درخواست : کمک و مشاوره پایان نامه با موضوع باغ شفابخش

بانوی باران

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام بر همه دوستان ....

موضوعی که من دارم مربوط میشه به باغ شفابخش که در پایین بهش اشاره میکنم ...

من مقداری مطلب پیدا کردم در موردش منتهی خیلی زیادم نیست ...و نمیدونم روی چه چیزهایی باید مطلب بدست بیارم و

تحقیق کنم .....اگه به کلی و جزئی کمکم کنین ممنون میشم .....از متخصص های پایان نامه نویس و متخصص های معماری دعوت

میکنم تا دست یاری رو بر بنده حقیر دراز کنن......با تشکر از شما

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

و اینم تعریف جزئی از اون چیزی که میخوام .....

باغهای شفابخش، از جمله مباحث جدیدی هستند که عمر آنها به بیشتر از 20 سال نمی رسد و در واقعی پلی هستند بین طراحی منظر نوین و علوم پزشکی. باغهای شفا بخش باغهایی هستند که فقط کارکرد زیبایی شناختی ندارند بلکه به خاطر ارتباطی که با کاربر برقرار می کنند باعث شفای بیماریهای جسمی و خصوصا روحی و روانی او شده و در مرتبه عالی تر از ایجاد بیماری در او جلوگیری می کنند. این باغها ابتدا برای مراکز درمانی و بیمارستانها تعریف شدند، اما دامنه آنها به اماکن عمومی و باغهای شخصی نیز کشیده شد. راز موفقیت باغهای شفابخش در کشش ذاتی انشان به سوی طبیعت است و مهمترین چیزی که این نوع باغ به یک شخص می بخشد، احساس حیات و آرامش است. برای اینکه باغی شفابخش نامیده شود یک سری مولفه‌هایی باید در طراحی آن در تظر گرفته شود که در این مقاله به آن ها پرداخته شده است.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

که من بیشتر دوسدارم برا اماکن عمومی باشه که هم تموم مردم بتونن استفاده کنن : برای رسیدن به آرامش و کاهش تنشو

استرس و
فشارهای روزمره ....

و هم کسایی که سرطانینو نیاز به آزادی خاطر و امید بیشتری دارن ....

و اینکه چطور فضایی باشه بهتره ؟؟ مثلآ کویری ....جنگلی...مرطوب...و ....

puyan khan

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام موضوع جالبی هست
یکی از دوستان من تو دانشگاه موضوع پایان نامش یه همچین چیزی بود
برای اون اسمش فک کنم مرکز آرامش و درمان بود
روز دفاعش من نبودم ک توضیح بدم چجوری بود اما دوستان میگفتن ک روی میزی ک اساتید داور میشینن 3 تا شمع روشن کرده بود ایده جالبی بود گفتم بگم شما هم این کارو بکنید
میتونید ب باغ های ژاپنی مراجعه کنید
موضوعتون یکم سخته
اما باید در مورد یوگا و ... هم مطالعاتی داشته باشین

soha.soha

عضو جدید
کاربر ممتاز
عزیزم من فک میکنم اگر یه جور مرکز باشه نه مکان عمومی بهتر به هدفت دست پیدا میکنی به شخصه من در پارک ها و مکان های عمومی حتی اگر خیلی هم زیبا باشه تا حالا از تنش ها رها نشدم جوری که خستگیام در ره و آروم شم
تو مکان های عمومی به دلیل اینکه نمیدونیم افراد دور و برمون کیا هستن با چه جور نیتی از پارک اومدنشون ، یه استرسی نسبت به آدمای دور و برمون داریم (ما خانوم ها نسبت به آقایون) . و من فک میکنم مکان عمومی زیاد جالب نباشه برا همچین هدفی
البته شاید بتونی با تمهیداتی این کارو انجام بدی طوری که یه حس اطمینانی ایجاد کنی .
بهرحال موضوعت بسیار سخته و خیلی کار میبره
موفق باشی

E . H . S . A . N

مدیر تالار مهندسی معماری مدیر تالار هنـــــر
مدیر تالار
سلام بر همه دوستان ....

