رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

Sepide.arch87

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستم، یه جزوه مصالح یکی از بچه ها گذاشته تو تاپیک جزوه ، مصالح دکتر سعیدی پور ، اون خوبه به نظرت ؟ منظورت یه همچین چیزیه ایا؟ ♡♡♡
آره عزیزم به نظرم مصالح همینقدر واسش کافیه...حالا یا جزوه سعیدی پور یا دکتر خرسند یا سینا شریفی همشون خوبن
کتاب جزییات ارتقا دهنده رو هم فصل بتن و فولاد و چوب و شیشه رو فقط قسمت هاییش رو که به ویژگی های مصالح مربوط میشه یه نگاه بنداز آخه کتابیه که ریزه کاری زیاد داره بعید نیست ازش سوال بدن
اگه سختته صبر کن من که جزییات رو دوره کردم دقیقا بهت میگم کجاهاشو بخون که وقتت رو نگیره.هم واسه مصالح هم عناصر جزییات

atp2

عضو جدید
آره عزیزم به نظرم مصالح همینقدر واسش کافیه...حالا یا جزوه سعیدی پور یا دکتر خرسند یا سینا شریفی همشون خوبن
کتاب جزییات ارتقا دهنده رو هم فصل بتن و فولاد و چوب و شیشه رو فقط قسمت هاییش رو که به ویژگی های مصالح مربوط میشه یه نگاه بنداز آخه کتابیه که ریزه کاری زیاد داره بعید نیست ازش سوال بدن
اگه سختته صبر کن من که جزییات رو دوره کردم دقیقا بهت میگم کجاهاشو بخون که وقتت رو نگیره.هم واسه مصالح هم عناصر جزییات

مرسی دووووووووستم : *
من بهمن میرم سراغ این درسا : )

gima

عضو جدید
سلام
اگه جواب بدین یه دنیا ممنون

پیوست ها

• SOAL.jpg
    SOAL.jpg
    10.2 کیلوبایت · بازدیدها: 0

سورا مفخر

عضو جدید
سلام
اگه جواب بدین یه دنیا ممنون

جواب درست گزینه 4 میشه . برای قاب و قوس D.I= 3M+R- 3J+C و برای خرپا D.I = M+R-2J در صورت سوال تکیه گاه ها ترکیبی از مفصلی و لولایی در نظر گرفته که R=8 و تعداد لینک خرپا 18 و تعداد گره 12 که قرار دادن در داخل فرمول جواب بدست میاد که گزینه آخر درست است

atp2

عضو جدید
جواب درست گزینه 4 میشه . برای قاب و قوس D.I= 3M+R- 3J+C و برای خرپا D.I = M+R-2J در صورت سوال تکیه گاه ها ترکیبی از مفصلی و لولایی در نظر گرفته که R=8 و تعداد لینک خرپا 18 و تعداد گره 12 که قرار دادن در داخل فرمول جواب بدست میاد که گزینه آخر درست است

:surprised:
مباحث کم کم داره سخت میشه ،
من هنوز به ایناااااااااا نرسییییییییدم :(:)cry:
:cry:
مرسی بچه ها
اینجا تاپیک مورد علاقم شده : ) خیلی یاد گرفتنی داره : )

Sepide.arch87

عضو جدید
کاربر ممتاز
:surprised:
مباحث کم کم داره سخت میشه ،
من هنوز به ایناااااااااا نرسییییییییدم :(:)cry:
:cry:
مرسی بچه ها
اینجا تاپیک مورد علاقم شده : ) خیلی یاد گرفتنی داره : )
منم هنوز نرسیدم....فک کنم هیچوقتم نرسم :D

• Like
واکنش ها: atp2

gima

عضو جدید
سلام دوست عزیز ممنون از وقتی که گذاشتید میشه با جا گذاری بگید؟

gima

عضو جدید
سلام
در ضمن با عرض شرمندگی اگه امکانش هست این دو سوال رو هم جواب بدید ممنون میشم

پیوست ها

• ۲۰۱۵۱۲۲۶_۱۹۴۷۲۲-1.jpg
    ۲۰۱۵۱۲۲۶_۱۹۴۷۲۲-1.jpg
    25.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0

سورا مفخر

عضو جدید
M که مخفف MEMBER به معنای عضو است که تعداد اعضای خرپا سوال 18 عدد و R تعداد عکس العمل تکیه گاهی است که در این سوال از تکیه گاه مفصلی و لولایی استفاده شده که جمعا 8 عکس العمل تکیه گاهی دارد و J مخفف JOINT به معنای اتصال و گره است و با نگاه به شکل می بینیم که 12 گره دارد : D.I = M+R-2J پس D.I= 18+8-2*12=2

