زمان بندی کوتاه مدت مطالعه گروهی ارشد 93 ( روحیه دهی گروهی )

وضعیت
موضوع بسته شده است.

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
كاشيكاري معرق از دوران قديم تا كنون به عنوان روشي براي زيبا سازي و استحكام بخشي به بنا مورد استفاده بوده است. چگونگي پيدايش كاشي معرق مراحلي دارد كه از تزيين دو رنگ شروع شده و به تدريج به كاشي چند رنگ در تركيب با آجر مي انجامد و رفته رفته منجر به معرق كاري مي گردد. چگونگي ظهور كاشي در تزيين معماري و قدمت آن به دوران قبل از اسلام مي رسد كه اولين نمونه هاي كاشي را در تزيينات كاخهاي هخامنشي و آشور مي بينيم. اما در دوران اسلامي تزيينات خارجي بناها معمولا آجر كاري بوده و اوج اين هنر را در عصر سلجوقي شاهد هستيم. در اواخر دوران سلجوقي نوعي كاشيكاري موسوم به كاشي نگين يا تزيين دورنگ وارد تزيينات معماري مي شود كه از اولين نمونه هاي اين شيوه مي توان به بناي خواجه اتابك سلجوقي در كرمان اشاره كرد. اين بنا مقبره وزير سلجوقي در قرن پنجم هجري بوده است. اين شيوه تزييني كه تركيبي از كاشي آبي در تركيب با آجر مي باشد به تدريج از قرن ششم تا هشتم هجري كامل شده به طوري كه در بناهايي مانند مسجد ملك زوزن خراسان، برجهاي آرامگاهي مراغه، گنبد سلطانيه، مساجد جامع ورامين و نظنز و ... شاهد كاشيهاي رنگين لاجوردي، سفيد و سياه نيز در تركيب با آجر هستيم كه به تدريج اين شيوه تكميل شده و منجر به معرق كاري مي شود. پس از اين مقدمه به معرفي كاشيكاري معرق بناي قبه سبز كه مقبره قراختائيان كرمان در قرن هفتم هجري است مي پردازيم. تزيينات اين بنا به عنوان قديميترين كاشيكاري معرق ايران مورد بررسي قرار مي گيرد. فرضيه اي كه اين كاشيكاري را قديميترين معرق كاري ايران معرفي مي كند نظريه مرحوم دكتر پيرنيا مي باشد كه فرموده اند: در قبه سبز كاشيكاري به حد اعلاي خود رسيده كه حتي زيباترين كاشيهاي دنيا مثل مسجد كبود تبريز به پاي آن نمي رسد و قديمي ترين كاشيكاري ايران است.

hanimemar

عضو جدید
کاربر ممتاز
هانی معماری جواب کنکور دکترا معماری 92 رو میزاری دمت گرم

من که دکترا ندارم پویان...هنرهای ساخت کارشناسی ارشد دارم...:w05:عاغاااااااا یعنی من اینقدر نامردم که اگه داشتم تا حالا نذاشته بودم؟؟؟؟؟:crying2:

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من که دکترا ندارم پویان...هنرهای ساخت کارشناسی ارشد دارم...:w05:عاغاااااااا یعنی من اینقدر نامردم که اگه داشتم تا حالا نذاشته بودم؟؟؟؟؟:crying2:
نه مرامت که ثابت شدس گفتم شاید پستای بچه ها رو ندیدی:(
حالا اگه امکان داشت هنرهای ساخت 92 فنشو بزار .....دمت گرم ....

hanimemar

عضو جدید
کاربر ممتاز
نه مرامت که ثابت شدس گفتم شاید پستای بچه ها رو ندیدی:(
حالا اگه امکان داشت هنرهای ساخت 92 فنشو بزار .....دمت گرم ....

چشم...:love:
کلید سوالات ایستایی و فن هنرهای ساخت:
31. 3
32. 1
33. 4
34. 1
35. 2
36. 2
37. 3
38. 1
39. 3
40. 1
41. 2
42. 4
43. 4
44. 3
45. پاسخ در گزینه ها نیست
46. 3
47. 1
48. 3
49. 2
50. 4
51. 1
52. 4
53. 2
54. 1
55. 4
56. 4
57. 2
58. 2
59. 1
60. 2
اگه سوالی مشکل داشتید بگید تا از پاسخش عکس بگیرم بذارم....:gol:

* Nafise *

عضو جدید
کاربر ممتاز
برای معماری ایران یه جدولی که بنادر زمان کدوم حکومت ساخته شده یه همچین چیزی توی تاپیک هست؟

باران طلایی

عضو جدید
کاربر ممتاز
برای معماری ایران یه جدولی که بنادر زمان کدوم حکومت ساخته شده یه همچین چیزی توی تاپیک هست؟

اینم صفحه 3 . البته نمیدونم منظورت با این هست یا چیز دیگه ای میخوای

DSC00690.jpg

ne.arch

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها من یجا خوندم در مناطق سرد معابر پیج در پیچ و سرپوشیده با تاق و تویزه بخاطر عدم نفوذ سرما به خانه ها و امنیت.....آیا این درست است؟؟

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بچه ها من یجا خوندم در مناطق سرد معابر پیج در پیچ و سرپوشیده با تاق و تویزه بخاطر عدم نفوذ سرما به خانه ها و امنیت.....آیا این درست است؟؟
آره درسته یه روستا هست تو کتاب ابنیه سنتی گفته اینو اسمش یادم نیست ولی معابر سرپوشیده داره

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من داشتم جزوه هام رو مرور میکردم به بحث ستوند و ستون آوند رسیدم گفتم یه عکسی بگیرم بزارم شاید بدرد بخوره :)مشاهده پیوست 192656مشاهده پیوست 192655
سمانه کجاییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی من دیگه حرفی ندارم architect 2020 تو کجاییییییییی بیا که مهر تائید خورد گفته ما

باران طلایی

عضو جدید
کاربر ممتاز
سمانه کجاییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی من دیگه حرفی ندارم architect 2020 تو کجاییییییییی بیا که مهر تائید خورد گفته ما

:biggrin::w15: کی جرات کرده رو حرف شما حرف بزنه پویان؟؟؟:w13:

باران طلایی

عضو جدید
کاربر ممتاز

من اینا رو از جزوه دکتر متدین در آوردم اینم لینکش

پیوست ها

• Memari Eslami - Dr Motadayen.pdf
    666.7 کیلوبایت · بازدیدها: 0

باران طلایی

عضو جدید
کاربر ممتاز

architect2020

عضو جدید
کاربر ممتاز

یعنی پویان اینقد از این قضیه مطمئنم الان اگه خود پیرنیای خدا بیامرز هم بیاد باز میگم همون درسته :biggrin:

ne.arch

عضو جدید
کاربر ممتاز
2 میشه فک کنم چون حیاطش رو به جنوبه....یعنی به نظر من ساختمونی که تو یزده بهتره جداره جنوبیش کامل بسته باشه...باز مطمئن نیستم جواب چی میشه؟؟
میشه بیشتر توضیح بدی؟؟؟؟؟؟؟

ببین دو طرف راه پله واحد وجود داره پس این واحدا نمیتونن تو یه تراز باشن بخاطر پله...

orkide69

عضو جدید
2 میشه فک کنم چون حیاطش رو به جنوبه....یعنی به نظر من ساختمونی که تو یزده بهتره جداره جنوبیش کامل بسته باشه...باز مطمئن نیستم جواب چی میشه؟؟

ببین دو طرف راه پله واحد وجود داره پس این واحدا نمیتونن تو یه تراز باشن بخاطر پله...

2 میشه درست گفتین

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا