های مشخص شده و مباشران توزیع به صورت علی‌الحساب توزیع می‌کند تا آماده اجرای این طرح باشند.
بر اساس این گزارش، دولت در روزهای آینده، سبد کالایی رایگان خود را به 15 میلیون سرپرست خانوار ارائه می‌کند. در این سبد کالایی، قرار است 10 کیلوگرم برنج هندی، 4 کیلوگرم مرغ، 2 بسته 400 گرمی پنیر، 2 بسته 12 عددی تخم مرغ قرار گیرد. به‌منظور اطلاع افراد از تعلق سبد، سامانه پیام کوتاه در این مورد پیش‌بینی شده که متقاضیان می‌توانند با ارسال کد ملی خود به شماره پیش‌بینی شده از این موضوع مطلع شوند. همچنین متقاضیان می‌توانند با مراجعه به صفحه اینترنتی پیش‌بینی شده در این مورد اقدام کنند. آدرس اینترنتی مربوط به توزیع سبد کالایی و همچنین شماره سامانه پیامکی این طرح متعاقبا اعلام خواهد شد.
بعدازظهر روز گذشته آخرین جلسه هماهنگی با اتحادیه‌ها، شرکت‌ها و فروشگاه‌های مسوول در تامین و توزیع سبد کالا، با حضور مدیران و مسوولان فرشگاه‌های شهروند، رفاه، سپه، شبکه‌های توزیع اسکاد، امکان، اتکا، فرهنگیان و سایر شبکه‌های توزیع در معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت برگزار شد که آخرین تصمیمات این جلسه به‌زودی اعلام خواهد شد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]خسروتاج، معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت شد[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۷ بازدید: 169 بار کد خبر: DEN-780400
گروه بازرگانی- هفتم دی ماه بود که حسن یونس سینکی، معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت، معدن و تجارت، استعفای خود را اعلام کرد و به گفته خبرگزاری‌ها محمدرضا نعمت‌زاده با این استعفا مخالفت کرد، اما روز گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت با صدور حکمی، مجتبی خسروتاج را به عنوان قائم‌مقام وزیر در امور تجارت و معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب کرد. به این ترتیب حسن یونس سینکی به‌طور رسمی از این سمت کنار رفته و از روز گذشته مجتبی خسروتاج در ساختمان معاونت بازرگانی داخلی مستقر شد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]یارانه شیر نهایی شد[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۷ بازدید: 227 بار کد خبر: DEN-780401
ایسنا- رئیس اتحادیه مرکزی دامداران گفت: یارانه 300 میلیارد تومانی شیر به مراحل نهایی پرداخت رسیده و مقرر شده هر کیلوگرم شیرخام از ابتدای‌ آذر تا پایان سال، 1300 تومان از دامدار خریداری شود. سیروس روستا افزود: براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار در راستای پرداخت یارانه 300 میلیارد تومانی شیر، مقرر شد از ابتدای آذر 190 تومان یارانه برای خرید هر کیلوگرم شیر خام اختصاص یابد و کارخانه‌های لبنی به ازای تحویل هر کیلوگرم شیر خام 1300 تومان به دامداران بدهند. وی اظهار کرد: در جلسه اخیر که با وزیر صنعت برگزار شد، وی اعتقادی به پرداخت مطالبات معوق شرکت پشتیبانی امور دام به دامداران نداشت و اعلام کرد «یارانه دولت به دامداران از ابتدای آذر تا پایان سال پرداخت می‌شود» این در حالی است که دامداران در گذشته ضرر و زیان زیادی را متحمل شده‌اند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
گزارشی از آخرین وضعیت تولید و واردات برنج و گندم

[h=1]فراز و فرودهای تامین قوت ‌غالب مردم[/h] DEN-780754

کمیسیون تلفیق، تسهیلات خرید تضمینی گندم را 11هزار میلیارد تومان اعلام کرد تاکید بخش خصوصی بر شناسنامه‌دار شدن برنج‌های داخلی

گروه بازرگانی- همیشه قیمت و کیفیت نان به عنوان قوت‌غالب مردم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است. به همین دلیل تعیین قیمت خرید تضمینی گندم و اعلام آن پیش از زمان کاشت، موضوعی است که به عنوان یکی از خواسته‌های کشاورزان، مورد توجه قرار می‌گیرد. همچنین تعیین بودجه خرید تضمینی از سوی کمیسیون تلفیق در زمان بررسی لایحه بودجه کمک قابل‌توجهی به کشاورزان برای تصمیم‌گیری جهت کاشت سال بعد می‌کند.
در کنار موضوع گندم و نان، تهیه برنج موردنیاز مردم، به‌عنوان یکی از کالاهای اساسی پرمصرف، نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به همین دلیل طرح بررسی جلوگیری از ورود برنج‌های آلوده به کشور و شناسنامه‌دار شدن برنج‌های داخلی، موضوعی است که این‌روزها خبرساز شده‌ است.
روزهای خوش گندم‌کاران
سال‌ها بود که خواسته کشاورزان مبنی بر اعلام قیمت خرید تضمینی گندم نادیده گرفته می‌شد تا اینکه بالاخره در دولت یازدهم این خواسته محقق شد و دولت پیش از زمان کاشت، قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم معمولی را 1050 تومان اعلام کرد. در همین حال قیمت خرید تضمینی گندم دوروم نیز 1080 تومان اعلام شد تا کشاورزان فرصت تصمیم‌گیری برای کاشت سال بعد را داشته باشند.
این در حالی است که روز گذشته تسهیلات 7 هزار میلیارد تومانی خرید تضمینی نیز در کمیسیون تلفیق 11هزار میلیارد تومان اعلام شد و به این ترتیب خبر خوش کشاورزان پس از اعلام خرید تضمینی تکمیل شد. پیش از این دولت در لایحه پیشنهادی خود به مجلس رقم این تسهیلات را تا سقف 7هزار میلیارد تومان پیش‌بینی کرده بود که کمیسیون تلفیق با مصوبه روز گذشته خود، این رقم را تا 11هزار میلیارد تومان افزایش داد. به این ترتیب و به موجب بند «ب» تبصره 11 ماده واحده لایحه بودجه، در اجرای قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، بانک مرکزی از طریق بانک‌های عامل مکلف است با معرفی دستگاه اجرایی ذی‌ربط، تسهیلات لازم را برای خرید گندم تولید داخل تا سقف 11هزار میلیارد تومان از محل منابع داخلی بانک‌ها قبل از شروع فصل برداشت در اختیار شرکت بازرگانی دولتی ایران و کارخانه‌های آرد و سیلوداران بخش خصوصی و شرکت تعاونی روستایی قرار دهد. به موجب این مصوبه، کارخانه‌ها و شرکت‌های مذکور موظفند تسهیلات دریافتی را برای خرید گندم به مصرف رسانده و در موعد مقرر بازپرداخت کنند.