موضوعی که من دارم مربوط میشه به باغ شفابخش که در پایین بهش اشاره میکنم ...

من مقداری مطلب پیدا کردم در موردش منتهی خیلی زیادم نیست ...و نمیدونم روی چه چیزهایی باید مطلب بدست بیارم و

تحقیق کنم .....اگه به کلی و جزئی کمکم کنین ممنون میشم .....از متخصص های پایان نامه نویس و متخصص های معماری دعوت

میکنم تا دست یاری رو بر بنده حقیر دراز کنن......با تشکر از شما

و اینم تعریف جزئی از اون چیزی که میخوام .....

باغهای شفابخش، از جمله مباحث جدیدی هستند که عمر آنها به بیشتر از 20 سال نمی رسد و در واقعی پلی هستند بین طراحی منظر نوین و علوم پزشکی. باغهای شفا بخش باغهایی هستند که فقط کارکرد زیبایی شناختی ندارند بلکه به خاطر ارتباطی که با کاربر برقرار می کنند باعث شفای بیماریهای جسمی و خصوصا روحی و روانی او شده و در مرتبه عالی تر از ایجاد بیماری در او جلوگیری می کنند. این باغها ابتدا برای مراکز درمانی و بیمارستانها تعریف شدند، اما دامنه آنها به اماکن عمومی و باغهای شخصی نیز کشیده شد. راز موفقیت باغهای شفابخش در کشش ذاتی انشان به سوی طبیعت است و مهمترین چیزی که این نوع باغ به یک شخص می بخشد، احساس حیات و آرامش است. برای اینکه باغی شفابخش نامیده شود یک سری مولفه‌هایی باید در طراحی آن در تظر گرفته شود که در این مقاله به آن ها پرداخته شده است.

که من بیشتر دوسدارم برا اماکن عمومی باشه که هم تموم مردم بتونن استفاده کنن : برای رسیدن به آرامش و کاهش تنشو

استرس و فشارهای روزمره ....

و هم کسایی که سرطانینو نیاز به آزادی خاطر و امید بیشتری دارن ....

و اینکه چطور فضایی باشه بهتره ؟؟ مثلآ کویری ....جنگلی...مرطوب...و ....

سلام خانوم مهندس
من فکر میکنم اولین مرحله ی گفتگو در مورد این موضوعی که شما مطرح کردید این هست که اطلاعات اولیه رو تکمیل کنیم.
مبحث مهمی که باید در مورد اون اطلاعات کسب کرد ، این قسمت هست که در متن ِ توضیحی ِ شما به صورت بولد انتخاب کردم:
برای اینکه باغی شفابخش نامیده شود یک سری مولفه‌هایی باید در طراحی آن در تظر گرفته شود که در این مقاله به آن ها پرداخته شده است.
ابتدا شما اون مولفه های طراحی رو به صورت تیتر وار ( تاکید می کنم : به صورت تیتروار) لیست کنید و در اینجا قرار بدید ، که اول ببینیم چه مولفه های مهمی رو باید در طراحی در نظر گرفت؛
بعد از اینکه این اطلاعات رو کسب کردیم ، بعدش به اصل سوالات شما ( از قبیل ِ عمومی بودن یا استفاده در محیط های خاص؟ یا کویری و جنگلی و ... بودن یا نه ؟ ) میشه راحت تر و صحیح تر پاسخ داد .
منتظر مطالعه ی مولفه های مهم طراحی هستیم ... :gol:

بانوی باران

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام خانوم مهندس
من فکر میکنم اولین مرحله ی گفتگو در مورد این موضوعی که شما مطرح کردید این هست که اطلاعات اولیه رو تکمیل کنیم.
مبحث مهمی که باید در مورد اون اطلاعات کسب کرد ، این قسمت هست که در متن ِ توضیحی ِ شما به صورت بولد انتخاب کردم:

