hani baghery
عضو جدید
من میخواستم بدونم کسی علت بادکردگی ساشه مایونز رو میدونه خیلی مواردو بررسی کردیم اما به نتیجه ای نرسیدیم
سلام به همگی
بهترین راه کاهش آلودگی در خطوط فرآورده های لبنی چی هست ؟
سلام دوست عزیز
به نظر من که مهمترین عامل بر روی کیفیت نهایی محصول لبنی میزان آلودگی شیر خام ورودی به کارخونه ست. میزان بار میکروبی شیر خام بخصوص زمانی که محصول نهایی شیر استرلیزه باشه مشهودتره .
در هر صورت رعایت بهداشت و به کارگیری اصول HACCP در کارخونه میتونه تا حد زیادی به کاهش آلودگی کمک کنه و حتی اون رو به صفر برسونه .
اگه بشه موردی بیان کرد ممنون می شم .
برای ضد عفونی خطوط انتقال و مخازن و کف و دیوارها چه پیشنهادی دارید ؟
(برای محصولات لبنی پودری )
![]()
اگر کسی از نوع استارتر و پروسه اطلاع دقیقی داره لطفا ذکر کند
اسانس دوغ باید قبل از پاستوریزه اضافه شود یا بعد ازآن؟
سلام
اگه در یک کارخونه کیکها و کلوچه ها بعداز بسته بندی در مدت زمان کم کپک بزنند.مشکل از کجاست ؟کسی میدونه؟لطفا راهنمایی بکنه.ممنون.
سلام دوستان
میخواستم بدونم مسئول فنی یه شرکت بسته بندی محصولات غذایی و کشاورزی چه اطلاعاتی باید داشته باشه؟
مثلا آزمونای خاصی که باید بلدباشه واس تو کارش چیاس؟ آزمون میکروبی؟ هرچی؟
میتونین اطلاعات خاصی تو این زمینه بهم بدین؟
مثلا گزارشکاری؟ پروژه ای؟
سلام دوستان
میخواستم بدونم مسئول فنی یه شرکت بسته بندی محصولات غذایی و کشاورزی چه اطلاعاتی باید داشته باشه؟
مثلا آزمونای خاصی که باید بلدباشه واس تو کارش چیاس؟ آزمون میکروبی؟ هرچی؟
میتونین اطلاعات خاصی تو این زمینه بهم بدین؟
مثلا گزارشکاری؟ پروژه ای؟
سلام خسته نباشيد
يه سوال دارم خيلي ضروريه...براي جلوگيري از كرم زدن بادوم خاكي و كشمش چه راه حلي رو پيشنهاد ميكنيد؟غير از نگهداري در مكان سرد
اگه داخل يك محصولي مثل شكلات به كار بره بايد قبلش چه اقدامي صورت بگيره تا موقع استفاده كرم نزنه؟
اگه مقاله اي هم راجع بهش داريد ممنون ميشم اگه بذاريد
منبع:قدیمی ترین روش کنترل حشرات و ضدعفونی کردن محصولات خشکباری و لذا کنترل کیفیت این فرآورده های غذایی،استفاده از گرما است. چرا که بطور مثال در مورد حشرات دمای بیش از 66 درجه سانتیگراد سبب تلف شدن آنها میشود و اگر دما در 49 تا 66 درجه سانتیگراد برای چند ساعت ثابت بماند، تلف میشوند (زمردی، 1370؛ متکالف و فلینت، 1962). برای مبارزه با شب پره هندی خشکبار، دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت چند ساعت توصیه میشود (متکالف و فلینت، 1962). همچنین گزارش شده است که دمای 52 درجه سانتیگراد و پنح ساعت دمای 54 درجه سانتیگراد برای کنترل این آفت مفید است (گیبسون،1917؛ گیلت و لیست،1917). پارکر(1914) گزارش نمود که درصورتیکه خشکبار در بسته های 70 کیلوگری بسته بندی شوند، دمای 82 درج سانتیگراد به مدت 2 دقیقه برای کنترل شب پره هندی بایستی مورد استفاده قرار گیرد. حسن پور (1375) در بررسی اثرات دما در افزایش قابلیت بازار پسندی و انبارداری انجیر خشک، گزارش نمود که برای از بین بردن شب پره هندی در انجیر خشک میتوان از هوای گرم به مدت چند ساعت استفاده نمود. چرا که قرار دادن انجیر خشک در دمای 55-60 درجه سانتیگراد به مدت 6-5 ساعت سبب میشود که تخم، لارو و حشره کامل این پروانه در میوه از بین برود و قابلیت انبارداری محصول افزایش یابد ( حسن پور،1375). بل (1977) گزارش نمود که در خصوص آلوی خشک به مدت 3-2 ماه در انبار با دمای در درجه سانتیگراد، تمامی آفات آن کشته میشوند. از آنجا که امروزه استفاده از روش های فیزیکی در کنترل کیفیت محصولات غذایی و محصولات خشک شده اهمیت بسیار دارد و برای مصرف کننده نیز بی خطر است، راحمی و زارع (1381) از تاثیر دماهای متفاوت (دماهای بالا