دهان دارای حرمت است، پس به عهد خود وفا کن....

Sogol1681

مدیر تالار روانشناسی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
[h=1]

[/h] در جهت بهبود زندگی خانوادگی هیچ کتابی از نظر من بدون جملاتی ( هر چند محدود ) درباره وفا کردن به عهد ، کامل نمی شود. وفای به عهد ، سیاستی قدرتمند و طولانی مدت برای حفظ ارتباطی دائمی با فرد مورد علاقه شما ست. امکان دارد شما اشتباهات زیادی داشته باشید ، ولی با عملی کردن وعده ها ، در روابط شما با دیگران تغییرات مثبتی صورت می گیرد که اعتماد دیگران را به دلیل داشتن صداقت به سوی شما جلب می نماید. ولی اگر در عمل نمودن به وعده های خود کوتاهی کنید، اطرافیان شما ( حتی خانواده ) صحبت های شما را چندان جـّدی تلقی نکرده یا به کلی نسبت به شما بی اعتقاد می شوند.
مطمئناً هیچ فردی کامل نیست. گاهی به دلایل مختلف در انجام وعده های خود کوتاهی نموده اید، یا وعده خود را فراموش کرده اید یا کاری فوری پیش آمده که مانع از انجام آن شده است. در اکثر موارد ، این موضوع مشکلی به حساب نمی آید؛ زیرا وفای به عهد ، قضیه ی همه یا هیچ نیست بلکه جریان زندگی است. به عبارت دیگر هدف دستیابی به کمال نیست، بلکه تلاش در جهت عمل کردن به بسیاری از وعده هاست.
عمل به وعده های ظریف و نهفته مهم است. مثلاً اگر به مادر خود بگویید: " فردا صبح با شما تماس می گیرم " تمام سعی خود را بکنید که آن را عملی سازید. اغلب ، ما صحبت هایی می کنیم ( که با آن وعده های ظریفی را ایجاد می نماییم) که کار ما را قدری ساده تر کرده ، یا در آن زمان احساسی خاص به شخص مقابل می دهد. اما در انجام آن کوتاهی کرده و اثر مثبت قصد و نیت خوب خود را محو می کنیم.
گاهی با بیان جملاتی مثل : " امروز بعدازظهر با هم بازی می کنیم " یا قبل از ساعت شش آنجا خواهم بود" ، تعهدی برای خود ایجاد می کنیم ولی آنها را نادیده می گیریم. بالاخره با آوردن دلایل ظاهراً منطقی مثل " سعی کردم، ولی خیلی گرفتار بودم" به وعده های خود عمل نمی کنیم ، و این برای شخص مقابل تسلی بخش نیست. به نظر اکثر مردم یک وعده تحقق نیافته ، دلیل بر بی اساس بودن سایر تعهدات است.


به یاد داشته باشید حتی اگر می خواهید کاری را انجام دهید، به کسی قولی ندهید.

تا وقتی که کاملاً مطمئن نشده اید ، امکان انجام آن را مطرح نکنید. می توانید آن را برای شخص مقابل ، امری غیرمترقبه و شادی بخش نمایید.

اگر احتمال می دهید با شخصی تماس تلفنی داشته باشید اصلاً نگویید که با او تماس خواهید گرفت و ... .
با وفای به عهد در حق افراد مورد علاقه خود ، کار کوچکی انجام داده ایم ؛ زیرا با این کار بدگمانی آنان را از خود به حداقل رسانده ایم. ما به آنها می آموزیم که بعضی از افراد می توانند مورد اعتماد و اعتقاد آنان قرار گیرند. شاید متعجب شوید که با تحقق وعده های خود تا چه اندازه مردم برای شما و صحبت شما ارزش قائل می شوند. در نتیجه زندگی شما در محیط خانوادگی بسیار زیباتر خواهد شد
 

Sogol1681

مدیر تالار روانشناسی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
دلایلی بـرای وفـای به عهـد...

دلایلی بـرای وفـای به عهـد...



آیا به حرفی که می‌زنید وفادار هستید یا اغلب اوقات از انجام کاری که قول داده‌اید انجام می‌دهید سرباز می‌زنید؟ بسیاری از ما اغلب اوقات درگیر موضوعات اینچنینی هستیم. برخی از افراد می‌گویند که تماس می‌گیرند و دیگر با شما تماس نمی‌گیرند. برخی دیگر می‌گویند که پیگیر یک پروژه خواهند شد و در آینده این چنین نخواهد شد. برخی دیگر می‌گویند که کاری را در مدت زمان خاص انجام می‌دهند و متاسفانه زیر حرفشان می‌زنند.

شما نسبت به افرادی که اینگونه رفتار می‌کنند چه حسی دارید؟ کسانی که می‌گویند کاری را به انجام می‌رسانند، اما در واقع هرگز به عهدشان وفا نمی‌کنند.

