رفع اشکال دروس سیالاتی-ارشد(ترمو+سیالات+انتقال)

kingi

عضو جدید
1-آنتروپی در یک قرایند همواره کم میشه یا زیاد یا نمیتوان گفت؟
2-آنتروپی در یکسیستم همواره کم میشه یا زیاد یا نمیتوان گفت؟

hamid19395

عضو جدید
1-آنتروپی در یک قرایند همواره کم میشه یا زیاد یا نمیتوان گفت؟
2-آنتروپی در یکسیستم همواره کم میشه یا زیاد یا نمیتوان گفت؟
در فرآیند رو مطمئن هستم که نمیتوان گفت،مثال برای رد کردن--->فرآیند بی دررو و بازگشت پذیر(آیزنتروپیک)که آنتروپی ثابت میمونه
در سیستم رو مطمئن نیستم،اما اگر عامل بازگشت ناپذیری باشه همیشه افزایش پیدا میکنه
بازم نظر سایر دوستان رو ببینید

آخرین ویرایش:

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
در فرآیند رو مطمئن هستم که نمیتوان گفت،مثلا برای رد کردن--->فرآیند بی دررو و بازگشت پذیر(آیزنتروپیک)که آنتروپی ثابت میمونه
در سیستم رو مطمئن نیستم،اما اگر عامل بازگشت ناپذیری باشه همیشه افزایش پیدا میکنه
بازم نظر سایر دوستان رو ببینید
همانطور که شما فرمودید،آنتروپی همیشه در حال افزایشه و یا ثابت،ولی میشه با دفع گرما تولیدش رو کاهش داد.

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
درسته،من فقط خواستم ردش کنم...
در مورد سیستم چیزی ندارید بگید؟
در سیستم آنتروپی میتونه کاهش پیدا کنه=>تغییرات آنتروپی با دفع گرما ازسیستم باعث کاهش آنتروپی میشه.
فصل ششم سنجل کامل توضیح داده

Risko

عضو جدید
hamid19395;2802149 در مورد سیستم چیزی ندارید بگید؟[/QUOTE گفت:
اگر در سیستم تغییری در حالت آن رخ ندهد با توجه به اینکه آنتروپی از خاصیت های سیستم هست تغییری در میزان آنتروپی حاصل نمیشه ....

am2mk

عضو جدید
تست ها در انتروپی به سه شیوه مطرح میشن
1- در یک فرایند: در این حالت تغییرات میتواند ثابت یا مثبت یا منفی باشد
2- در یک سیستم : در واقع در اون سیستم یک فرایند رخ داده پس می تواند مثبت یا منفی یا صفر باشد
3- در کل جهان(خالص تغییرات) : یا مثبت است و یا صفر

نکته: در واقع سیستم و فرایند بیانگر یک واقعیتند تنها نکته مهم اینه که اگر یک فرایندی(در یک سیستم) برگشت ناپذیر بود حتی اگر حرارت از این سیستم(طی این فرایند) خارج شه (منفی)اون تولید انتروپی (مثبت) ناشی از برگشت ناپذیری میچربه بهش (همییشه)یعنی در کل تغییرات مثبت میشه

آخرین ویرایش:

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
حجم ویژه سیستم در میدان گرانش از نقطه ای به نقطه دیگر ممکن است فرق کند.مثلا اگه جرم =>سیستم باشه با افزایش ارتفاع حجم مخصوص افزایش میابد
نظرتون چیه؟

am2mk

عضو جدید
حجم مخصوص یا عکس چگالی رو نمی توان تابعی از شتاب گرانش(یا هر میدان دیگر) در نظر گرفت چون کنترل جرمی را که در فضا و عاری از شتاب گرانش فرض کنیم
دارای همان حجم و جرم می باشد (مگر انکه انبساط ازاد رخ دهد که در این صورت حجم مخصوص افزایش می یابد)
اما فشار و حجم تابعی از ارتفاعند و حجم مخصوص تابعی از حجم پس حجم مخصوص تابعی از ارتفاع است
با افزایش ارتفتع فشار کاهش طبق قانون برنولی در جریان غیر چرخشی حجم افزایش و حجم مخصوص نیز افزایش می یابد)
در سیالات تراکم ناپذیر تابعیت به ارتفاع هم از بین می رود.
)