محمدتقی توکلی عضو کمیسیون تلفیق در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم همچنین اعلام کرد: در لایحه دولت 7هزار میلیارد تومان برای خرید تضمینی در نظر گرفته شده که بانک‌ها این رقم را در اختیار سیلوداران قرار دهند تا اقدام به خرید کنند، اما در جریان بررسی، کمیسیون کشاورزی پیشنهاد داد تا این رقم به 11هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه مبلغ 7هزار میلیارد تومان اندک بوده، زیرا تنها خرید تضمینی گندم نیست و محصولاتی از جمله ذرت، جو و دانه‌های روغنی را نیز شامل می‌شود، گفت: با توجه به اجرای قانون انتزاع و ماده 33 قانون بهره‌وری کشاورزی، وقتی وظایف از وزارت صنعت به کشاورزی محول می‌شود، کمیسیون کشاورزی پیشنهاد داده که خرید تضمینی که پیش از این به عهده بازرگانی دولتی بود به سازمان تعاونی روستایی محول شود.
تولید گندم در داخل کشور جوابگوی مصرف نیست و بر اساس گفته‌های معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیاز به واردات 2/7 میلیون تن گندم به کشور وجود دارد. عباس قبادی پیش از این اعلام کرده بود 6/3 میلیون تن گندم مورد نیاز کشور تا پایان آبان ماه وارد شده و مابقی واردات نیز در 4 ماه باقیمانده سال باید انجام شود. بر این اساس واردات مابقی گندم مورد نیاز مردم در حال انجام است و به‌تازگی یک محموله گندم از آلمان و یک محموله نیز از قزاقستان وارد کشور شده و بخشی از گندم مورد نیاز نیز قرار است از آمریکا وارد کشور شود.
هیاهوی برنج‌های آلوده در میان برنج‌کاران
رسیدگی به آخرین وضعیت برنج مصرفی مردم که این روزها با شایعه آلودگی همراه بوده، در کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران نیز مورد توجه قرار گرفته است. این کمیسیون در جلسه اخیر خود میزبان برنج‌کاران بود تا از مهم‌ترین اتفاقات و وضعیت کنونی این صنعت خبردار شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، در این نشست شاهرخ ظهیری به منسوخ شدن برخی قوانین مرتبط با حوزه سلامت اشاره و بر ضرورت تجدیدنظر و بازنگری آنها از جمله قانون نظارت بر غذا و دارو و قانون استاندارد غذا تاکید کرد. رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران همچنین به اهمیت موضوع برنج و سلامت آن در تغذیه مردم اشاره و از پیگیری کمیسیون کشاورزی برای تدوین و جمع‌بندی مهم‌ترین مشکلات این حوزه برای ارائه به دولت خبر داد. مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی وزارت بهداشت نیز در این نشست، از تشدید نظارت‌ها بر محصول برنج در حوزه تهران و نیز کنترل و نظارت واردات این محصول از طریق مبادی ورود، گمرکات و همچنین کدگذاری و رهگیری برنج‌های وارداتی در مبدأ تولید خبر داد.
به گفته هدایت حسینی، وزارت بهداشت در تلاش است مجوز واردات تنها به محموله‌هايی از برنج‌های خارجی داده شود که در کشور مبدا نظارت و کنترل کاملی بر فرآیند تولید و بسته‌بندی آن صورت گیرد.
برنج‌های وارداتی روی نوار مجاز
حسینی همچنین تصریح کرد: نظارت و کنترل‌های دقیقی بر برنج‌های خارجی صورت می‌گیرد، به طوری که متوسط میزان سرب و کادمیوم برنج‌های وارداتی نسبت به حدود مجاز استاندارد داخلی در وضعیت مطلوبی است و از این رو نگرانی نسبت به آلودگی برنج‌های وارداتی وجود ندارد.
وی در ادامه از اجرای برنامه یکساله وزارت بهداشت به‌منظور شناسنامه‌دار کردن برنج‌های تولید داخل خبر داد و گفت: وجود برخی آلاینده‌ها در برنج‌های ایرانی ناشی از خاک، آب و نوع بسته‌بندی آنها با الیاف و همچنین رنگ‌های بسته‌بندی آلوده و غیرخوراکی و نیز آلودگی محل بسته‌بندی است.
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی وزارت بهداشت با ابراز نگرانی از حجم بالای قاچاق مواد غذایی و لوازم آرایشی و بهداشتی به کشور، از طرح پیشنهادی آزمایش رایگان آلاینده‌سنجی در مبادی ورودی کشور خبر داد و تصريح کرد: اجرای این طرح در تعاونی مرزنشینان استان سیستان و بلوچستان توسط دانشگاه زاهدان در حال انجام است.
به گفته این مقام مسوول دولتی، چاپ نقشه آلودگی زمین‌های مناطق مختلف کشور در دستور کار قرار گرفته تا از طریق بهره‌برداری این طرح تولید محصولات جایگزین و مطلوب در هر منطقه پیگیری شود.
حمایت از واردات برنج قهوه‌ای
در ادامه این نشست، فعالان حوزه تولید برنج به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند. عمده اظهارنظرهایی که از سوی فعالان عرصه برنج کشور شنیده شد، بر لزوم کنترل مبادی ورودی غیرقانونی از جمله در مناطق مرزی و ملوانی تاکید داشت.
در عین حال، تولیدکنندگان برنج تاکید جدی بر سختگیری دستگاه‌های مسوول نسبت به واردات و عدم خرید محصولات آلوده و مشکوک از کشور مبدا داشتند و اصلاح نرخ ارز را برای ایجاد بستر و قدرت رقابت برنج‌های داخلی با محصولات وارداتی را خواستار شدند.
از جمله موضوعات مطرح شده در نشست کمیسیون کشاورزی از سوی فعالان برنج کشور، پیشنهاد واردات برنج قهوه‌ای بود. به گفته برخی از فعالان این عرصه، واردات برنج قهوه‌ای باید به‌طور جدی در دستور کار قرار گیرد و در کنار آن با مدرنیزه کردن صنعت شالی‌کوبی در کشور، به گفته آنها می‌توان صنعت برنج را رونق داد.