ابتدا شما اون مولفه های طراحی رو به صورت تیتر وار ( تاکید می کنم : به صورت تیتروار) لیست کنید و در اینجا قرار بدید ، که اول ببینیم چه مولفه های مهمی رو باید در طراحی در نظر گرفت؛
بعد از اینکه این اطلاعات رو کسب کردیم ، بعدش به اصل سوالات شما ( از قبیل ِ عمومی بودن یا استفاده در محیط های خاص؟ یا کویری و جنگلی و ... بودن یا نه ؟ ) میشه راحت تر و صحیح تر پاسخ داد .
منتظر مطالعه ی مولفه های مهم طراحی هستیم ... :gol:

سلام جناب مهندس........
حرف شما کاملآ درست .......فقط من اون متنی رو که گذاشتم از یکی از مقاله ها برداشتم و تقریبآ توضیحی بود در مورد خواسته ی من .........

میشه واضح بگین که مثلآ چه چیزهایی ؟؟؟

و اینکه با توجه به گفته های سها تصمیم گرفتم عمومی نباشه , البته در فکر منم محیط خاصی بود ولی بعدآ نمیدونم چیشد که عمومی رو در نظر گرفتم , ولی بالاخره فهمیدم که خاص بودنش بهتره.........

ممنون ازتون ............:gol:

E . H . S . A . N

مدیر تالار
سلام جناب مهندس........
حرف شما کاملآ درست .......فقط من اون متنی رو که گذاشتم از یکی از مقاله ها برداشتم و تقریبآ توضیحی بود در مورد خواسته ی من .........

میشه واضح بگین که مثلآ چه چیزهایی ؟؟؟

و اینکه با توجه به گفته های سها تصمیم گرفتم عمومی نباشه , البته در فکر منم محیط خاصی بود ولی بعدآ نمیدونم چیشد که عمومی رو در نظر گرفتم , ولی بالاخره فهمیدم که خاص بودنش بهتره.........

ممنون ازتون ............:gol:

ببینید ، قبل از اینکه یک طراح، در مورد سیاست گذاری ها و انتخاب مبانی نظری طرحش فکر کنه و در مورد سبک و سیاق طراحی ش تصمیم بگیره ، باید ابتدا ماهیت اصلی طرحش رو بشناسه و بدونه که ویژگی های شاخص ِ این طرح چی هست. به عبارتی این ویژگی ها رو میتونیم کلید واژگان طراحی بنامیم . خب در آخر همون متنی که از یک مقاله اخذ کرده بودید ، نوشته بود که در این مقاله به مولفه های مهم طراحی پرداخته خواهد شد . منم از شما خواستم که این مقاله رو با دقت بخونید ، و اون مولفه ها رو به صورت تیتر وار و مختصر برای ما در اینجا قرار بدید که بعدش بتونیم با بصیرت و آگاهی بیشتری در مورد سوالاتتون نظر بدیم.
یک مثال میزنم :
فرض کنید که یکی از کلیدواژگان طراحی ِ این باغ ها استفاده از درخت های همیشه سبز هست ، که علاوه بر جلوه های بصری ِ زیبا در تمام فصول ، دارای خاصیت اکوستیکی نیز هستش . وقتی ما بفهمیم که یه همچین آیتم مهمی میتونه در طرح جای بگیره ، در نتیجه به این باور می رسیم که این مجموعه باید به صورت جنگلی باشه .
یا به طور مثال فرض کنید که اگر این باغ قرار هست در محیط های درمانی ِ بیمارستان یا خانه های سالمندان و .. طراحی بشه، باید در مورد گونه شناسی ِ گیاهانش مطالعاتی کرد و به کلیدواژگان ( یا مولفه های مهم ) طراحی رسید که مثلا نباید از فلان گیاهان ِ حساسیت زا از قبیل چنار در طرح استفاده کرد ، و لذا در مورد عمومی بودن یا خاص بودن بهتر میشه تصمیم گرفت.
یا همینطور در مورد سیرکولاسیون که ارتباط مستقیم با مباحث روانشناسی داره قطعا.
یا انتخاب مصالح که استفاده کنندگان ارتباط مستقیم خواهد داشت و همچنین با اقلیم .
نمیدونم در این فرصت کم تونستم منظورم رو به شما برسونم یا نه !
منتظر استخراج مولفه های مهم طراحی از اون مقاله ، توسط شما ، هستیم که بهتر بتونیم شما در رسیدن به پاسختون کمک کنیم .