tanha60

عضو جدید
در مورد وابستگی لزجت دینامیکی به فشار آقای خداکرمی یه جمله رو چند جور گفته
در فشارهای پایین لزجت مستقل از فشار است.
در فشارهای بالا لزجت مایعات و گازها با افزایش فشار افزایش میابد.
لزجت گازها مستقل از فشار است.
با توجه به معادله سیال نیوتنی تنش برشی و لزجت مستقل از فشار است.
میشه نتیجه گرفت که لزجت مایعات بجز در فشار زیاد مستقل از فشار است.ولی برای گازها نتیجه ای نگرفتم:mad:
باید این جوری توجیه کنی که افزایش فشار دو جر تاثیر روی گاز میزاره:
1)افزلیش تعداد برخوردها
2)کاهش طول برخوردها
که این دو اثر عکس دارند و می تونیم بگیم که افزایش فشار روی گازها بی تاثیره
مایعات هم تراکم ناپذیرند مگر در فشارهای بسیار بالاتر از نقاط بحرانی

tanha60

عضو جدید
تست سیالات سال 83 مهندسی نفت.سیال نیوتنی سیالی است که:
گزینه دوم گفته بر اثر کوچکترین تنش برشی پیوسته تغییر شکل دهد.
این تعریف رو قبلا برای سیال داشتیم.سیال نیوتنی هم یه حالت خاصی از سیاله.پس این تعریف باید در مورد این سیال هم صادق باشه؟قبول دارم که تعریف خاص سیال نیوتنی این نیست.ولی ناقض اون هم نیست..
سیال نیوتنی سیالی است که رابطه تنش برشی و گرادیان سرعت خطی باشد واز قانون لزجت نیوتن پیروی کنه.
گزینه ای درسته که کامل تره

am2mk

عضو جدید
کتاب ترمودینامیک 1 راهیان ارشد صفحه 295 تست شماره 82
به نظر من جواب گزینه 3 هست اما زده گزینه 1. :surprised:
نظرتون چیه؟

از اینا فراوون دارم اگه خواستین بگین هر بار چنتاشو بزارم . انتقال و سیالات و ترمو

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
نظرتون چیه؟

از اینا فراوون دارم اگه خواستین بگین هر بار چنتاشو بزارم . انتقال و سیالات و ترمو
من گزینه یک رو زدم.به دلیل اینکه گفته ایزنتروپیک>آنتروپی ثابت=>اگه برگشت ناپذیر باشه یعنی آنتروپی تولید شده باشه و اگه انتقال گرما هم داشته باشه باز آنتروپیش تغییر پیدا میکنه.

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماده ای که ضمن انجماد منبسط میشه،نخست جامد و سپس مایع میشه(مثل آب دریا که فقط سطحش یخ میزنه) واقعا کار خدا معرکست
مکانیزم انجام واکنش رو نمیشه با ترمودینامیک پیش بینی کرد .چرا؟

am2mk

عضو جدید
من گزینه یک رو زدم.به دلیل اینکه گفته ایزنتروپیک>آنتروپی ثابت=>اگه برگشت ناپذیر باشه یعنی آنتروپی تولید شده باشه و اگه انتقال گرما هم داشته باشه باز آنتروپیش تغییر پیدا میکنه.

اگر فرایندی برگشت پذیر و ادیاباتیک باشد قطعا ایزنتروپیک است.
اگر فرایندی ایزنتروپیک باشد یکی از حالات زیر رخ می دهد:
1- ادیاباتیک و برگشت پذیر است
2- غیر ادیاباتیک و برگشت ناپذیر است به طوری که اتروپی خارج شده برابر با تولید انتروپی است.
تست 80 همون صفحه رو بخونید میبینید که گزینه 2 رو انتخاب کرده و صحیح هم هست یعنی برای انکه فرایندی انتروپی ثابت باشد لزومی ندارد که حتما ادیاباتیک و برگشت پذیر باشد
(اگر باران ببارد قطعا هوا ابریست ولی اگر هوا ابری باشد شاید باران ببارد شایدم نبارد.)
البته اون قضیه که گفتم تولید انتروپی میچربه به جز این مورد همه جا صادقه (در مسائل محاسباتی)
با تشکر .