برنج قهوه‌ای همان شلتوک برنج است که برخی شرکت‌های ایرانی تمایل بالایی به واردات آن دارند. به گفته مدافعان واردات این نوع از برنج، یکی از راه‌های اصلاح واردات و صنعت برنج در ایران این است که جلوی عرضه و فله‌فروشی این محصول در داخل گرفته شود. به گفته آنها، تولید سالانه برنج در ایران رقمی در حدود 2 میلیون و 200 هزار تن تا 2 میلیون و 300 هزار تن است و نیاز به واردات نیز رقمی در حدود 700 تا 800 هزار تن می‌شود، از این رو اگر با اخذ تدابیری مانع از فله فروشی برنج در داخل شد و واردات برنج قهوه‌ای نیز در دستورکار قرار گیرد، این صنعت به رونق دست پیدا خواهد کرد. برخی از فعالان برنج در جلسه کمیسیون کشاورزی خواستار کاهش تعرفه واردات برنج قهوه‌ای نسبت به برنج سفید شدند، ضمن آنکه بر شناسنامه‌دار کردن برنج تولید داخل نیز تاکید کردند.
از منظر برخی دیگر از فعالان صنعت برنج، تقویت برندهای محلی معتبر در کشور و قابل پیگیری بودن این تولیدات، راه برون رفت از وضعیت نابسامان برنج در کشور است. از این‌رو، بر ضرورت رسمیت بخشیدن به برندهای داخلی تاکید کردند.
انتقاد از گزارش نهادهای نظارتی
در ادامه این نشست یکی از تولیدکنندگان برنج با انتقاد از برخی گزارش‌های رسمی که از سوی نهادهای دولتی مبنی بر آلوده بودن برخی محصولات برنج تولیدی اعلام شد، عنوان کرد: نمونه برنج‌هایی که وزارت بهداشت آن را آلوده اعلام کرد قطعا درست بوده، اما اینکه اعلام شد عمده برنج‌های آلوده از منطقه فریدون‌کنار بوده، اشتباه است و این صنعت را دچار چالش کرد.
به گفته وی اطلاع‌رسانی در رابطه با برنج‌های آلوده دقیق نبوده است. موضوع دیگری که عنوان شد این بود که وزارت بهداشت دولت دهم به‌طور جدی روی سلامت برنج‌های وارداتی ایستاد، اما تولیدکنندگان داخلی را مورد عتاب و خطاب قرار دادند.
جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن برنج نیز در این نشست با اعلام خبر احیای ستاد برنج در وزارت کشاورزی، پیشنهاد کرد که وزارتخانه‌های بهداشت و نیز صنعت، معدن و تجارت و همچنین اتاق بازرگانی به عضویت این ستاد درآیند. به گفته وی، در 9 ماه ابتدایی سال جاری واردات برنج به ایران به رقم یک‌میلیون و 900 هزار تن رسیده است.
ابوالحسن خلیلی عضو کمیسیون کشاورزی اتاق تهران نیز در این نشست، به فراموش شدن فرهنگ مصرف مواد غذایی در کشور اشاره و بر لزوم در نظر گرفتن بودجه‌ برای ارتقاي این فرهنگ تاکید کرد. به گفته وی، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی هیچ‌گاه هزینه‌ای براي ارتقای آگاهی مصرف‌کنندگان انجام نداده‌اند.
چالش برنجی دو وزارتخانه
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی وزارت بهداشت اظهار کرد: نظارت بر واردات برنج قهوه‌ای در حوزه وظایف وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است. به گفته حسینی، اکثر برندهای برنج داخلی سنتی هستند، از این رو راه ورود سودجویان به این بازار باز است.
وی در ادامه افزود: یکی از موارد چالش‌برانگیز میان ما به عنوان بخشی از وزارت بهداشت و وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که همکاران ما در این وزارتخانه اظهار می‌کنند که شما نمی‌توانید مقررات واردات را تعیین کنید، از این رو ما در وزارت بهداشت قدری
دست و پایمان بسته است. وی خواستار آن شد که اتاق تهران و کمیسیون کشاورزی این اتاق، در نشست و برخاست‌های خود با مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت این موضوع را برای آنها احیا کنند که عمده نظارت‌ها و کنترل‌ها بر واردات برنج اگر از سوی وزارت بهداشت اعمال شود، به کیفیت مصرف این محصول در داخل کشور کمک خواهد کرد.
حسینی با درخواست از انجمن برنج و اتاق‌های بازرگانی گیلان و مازندران جهت کمک به شناسنامه‌دار کردن برنج‌های تولیدی داخل و ارائه پیشنهادهاي مشخص از سوی فعالان اقتصادی، تصریح کرد: وزارت بهداشت به دنبال آن است که طی یکسال آتی موضوع شناسنامه‌دار شدن برنج‌های تولید داخل نهایی شود. در پایان این نشست، شاهرخ ظهیری، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران تاکید کرد: این کمیسیون به‌منظور جلب همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در رعایت استانداردهای مطلوب واردات محصول برنج، طی نامه‌ای نتایج جلسات از جمله مشکلات مطرح شده و راهکارهای پیشنهادی را به این وزارتخانه منعکس خواهد کرد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]تشکیل کارگروه ایران و آلمان برای توسعه بخش کشاورزی[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۸ بازدید: 121 بار کد خبر: DEN-780755
گروه بازرگانی - وزیر جهاد کشاورزی در مجمع جهانی غذا و کشاورزی در آلمان بر ایجاد بستر مناسب برای پیشرفت کشاورزی در کشورهای در حال توسعه تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی وزارت جهادکشاورزی، محمود حجتی در این مجمع طی سخنانی، حمایت از کشاورزان کشورهای در حال توسعه را به منظور رقابت عادلانه در عرصه تولید و تجارت جهانی ضروری خواند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: با توجه به شرایط جدید جهانی از جمله تغییرات اقلیمی و نوسانات شدید قیمتی، حمایت از بخش کشاورزی از الزامات توسعه پایدار کشاورزی و روستایی است.
حجتی در سفر به برلین آلمان به صورت دو جانبه با همتای آلمانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار، طرفین بر ضرورت و اهمیت توسعه مناسبات میان ایران و آلمان در زمینه‌های مختلف کشاورزی تاکید کردند و مقرر شد به منظور تعیین زمینه‌های اولویت‌دار برای همکاری، کار گروه ویژه‌اي با نظارت مستقیم وزرای دو کشور تشکیل شود. این در شرایطی است که نخستین جلسه کارگروه مشترک دو کشور به زودی در تهران تشکیل خواهد شد.
