رفع اشکال | دروس فنی ساختمان آزمون ارشد معماری

معماربرتر

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها من یه چیزی بگم در رابطه با این کابل که میگید فشاریه
توی برج torre de collserola که یه برج مخابراتی واسه المپیک 2002 بوده
یه قسمتش سوال پرسیده کابل ها در صورت لزوم قابلیت تحمل فشار دارند.چگونه ممکن شده است؟
استاد سروش نیا هم جواب دادند کابل ها وقتی خیلی خیلی زیاد پیش تنیده شده باشند قابلیت تحمل فشار دارند وگرنه کابل فشاری اصلا نداریم

honeybee1370

کاربر بیش فعال
سلام
بچه ها ؟ الان اگه یه کابل از دو سمت مهار عادی شده باشه ، یعنی به خاطر وزن خودش شکل گرفته باشه و پیش تنیده نباشه، الان یه نیرو عمودی بهش وارد بشه ، خوب کشش داره دیگه فقط، و با تغییر نیروی وارده هم شکل کابل عوض میشه تا بتونه رفتار کابلی یعنی کشش رو برای انتقال بار بوجود بیاره توی خودش،
ولی حالا اونقدر کشیده شه که وقتی وسط دهانش یه نیرو وارد کنیم تغییر شکل نده و شکل منحنی نداشته باشه و صاف خطی باشه ، یعنی داره فشار تحمل میکنه و مقدار فشاری که میتونه تحمل کنه هم بستگی به میزان پیشتنیدگی داره تا تغییر شکل نده و اون فشار رو از طریق نیروی محوری کششی درون اعضاش به تکیه گاه منتقل میکنه ، فرقشم با تیر اینه که توی تیر این فشار از طریق خمش و برش منتقل میشه ولی چون کابله اینجا ، کشش داره ،
الان این درسته ایا؟ میدونم بحثتون چیز دیگریست ولی یکم درمورد دانسته هام شک کردم گفتم بپرسم ،

فکر میکنم درست میگی...البته کابل پیش تنیده تحت بار باز هم تغییر شکل میده اما خیلی کم و نامحسوس (مثل تغییر شکل تیر فولادی)
در کل کابل پیش تنیده فشار رو تحمل میکنه اما در جهت عمود بر محور کابل نه هم راستای محورش....این نکته مهمیه.پس هیچ کابلی فشاری نیست بلکه نیروی فشاری رو از طریق کشش به تکیه گاه ها منتقل میکنه.اگه کابل بخواد فشار رو در جهت محورش تحمل کنه دیگه اسمش کابل نیست میشه میله فشاری
آره منم به نظرم همینطوره که میگین یعنی منظورشون از کلمه ی فشار در اون نمونه موردی باغ وحش بار عمودیه که به کابل وارد میشه "نه تنش فشاری" ;)

honeybee1370

کاربر بیش فعال
بچه ها من یه چیزی بگم در رابطه با این کابل که میگید فشاریه
توی برج torre de collserola که یه برج مخابراتی واسه المپیک 2002 بوده
یه قسمتش سوال پرسیده کابل ها در صورت لزوم قابلیت تحمل فشار دارند.چگونه ممکن شده است؟
استاد سروش نیا هم جواب دادند کابل ها وقتی خیلی خیلی زیاد پیش تنیده شده باشند قابلیت تحمل فشار دارند وگرنه کابل فشاری اصلا نداریم
:)) نیدونم ! چرا ماها رو گیج میکنن؟ این چه وضعشه!:w07:

honeybee1370

کاربر بیش فعال
دوستان چند تا سوال تاسیساتی داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید
مشاهده پیوست 254935مشاهده پیوست 254936

سلام!
سوال یخچال رو من فکر میکنم که با توجه به عملکرد یخچال ؛ ماده ی مبرد گرما را از مواد درون یخچال میگیرد و این گرما بعد از پشت یخچال پس داده میشود، ولی چونکه برق داره مصرف میشه تا این چرخه انجام بشه، در اثر کار کردن موتور یخچال_ کمپرسور و کندانسور و ...) یک گرمای اضافه هم آزاد میشود، درنتیجه یخچال بیشتر از میزانی که داره هوای اتاقو خنک میکنه، داره اونو گرم میکنه ----> گزینه 1

