شلغم را با چی و برای چی بخوریم؟

Sima

مدیر تالار مهندسی هسته ای همکار مدیر تالار زبان
مدیر تالار
کاربر ممتاز
شلغم یک ماده غذایی مغذی، تقویت کننده چشم بوده و برای مبتلایان به سنگ کلیه نیز مفید است.



* مصرف شلغم افراد را در برابر بیماری‌های پوستی بیمه می‌کند و در بهبود جوش صورت موثر است. افرادی که مبتلا به جوش صورت و اگزما هستند، چنانچه هر روز مقدار کمی شلغم خام بخورند نیاز بدن آن‌ها به گوگرد برطرف شده و در نتیجه جوش صورت آن‌ها از بین خواهد رفت.
* در تقویت تخمدان‌ها نقش اساسی دارد و رحم را برای پرورش نوزادی سالم و قوی، تقویت می‌کند.
* آرام‌بخش و ترمیم‌کننده سریع زخم‌ها بوده و برای تقویت کبد مفید است.
* به علت داشتن فیبر، پاک‌کننده قوی روده‌هاست و خواص تسکین‌دهنده شلغم، آن را به داروی طبیعی خواب‌آور تبدیل کرده است. برای بهبودی شقاق، شستشوی ناحیه مبتلا با آب جوشانده شلغم مفید است.

شلغم در درمان برونشیت، مشکلات تنفسی و آسم موثر است

فرح روشن پور، کارشناس تغذیه می‌گوید: شلغم در فصل زمستان رویش خوبی دارد و این نشان می‌دهد فصل رویش هر میوه متناسب با خواص آن است، زیرا شلغم تأثیر بسزایی در درمان سرماخوردگی دارد.

وی ادامه داد: شلغم می‌تواند در درمان برونشیت، مشکلات تنفسی و آسم هم موثر باشد. به گفته این کارشناس تغذیه، بهترین شیوه مصرف شلغم به صورت بخارپز، سوپ و یا آش است. بهتر است در ساعات اولیه صبح مصرف شود.

روشن پور یادآور شد: قرقره کردن آب شلغم گلودردهای باکتریایی را نیز تسکین می‌دهد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به مقادیر فراوان ویتامین C موجود در شلغم، افزود: همچنین شلغم نقش آنتی اکسیدان دارد و از تشکیل رادیکال‌های آزاد در بدن جلوگیری می‌کند.

وی شلغم را ماده‌ای اشتها آور دانست که آب آن در تنظیم خون نقش دارد.

روشن پور خاطرنشان کرد: مقادیر فراوان فسفر موجود در شلغم به تقویت حافظه و سیستم عصبی کمک می‌کند.

به گفته این کارشناس تغذیه، املاح کلسیم و منیزیم موجود در شلغم بر رشد استخوان‌های کودکان و تقویت اسکلت زنان باردار نیز تأثیر می‌گذارد.

وی تاکید کرد: ید موجود در شلغم می‌تواند ترشح تیروئید را تنظیم کند و به دلیل مقادیر فراوان آهن آن جز میوه و سبزیجات خون‌ساز به شمار می‌رود.

روشن پور عصاره شلغم را پاک کننده بدن دانست و تصریح کرد: شلغم در دفع اسید اوریک و رفع سنگ‌های کلیه هم نقش دارد. درمان شب کوری از دیگر خواص شلغم است.

به علت داشتن فیبر، پاک‌کننده قوی روده‌هاست و خواص تسکین‌دهنده شلغم، آن را به داروی طبیعی خواب‌آور تبدیل کرده است.

نظر ابن سینا درباره شلغم

دانشمند نامی ایران در کتاب قانون راجع به شلغم گفته است: شلغم یا شلجم بیابانی و کاشتنی دارد. شلغم کاشتنی از بیابانی کم غذاتر است. طبیعت هر دو نوع مرطوب و گرم است. شلجم پخته با گوشت چرب، سینه و گلو را نرم می‌کند. شلغم در معده زیاد ماندگار است. گویند خوردن شلغم خام و پخته به نفع چشم است. آبش ادرار آور است. شلغم قوای جنسی را زیاد می‌کند و تخم آن نیز همین خاصیت را دارد.