وزیر جهادکشاورزی در این سفر، ضمن بازدید از برخی واحدهای تحقیقاتی و تولیدی محصولات دامی و کشاورزی از نزدیک با فرآیندهای تولید و تحقیقات در آلمان آشنا شد.
حجتی همچنین با حضور در غرفه جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه از نزدیک با صادرکنندگان محصولات کشاورزی و غذایی ایران آشنا شد و رهنمودهای لازم را برای تسهیل و توسعه صادرات محصولات کشاورزی کشورمان به آلمان ارائه داد.
براساس برنامه کاری سفر وزیر قرار است ظرفیت‌های بخش کشاورزی ایران در بخش‌های مختلف تولید محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی به سرمایه‌گذاران آلمانی معرفی ‌شود و در مورد سرمایه‌گذاری‌های مستقل و مشترک با تولیدکنندگان ایرانی تبادل‌نظر صورت بگیرد.
مجمع جهانی غذا و کشاورزی با عنوان «توانمندسازی بخش کشاورزی، بسترسازی برای بالندگی بخش کشاورزی و ضامن امنیت غذایی» با حضور وزیران کشاورزی 74 کشور جهان در برلین برگزار شد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]بخش خصوصی، میزبان دیپلماسی[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۸ بازدید: 95 بار کد خبر: DEN-780756
موانع انتقال تجارت کالا برداشته شود
گروه بازرگانی- رفع موانع تجاری و تشکیل اتاق‌های بازرگانی مشترک از موضوعاتی بود که در دفتر رئیس اتاق ایران با حضور هیات‌های خارجی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این روزها رفت و آمدهای دیپلماتیک در دفتر اتاق ایران روزمره شده و بعد از رویکرد سیاست خارجه کشورمان در قبال پرونده هسته‌ای تعداد ملاقات‌ها نیز افزایش پیدا کرده، این در حالی است که براساس گفته اغلب تحلیلگران در همه دیدارها اولویت بر سر رفع موانع موجود بر سر برقراری ارتباطات و در مرحله بعد افزایش حجم مبادلات تجاری با تسهیل شرایط انجام دادوستدها و مراودات بازرگانان و تجار بوده است. در ادامه سلسله دیدارهای روسای بخش خصوصی با نمایندگان دیگر کشورها دیروز نیز رئیس اتاق ایران با سفیر تاجیکستان در رابطه با موانع موجود بر سر راه انتقال كالا به تاجيكستان و راه برگشت آن، دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومي اتاق ايران، غلامحسين شافعي در ديدار با سفير تاجيكستان در ايران اصلي‌ترين عامل پايين بودن حجم مبادلات بين دو كشور را موانع موجود ارزيابي كرد. البته براساس اظهارات دولت علي حاتم‌اف، سفير اين كشور مي‌توان با برگزاري يك نشست مشترك بين سفراي كشورهاي منطقه و اتاق‌هاي اين كشورها راه‌حل‌هاي لازم براي اين مساله را مشخص كرد.
رئیس اتاق ایران، سرعت حركت وسايل حمل‌و‌نقل مانند قطار براي انتقال كالاهاي صادراتي از هر دو كشور را غيرقابل قبول دانست و بر اين باور است كه اين مسائل بهاي تمام شده محصولات را بالا مي‌برد. وي كشت فراسرزميني و حضور ايرانيان در فعاليت‌هاي كشاورزي كشور تاجيكستان را از ديگر راه‌هاي توسعه همكاري‌ها و بهبود وضعيت اقتصادي اين كشور برآورد كرد. شافعي در ادامه بر لزوم تاسيس اتاق مشترك بين دو كشور ايران و تاجيكستان با هدف توسعه همكاري‌ها تاكيد کرد. پیش از این در عصر روز سه‌شنبه رئیس اتاق ایران با رئیس کمیسیون سیاست خارجی سنای مکزیک بر تشکیل اتاق بازرگانی ایران و مکزیک تاکید کرده بود. غلامحسين شافعي، در اين ديدار با اشاره به بازار 300 ميليوني در منطقه، بر سرمايه‌گذاري‌ها مشترك دوجانبه، سه جانبه و حتي چند جانبه تاکید کرد. گابريل كوئباس بارون، رئيس كميسيون روابط خارجي مجلس سناي مكزيك، نیز با تشریح وضعيت مطلوب اقتصادي مكزيك تصریح كرد: متاسفانه ايران در حال حاضر از نظر سطح روابط اقتصادي با مكزيك در رتبه 77 قرار دارد. اين در حالي است كه پتانسيل‌هاي ايران و مكزيك براي انجام فعاليت‌هاي مشترك بسيار بالا است.
اوليس كانچولا گوتيرز، سفير مكزيك در تهران نیز با تاكيد بر لزوم فعاليت بخش خصوصي هر دو كشور در زمينه صنعت گردشگري عنوان كرد: ايران يك بازار 143 ميليارد دلاري به حساب مي‌آيد كه تنها 2/2 درصد از اين حجم بازار سهم مكزيك است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]چایکاران: «به‌زودی» کی فرا می‌رسد؟![/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۸ بازدید: 89 بار کد خبر: DEN-780757
ایسنا- رئیس سازمان چای گفت: حدود 9 میلیارد تومان از مطالبات چایکاران باقی‌مانده است که با توجه به وعده‌های مساعد مسوولان و دولت به‌زودی پرداخت می‌شود.
علی محرر اظهار کرد: امسال حدود 80هزار تن برگ سبز چای به‌صورت تضمینی خریداری شده که بهای آن حدود 69 میلیارد تومان است. همچنین 9500 تن برگ سبز چای به‌صورت آزاد خریده شده که 40 درصد آن درجه یک و 60درصد آن درجه دو بوده و حدود هشت میلیارد تومان بهای آن به‌صورت کامل پرداخت شده است. وی افزود: از کل بهای خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری حدود 9میلیارد تومان باقی مانده که در اسرع وقت پرداخت می‌شود. رئیس سازمان چای تصریح کرد: در سال‌های اخیر کمبود بودجه این سازمان یکی از مهم‌ترین عواملی بوده که باعث بروز مشکلاتی است که البته نباید از مدیریت ضعیف این سازمان طی مدیریت گذشته غافل ماند، زیرا مدیریت‌های ضعیف گذشته بعضا باعث باقی ماندن چای در کشور و در واقع معوق شدن اقساط چایکاران شده است. محرر افزود: در سال 89 حدود 29میلیارد تومان، در سال 90 حدود 36میلیارد تومان، در سال گذشته حدود 36 میلیارد تومان و در سال جاری حدود 60میلیارد تومان بودجه این سازمان بوده است که البته امسال نسبت به سال‌های گذشته به مراتب بهتر بود، اما تاکنون تنها 47 میلیارد تومان آن را از راه‌های مختلف تامین کرده‌ایم و در آینده نزدیک با تامین مابقی این اعتبار باقیمانده مطالبات چایکاران را پرداخت خواهیم کرد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]ایران خواستار توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی به هند شد[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۸ بازدید: 40 بار کد خبر: DEN-780758
خبرگزاری تسنیم- در حالی که بخش عمده صادرات ایران به هند را نفت تشکیل می‌دهد، چشم‌انداز مثبتی برای افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی به هند وجود دارد.