سوال دوم هم همه ی اون گزینه ها که منبع انبساط دارند، رد میشن چون منبع انبساط که وسیله تبادل حرارت نیست! برای جبران افت فشار آب رادیاتور یا دیگ و... است

honeybee1370

کاربر بیش فعال
اون شکله رو نمیدونم
اون یکی سوال :نمونه ی این مورد "کنوکتور" هست : آب گرم از داخل لوله حرکت میکنه میاد پره ها رو گرم میکنه از طریق جریان همرفتی هوای اتاق، گرما از پره ها به هوا منتقل میشه، کنوکسیون = Convection یعنی "همرفت"
دقت بشه که گفته انتقال حرارت از پره ها ، که میشه همون همرفت یا کنوکسیون. اگه گفته بود به پره ها اونوقت هدایت یا رسانش میشد چون لوله ها از طریق هدایت پره ها رو گرم میکنن

راستی من دفعه اوله این سوالا رو میبینم جواباشم نمیدونم. اگه درست گفتم لطفا بهم بگین که مطمئن بشم :D

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

اون شکله رو نمیدونم
اون یکی سوال :نمونه ی این مورد "کنوکتور" هست : آب گرم از داخل لوله حرکت میکنه میاد پره ها رو گرم میکنه از طریق جریان همرفتی هوای اتاق، گرما از پره ها به هوا منتقل میشه، کنوکسیون = Convection یعنی "همرفت"
دقت بشه که گفته انتقال حرارت از پره ها ، که میشه همون همرفت یا کنوکسیون. اگه گفته بود به پره ها اونوقت هدایت یا رسانش میشد چون لوله ها از طریق هدایت پره ها رو گرم میکنن
موافقم ولی تشعشع هم داره

honeybee1370

کاربر بیش فعال
موافقم ولی تشعشع هم داره
بله تشعشع هم داره ولی اصل کارش همرفته! برای همین اسمش دستگاه کنوکتوره! توی هیچ گزینه ای هم همرفت و تشعشع رو با همدیگه نیاورده که بتونیم اون گزینه رو انتخاب کنیم برای همین فقط گزینه ی کنوکسیون درست میشه

سورا مفخر

عضو جدید
بچه ها یکی تنش فشاری رو تعریف کنه ؟ ما تا جایی که سر کلاس استا تیک بهمون گفتن وقتی واژه تنش فشاری یا تنش برشی میاد بیانگر نیرو فشاری بر سطح مقطع که میشه تنش فشاری و تنش برشی که نیرو برشی بر سطح مقطع میشه که این نیرو ها چه فشاری چه برشی عمود بر محور طولی عضو باشه . حالا اگه این نیروی فشاری به سطح وارد نشه به کجا وارد میشه پس تنش فشاری معنا داره برای خودش .

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

بله تشعشع هم داره ولی اصل کارش همرفته! برای همین اسمش دستگاه کنوکتوره! توی هیچ گزینه ای هم همرفت و تشعشع رو با همدیگه نیاورده که بتونیم اون گزینه رو انتخاب کنیم برای همین فقط گزینه ی کنوکسیون درست میشه
بله خب درسترین گزینه میشه کنوکسیون اما کلا سوال مشکل داره منظورم این بود;)

honeybee1370

کاربر بیش فعال
بچه ها یکی تنش فشاری رو تعریف کنه ؟ ما تا جایی که سر کلاس استا تیک بهمون گفتن وقتی واژه تنش فشاری یا تنش برشی میاد بیانگر نیرو فشاری بر سطح مقطع که میشه تنش فشاری و تنش برشی که نیرو برشی بر سطح مقطع میشه که این نیرو ها چه فشاری چه برشی عمود بر محور طولی عضو باشه . حالا اگه این نیروی فشاری به سطح وارد نشه به کجا وارد میشه پس تنش فشاری معنا داره برای خودش .
برش مماس بر سطح مقطعه و عمود بر محور طولی
فشار عمود بر سطح مقطعه و در راستای محور طولی

honeybee1370

کاربر بیش فعال

honeybee1370

کاربر بیش فعال
جواب اینارم لطفا میگین
فیزیک ساختمان 2 صفحه 133 دما : درجه گرمی یا سردی یک جسم است و کمیتی مقایسه ای است .
پس به نظرم میاد که دما اندازه ی " یک کیفیت است" یعنی وقتی میگیم مثلا دمای فلان جسم 50 درجه است، یعنی به کیفیت گرمایی که اون جسم داره یک عدد نسبت دادیم.
انرژی : قابلیت یا ظرفیت انجام کاری معین
انرژی هم انذازه ی شدت حرکت مولکول هاس
جواب درست کدوم گزینه اس؟