بانوی باران

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ببینید ، قبل از اینکه یک طراح، در مورد سیاست گذاری ها و انتخاب مبانی نظری طرحش فکر کنه و در مورد سبک و سیاق طراحی ش تصمیم بگیره ، باید ابتدا ماهیت اصلی طرحش رو بشناسه و بدونه که ویژگی های شاخص ِ این طرح چی هست. به عبارتی این ویژگی ها رو میتونیم کلید واژگان طراحی بنامیم . خب در آخر همون متنی که از یک مقاله اخذ کرده بودید ، نوشته بود که در این مقاله به مولفه های مهم طراحی پرداخته خواهد شد . منم از شما خواستم که این مقاله رو با دقت بخونید ، و اون مولفه ها رو به صورت تیتر وار و مختصر برای ما در اینجا قرار بدید که بعدش بتونیم با بصیرت و آگاهی بیشتری در مورد سوالاتتون نظر بدیم.
یک مثال میزنم :
فرض کنید که یکی از کلیدواژگان طراحی ِ این باغ ها استفاده از درخت های همیشه سبز هست ، که علاوه بر جلوه های بصری ِ زیبا در تمام فصول ، دارای خاصیت اکوستیکی نیز هستش . وقتی ما بفهمیم که یه همچین آیتم مهمی میتونه در طرح جای بگیره ، در نتیجه به این باور می رسیم که این مجموعه باید به صورت جنگلی باشه .
یا به طور مثال فرض کنید که اگر این باغ قرار هست در محیط های درمانی ِ بیمارستان یا خانه های سالمندان و .. طراحی بشه، باید در مورد گونه شناسی ِ گیاهانش مطالعاتی کرد و به کلیدواژگان ( یا مولفه های مهم ) طراحی رسید که مثلا نباید از فلان گیاهان ِ حساسیت زا از قبیل چنار در طرح استفاده کرد ، و لذا در مورد عمومی بودن یا خاص بودن بهتر میشه تصمیم گرفت.
یا همینطور در مورد سیرکولاسیون که ارتباط مستقیم با مباحث روانشناسی داره قطعا.
یا انتخاب مصالح که استفاده کنندگان ارتباط مستقیم خواهد داشت و همچنین با اقلیم .
نمیدونم در این فرصت کم تونستم منظورم رو به شما برسونم یا نه !
منتظر استخراج مولفه های مهم طراحی از اون مقاله ، توسط شما ، هستیم که بهتر بتونیم شما در رسیدن به پاسختون کمک کنیم .

خیلی خیلی ممنون ازتون ......ایشالله پیدا میکنمو میذارم براتون تا ببینین........:gol::gol::gol:

بانوی باران

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

اینا عکس از مقاله هستش .....انشالله اونارم پیدا میکنمو مینویسم

soha.soha

عضو جدید
کاربر ممتاز

در کل کارت خیلی جدید و خاصه باید حسابی مطالعه کنی
من هم هرچقد بتونم در حد خودم کمک میکنم
باندازه کافی وقت داری؟؟
اینو از یه مقاله برداشتم این مقاله راجع به خواص درمانی بعضی گیاهان هم توضیح داده اگر لازمت بود بگو اینجا بذارم ..