به گزارش پایگاه اینترنتی «اف. ‌ان.‌ بی. نیوز»، غلامرضا انصاری، سفیر ایران در هند در دیدار با اعضای فدراسیون اتاق بازرگانی منطقه کارناتاکا گفت: دو کشور به دنبال فرصت‌های تجاری در زمینه کشاورزی هستند. وی افزود: صنایع بسته‌بندی مواد غذایی هند می‌تواند در ایران سرمایه‌گذاری کند و وارد سرمایه‌گذاری‌های مشترک شود. سفیر ایران در هند تصریح کرد: تنوع بخشی به فعالیت‌های تجاری اقدام دیگری برای سرعت بخشیدن به رشد مبادلات تجاری است. ایران به هند خشکبار، میوه جات و زعفران صادر می‌کند، اما تمایل دارد صادرات محصولات کشاورزی را به هند افزایش دهد. به گفته انصاری، در هند بازار عظیمی برای این محصولات وجود دارد. وی افزود: ما در زمینه برنج باسماتی، گندم، شکر، گوشت فرآوری‌شده، غذای دام و تولید سویا به هند وابسته هستیم. سفیر ایران در هند گفت: واردات کالاهای غیرنفتی با دشواری‌هایی مواجه است، اما در حال حاضر، مقامات دو کشور در حال گفت‌و‌گو هستند و به زودی راه‌حل‌های عملی و منطقی برای این موضوع خواهند یافت. مسوولان فدراسیون اتاق بازرگانی ايالت کارناتاکاي هند نیز در این دیدار عدم وجود تسهیلات بانکی مناسب را برای انجام مبادلات مالی از مشکلات موجود در زمینه صادرات کالاهای هندی به ایران مطرح کردند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
برگزاری نخستین نشست سراسری کانون زنان بازرگان ایران در اصفهان

[h=1]تلاش برای حضور مستمر در استان‌ها[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۸ بازدید: 35 بار کد خبر: DEN-780759
گروه بازرگانی- نخستین نشست سراسری هیات زنان بازرگان ایران هفته گذشته در حالی در شهر اصفهان برگزار شد که موضوعاتی از جمله تشکیل دبیرخانه کانون، نمایشگاه‌های کشورهای اسلامی، نمایشگاه برترین مواد غذایی و همچنین بحث تامین بودجه برای کانون زنان بازرگان استان‌ها از جمله موارد مطرح شده در این جلسه بود.
هدف از برگزاری چنین نشست‌هایی ارائه رویکردهای مناسب به همه فعالان اقتصادی و بهره‌گیری از روش‌ها و شیوه‌های بزرگان به عنوان الگوهای اسلامی، ایجاد یک جامعه بهتر برای دور شدن از آسیب‌های اجتماعی و استفاده از فکر سالم، ایده برتر و راه‌حل‌های مفید است که توسط کارآفرینان برتر و با ذکر الگوهای اخلاقی اسلامی آنها و در جهت پیشبرد جامعه به‌کار گرفته می‌شود. گفت‌وگوی کوتاه ذيل با زهرا اخوان‌نسب، رئیس کانون زنان بازرگان ابعاد بیشتری از فعالیت‌های این کانون را روشن کرده که در ادامه می‌خوانید:
نشست‌های کانون زنان در چه فاصله‌های زمانی و با چه رویکردی برگزار می‌شود؟
از اولین باری که جلسات تشکیل شده با هماهنگی هیات‌مدیره بوده و تلاش بر این بوده که تعامل میان استان‌های مختلف برقرار شود. فعالیت‌های انجام شده توسط کانون استان‌ها در جلسات بیان شده و تشکل استان‌های مختلف نیز با هماهنگی و براساس ظرفیت‌ها و همچنین توانمندی‌های خود پیش می‌روند. امیدواریم این نشست‌ها به صورت دوره‌ای و مستمر در استان‌ها ادامه داشته باشد. باید اضافه کنم نشست بعدی در شهر مشهد برگزار خواهد شد و زمان برگزاری این نشست‌ها 2 یا 3 ماه یک‌بار خواهد بود.
فعالیت شعب کانون زنان بازرگان را در استان‌های مختلف چگونه ارزیابی می‌کنید؟
امیدوارم با ادامه نشست‌ها، زنان عضو کانون‌ این انگیزه را پیدا کنند که به دنبال الگوبرداری از یکدیگر و بالابردن سطح فعالیت‌هایشان باشند. طبیعی است اگر کانون استانی بهتر کار کند مورد توجه بیشتری قرار می‌گیرد و از آنها تجلیل می‌شود، چرا که افراد توانمند زیادی در آنجا فعالیت دارند، اما در کل باید بگویم از سوی ما نمی‌تواند مقایسه‌ای بین کانون‌های استان‌ها صورت گیرد، زیرا شرایط کاری آنها یکسان نیست.
یکی از درخواست‌های اعضای هیات‌مدیره کانون استان‌ها این است که تخصیص بودجه مالی برای کانون‌ها منظور شود، در این زمینه چه اقداماتی انجام شده است؟
این موضوع از سوی دوستان مطرح و بنا به درخواست آنها مقرر شد ما از کانون این موضوع را برای رسیدگی به اتاق ایران ارجاع دهیم و اتاق ایران نیز به اتاق‌های استان‌ها اعلام کند که از نظر تامین بودجه این همکاری را با کانون زنان بازرگان فعال در استان خود داشته باشند.