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

فیزیک ساختمان 2 صفحه 133 دما : درجه گرمی یا سردی یک جسم است و کمیتی مقایسه ای است .
پس به نظرم میاد که دما اندازه ی " یک کیفیت است" یعنی وقتی میگیم مثلا دمای فلان جسم 50 درجه است، یعنی به کیفیت گرمایی که اون جسم داره یک عدد نسبت دادیم.
انرژی : قابلیت یا ظرفیت انجام کاری معین
انرژی هم انذازه ی شدت حرکت مولکول هاس
جواب درست کدوم گزینه اس؟
4?
حدس خودمم همین بود:o

Arezoya

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان:gol:نحوه محاسبه بارگذاری یه همچین تیری با چه روشی ممکنه؟Untitled.jpg
اول w مستطیل رو حساب می کنیم (با توجه به دهانه و محل قرار گیری نیروی برآیندش)، بعد w مثلث رو پیدا می کنیم (مثه قبلی)، بعدش دو تا نیرو میمونه که به تیر وارد میشه و بقیش هم که حله دیگه...اینی که گفتم درسته؟:redface:
سوال بعدی اینکه شبا زمین از طریق تشعشع سرد میشه، منظور از تشعشع تو این جمله چیه؟

behrooz civil

کاربر فعال مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
سلام دوستان:gol:نحوه محاسبه بارگذاری یه همچین تیری با چه روشی ممکنه؟مشاهده پیوست 254973
اول w مستطیل رو حساب می کنیم (با توجه به دهانه و محل قرار گیری نیروی برآیندش)، بعد w مثلث رو پیدا می کنیم (مثه قبلی)، بعدش دو تا نیرو میمونه که به تیر وارد میشه و بقیش هم که حله دیگه...اینی که گفتم درسته؟:redface:
سوال بعدی اینکه شبا زمین از طریق تشعشع سرد میشه، منظور از تشعشع تو این جمله چیه؟

با اجازه بقیه دوستان . فایلی داشتم که دیدم حیفه براتون نذارم . خواستید دانلودش کنید . خوبه به دردتون میخوره :gol:

http://afsharpour.ir/beam_analysis.pdf

معماربرتر

عضو جدید
کاربر ممتاز

تنش فشاری یه تنش محوریه در راستای واردشدن نیرو شکل را فشرده میکنه و باعث کاهش طول میشه درواقع اگر نیرو در امتداد محور و به سوی مقطع باشه فشاره
واگر نیرو در امتداد محور نیرو و از مقطع خارج بشه کششه و این کشش و فشار چون در امتداد محور هستند بهشون تنش محوری میگن
توی تنش های محوری نیروی موازی محور و عمود بر مقطع اما در برش نیرو عمود بر محور و موازی بر مقطع است
یه چیز دیگه اینکه تنش برشی همون تنش محوریه فقط 90 درجه میچرخه
تنش برشی همیشه با 45 درجه میاد یعنی هرجا زاویه 45 درجه توشکل بود بدونید کاره برشه درواقع برش
در تنش برشی مساحت موازی با نیرو را محاسبه میکنیم اما توی کشش و فشار مساحت عمود بر نیرو را در نظر میگیریم

معماربرتر

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان:gol:نحوه محاسبه بارگذاری یه همچین تیری با چه روشی ممکنه؟مشاهده پیوست 254973

ارزو جان دقیقا همینی که میگی درسته شکل های مرکب را باید تبدیل کنیم به اشکال ساده و بار هر کدوم را حساب کنیم یعنی مساحت یه مستطیل و یه مثلث
منظورش فکرکنم اینه که توی شب دقیقا عمل تشعشع عکس روز صورت میگیره در روز زمین در اثر تابش گرم میشه و انرژی ذخیره میکنه اما در شب چون خورشید نیست این عمل از سمت زمین که گرمتره به سمت اسمان صورت میگیره و زمین با از دست دادن گرماش سرد میشه

keyvan2006

عضو جدید
سلام سورا خانوم وقتتون بخیر.. در خصوص تنش فشاری کتاب سازه در معماری صفحه 61 توضیح داده می تونی اونجا کامل مطالعه کنی