سورا مفخر

عضو جدید
سلام
در ضمن با عرض شرمندگی اگه امکانش هست این دو سوال رو هم جواب بدید ممنون میشم

سوال اول حل . در صورت سوال لنگر M = F*L که F نیروی وارده و L طول بازو است که حداکثر لنگر خمشی در پای ستون وارد می شود و نقطه C تحت تاثیر لنگر ماکزیموم است و نیروهای اعمال شده از باد به ستون رو تبدیل به یک مولفه نیرو می کنیم که میشه FL و با لنگر گرفتم و طول میشه اینجا نصف که همون L/2 و با لنگر گرفتن نسبت به پای ستون میشه M = FL*L/2=جواب گزینه 3 درست است

سورا مفخر

عضو جدید
و سوال حرپا رو هم میشه از چند روش حل کرد روش مولفه نیرو - روش مشتق گرفتن و روش مقطع زدن که من از محل تکیه گاه مفصلی مقطع می زنم چون بیشترین مولفه نیرو رو دارد دو عکس لعمل تکیهگاهی دارد با لنگر گرفتن حول گره A مولفه تکیه گاهی به دست میاد و با توجه به اینکه نیروی 100 کیلو نیوتن به سازه خرپا وارد میشه پس هر یک از تکیه گاه ها 50 کیلو نیوتن بار رو تحمل می کند پس نیروی لینک A , 50 کیلونیوتن بار را منتقل می کند و لینک کناری ان صفر نیرویی است پس فکر کنم گزینه 3 درست باشه فکر کنم فشاری باشه

Sepide.arch87

عضو جدید
کاربر ممتاز
به یه اشکالی برخوردم تو کتاب سازه در معماری گفتم بد نیست اینجا هم بگم :)
فصل 6 عکس 21-6 (خرپای کش بستی,گنبد کششی گایگر) توی تصویر قسمت پایین نوشته کابل فشاری!! از اونجایی که کلا پدیده ای به اسم کابل فشاری وجود نداره,با توجه به توضیحات متن به جای کابل فشاری باید نوشته میشد کابل شیاری
توی این گنبد 3 دسته کابل شعاعی وجود داره 1.کابل شعاعی کششی 2.کابل های لبه برآمده و 3.کابل های شیاری
;)

آخرین ویرایش:

سورا مفخر

عضو جدید
کابل ها را به اندازه ای پیش کشیده می کنن که قابلیت تحمل فشار دارند نمونه موردی : باغ پرندگان باغ وحش لندن - برج مخابراتی بارسلون

• Like

honeybee1370

کاربر بیش فعال
کابل که تحت فشار قرار نمیگیره! کابل با کشیده شدنش یه عضو دیگه رو میتونه تحت فشار بده مثل همون برج بارسلون که گفتید که کابلها به خرپاها متصل هستند و بار طبقات را با تنش کششی به ستون بتی منتقل میکنند و ستون تحت فشار کامل قرار میگیره

سورا مفخر

عضو جدید
کابل که تحت فشار قرار نمیگیره! کابل با کشیده شدنش یه عضو دیگه رو میتونه تحت فشار بده مثل همون برج بارسلون که گفتید که کابلها به خرپاها متصل هستند و بار طبقات را با تنش کششی به ستون بتی منتقل میکنند و ستون تحت فشار کامل قرار میگیره

من این مطلب رو توی جزوه سازه تنسگریتی خرسند خوندم و قسمتی دست نویس بود یادم میاد اولش به شک افتادم بعد رفتم سراغ جزوه سیستم دکتر طباطبایی دیدم عینا همینو گفته خودتون رجوع کنید به جزوه خرسند متوجه میشید

• Like

سورا مفخر

عضو جدید
برج مخابراتی شهر بارسلون اسپانیا معمار نورمن فاستر طرح برج یک ستون عظیم مهار شده توسط سه جفت کابل محصوص گای می باشد که پایداری سازه را در برابر نیروهای جانبی به وسیله سه کابل واقع در یک صفحه تامین می کند ستون بتنی مرکزی توسط یک خرپای پیش تنیده سخت شده این خرپا از طریق تحت نیروی فشار قرار دادن سه جفت از کابل های گای که پیش تنیده هستند و قابلیت تحمل فشار را الزاما دارند برج را در حالت عمودی قرار داده . سوال 114 آزمون سراسری 88 هنرهای و ساخت منبع کتاب سازه بتنی و ساختمان بلند گلابچی

honeybee1370

کاربر بیش فعال
من این مطلب رو توی جزوه سازه تنسگریتی خرسند خوندم و قسمتی دست نویس بود یادم میاد اولش به شک افتادم بعد رفتم سراغ جزوه سیستم دکتر طباطبایی دیدم عینا همینو گفته خودتون رجوع کنید به جزوه خرسند متوجه میشید
کابل ها پیش تنیده هستند ولی این یعنی تحت کشش هستند. این عکس جزوه ی آقای طباطبایی DSC_0011.jpg

honeybee1370

کاربر بیش فعال

سورا جان . الان توی جزوه ی آقای طباطبایی هم دیدم اونجا هم درباره ی باغ پرندگان، عینا همین جمله گفته شده که احتمالا از توی یکی از کتابای آقای گلابچی آورده شده.سوال اینجا برای من پیش اومده که در تعریف تنش فشار گفته شده فشار تنشی محوریه! حالا اینجا چه تنش محوری ای داره به سطح مقطع کابل وارد میشه که فشردش کنه؟ من اصلا متوجه نمیشم که فشار اینجا چیه!؟

