سوالي در مورد طراحي كانال

mersad20

کاربر فعال
دستگاهي داريم با دبي توليدي 4000 سي اف ام كسي ميدونه حداقل ابعادي كه ميشه براي اين كانال درنظر گرفت چقدره؟
محل استفاده هم يه ساختمان اداري هست به نظرتون ابعاد كانال اصلي بايد چقدر باشه ؟

anishtain4

عضو جدید
باید بگی برای کجا لازمه؟ اول سرعت مناسب رو باید پیدا کنی که می تونه از کانال فرعی ساختمان مسکونی که ۶۰۰ فوت بر دقیقه هست تا کانال اصلی ساختمان صنعتی که ۳۰۰۰ فوت بر دقیقه هست تغییر کنه. بعد که سرعت رو انتخاب کردی بعد متناسب با سرعت و افت فشاری که در نظر میگیری قطر کانال دایره ای بدست میاد، که باز باید بدونی می خوای چقدر افت فشار داشته باشی؟ بعد از روی یه جدول این کانال دایره ای رو تبدیل کنی به کانال مستطیلی که میخوای

mersad20

کاربر فعال
باید بگی برای کجا لازمه؟ اول سرعت مناسب رو باید پیدا کنی که می تونه از کانال فرعی ساختمان مسکونی که ۶۰۰ فوت بر دقیقه هست تا کانال اصلی ساختمان صنعتی که ۳۰۰۰ فوت بر دقیقه هست تغییر کنه. بعد که سرعت رو انتخاب کردی بعد متناسب با سرعت و افت فشاری که در نظر میگیری قطر کانال دایره ای بدست میاد، که باز باید بدونی می خوای چقدر افت فشار داشته باشی؟ بعد از روی یه جدول این کانال دایره ای رو تبدیل کنی به کانال مستطیلی که میخوای
سلام
اين مواردي كه گفتين را همشو بلدم
فقط ميخوام يكي اينو حساب كنه ببينم با محاسبه من چقدر تفاوت داره
شما فرض كن يه كولر هست كه يه كانال به صورت افقي كولر را به اتاق وصل ميكنه و حساب كن البته دستگاه كولر نيست براي مثال عرض كردم

danger66

عضو جدید
دستگاهي داريم با دبي توليدي 4000 سي اف ام كسي ميدونه حداقل ابعادي كه ميشه براي اين كانال درنظر گرفت چقدره؟
محل استفاده هم يه ساختمان اداري هست به نظرتون ابعاد كانال اصلي بايد چقدر باشه ؟

با افت 0.08 و سرعت 1200 fpm قطر کانال دایره ایت 24.5 اینچ در میاد که ابعاد کانال میتونه:20x25,15x35,18x28 اینچ باشه. باید محدودیت ارتفاع و ... رو در نظر بگیری و بهترینو انتخاب کنی.

mersad20

کاربر فعال
با سلام
دستگاهي داريم كه براي مشخصات فن مقدار فشار استاتيك را 0.7 in W در نظر گرفته به نظر شما ايا ميتونم كانالي طراحي كنم كه 1.5 متر ارتفاع عمودي بره بعد به صورت افقي هوا را به اتاق منتقل كنه ؟
طول كانال خيلي زياد نيست در حد 10 متر است و دو دريچه خروج داره اما در محلي مجبوريم كانال را يك متر به صورت ععمودي بالا ببريم بعد به صورف افقي حركت كنه ايا براي هوارساني دستگاه اشكالي ايجاد نميكنه ؟

danger66

عضو جدید
سلام
با این حساب شما مشکلی ندارید چون فن دستگاه فشار استاتیک 0.7 رو تامین میکنه و فشار استاتیک کل مسیر شما از این حد کمتره . به نظر من کانال رو میتونید با ابعاد 22x20 یا 26x18طراحی کنید .اون جایی هم که قراره بره بالا اگه بشه با زانو 45 ببرید بهتره در غیر این صورت هم باز مشکلی نخواهید داشت. چون در صورت طراحی با افت 0.1 و طول مسیر 10 متر با 4 زانوی 90 درجه و دو دریچه،نهایت افت کل شما میشه 0.5 in.wg که بازم دستگاه این افت رو تامین میکنه ...

mersad20

کاربر فعال
سلام
با این حساب شما مشکلی ندارید چون فن دستگاه فشار استاتیک 0.7 رو تامین میکنه و فشار استاتیک کل مسیر شما از این حد کمتره . به نظر من کانال رو میتونید با ابعاد 22x20 یا 26x18طراحی کنید .اون جایی هم که قراره بره بالا اگه بشه با زانو 45 ببرید بهتره در غیر این صورت هم باز مشکلی نخواهید داشت. چون در صورت طراحی با افت 0.1 و طول مسیر 10 متر با 4 زانوی 90 درجه و دو دریچه،نهایت افت کل شما میشه 0.5 in.wg که بازم دستگاه این افت رو تامین میکنه ...
ممنون دوست عزيز از پاسخ
اينكه يه زانو چه مقدار افت ايجاد ميكنه يا طول مسير چقدر افت ايجاد ميكنه را از چه جدولي ميشه استخراج كرد ؟
در كل دوستان نظر ديگه اي ندارن ؟

danger66

عضو جدید
افت مسیر =افت طراحی x طول مسیر به فوت تقسیم بر 100
معمولا میشه برا افت وصاله ها 50 درصد به طول مسیر اضافه کرد ولی اگه بخوای دقیق حساب کنی میتونی کتاب طباطبایی قسمت طراحی کانال رو مطالعه کنی دید خوبی بهت میده.

anishtain4

عضو جدید
سلام
اين مواردي كه گفتين را همشو بلدم
فقط ميخوام يكي اينو حساب كنه ببينم با محاسبه من چقدر تفاوت داره
شما فرض كن يه كولر هست كه يه كانال به صورت افقي كولر را به اتاق وصل ميكنه و حساب كن البته دستگاه كولر نيست براي مثال عرض كردم

دوست عزیز این مواردی که گفتم کلی مجهول بود که شما وقتی خودت حساب کردی باید فرضاتو بگی وگرنه از قبل مشخصه جواب ها نمی خونن. در نهایت دوستمون جواب سوالاتو به صورت کامل داد

morteza1360

عضو جدید
سلام برادر
پیشنهاد میکنم از نرم افزار استفاده کنین
دیگه الان دنیای حساب کتاب رفته سمت نرم افزار
دقت بالا و کار آسون

mahdip

عضو جدید
ممنون دوست عزيز از پاسخ
اينكه يه زانو چه مقدار افت ايجاد ميكنه يا طول مسير چقدر افت ايجاد ميكنه را از چه جدولي ميشه استخراج كرد ؟
در كل دوستان نظر ديگه اي ندارن ؟
سلام دوست عزيز
بهترين راه استفاده از نرم افزاره كه چندتا از اين نرم افزارهاي كوچولو رو ميتوني دانلود كني و در مورد استاندارد كانال و زانو و روش ساخت و .... ميتوني به استاندارد smacna مراجعه كني