و دماهای زیر صفر) و نیز نوع بسته بندی (کیسه پلاستیکی بدون سوراخ و کیسه پلاستیکی سوراخ دار) در مبارزه با آفات و آلودگی های انجیر خشک استفاده نمودند. نتایج تحقیقات آنها نشان داد که درصد انجیرهای آلوده به قارچ در انبار با رطوبت نسبی زیاد افزایش یافت، زیرا با افزایش رطوبت انجیرها شرایط لازم برای فعالیت قارچ ها مهیا گردید. کیسه های سوراخ دار برای نگهداری انجیر مناسب نبودند زیرا از یک سو در انبار معمولی، ورود آفات انباری از این سوراخ ها آلودگی انجیرها با آفات انباری را افزایش داده و از سوی دیگر در انبار سرد با رطوبت نسبی زیاد، درصد انجیرهای آلوده به قارچ افزایش یافت. دمای زیر صفر (25- درجه سانتیگراد) به مدت 15 ساعت و بیشتر سبب از بین رفتن حشرات انباری انجیر شد که با نتایج سایر محققان هماهنگی داشت (کوتون و همکاران، 1938؛ سالت ، 1937). در نهایت نتایج تحقیقات این محققان نشان داد که ضد عفونی انجیر در دمای 65-60 درجه سانتیگراد به مدت 7-4 ساعت و بسته بندی در کیسه های پلی اتیلنی ضخیم و نگهداری در دمای 2 درجه سانتیگراد برای کنترل انجیر آلوده به آفات انباری مناسب است.
سلام دوستان
من به تازگی در سردخانه مشغول بکار شدم چون سابقه کاری ندارم دقیق به وظایفم در سردخانه به عنوان مسئول فنی آشنایی ندارم.
من در سردخانه بالای صفر با سیستم آمونیاک کار میکنم و محصولات سیب و کنسانتره رب گوجه فرنگی و و خرما و شلیل و آلو نگهداری میکنند و یک سنسوری به اتاقکها وصل کردن که چهار پارامتر دما و رطوبت و دی اکسید کربن و مقدار آمونیاک را نشان میدهد که پارامتر آمونیاک و دی اکسید کربنو چون درست تنظیم نکردن نشون نمیده. میشه لطفا راهنماییم بکنید که عدد درستی که این سنسورها برای این پنج محصول باید نشون بده چه اعدادی هستن؟ من باید چند روز یکبار اعداد این سنسورها رو چک بکنم؟ من باید به چه مسائلی در سردخانه دقت کنم؟
سلام دوست گرامی . خیلی ممنون از راهنماییتون. یک سنسور در سردخانه هست که چهار پارامتر میزان آمونیاک- دی اکسید کربن - رطوبت و دما را نشان میدهد که دو سنسور آمونیاک و دی اکسیدکربن کار نمی کنند.
مگه سنسورآمونیاک واسه این نیست که اگه گاز آمونیاک نشتی داشته باشه متوجه بشیم. به نظر من باید عدد صفر را نشان بده.درسته یا نه؟
سنسور دی اکسید کربن هم میزان دی اکسید کربنو نشون میده. میزان دی اکسید کربن جوحدود یک دهم تا سه دهم درصد هست پس به نظر من باید در سردخانه سیب هم این مقدارو نوشت. درسته یا نه؟
چون سنسور دی اکسید کربن و آمونیاک کار نمیکنه یعنی کامل نصب نکردن به من گفتن فعلا واسه این دو تا برای سردخانه سیب و سردخانه کنسانتره رب فله یه عددی بنویسم منم چون سابقه کاری ندارم اصلا بلد نیستم لطفا اگه کسی بلده بگه برای این دو تا چه محدوده عددی باید بنویسم.
ممنون میشم راهنماییم کنید
دوستان میشه کسی به عنوان مسئول فنی با مدرک ارشد مهندسی صنایع غذایی یک سردخانه بیمه سی روزه بشه اما فقط هفته ای یک بار برای کنترل دما و رطوبت و... به سردخانه برود؟ چون در استاندارد نوشته نمونه برداری و کنترل سردخانه 7 روز یا 10 روز یکبار هست؟ ایا از لحاظ بیمه مشکلی نیست؟
سلام..به مدرک نیست کار و اطلاعات و زرنگ طرف معیاره دکترا و ارشد میتونن تدریس کنن ولی در کارخونه لیسانس, ارشد و دکترا فرقی نداره مگر اینکه کار بلد باشه و بعدا افزایش حقوق داشته باشهسلام . کسی میدونه با مدرکهای کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترای صنایع غذایی در یک کارخونه با چه عنوانهایی میشه کار کرد؟
فرق و وظایف و ساعت کاری و حقوق مسئول فنی و مدیر کنترل کیفی و مهندس ناظر چیست؟
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
![]() |
درخواست پاسخ به یک سوال در مورد محاسبه رطوبت | صنایع غذایی | 0 |