am2mk

عضو جدید
[FONT=&quot]سلام [/FONT]​
[FONT=&quot]برای اینکه سوالام واضح باشه و مفهوم کامل برداشت بشه از سوالام تست طرح کردم که در زیر میزارم. دوستان لطفا گزینه ای که به نظرشون درسته با ذکر دلیل بگن. با تشکر فراوان.[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]1)در جریان آرام،توسعه یافته، و پایا در درون لوله ای کاملا زبر تابعیت ضریباصطکاک[/FONT]f [FONT=&quot] به چه صورت است؟[/FONT]​
[FONT=&quot]الف) فقط تابعی از عدد رینولدز[/FONT]​
[FONT=&quot]ب) فقط تابعی از زبری نسبی[/FONT]​
[FONT=&quot]ج) تابعی از عدد رینولز و زبری نسبی[/FONT]​
[FONT=&quot]د) در لوله زبر هیچگاه جریان آرام بر قرار نمیشود[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]2) در جریان با عدد رینولدز خیلی بالا در لوله ای کاملا صاف کدام گزینه را انتخاب میکنید؟[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]3)جریانی را زبر گویند که:[/FONT]​
[FONT=&quot]الف) عدد رینولدز خیلی بالایی داشته باشد[/FONT]​
[FONT=&quot]ب) زبری نسبی سطح لوله بالا باشد[/FONT]​
[FONT=&quot]ج) گزینه الف و ب[/FONT]​
[FONT=&quot]د) بسته به شرایط میتواند هر کدام از موارد فوق باشد[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]4) کره فلزی و داغ در معرض هوا خنک میشود اگر کره به عنوان سیستم و هوا محیط باشد در رابطه با تولید انتروپی چه میتوان گفت[/FONT]​
[FONT=&quot]الف) انتروپی تولیدی در سیستم ظاهر میشود[/FONT]​
[FONT=&quot]ب) انتروپی تولیدی در محیط ظاهر می شود[/FONT]​
[FONT=&quot]ج) فقط میتوان گفت انتروپی تولیدی در جهان(محیط و سیستم) مثبت است[/FONT]​
[FONT=&quot]د) حالا ببینیم چی میشه:biggrin:[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]5) اگر انتقال حرارت از محیط به کره بود کدام گزینه را انتخاب می کردید؟[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]کتاب سیالات 1 جلدی راهیان صفحه 168 تست 14 به نظرم گزینه 2 میشه زده4[/FONT]

am2mk

عضو جدید
ماده ای که ضمن انجماد منبسط میشه،نخست جامد و سپس مایع میشه(مثل آب دریا که فقط سطحش یخ میزنه) واقعا کار خدا معرکست
اگه ممکنه سوالو واضح تر بگین.
منظورتون تغییر فاز آب هست؟ که خوب در فشار و دمای ثابت انجام میشه و منحنی حجمش اکسترمم داره .

Risko

عضو جدید
نظرتون چیه؟
من هم موافقم ...
این تست با نکته ای که در صفحه 265 تعریف کرده در تناقض هست ....

Risko

عضو جدید
در مورد سوالات سیالات من تا آخر فصل 3 ( تک جلدی ) خوندم و فعلا نمیتونم همکاری کنم ......

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
اگه ممکنه سوالو واضح تر بگین.
منظورتون تغییر فاز آب هست؟ که خوب در فشار و دمای ثابت انجام میشه و منحنی حجمش اکسترمم داره .
خط اول برام جالب بود نوشتم.
سوال خط دوم هست.در یه تست گفته بود کدوم جملات درست است و این جزش نبود.

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
من هم موافقم ...
این تست با نکته ای که در صفحه 265 تعریف کرده در تناقض هست ....
من دو فصل راهیان رو خوندم زیاد خوشم نیومد.اگه پوران در دسترستون هست مطالعه کنید،خیلی بهتر بیان کرده.چندین جا من در کتابهای آقای خداکرمی به تناقض رسیدم.

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
کامیونی رو بر روی یه سطح شیب دار در حال بالا رفتن در نظر بگیرید.بنظر شما چه موقع فشار در همه کف مخزن کامیون یکسانه؟
سرعت ثابت؟شتاب ثابت و کاهنده؟شتاب ثابت و افزاینده؟

farshid992006

عضو جدید
سلام
ازجلد 2 ترمو راهیان باید مخلوط ها رو هم خوند یانه
کلا تو جلد 2ش کدوم فصل ها رو باید بخونی
ممنون