بانوی باران

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

در کل کارت خیلی جدید و خاصه باید حسابی مطالعه کنی
من هم هرچقد بتونم در حد خودم کمک میکنم
باندازه کافی وقت داری؟؟
اینو از یه مقاله برداشتم این مقاله راجع به خواص درمانی بعضی گیاهان هم توضیح داده اگر لازمت بود بگو اینجا بذارم ..

بله دقیقآ حق با توئه سها جان
خیلی خیلی ممنونت میشم خانومم......بزرگواری میکنی ....
کلآ تا بهمن وقت هست...
خیلی ممنون عزیزم ........زحمت کشیدی ....بله اگه امکانش باشه خوشحال میشم ببینم ........

بانوی باران

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بفرما آقا احسان اینا هم خواسته های شما ...البته تیتروار ننوشتم و یکمی هم توضیح دادم تا جای سوال برامون نمونه ....

در اروپا صومعه نشین ها برای اولین بار باغهای شفا بخش را برای تولید گیاهان دارویی ایجاد نمودند ولی ایده اصلی باغهای شفابخش از دهه نود میلادی جان گرفت .در این دوره افکار عمومی بیش از بیش به سمت طبیعت جلب شد , و موجودات زنده اهمیت روز افزون تری پیدا کردند.

چرا باغهای شفابخش , شفابخش هستند ؟؟چون انسان بطور ذاتی سایر موجودات زنده را دوست دارد و بسوی آنها جذب میشود.

لذا انسان بصورت ذاتی به رنگ آبی آب و سبز گیاهان جذب میشود ولی به سمت خاکستری بتن جذب نمیشود.

باغ شفابخش بوسیله ارتباطی که از طریق حواس مختلف با انسان برقرار میکنند باعث ایجاد خاصیت شفابخشی میشوند.

از لحاظ محل احداث: 3 نوع : بیمارستانی , عمومی , خصوصی

اولین بار در بیمارستانها ابداع شد و چون دیدند بیماری که تحت جراحی قرار گرفته بود وقتی در اتاقهایی قرار گرفتند که پنجره آنها روبه باغ بود زودتر بهبود می یافتند.و در زندانیهایی که سلول آنها رو به باغ بود 24% کمتر دچار بیماری شدند.

در نظر گرفتن اصول کلی طراحی , چون طیف مختلفی از افراد را در بر میگیرد

کارکرد اصلی در بیمارستانهااین است که دربهبود بیماران تسریع ایجاد کند – و در فضاهای عمومی :کاهش فشار روانی زندگی روزمره و پناهگاهی برای تخلیه فشارهای ناشی از زندگی ماشینی

بهترین نوع طراحی باغ را میتوان برای اماکن خصوصی انجام داد , زیرا یک تفاوت اصلی باغهای شفابخش باغیر آن این است که کاربر در آن نقش مستقیم دارد,اوست که میگوید چه چیزی به او انرژی و آرامش میبخشد و چه توقعی دارد؟در این حالت تآثیرگذاری بیشترین میزان خواهد بود.

اصولی که میبایست درطراحی درنظرگرفته شود:

1-باید درپروسه طراحی دخیل باشد,پر کردن پرسشنامه توسط افراد استفاده کننده به جز مراکز درمانی, چون ترددی هستند

2-باغ باید احساسات کاربران را تحریک کند
بینایی:رنگ , حرکت.... نارنجی :رنگ سرخوش , احساس آرامش , آزاد کردن نگرانیهای روزمره....در حالیکه آبی رنگ مکانهای شفابخش است باعث ایجاد حس تسکین و فراغت بال....هیچ رنگ بهترینی برای شفابخشی وجود نداره, سلیقه ها متفاوته و وابسته به فرد

