راهکارهای مورد نیاز کارجویان؛ چگونه در مصاحبه شغلی مهارت‌هاي خود را نشان دهيم؟

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
یکی از دغدغه های اصلی کارجویان پس از فارغ التحصیلی ، یافتن شغلی مناسب با آموخته های دانشگاهی و مهارتهایی است که طی سالها آموزش و ممارست فراگرفته اند . امروزه اغلب کارجویان با ثبت نام در بنگاه های کاریابی ، جستجو در اینترنت ، روزنامه ها ، و آگهی های استخدامی با عزمی راسخ ، خواستار ایده آل های شغلی خود هستند . اما پس از یافتن شغل ایده ال باید گام دوم را نیز با موفقیت برداشت . توانایی در مصاحبه و نشان دادن مهارتها ، گامی است که کمتر به آن توجه شده است و اغلب کارجویان ، علیرغم مهارتهایشان از اجرای آن و برآوردن خواسته های کارفرما بازمانده اند .

یکی از دغدغه های اصلی کارجویان پس از فارغ التحصیلی ، یافتن شغلی مناسب با آموخته های دانشگاهی و مهارتهایی است که طی سالها آموزش و ممارست فراگرفته اند . امروزه اغلب کارجویان با ثبت نام در بنگاه های کاریابی ، جستجو در اینترنت ، روزنامه ها ، و آگهی های استخدامی با عزمی راسخ ، خواستار ایده آل های شغلی خود هستند . اما پس از یافتن شغل ایده ال باید گام دوم را نیز با موفقیت برداشت . توانایی در مصاحبه و نشان دادن مهارتها ، گامی است که کمتر به آن توجه شده است و اغلب کارجویان ، علیرغم مهارتهایشان از اجرای آن و برآوردن خواسته های کارفرما بازمانده اند .

در این مقاله راهکارهای مورد نیاز کارجویان را قبل و بعد از مصاحبه تشریح می کنیم تا با آموختن این ویژگی مهارتهایشان در مصاحبه نیز کامل شود .
نکاتی که پیش از مصاحبه باید بدانیم !
پیش ازهرمصاحبه ای باید جستجویی کامل درباره مراجع کاریابی و تخصص های مورد نیاز انجام دهیم . سپس رزومه خود را به این مراکز ارائه دهیم . پیش از هر کاری باید اولویت های شغلی خود را مشخص کنید تا میان انتخابها با مشکل مواجه نشوید . آگاهی و مهارت کامل درباره شغل ازعواملی هستند که باید به آن توجه کرد همیشه مصاحبه را فرصتی برای آشکار کردن استعدادهای خود بدانید . کلیه مهارتها ، سوابق شغلی ، تحصیلات و حتی دوره های آموزشی خود را نیز در رزومه ذکر کنید . سعی کنید در زمان مناسب به محل مصاحبه بروید و بدون هیچگونه استرسی بادقت به سوالات پاسخ دهید .
اجازه بدهید تا مصاحبه کننده کنترل امور را دردست گیرد. از پاسخهای طولانی اجتناب کنید و بهترین و کامل ترین پاسخ را ارائه دهید . درباره تواناییها و مهارتهایتان اغراق نکنید . توجه داشته باشید ، نوع پرسشهای مصاحبه کننده نشان دهنده اولویتهای مورد نظر آنها است . اگر به هر دلیلی موفق نشدید که رزومه خود را ارائه دهید، نوع گویش و رفتار شما در مصاحبه های حضوی ، تصویری کامل از سوابق و مهارتهای شما نشان خواهد داد . بنابراین دقت در حرف زدن و پاسخ به پرسشهای مصاحبه کننده بسیار حائز اهمیت است . در واقع بجز برخی از شغلها که پیش از مصاحبه حضوری بصورت آزمون برگزار می شوند ، در شغلهای دیگر و مصاحبه هایی از این نوع ، کارفرما با برخورد اول و با استناد به پاسخهای شما به سرعت به ماهیت شما پی خواهد برد .
هیچگاه درباره مشکلات و مسائل مالی در مصاحبه ها صحبت نکنید . اینکار باعث می شود که دیدگاه مصاحبه کننده تغییر یابد و تصور دیگری از شما و علت مراجعه داشته باشد .
در هنگام پاسخ به سوالات مصاحبه کننده عجله نکنید و با خونسردی کامل به آنها جواب دهید . به مصاحبه اهمیت دهید و با لباسی آراسته و مرتب ظاهر شوید . متناسب با محل و موقعیت مصاحبه ، سعی کنید بصورت رسمی و در برخی جاها دوستانه انجام شود . ضرورتی ندارد کاملا رسمی باشید ، همیشه با لبخند چهره افراد زیباتر می شود و خاطره ای به یاد ماندنی تر به جای خواهد گذاشت . درباره حقوق و مزایا در مصاحبه واقع نگر باشید . متناسب با مسئولیتی که انجام می دهید حقوق خود را ارزیابی کنید . اجازه بدهید تا کارفرما دراین مورد ابتدا صحبت کند . آنگاه با برآوردی که از شرکتها و موسسات دیگر دارید دراین باره بحث کنید .