برای برقراری ارتباط با سایر تشکل‌های استان‌ها چه برنامه‌هایی در دستور کار دارید؟
کانون تشکل‌های اساسی را تشکیل داده اما هنوز شعبه‌ای در استان‌ها ندارد. از ابتدای سال آینده قرار است تشکل‌های استان‌ها را تشکیل دهیم که تاکنون مقدمات شکل‌گیری هفت تشکل انجام شده است. در رابطه با استان البرز نیز باید بگویم مجمع آن تشکیل شده، اما در مورد هیات‌مدیره آن هنوز تصمیماتی باقی مانده که باید اتخاذ شود. همچنین برنامه‌ای هم برای تشکیل مجمع 10 تشکل جدید دیگر در استان‌ها را نیز در برنامه کاری خود گنجانده‌ایم.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]ثبت رکورد تجارت خارجی ایران و انگلیس[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۸ بازدید: 49 بار کد خبر: DEN-780760
ایسنا- تازه‌ترین آمار گمرک ایران حاکی از آن است که سطح تجارت غیرنفتی ایران و انگلستان در ماه‌های گذشته روندی خلاف سطح روابط سیاسی دو کشور داشته، به طوری که واردات و صادرات بین دو کشور در 9 ماهه امسال رشدهای سه تا چهار رقمی را نیز تجربه کرده است. براین اساس در 9 ماهه 1392 انگلستان دهمین کشور عمده صادرکننده کالا به ایران بود. واردات ایران از این کشور در این مدت از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 70/447 و 52/262درصد افزایش یافت. در 9 ماهه امسال ایران بیش از 2/1میلیون تن انواع کالا به ارزش تقریبی 2/591میلیون دلار از انگلستان وارد کرد. سهم انگلستان از کل واردات کشور در این مدت نیز از نظر وزنی به 45/5درصد و از نظر ارزشی به 78/1درصد رسید.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]صنایع غذایی پیشگام توسعه صادرات غیرنفتی ایران[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۱۸ بازدید: 50 بار کد خبر: DEN-780761
گروه بنگاه‌ها – بر اساس بازاریابی فعالان اقتصادی از نیازهای اقتصادی کشورهای همسایه، صنایع غذایی در صدر فهرست کالاهای مورد نیاز صادراتی به این کشورها قرار دارد. مدیرعامل شرکت پروژه‌های نمایشگاهی کشورهای همسایه با اشاره به مطلب فوق، تاکید کرد: این شرکت از همه ظرفیت‌های خود برای راهنمایی فعالان اقتصادی کشور نسبت به پرکردن خلاهای بازاری کشورهای همسایه بهره‌برداری می‌کند.
علیرضا صدرزاده برای مثال، کشور ترکمنستان را از جمله کشورهایی ذکر کرد که به شدت نیازمند دریافت اقلام غذایی با کیفیت ایرانی است و در ادامه، با اشاره به حضور 80 شرکت در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در ترکمنستان که اغلب در حوزه صنایع غذایی فعال هستند، گفت: پس از صنایع غذایی، صنایع ساختمانی، صنایع دام و طیور، صنایع لوله و اتصالات، سیمان و ماشین بتن، صنایع برقی و الکتریکی، صنایع بهداشتی، صنایع کشاورزی، لوله پلی‌اتیلن، صنعت و ماشین‌آلات صنعتی، ایزوگام، قیر و عایق رطوبتی، شیرآلات صنعتی، صنایع رنگ و رزین، تجهیزات بیمارستانی و پزشکی، فرش ماشینی، صنایع و فرآورده‌های لبنی، پت و پریفورم، در و پنجره، پلاستیک، آسفالت، صنایع تاسیساتی، صنایع گل و حمل‌ونقل بیشترین حضور را در نمایشگاه‌های کشورهای همسایه به‌ویژه ترکمنستان داشته‌اند. مجری تخصصی نمایشگاه اختصاصی ایران در ترکمنستان همچنین از تاکید وزیر امورخارجه ایران در اجلاس تجاری مشترک با ترکمنستان نسبت به حمایت و حضور قدرتمندانه جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی در عشق آباد خبر داد و گفت: این موضوع می‌تواند پشتوانه‌ای قوی برای توسعه صنعت نمایشگاهی کشور در کشورهای همسایه باشد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
گزارش «دنیای اقتصاد» از چند و چون تسهیل مقررات گمرکی به بهانه روز جهانی «گمرک»

[h=1]نزول 99 پله‌ای گمرک ایران در 8 سال گذشته[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۲۱ بازدید: 477 بار کد خبر: DEN-781421

هما کبیری- هشت سال پیش گمرک ایران جزو 5 گمرک برتر دنیا قرار داشت و حالا رتبه ایران به جایگاه 103 رسیده است. همین موضوع در کنار نارضایتی‌هایی که در میان تجار و بازرگانان ایرانی ایجاد شده، موید این موضوع است که گمرک از پرداختن به نقش اصلی خود خارج شده است. در این گزارش که به بهانه بیست و ششم ژانویه، روز جهانی گمرک آماده شده، به برخی ابعاد و رتبه‌های گمرک ایران در مقایسه با سایر کشورها پرداخته شده است.
جایگاه نامطلوب ایران
افزایش هزینه‌های تجارت یکی از دلایلی است که به افزایش قاچاق در کشور دامن می‌زند. یکی از مواردی که بر اساس آن شاخص بهبود فضای کسب‌وکار کشورها با هم مقایسه می‌شود، شاخص «مطلوبیت فرآیندهای گمرکی» است که براساس آن، هرچه هزینه، زمان و تعداد مراحل و اسنادی که برای ارائه به گمرک در کشوری کمتر باشد، بازدهی بالاتر است؛ اما بر اساس گزارش بانک جهانی، گمرک ایران نه تنها در رده گمرک‌های کارآمد قرار ندارد، بلکه به‌طور متوسط واردات از این گمرک به 32 روز زمان، 8 سند و 2100 دلار (بابت هر کانتینر 20 فوتی) هزینه نیاز دارد.
صادرات از گمرک ایران نیز تفاوت چندانی با واردات ندارد؛ در این بخش نیز به‌طور متوسط 7 سند، 25 روز زمان و 1470 دلار هزینه لازم است که با متوسط کشورهای پیشرفته و حتی کشورهای در حال توسعه تفاوت چشمگیری دارد.
در کشورهای در حال توسعه میانگین انجام امور گمرکی 11 روز و تعداد اسناد مورد نیاز 4 سند است. این در حالی است که در میان کشورهای جنوب صحرای آفریقا، زمان انجام امور گمرکی حدود 32 روز و با 8 سند انجام می‌شود. هزینه انجام امور گمرکی در شرق آسیا و اقیانوسیه نیز به‌طور متوسط 439 دلار برآورد شده است.