بویایی:رایحه درمانی, اسانسهای شیرین :از گیاه حساس و بابونه, ایجاد الگوهای موج مغزی از نوع آلفا , تتا , دلتا که موجب حالت آرامش و خواب میکند – رزماری : موج مغزی بتا , ایجاد الگویی سریعتر از نوع قلبی , حالت آگاهی و گوش بزنگ بودن -وچنداسانس دیگر – و اینکه اگر شخصی از رایحه ای خوشش نیاید این سیستم در او فعال نمیشود

چشایی:کاشت گیاهان , یا میوه خوراکی... بیشتر برای باغهای خصوصی, البته بیشترگییاهان دارویی خوراکی نیزمیتواننددراینجا کشت شود.

لامسه: خیلی کم مورد بررسی قرار میگیرد,مثل پوست بعضی ازدرختان مثل انواع افراها و یابرگ دارای بافت

شنوایی: صدای آب(سنگین) یا قطره قطره ایجادریتم و آرامش میکند , و آوازپرندگان

3-بایدقابل درک و فهم باشد و حدودش مشخص باشد , ورود و خروج و باید دارای حالت کششی باشدکه افراد را جلب کنندتا درون را کشف کنند- و احساس رمزآلود

4-آگاهی طراح از عواملتنش زا و ایجاد آرامش وخودآگاهی و گریز از یک روز پراضطراب به وسیله عناصر

5-سهولت جابجایی و تدابیر لازم برای کاربران مشکل حرکتی

6-تشویق حیات وحش(پرندگان , پروانه ها , حیوانات کوچک) یک کشش درونی نسبت به سایر موجودات زنده در انسانها وجود داره.نیاز گونه ها به سرپناه که هم کنترل آرگانیک آفات میشه و دیگری لذت بردن از وجودآنها

7-حیات بخشیدن به چرخه های حیات از طریق گیاهانی که تغییرات فصلی را نشان میدهند

8-ایجاد حس تفکر و خود آگاهی در باغ ( جایی سکوت و صدای ملایم آب )

9-فراهم آوردن احساس آسودگی و تسکین برای کاربران

و چیزهای که یک باغ را شفابخش و دیگری را غیرشفابخش میکند؟؟

در طراحی باغ شفابخش , طراح سعی دارد که نیازها را در نظربگیردو خصوصیات شفابخش رابه فضا بدهد.ولی برای طراحی بیمارستان عناصر عمومی تری را درنظر میگیریم که همه انسانها به یکسری موضوعات دنیای طبیعی که خصوصیات شفابخش دارند پاسخ مشخصی میدهند, مثل : چرخه های حیات, قرار گرفتن دریک فضای آرامش بخش و محفوظ بودن از تنشهای بیرونی که یک باغ شفابخش موفق باید همه این عناصررا در خودداشته باشد.در باغ های شخصی این موضوعات میتوانندبسیار اختصاصی و شخصی شود , اما در مراکز درمانی به جنبه های فراگیر آن بیشتر تآکیدمیشود.

نتیجه گیری :باغهای شفابخش نیاز زندگی پرتنش امروزهستند.در جامعه پزشکی امروز که تآکید بیشتربر پیشگیری است تا درمان , پس وجودچنین ساختارهایی بسیارمفیداست.بادقت در موضوعات ذکرشده میتوان ردپای اصول باغسازی ایرانی(عناصر آب , سایه اندازی و...)
را در باغهای شفابخش پیدا نمود.

E . H . S . A . N

مدیر تالار
بررسی باغ های شفا بخش

بررسی باغ های شفا بخش

بفرما آقا احسان اینا هم خواسته های شما ...البته تیتروار ننوشتم و یکمی هم توضیح دادم تا جای سوال برامون نمونه ....