یه نکته ی دیگه : گفته قابلیت تحمل فشار را نیز دارند! نگفته که در حال حاضر تحت فشار هستند

آخرین ویرایش:

سورا مفخر

عضو جدید
:(به خدا منم متوجه نمی شم اصلا مبهمه یک بار میگه کابل مخصوص به نام گای این قابلیت رو داره و از طرفی هم توی باغ پرندگان از کابل معمولی استفاده شده اصلا درکش یک خورده سخته:surprised:این مورد چند بار در ازمون هنر های و ساخت و معماری اومده همین نکته اصلی کاره که طراحان سوال زیاد دنبالش هستن .

atp2

عضو جدید
سلام
بچه ها ؟ الان اگه یه کابل از دو سمت مهار عادی شده باشه ، یعنی به خاطر وزن خودش شکل گرفته باشه و پیش تنیده نباشه، الان یه نیرو عمودی بهش وارد بشه ، خوب کشش داره دیگه فقط، و با تغییر نیروی وارده هم شکل کابل عوض میشه تا بتونه رفتار کابلی یعنی کشش رو برای انتقال بار بوجود بیاره توی خودش،
ولی حالا اونقدر کشیده شه که وقتی وسط دهانش یه نیرو وارد کنیم تغییر شکل نده و شکل منحنی نداشته باشه و صاف خطی باشه ، یعنی داره فشار تحمل میکنه و مقدار فشاری که میتونه تحمل کنه هم بستگی به میزان پیشتنیدگی داره تا تغییر شکل نده و اون فشار رو از طریق نیروی محوری کششی درون اعضاش به تکیه گاه منتقل میکنه ، فرقشم با تیر اینه که توی تیر این فشار از طریق خمش و برش منتقل میشه ولی چون کابله اینجا ، کشش داره ،
الان این درسته ایا؟ میدونم بحثتون چیز دیگریست ولی یکم درمورد دانسته هام شک کردم گفتم بپرسم ،

atp2

عضو جدید

آفرین دقیقا ، وقتی که سه تا جفت کابله توشون کششه ، اون کشش ها دو مولفه عمودی و افقی دارن ، مولفه ی افقیشون اون بالا خنثی و مهار میشه و اون مولفه عمودیه کشش کابل ها هست که باعث فشار تو ستون بتنی شده، هرچقدر بیشتر کابل پیش کشیده شده باشه ، کشش بیشتری داره و مولفه عمودیشم بیشتر میشه در نتیجه به ستون بیشتر فشار وارد میکنه ، بعد تازه اصلا این کابلها واسه مهار جانبیه بناهم هست فک کنم که وقتی فشار باد وارد میشه بهشون مثلا ، سمت مقابل کابله ، اونیکی کابله مانع حرکت سازه بشه ، باید پیش کشیده باشه ، تا با فشار اوردن به ستون سازه رو سر جاش محکم کنه ،
من اصلا هنوز به این موضوعات نرسیدم تو سازه ولی یه نگاه که انداختم بهش و عکسهای شما اینجوری فهمیدم راستش : ( کودکانه : )))))) اگه اشتباه گرفتم بگین که دعاتون میکنم : )
ولی هنوز نکته مورد نظر سپیده جان برام روشن نشد، چند بارم کتاب سازه در معماری رو اون یتیکشو نگاه کردم ولی چون قبلا خودمم اون تیکشو سوال داشتم ، برام جا نیافتاده : (
نمیشه این سوالارو یه جا جمع کنیم ببریم از استاد سروش نیا یا طباطبایی بپرسیم ؟ : ) جواب میدن ؟