در حال حاضر به‌طور متوسط، 32 روز طول می‌کشد تا کالایی به کشور وارد شود. در میان کشورهای منطقه شامل کشورهای ایران، عراق، اردن، عمان، عربستان و امارات تنها وضع عراق از ایران بدتر است. در عراق 82 روز طول می‌کشد تا کالا وارد کشور شود. در اردن 15روز، در عمان 9 روز، در عربستان 17 روز و در امارات هفت روز.
افزایش 5/0 درصدی هزینه‌های تجارت
به گفته رئیس کل گمرک ایران در حال حاضر 25 سازمان سر راه تاجران قرار دارند که باید مجوزهای لازم را برای واردات صادر کنند. حالا با همه این مشکلات حساب کنید که بیش از 30 قانون بر گمرک حاکم است. گمرک باید 15 کنوانسیون را اجرا کند، به 14 رویه باید عمل کند؛ درحالی‌که هیچ کشوری برای کارهای تجاری‌اش به این اندازه تشریفات ندارد.
پیش از این، مهدی کرباسیان در گفت‌وگو با هفته نامه «تجارت فردا» اعلام کرده بود که گمرک خوب و روان به میزان قابل ‌توجهی می‌تواند بر کارآیی بنگاه‌ها هم اثر بگذارد. اگر عملکرد گمرک مطلوب نباشد، ممکن است بنگاه‌ها مجبور شوند موجودی کالای بیشتری را در انبار نگه‌داری کنند که این کار 4 تا 6 درصد به هزینه‌های تولید بنگاه‌ها اضافه می‌کند.
کشورهایی که از امور گمرکی کارآمد برخوردارند، به اسناد و امضاهای کمتری نیاز دارند و در نتیجه زمان کمتری نیز برای انجام مراحل اداری و تشریفات گمرکی مربوط به رویه‌های صادرات و واردات اختصاص می‌دهند.
بررسی‌ها حاکی از آن است که هر روز تاخیر اضافی در امر تجارت معادل 5/0 درصد ارزش کالا برای کالاهای صادرشده با کشتی یا راه‌آهن هزینه دارد. به عبارت دیگر اگر تجارت کالایی 20 روز به طول انجامد و با انجام اصلاحاتی بتوان زمان تجارت را به 10 روز کاهش داد، به میزان پنج درصد ارزش کالا برای صادرکنندگان صرفه‌جویی ایجاد خواهد شد. حتی کشورهای فقیر و توسعه‌نیافته نیز می‌توانند در این زمینه به پیشرفت‌های قابل قبولی دست پیدا کنند. به این دلیل که بار مالی تحمیل ‌شده ناشی از مراحل پیچیده اداری، بیشتر از زیربناهای حمل و نقل ضعیف و عقب‌مانده هزینه ایجاد می‌کند. در حال حاضر گمرک ایران مجری قوانین و مقرراتی است که نقشی در تهیه آن نداشته، اما باید پاسخگوی مردم باشد.
تعدد بخشنامه‌ها برداشته شد
رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران معتقد است گمرک فی‌نفسه سیاست‌گذار نیست و تنها مجری سیاست‌هایی است که از سوی سازمان‌های دیگر از جمله حفظ نباتات، استاندارد، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی و... به آنها ابلاغ می‌شود. مجیدرضا حریری در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» در این رابطه گفت: در دو، سه سال گذشته دستورالعمل‌های متفاوتی از نهادهای مختلف به گمرک ابلاغ می‌شد که متوقف‌کننده بود و به مدیریت اقتصاد کشور برمی‌گشت، درحالی‌که مشکل اساسی در شکل مدیریت کشور بود و گمرک در این میان مقصر نبوده است.
وی افزود: نکته قابل توجه دیگر این است که خود مدیریت گمرک طی 3 الی 4 سال گذشته عملکرد قوی و قابل قبولی نداشته، ضمن اینکه در اجرای دستورهای صادر شده هم مشکل وجود داشته است.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و تهران با اشاره به عملکرد 4 ماه گذشته گمرک در دولت یازدهم تاکید کرد: در همین چند ماهی که از آغاز به‌کار دولت یازدهم می‌گذرد، دو اتفاق مهم در حوزه گمرک افتاده است. نکته اول این است که مراکز متعدد فرماندهی از میان برداشته شد و گمرک تنها از سازمان توسعه تجارت و وزارت صنعت، معدن و تجارت فرمان دریافت می‌کند. همچنین تعدد بخشنامه‌های پشت سر هم و پی‌درپی هم به شدت کاهش پیدا کرده و به روال منطقی بازگشته است.
وی تصریح کرد: دومین موضوع قابل توجه در مورد تغییر رویکرد گمرک در همین چند ماه این است که مدیر جدید این سازمان، کسی است که گمرک را به خوبی می‌شناسد و همین موضوع تاثیر مثبتی در عملکرد گمرک داشته است. این روزها شاهد آن هستیم که هر تاجر و حتی مسافری از برخورد کارکنان گمرک در فرودگاه هم ابراز رضایت می‌کند و این یعنی تغییرات چشمگیری در تسهیل امور گمرکی آغاز شده است.
دخالت 22 سازمان در گمرک
رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و گمرک اتاق ایران معتقد است نه تنها گمرک فقط نقش مجری مصوبات دولتی را بازی می‌کند، بلکه حذف «ایران‌کد» و «شبنم» را نتیجه پیگیری‌های گمرک می‌داند.
مسعود دانشمند در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» گفت: گمرک در تسهیل امور نقشی ندارد و معضلات را به دولت منتقل می‌کند. این در حالی است که 22 سازمان در گمرک دخالت دارند.
وی افزود: گمرک در این چند ماهی که از آغاز به‌کار دولت جدید می‌گذرد، مشکلات را طبقه‌بندی کرده و به دولت انتقال داده است. اگر اکنون شاهد برداشته شدن برخی اسناد اضافه در امر تجارت هستیم، نتیجه انتقال آماری است که گمرک به دولت برده است.
این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با تاکید بر اینکه گمرک در برخی امور که مربوط به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، نمی‌تواند دخالتی داشته باشد، اظهار کرد: این موارد هم باید به تدریج در دستور کار دولت قرار گیرد تا برطرف شوند. آنچه مسلم است اینكه برای بهبود شاخص‌ها باید موانع پیش‌رو برداشته شود تا زمان ترخیص کالاها در گمرک به کمتر از یک هفته کاهش یابد. برای این منظور باید مقررات‌زدایی‌های لازم انجام شود. مقرراتی که در دولت گذشته وضع شد، منجر به این شد که کالا به جای اینکه از مسیر گمرک وارد شود از دیگر مسیرها به کشور وارد شود.