چرا باغهای شفابخش , شفابخش هستند ؟؟چون انسان بطور ذاتی سایر موجودات زنده را دوست دارد و بسوی آنها جذب میشود.
لذا انسان بصورت ذاتی به رنگ آبی آب و سبز گیاهان جذب میشود ولی به سمت خاکستری بتن جذب نمیشود.
باغ شفابخش بوسیله ارتباطی که از طریق حواس مختلف با انسان برقرار میکنند باعث ایجاد خاصیت شفابخشی میشوند.

از لحاظ محل احداث: 3 نوع : بیمارستانی , عمومی , خصوصی

1.بیمارستان ها :
اولین بار در بیمارستانها ابداع شد و چون دیدند بیماری که تحت جراحی قرار گرفته بود وقتی در اتاقهایی قرار گرفتند که پنجره آنها روبه باغ بود زودتر بهبود می یافتند.و در زندانیهایی که سلول آنها رو به باغ بود 24% کمتر دچار بیماری شدند.
کارکرد اصلی در بیمارستانهااین است که دربهبود بیماران تسریع ایجاد کند
2.فضاهای عمومی :
کاهش فشار روانی زندگی روزمره و پناهگاهی برای تخلیه فشارهای ناشی از زندگی ماشینی
3.فضاهای خصوصی :
بهترین نوع طراحی باغ را میتوان برای اماکن خصوصی انجام داد , زیرا یک تفاوت اصلی باغهای شفابخش باغیر آن این است که کاربر در آن نقش مستقیم دارد,اوست که میگوید چه چیزی به او انرژی و آرامش میبخشد و چه توقعی دارد؟در این حالت تآثیرگذاری بیشترین میزان خواهد بود.

اصولی که میبایست درطراحی درنظرگرفته شود:

1-باید درپروسه طراحی دخیل باشد,پر کردن پرسشنامه توسط افراد استفاده کننده به جز مراکز درمانی, چون ترددی هستند

2-باغ باید احساسات کاربران را تحریک کند
بینایی:رنگ , حرکت.... نارنجی :رنگ سرخوش , احساس آرامش , آزاد کردن نگرانیهای روزمره....در حالیکه آبی رنگ مکانهای شفابخش است باعث ایجاد حس تسکین و فراغت بال....هیچ رنگ بهترینی برای شفابخشی وجود نداره, سلیقه ها متفاوته و وابسته به فرد
بویایی:رایحه درمانی, اسانسهای شیرین :از گیاه حساس و بابونه, ایجاد الگوهای موج مغزی از نوع آلفا , تتا , دلتا که موجب حالت آرامش و خواب میکند – رزماری : موج مغزی بتا , ایجاد الگویی سریعتر از نوع قلبی , حالت آگاهی و گوش بزنگ بودن -وچنداسانس دیگر – و اینکه اگر شخصی از رایحه ای خوشش نیاید این سیستم در او فعال نمیشود
چشایی:کاشت گیاهان , یا میوه خوراکی... بیشتر برای باغهای خصوصی, البته بیشترگییاهان دارویی خوراکی نیزمیتواننددراینجا کشت شود.
لامسه: خیلی کم مورد بررسی قرار میگیرد,مثل پوست بعضی ازدرختان مثل انواع افراها و یابرگ دارای بافت
شنوایی: صدای آب(سنگین) یا قطره قطره ایجادریتم و آرامش میکند , و آوازپرندگان

3-بایدقابل درک و فهم باشد و حدودش مشخص باشد , ورود و خروج و باید دارای حالت کششی باشدکه افراد را جلب کنندتا درون را کشف کنند- و احساس رمزآلود

4-آگاهی طراح از عوامل تنش زا و ایجاد آرامش وخودآگاهی و گریز از یک روز پراضطراب به وسیله عناصر

5-سهولت جابجایی و تدابیر لازم برای کاربران مشکل حرکتی

6-تشویق حیات وحش(پرندگان , پروانه ها , حیوانات کوچک) یک کشش درونی نسبت به سایر موجودات زنده در انسانها وجود داره.نیاز گونه ها به سرپناه که هم کنترل آرگانیک آفات میشه و دیگری لذت بردن از وجودآنها