آزمون های استخدامی
بسیاری از شرکتها برای استخدام کارمندان آزمونهای مختلفی را بطور کتبی و شفاهی انجام می دهند . اغلب این تستها با رعایت اصول علمی و روانشناسی انجام می شوند و با توجه به تخصص های افراد طرح ریزی شده اند . کارفرمایان با ملاحظه این تستها به نوع نگرش ، دیدگاه ، تواناییها و تحصیلات کارجویان پی می برند و آنها را مورد ارزیابی قرار می دهند . درهر آزمون که هرساله برگزار می شود ، سطح دانش کارجویان و میزان قدرت پاسخگویی تغییر می یابد و براین اساس الگوهای کیفیتی نیز مشخص می شوند . در واقع افرادی که فاصله
فارغ التحصیلی آنها کمتر بوده ، درمقایسه با افرادی که چندین سال پیش فارغ التحصیل شده اند ، برای آزمون آماده ترند . این فاصله گرچه معیاری برای سطح ارزشها و تواناییها نیست ، اما موجب بوجود آمدن پدیده ای به نام استرس می شود . ترس از موفق نشدن و به حد نصاب نرسیدن نمره آزمون مشکلات زیادی را پدید می آورد که مانع از نشان دادن چهره واقعی و تواناییهای افراد می شود .



زمان مصاحبه
دقایق مصاحبه هم می تواند لحظاتی فوق العاده استرس آور ، عذاب آور و بسیار طاقت فرسا ، و هم لحظاتی مطلوب و آموزشی و موفقیت آمیز باشد . تمام این مراحل بستگی به نگرش و دیدگاه شما دارد ، نکته قابل توجه این است که خود شما چه تعریفی از مصاحبه دارید ؟ به دلیل اینکه هرآنچه که تصور کنید و بیندیشید همان اتفاق خواهد افتاد . بنابراین این امتحان را انجام دهید و از نتیجه آن لذت ببرید . مصاحبه را یک رویداد ساده مانند بسیاری از رویدادهای دیگر زندگیتان فرض کنید و آنرا فرصتی برای کسب یک تجربه نو بدانید . از پذیرفته نشدن در مصاحبه نهراسید و به فکر اجرای راهکارهای جدید باشید .


نکاتی که باید پس از مصاحبه انجام داد !
اکنون شما درجایگاه فردی باتجربه و آزمون دیده اید . بنابراین یک گام از دیگر رقبایتان جلوترید و اهداف متفاوت تری را مدنظر دارید . انسان با هرآزمون باتجربه تر و شایسته تر می شود . علاوه براین ارزیابی دقیقی از مهارتها و تواناییهای خود کسب کرده اید . پس از هر آزمون با دونتیجه روبه رو می شوید . شکست و موفقیت ، دو عاملی که درسراسر زندگی با آنها مواجه هستیم و درواقع بخش بزرگی از زندگی ما را تشکیل می دهند . شکست به معنای ناتوانی نیست بلکه تنها مانعی سطحی برای دستیابی به موفقیت است . بنابراین از عدم موفقیت نهراسید و به هدفتان ادامه دهید . اگر به هر دلیلی نتوانستید در مصاحبه موفق شوید ، بازهم به جستجو و تلاش خود ادامه دهید . برای انجام این مهم لازم است که کمی بیندیشید و راههای نرفته را بازیابید و پرسشهای زیر را مطرح کنید .


اجرای چه نکاتی کارفرما را تحت تاثیر قرار می دهد ؟
آیا تواناییها و مهارتهایتان را بخوبی نشان داده اید ؟
آیا تمام تلاش خود را برای اجرا و یافتن شغلی متناسب با ارزشهای خود انجام داده اید ؟
آیا تمام نکات روانشناسانه را در مصاحبه اجرا کرده اید ؟
آیا به دانش و مهارت کافی در شغل مورد نظر رسیده اید ؟
آیا در مصاحبه به اندازه کافی صحبت کرده اید و تمام ویژگیهای خود را گفته اید ؟
آیا اصول اولیه در مصاحبه را رعایت کرده اید ؟ آیا کلام ، گفتار ، رفتار و پوشش مناسبی داشتید ؟


اگر خوب دقت کنید خواهید دید که همین موارد بسیار جزئی و کاملا ساده ، چنان تاثیری در مصاحبه ایجاد خواهد کرد که شما را درهر آزمون و مصاحبه ای موفق خواهد کرد . بنابراین با اندکی تامل و بازنگری خواهید دید که مصاحبه آنقدرها هم سخت نیست ، بلکه تنها با رعایت قوانینی خاص مانند بسیاری از کارهای دیگر ، می توان این مهم را نیز اجرا کرد .



صبور باشید
پس از اجرای مصاحبه معمولا یک هفته زمان لازم است تا پاسخ نهایی به شما گفته شود ، درطول این یک هفته به گزینه ها و مصاحبه های دیگر فکر کنید . براساس قانون احتمالات از هر سه مصاحبه یکی پذیرفته می شود . اگر به هر دلیلی پذیرفته نشدید ، نگران نباشید زیرا معمولا انتخابها محدود هستند و این چیزی از شایستگی شما کم نخواهد کرد . به جستجو ادامه دهید و دلیل انتخاب نشدن خود را بپرسید ، این مسئله نشان می دهد که هنوز به دنبال یادگیری و افزایش مهارتهای خود هستید .


نکته آخر
موفق نشدن در مصاحبه دلیلی بر پذیرش شکست نیست ، بلکه فرصتی دیگر برای افزایش تجربیات ، مهارتها و دیدگاهی متفاوت در آزمون بعدی است .

Source: Small Business Management
ترجمه:سيد رسول ميرزايي موسوي
منبع
بازار کار
 

Similar threads

بالا