Sepide.arch87

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
بچه ها ؟ الان اگه یه کابل از دو سمت مهار عادی شده باشه ، یعنی به خاطر وزن خودش شکل گرفته باشه و پیش تنیده نباشه، الان یه نیرو عمودی بهش وارد بشه ، خوب کشش داره دیگه فقط، و با تغییر نیروی وارده هم شکل کابل عوض میشه تا بتونه رفتار کابلی یعنی کشش رو برای انتقال بار بوجود بیاره توی خودش،
ولی حالا اونقدر کشیده شه که وقتی وسط دهانش یه نیرو وارد کنیم تغییر شکل نده و شکل منحنی نداشته باشه و صاف خطی باشه ، یعنی داره فشار تحمل میکنه و مقدار فشاری که میتونه تحمل کنه هم بستگی به میزان پیشتنیدگی داره تا تغییر شکل نده و اون فشار رو از طریق نیروی محوری کششی درون اعضاش به تکیه گاه منتقل میکنه ، فرقشم با تیر اینه که توی تیر این فشار از طریق خمش و برش منتقل میشه ولی چون کابله اینجا ، کشش داره ،
الان این درسته ایا؟ میدونم بحثتون چیز دیگریست ولی یکم درمورد دانسته هام شک کردم گفتم بپرسم ،
فکر میکنم درست میگی...البته کابل پیش تنیده تحت بار باز هم تغییر شکل میده اما خیلی کم و نامحسوس (مثل تغییر شکل تیر فولادی)
در کل کابل پیش تنیده فشار رو تحمل میکنه اما در جهت عمود بر محور کابل نه هم راستای محورش....این نکته مهمیه.پس هیچ کابلی فشاری نیست بلکه نیروی فشاری رو از طریق کشش به تکیه گاه ها منتقل میکنه.اگه کابل بخواد فشار رو در جهت محورش تحمل کنه دیگه اسمش کابل نیست میشه میله فشاری

Sepide.arch87

عضو جدید
کاربر ممتاز
ولی هنوز نکته مورد نظر سپیده جان برام روشن نشد، چند بارم کتاب سازه در معماری رو اون یتیکشو نگاه کردم ولی چون قبلا خودمم اون تیکشو سوال داشتم ، برام جا نیافتاده : (
نمیشه این سوالارو یه جا جمع کنیم ببریم از استاد سروش نیا یا طباطبایی بپرسیم ؟ : ) جواب میدن ؟
چیزی که من گفتم نکته خاصی نداشت atp جان ...بیشتر به نظرم یه اشتباه تایپی بود.به جای کابل شیاری نوشته فشاری
آخه تو متن هیچ اشاره ای به کابل فشاری نکرده!!
البته کتاب من چاب قدیمیه...یکی که کتابش جدیده نگاه کنه ببینه بازم نوشته کابل فشاری؟! (تصویر 21-6 خرپاهای کش بستی,گنبد کششی گایگر)

Sepide.arch87

عضو جدید
کاربر ممتاز
یه چیزیو همین الان کشف کردم :surprised: اگه کابل در راستای محورش تحت فشار قرار بگیره بازم امکان فشرده شدنش وجود نداره...فقط از پیش تنیدگیش کم میشه
پس اساسا نظریه کابل فشاری مردوده :D

atp2

عضو جدید
چیزی که من گفتم نکته خاصی نداشت atp جان ...بیشتر به نظرم یه اشتباه تایپی بود.به جای کابل شیاری نوشته فشاریآخه تو متن هیچ اشاره ای به کابل فشاری نکرده!! البته کتاب من چاب قدیمیه...یکی که کتابش جدیده نگاه کنه ببینه بازم نوشته کابل فشاری؟! (تصویر 21-6 خرپاهای کش بستی,گنبد کششی گایگر)
اره اره من نگاه کردم نوشتا فشاریمن کلا این بخش رو سوال هم داشتم ، یه روز با هماهنگی قبلی اگه بتونم انجام بدم برم تهدان سوالامونو که نتونستیم جواب بگیریم اینجا بپرسم عالی میشه : (
فکر میکنم درست میگی...البته کابل پیش تنیده تحت بار باز هم تغییر شکل میده اما خیلی کم و نامحسوس (مثل تغییر شکل تیر فولادی)در کل کابل پیش تنیده فشار رو تحمل میکنه اما در جهت عمود بر محور کابل نه هم راستای محورش....این نکته مهمیه.پس هیچ کابلی فشاری نیست بلکه نیروی فشاری رو از طریق کشش به تکیه گاه ها منتقل میکنه.اگه کابل بخواد فشار رو در جهت محورش تحمل کنه دیگه اسمش کابل نیست میشه میله فشاری
آره درسته :)

آخرین ویرایش:

atp2

عضو جدید
یه چیزیو همین الان کشف کردم :surprised: اگه کابل در راستای محورش تحت فشار قرار بگیره بازم امکان فشرده شدنش وجود نداره...فقط از پیش تنیدگیش کم میشه
پس اساسا نظریه کابل فشاری مردوده :D

کمانشم میکنه فک کنم : )

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز
رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

دوستان چند تا سوال تاسیساتی داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید
uploadfromtaptalk1451473493021.jpguploadfromtaptalk1451473505249.jpg

بالا