am2mk

عضو جدید
سلام
ازجلد 2 ترمو راهیان باید مخلوط ها رو هم خوند یانه
کلا تو جلد 2ش کدوم فصل ها رو باید بخونی
ممنون
همه فصول به جز فصل اخر (فصل آخرش مربوط به بچه های شیمی هست) همونطور که میدونید از هر فصل ترمو 2 یا 1 و یا 0 تست میاد ولی میشه خلاصه خوبی ازش دراورد وقت زیادی هم نمیگیره

am2mk

عضو جدید
کامیونی رو بر روی یه سطح شیب دار در حال بالا رفتن در نظر بگیرید.بنظر شما چه موقع فشار در همه کف مخزن کامیون یکسانه؟
سرعت ثابت؟شتاب ثابت و کاهنده؟شتاب ثابت و افزاینده؟
قطعا سرعت ثابت نخواهد بود چون در اون صورت سیال استاتیکی فرض میشه و چون خطوط فشار ثابت افقی اند و کف مخزن شیبه فشار در کف یکنواخت نیست.
و قطعا شتاب باید ثابت باشد
احساسم میگه باید شتاب کند شونده باشه که فشار حاصل از این شتاب بتونه اختلاف سطحو خنثی کنه.
اینارو از چه کتابی می پرسید؟ جواب صحیحش رو نمیدونید؟
برای سیالات گفتید پوران خوبه؟ من در سیالات تست اضافه می خوام از کجا بخونم درس نمیخوام.

am2mk

عضو جدید
اها متوجه شدم
ترمودینامیکی که ما می خونیم ترمو دینامیک کلاسیک هست که به صورت ماکروسکوپیک می باشد بنابراین به جزییات کاری نداره
در مورد ترمودینامیک اماری هم که میاد رفتار تک تک ذرات رو بررسی میکنه میشه گفت ماکروسکوپیک هر ذره رو برسی میکنه بنابراین در هر دو حالت مکانیزم برسی نمیشه . مکانیزم انجام واکنش یعنی مثل شیمی پیش بیایم کلیه مراحل رو تفکیک کنیم و بررسی کنیم ولی مه در ترمو فقط نتیجه و رفتار سیستم برامون مهمه.

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
نظرتون چیه؟

من هم الان کاملا با شما موافقم.تست استاندارد نیست.و دو جواب داره
فرآیند برگشت ناپذیر مشروط بر اینکه انتقال حرارت درست به اندازه ای باشه که آنتروپی ثابت بمونه هم آیزنتروپیکه

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
قطعا سرعت ثابت نخواهد بود چون در اون صورت سیال استاتیکی فرض میشه و چون خطوط فشار ثابت افقی اند و کف مخزن شیبه فشار در کف یکنواخت نیست.
و قطعا شتاب باید ثابت باشد
احساسم میگه باید شتاب کند شونده باشه که فشار حاصل از این شتاب بتونه اختلاف سطحو خنثی کنه.
اینارو از چه کتابی می پرسید؟ جواب صحیحش رو نمیدونید؟
برای سیالات گفتید پوران خوبه؟ من در سیالات تست اضافه می خوام از کجا بخونم درس نمیخوام.
جواب شما درسته.تست کنکور عمران بوده.سیالات راهیان خوبه ولی ترمو و انتقال پوران.اگه میخواهید سوال حل کنید چرا سوالات کتابهای مرجع رو حل نمیکنید؟مثلا استریتر سبک تست هم داره.
در مورد این اختلاف سطح میتونید بیشتر توضیح بدید؟استدلال من اینه :وقتی شتاب کند شونده میشه،سیال به سمت جلوی ظرف و رو به بالا متمایل میشه ولی نمیتونم تشخیص بدم چجوری فشارهاشون یکسان میشه؟

fluid2008

عضو جدید
کاربر ممتاز
اها متوجه شدم
ترمودینامیکی که ما می خونیم ترمو دینامیک کلاسیک هست که به صورت ماکروسکوپیک می باشد بنابراین به جزییات کاری نداره
در مورد ترمودینامیک اماری هم که میاد رفتار تک تک ذرات رو بررسی میکنه میشه گفت ماکروسکوپیک هر ذره رو برسی میکنه بنابراین در هر دو حالت مکانیزم برسی نمیشه . مکانیزم انجام واکنش یعنی مثل شیمی پیش بیایم کلیه مراحل رو تفکیک کنیم و بررسی کنیم ولی ما در ترمو فقط نتیجه و رفتار سیستم برامون مهمه.
پس فصل واکنش های شیمیایی چکار میکنه؟