Alaleh E

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستان چند تا سوال تاسیساتی داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید
مشاهده پیوست 254935مشاهده پیوست 254936
منبع انبساط جزو تجهیزات مکمل سیستم گرمایشه پس گزینه 2 درسته
اون سوال هم همونطور که دوستان گفتن هوا رو گرم میکنه

اون شکله تهویه مطبوع طبیعی هست که همون اثر دودکشیه، هوای سرد از پایین میاد هوای گرم از بالا خارج میشه
اون یکی به نطر منم باید همرفت و تشعشع بشه که تو گزینه ها نیست

سوال رادیاتور، نوع رادیاتور که گفته، رد گم کنیه و کافیه 10 که سطح کل هست رو بر 0.2 که سطح هر پره س تقسیم کنی که میشه 50

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

منبع انبساط جزو تجهیزات مکمل سیستم گرمایشه پس گزینه 2 درسته
اون سوال هم همونطور که دوستان گفتن هوا رو گرم میکنه

اون شکله تهویه مطبوع طبیعی هست که همون اثر دودکشیه، هوای سرد از پایین میاد هوای گرم از بالا خارج میشه
اون یکی به نطر منم باید همرفت و تشعشع بشه که تو گزینه ها نیست

سوال رادیاتور، نوع رادیاتور که گفته، رد گم کنیه و کافیه 10 که سطح کل هست رو بر 0.2 که سطح هر پره س تقسیم کنی که میشه 50
مرسی که جواب دادین.اون شکل مال چه کتابیه?

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

خواهش میکنم :gol: نمیدونم والا منم تو سوالای کنکور دیدمش
این سوال اگه بود من نمیتونستم جواب بدم واقعا،:(
ریسک بود اگه گزینه ای رو میزدم،به نظر شما سوالش اسون بود?

Alaleh E

عضو جدید
کاربر ممتاز
این سوال اگه بود من نمیتونستم جواب بدم واقعا،:(
ریسک بود اگه گزینه ای رو میزدم،به نظر شما سوالش اسون بود?
همون تهویه مطبوع رو میگین؟
تحلیلیه سوالش، مث سوال اول تنظیم پارسال.. با توجه به شباهتش به شکلایی که تو کتابا هست، اینکه از پایین میاد داخل و از بالا میره بیرون میشه حدس زد ولی خب بازم کمی شک دار زدم من، اون داکتی که از پایین میاد گول میزنه که مکانیکیه یا نه

digitalarch

عضو جدید
کاربر ممتاز

بازم سوال;)
سوال 190 میشه دما،درسته? سوالم اینه که چرا رطوبت نمیشه? چون گفته رطوبت نسبی?
سوال 200 گزینه 2 میشه فک کنم درسته? ولی مگه منحنی تغیرات نسبی نشون دهنده میزان تغییراتی که گوش ما در شنیدن صداهای مختلف در فرکانس های مختلف میده نیست?
سوال 201 هم که زیر و بمی میشه دیگه?
uploadfromtaptalk1451676461801.jpguploadfromtaptalk1451676471491.jpg

Alaleh E

عضو جدید
کاربر ممتاز
بازم سوال;)
سوال 190 میشه دما،درسته? سوالم اینه که چرا رطوبت نمیشه? چون گفته رطوبت نسبی?
سوال 200 گزینه 2 میشه فک کنم درسته? ولی مگه منحنی تغیرات نسبی نشون دهنده میزان تغییراتی که گوش ما در شنیدن صداهای مختلف در فرکانس های مختلف میده نیست?
سوال 201 هم که زیر و بمی میشه دیگه?
مشاهده پیوست 255019مشاهده پیوست 255020
بله دماس، آره به میزان رطوبت هوا بستگی داره نه به رطوبت نسبیش، اگه رطوبت مطلق میگفت درست بود
200 هم 2 میشه ، راستش من این مدارا رو خوب یاد نگرفتم اما گزبنه 2 دقیقا جمله ی کتابه
201 شدت میشه، بلندی امواج به شدت صدا و حساسیت گوش بستگی داره، به طور غیرمستقیم به بسامد هم بستگی داره که چون جمله ی کتاب دقیقا به دوتای اول اشاره کرده گزینه 4 صحیح تره

بالا