شلغم خوب دارای مشخصات زیر است:

باید سفت و تو پر باشد؛ در غیر این صورت کهنه بوده و نفخ آن زیادتر است. پوست شلغم باید براق، شفاف و صاف باشد. شلغم باید سنگین و درون آن روشن و شفاف باشد. شلغم‌های کوچک، شیرین‌تر و شلغم‌های بزرگ مۆثرترند!

شلغم را با آویشن بخورید

دکتر مجید امتیازی، متخصص طب سنتی توصیه کرد: از آنجایی که شلغم نفاخ و دیر هضم است بهتر است آن را با مصلح آویشن یا زیره مصرف کرد.

ایشان در خصوص نقش شلغم در درمان سرماخوردگی و زکام اظهار کرد: مصرف شلغم نقش مهمی در پیشگیری و درمان سرماخوردگی دارد.

وی با بیان این که شلغم دارای انواع مختلفی است، گفت: شلغم دارای مزاج گرم و معتدل بوده و ضمن خاصیت صاف کنندگی سینه داروی موثری در درمان مبتلایان به سرفه نیز می‌باشد.

امتیازی در ادامه خاطرنشان کرد: شلغم یک ماده غذایی مغذی، تقویت کننده چشم بوده و برای مبتلایان به سنگ کلیه نیز مفید است.

این متخصص طب سنتی توصیه کرد: از آنجایی که شلغم نفاخ و دیر هضم است بهتر است آن را با مصلح آویشن یا زیره مصرف کرد.
منبع :
 

X.Doll

عضو جدید
هرگز ازش خوشم نمیدومد !!!

بچه بودیم مادرم یکم توش رو خالی میکرد میزاشت 24 تو یخ چال بعد یه شیره تهش جم میشد به زور میداد به خوردمون زودی سرماخوردگیمون خوب میشد :دی
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
سعي كنيى شلغم رو بخارپز کنید، اگه مستقیم داخل آب بندازید تا بجوشه خوب نمیشه. منم قبلنا دوس نداشتم چون مینداختیم داخل آب تا آبپز بشه، ولی الان که با بخار آب میپزیمش خیلی دوس میدارم، بخصوص با فلفل سیاه و نمک! :D
 

X.Doll

عضو جدید
سعي كنيى شلغم رو بخارپز کنید، اگه مستقیم داخل آب بندازید تا بجوشه خوب نمیشه. منم قبلنا دوس نداشتم چون مینداختیم داخل آب تا آبپز بشه، ولی الان که با بخار آب میپزیمش خیلی دوس میدارم، بخصوص با فلفل سیاه و نمک!

ما روش صحرایی اینجوری آب پز میکردیم و همچنان:

میشورمش میزارم تو کیسه فریز درشو گره میزنم مینازم تو آب جوش میجوشه بعد خیلی خوش طعم و...... خروجی میده :D
 

mazy_taj

عضو جدید
کاربر ممتاز
حاضرم از چشم درد و آسم بمیرم ولی شلغم نخورم :D ...

ولی خدایی خیلی خاصیت داره ... اون روشایی که X.Doll و Phyto گفتن رو باید اجرا کنم ببینم قابله خوردن می شه یا نه :D ...

مرسی استارتر :gol:
 

AMMARIYA

عضو جدید
کاربر ممتاز
حاضرم از چشم درد و آسم بمیرم ولی شلغم نخورم :D ...

ولی خدایی خیلی خاصیت داره ... اون روشایی که X.Doll و Phyto گفتن رو باید اجرا کنم ببینم قابله خوردن می شه یا نه :D ...

مرسی استارتر :gol:

برو بابا چخده کج سلیقه..به این خوشمزگی:razz:
 
بالا