تمام نظر دوستان رو تا اینجا قبول دارم... اما از لحاظ نما یه جورایی ایده بکریه!
فکرشو بکنین که مثلا در جایی مثه کندوان که ساختار طبیعت همه صخره ایه، به جای ساختن هتلی با نمای ساختمان های معمولی با یک نمای این شکلی ساخته بشه..؟ چقدر با طبیعت هماهنگ میشه و دید بصریه اونجا رو هم آلوده نمیکنه.
هرچند وسط یه بافت شهری اصلا جالب نیست اما تو جاهاییکه طبیعت کوهستانی یا حتی بیابانی مثله کویر دارند میشه از این ایده برای هماهنگی با طبیعت استفاده کرد..
اما در مورد خود بنا کاملا با نظر دوستان دیگه موافقم....
سپاسگزارم از نظرتون خانم مهندس هدیه بانوی عزیز و البته باید عرض کنم شما استاد بنده هستین
با کلیت فرمایشتون در مورد رویکرد پایدار و طراحی های بیونیک در چنین مناطقی که اشاره کردین کاملا موافقم و بنده خودم هم به شخصه از طرفداران چنین نظریه ای هستم
ولی هنوز هم سر حرفم هستم با این کانسپت دانشجویی موافق نیستم !
و در تکمیل عرایض قبلی این ساختمان اصلا مشخصه های یک ساختمان سبز و پایدار را ندارد! و اگر بخوام توصیفش کنم دخمه ای بلند و مخروطی! بدون نور و ...
همانطور هم که مهندس حمید رضا عزیز ( Martin Eco) هم اشاره داشتند جدای از نقص کانسپت با یه تخمین مقیاس چشمی میشه فهمید که هیچ کدام نورگیر نیستند همه از درزهای بسیار باریک در بین دیواره های به قطر چند متر قرار هست نور بگیرن! و اشکالات بسیار دیگر
طرحی که با یک نگاه فقط از روی یک برش با این مقیاس بتوان این همه اشکال گرفت مسلما استادشون نباید نمره بالایی بهش بده!!
چون این طرح اولیه هیچ مشخصه ای رو رعایت نکرده! فقط دکوری هست که در نگاه اول هم ممکنه به دلیل ارتفاع و شکل خاصش در بافت شهری برای عده ای هراس آور باشه !
و نه باعث ارتقا فرهنگی این منطقه هست! و نه اقتصادی هست و نه رویکردی اکولوژیکی و سازگار با محیط دارد , یک طرح بی مطالعه هست
حال گذشته از اینکه بنده هنوز هم مخالفم که وقتی تمرکز جمعیتی در یک محوطه محدود پایین برج داریم صخره نوردی روی برج به شدت خطر آفرین هست !
و همانطور که خودتون بهتر میدونین بالا رفتن از برج های بلند یکی از جرائم هست به دلیل خطراتی که میتونه ایجاد کنه و چنین افرادی رو دستگیر میکنن! چه برسه اجازه ساخت داده بشه
ولی شاید ایده بنایی این چنین صخره ای
با فرم دیگری و پخته تر و با مطالعات اکولوژیک در جای دیگری بتوان اجرا کرد
بسیار خدمتتون ارادت مندیم خانم مهندس
خیلی شبیه عکسهای فتوشاپی هستش
دوست عزیزم این طرح تنها یک کانسپت و ایده و طرح غیرواقعی و اجرا نشده هست
_____
یه چند نمونه پروژه بچه های دانشگاه پنسیلوانیا با رویکرد بیونیک را میتوانید در فایل ضمیمه مشاهده بفرمائید (که چند تاشون ایده های جالبی استفاده کردند )