دانشمند افزود: برای مقررات‌زدایی، کسانی می‌توانند تسهیل‌کننده باشند که این ضوابط را ایجاد کرده‌اند. درحالی که این مقررات برای اجرایی شدن نیاز به ابزارهایی دارد که در اختیار گمرک نیست. بنابراین برای بهبود رتبه گمرک ایران در میان گمرک‌های سایر کشورها، باید مقررات‌زدایی به بهترین شکل انجام و جلوی معطلی سرمایه‌ ملی در گمرک گرفته شود.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]اتاق ایران و فیلیپین ایجاد می‌شود[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۲۱ بازدید: 152 بار کد خبر: DEN-781420
پیام ایران برای افزایش روابط سیاسی و اقتصادی با دنیا
گروه بازرگانی– آمادگی ایران برای برقراری و افزایش روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای دنیا از مهم‌ترین مباحث مطرح شده در اجلاس کنفدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنعت آسیا – اقیانوسیه بود.
اجلاس کنفدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنعت آسیا - اقیانوسیه از صبح روز گذشته با حضور رئیس اتاق بازرگانی ایران، مدیر کل آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه، بنديكتو يوهيكو، رئيس اين كنفدراسيون و فرستاده ويژه رئيس‌جمهور فيليپين در امور تجاري به همراه هياتي بلندپايه از مسوولان كنفدراسيون و تجار برخي از كشورهاي عضو آغاز شد.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در این اجلاس با تاکید بر اینکه کنفدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنعت آسیا– اقیانوسیه به عنوان سازمانی غیر دولتی که مجموعه‌ای از 27 کشور عضو است باید به یک بلوک اقتصادی مقتدر در اقتصاد جهانی تبدیل شود، گفت: ایران با در اختیار داشتن جایگاه ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک و با دارا بودن 70 درصد منابع نفت و 40 درصد منابع گاز جهان می‌تواند نقش مهمی در تامین امنیت انرژی منطقه ایفا کند. در سال 2012 مجموع کل صادرات ایران بدون احتساب صادرات نفت خام، گاز و خدمات فنی و مهندسی، 15 میلیارد دلار بوده و واردات ایران نیز معادل 24 میلیارد دلار بوده است. شافعی خطاب به فرستاده ویژه رئیس‌جمهور فیلیپین گفت: به مناسبت پنجاهمین سالگرد ایجاد مناسبات دیپلماتیک بین ایران و فیلیپین، ما از ایجاد اتاق مشترک بین دو کشور استقبال می‌کنیم.
در همین حال بنديكتو يوهيكو، رئيس كنفدراسيون اتاق‌های بازرگانی صنعت آسیا - اقیانوسیه با تاکید بر اینکه ایران جزو اولویت‌های بالای کنفدراسیون به حساب می‌آید و در یک موقعیت بی‌همتا قرار دارد، گفت: ایران در چند ماه اخیر در حوزه دیپلماتیک فعالیت قابل توجهی داشته و این پیام را داده است که برای فعالیت اقتصادی و تجاری آمادگی کامل دارد و البته ما هم معتقدیم ظرفیت‌های فراوانی در این کشور وجود دارد. رسول مهاجر، مدیرکل آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه نیز با اشاره به اینکه هیات کنفدراسیون در زمان بسیار مناسبی به ایران سفر کرده است، گفت: در شرایطی میزبان این هیات تجاری هستیم که ما این پیام را داده‌ایم که ایران آماده برقراری روابط سیاسی و اقتصادی با سایر کشورهای دنیا است. به اعتقاد مهاجر، تنها خریداران نفت ایران در شرایط فعلی چین، کره، هند، ژاپن و دیگر کشورهای آسیایی هستند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]صادرات 50 میلیارد دلاری در سال آینده[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۲۱ بازدید: 366 بار کد خبر: DEN-781422
انتشار کتاب تعرفه سال 93 تا پایان امسال
گروه بازرگانی- کتاب تعرفه‌ها تا پایان سال منتشر می‌شود و صادرات غیرنفتی به 50 میلیارد دلار می‌رسد.
ولی‌اله افخمی‌راد، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با خبرگزاری «مهر» با بیان اینکه دولت تلاش کرده شرایطی فراهم شود که به سمت لغو تحریم‌ها گام برداریم، گفت: استراتژی‌های توسعه تجارت کشور نشات گرفته از سیاست خارجی کشور است و ما معتقدیم در زیر چتر یک سیاست خارجی بدون تنش با دنیا می‌توانیم برنامه‌های خود را به نحو مطلوب پیش بریم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برای سال آتی، پیش‌بینی صادرات غیرنفتی کالایی کشور حدود 47 میلیارد دلار است، تاکید کرد: این رقم نه تنها باید محقق شود، بلکه براساس شرایط جدیدی که به‌وجود آمده باید پیش‌بینی کنیم صادرات غیرنفتی فراتر از این رقم خواهد بود. به اعتقاد وی، عبور صادرات غیرنفتی از مرز 50 میلیارد دلار به جهت‌گیری کشور در سیاست خارجی وابسته است.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران درباره انتشار کتاب تعرفه سال آینده نیز گفت: کتاب تعرفه سال 93 تا پایان امسال یا در نهایت اوایل سال آینده، چاپ و در اختیار تجار و بازرگانان قرار می‌گیرد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]افزایش تولید گندم در سال آینده[/h] روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۱۲۱ بازدید: 229 بار کد خبر: DEN-781423
گروه بازرگانی- گرچه دولت در لایحه بودجه پیشنهادی سال 93 به مجلس همان میزان 7 هزار میلیارد تومان سال گذشته را برای خرید تضمینی گندم در نظر گرفته بود، اما کمیسیون تلفیق آن را به 11 هزار میلیارد تومان افزایش داد که براساس گفته مسوولان می‌توان به افزایش کشت و تولید امیدوار بود.
اسماعیل اسفندیاری‌پور، مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با «ایسنا» با بیان اینکه افزایش تسهیلات خرید تضمینی گندم، کشاورزان را برای افزایش تولید گندم دلگرم‌تر می‌کند، گفت: افزایش تولید گندم در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد و یکی از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در دولت یازدهم افزایش بهره‌وری در تولید محصولات کشاورزی به‌ویژه محصولات استراتژیک همچون گندم است.
 
بالا