قبل از صحبت راجع به اهمیت ایستادگی بر روی حرف‌هایمان، بعد نیست به این موضوع نگاه کنیم که چطور ممکن است یک فرد به حرفهایی که می‌زند عمل نکند، چه عواملی منجر به بروز این رفتار می‌شود؟

اگر از این دسته از افراد هستید، دو دلیل اصلی عامل بروز این رفتار در شما هستند:

- زمانی که فردی از شما درخواست می‌کند کاری را انجام دهید، شما برای اینکه وی احساس بدی نسبت به شما پیدا نکند سعی می‌کنید تا به او جواب مثبت دهید، حتی اگر خودتان علاقه‌ای برای انجام آن ندارید. در حالیکه اگر واقعاً نمی‌توانید، باید«نه گفتن» را بیاموزیدو از آن بهره جویید.
- شما بله را می‌گویید و فکر می‌کنید که می‌توانید کار را انجام دهید، این در حالیست که بخش دیگر وجودتان در مقابل اینکه تحت کنترل قرار بگیرد مقاومت می‌کند. آیا این مهمتر است که تحت کنترل باشید یا اینکه بر سر حرفتان بمانید؟

پنج دلیلی که نشان می‌دهد یا باید چیزی را قبول نکنیم، و یا باید به قول‌مان عمل کنیم:

کمال
برای من، انجام دادن آنچه که حرفش را می‌زنم، به معنی کمال و بی‌نقصی‌ام است. زمانی که بر سر حرفم نمی‌ایستم، احساسی بدی دارم. حرف من برای خودم ارزش دارد و من آن را سبک نمی‌گیرم. اما اگر شما حرفی می‌زنید یا قولی می‌دهید که برایتان ارزشی ندارد، باید علت را پیدا کنید.


اعتماد و اطمینان

من به افرادی که بر روی حرفشان نمی‌مانند اعتماد نمی‌کنم. اگر کسی چندین بار زیر حرفش بزند، آن موقع است که من می‌دانم فرد مورد نظر قابل اعتماد نیست. پس من علاقه‌ام را نسبت به اینگونه افراد از دست می‌دهم و حاضر نیستم وقتم را با آنها تلف کنم. در حالی که این موضوع ناراحت کننده است، به خودم قبولانده‌ام که آنها نمی‌توانند بر روی حرفی که می‌زنند بایستاند و آن را همانگونه که باید و شاید انجام دهند.


احترام به عهد

من دیگر برای افرادی که برای حرف خود ارزش قائل نیستند، احترامی قائل نمی‌شوم. زمانی‌که افراد به من می‌گویند کاری را انجام می‌دهند و از انجام آن سرباز می‌زنند، احساس بدی نسبت به آنها در درونم به وجود می‌آید. در ابتدای مسیر من به آنها یک راه گریز می‌دهم و فرض را بر این می‌گذارم که ممکن است مشکلی مانع از انجام کار توسط آنها شده است. اما در صورتی که وی کارش را بارها و بارها تکرار کند، من دیگر اعتمادم را به وی از دست خواهم داد و دیگر احترامی برای او قائل نمی‌شوم.
در صورتی که می‌خواهید دیگران به شما احترام بگذارند، زمانی بله بگویید که واقعا منظورتان بله است و زمانی نه بگویید که واقعا مظورتان نه باشد. مراقب باشید که ترس شما از تحت کنترل بودن و یا ناراحت شدن فرد مقابل بر روی اعتماد دیگران بر روی شما تاثیر بگذارد.


احترام به نفس

ما نمی‌توانیم زمانیکه دیگران را ناراحت می‌کنیم، احساس با ارزش بودن داشته باشیم. افرادی که حرف خود را انکار می‌کنند، ارزشی برای خود قائل نمی‌شوند و نمی‌توانند بی‌نقص رفتار کنند. آیا احساس تحت کنترل بودن بیشتر از ارزش شخصی خودتان ارزش دارد؟ آیا زمانی‌که نمی‌توانید به قولتان وفادار بمانید، شوخی می‌کنید که می‌توانید ارزش خودتان را نگه دارید؟ احترام به نفس، نتیجه رفتار محترمانه با خود و دیگران است.


قدرت شخصی

قدرت شخصی نتیجه رفتار کردن در راه‌هایی است که ما به آنها ارزش و بها می‌دهیم. در واقع مصداق اصطلاحی است که مرد سرش را از دست می‌دهد و اما زیر حرفش نمی‌زند. این اصطلاح ناشی از قدرت شخصی فرد می‌شود و نشان می‌دهد که فردی حاضر است تا سرحد مرگ پیش برود و اما درستی و تمامیتش را از دست ندهد. سعی کنید با خودتان برای نگهداری حرفتان صادق باشید و تا زمانی‌که نمی‌توانید سر حرفی بمانید، قولش را ندهید.

منبع: وبلاگ مشاوره خانواده

 
بالا