7-حیات بخشیدن به چرخه های حیات از طریق گیاهانی که تغییرات فصلی را نشان میدهند

8-ایجاد حس تفکر و خود آگاهی در باغ ( جایی سکوت و صدای ملایم آب )

9-فراهم آوردن احساس آسودگی و تسکین برای کاربران

و چیزهای که یک باغ را شفابخش و دیگری را غیرشفابخش میکند؟؟
در طراحی باغ شفابخش , طراح سعی دارد که نیازها را در نظربگیردو خصوصیات شفابخش رابه فضا بدهد.ولی برای طراحی بیمارستان عناصر عمومی تری را درنظر میگیریم که همه انسانها به یکسری موضوعات دنیای طبیعی که خصوصیات شفابخش دارند پاسخ مشخصی میدهند, مثل : چرخه های حیات, قرار گرفتن دریک فضای آرامش بخش و محفوظ بودن از تنشهای بیرونی که یک باغ شفابخش موفق باید همه این عناصررا در خودداشته باشد.در باغ های شخصی این موضوعات میتوانندبسیار اختصاصی و شخصی شود , اما در مراکز درمانی به جنبه های فراگیر آن بیشتر تآکیدمیشود.

نتیجه گیری :
باغهای شفابخش نیاز زندگی پرتنش امروزهستند.در جامعه پزشکی امروز که تآکید بیشتربر پیشگیری است تا درمان , پس وجودچنین ساختارهایی بسیارمفیداست.بادقت در موضوعات ذکرشده میتوان ردپای اصول باغسازی ایرانی(عناصر آب , سایه اندازی و...)
را در باغهای شفابخش پیدا نمود.

سلام
بابت وقفه ای که در ادامه ی گفتگو ها افتاد عذرخواهی میکنم .
به نظرم بعد از جمع آوری ِ این چکیده از اطلاعات ، دیدگاه خودتون هم نسبت به موضوع تغییر پیدا کرده باشه و اطلاعات و آگاهی بیشتری نسبت به موضوع کسب کردید و شاید به پاسخ سوالای قبلی تون رسیده باشید ، که انشاالله باید با مطالعه و تحقیق بیشتر این اطلاعات رو بیشتر و بیشتر کنید .
البته یک مطالعات ِ خوب ، باید مسنجم و سیستمیک باشه ، که در پست شما این مورد دیده نمیشه و انگار حجمی از اطلاعات رو همینطوری یادداشت برداری کردید . اگر این چیزایی که گفته میشه رو رعایت کنید، کیفیت کارتون بالا میره و کاراتون حرفه ای تر خواهد بود.
و اما در ادامه ی بحث نظر خودم رو در مورد سوالات قبلی که در پست های قبلی مطرح کردید مطرح می کنم و احیانا اگر سوالاتی دیگری پیش اومد ، در پست های بعدی مطرح کنید که در موردش صحبت کنیم .

1. ماهیت باغ در طرح شما (بیمارستانی؟ عمومی؟ خصوصی؟ )
چیزی که مسلم هست اینه که با توجه به مطالعاتی که داشتیم متوجه شدیم که این نوع باغ ها عمومی نباشند ، بهتر هست . چون مسائل و مشکلات زیادی داره که به بحث ما مربوط نیست.
در نتیجه بهتره که که این ماهیت باغی که شما میخواید طراحی کنید ، یا بیمارستانی باشه یا خصوصی؛ که البته با توجه به شرایط فرهنگی - اجتماعی - اقتصادی ِ کشور ما، به صورت خصوصی ( یعنی در انحصار شخص حقیقی ) امکان پذیر نباشه . اما اگر این فضا در خدمت ِ یک محیط درمانی باشه ، مزایا و توجیه ِ بیشتری داره از جمله : اشخاص بیشتری میتونند استفاده کنند ، نیازهای مخاطبان و استفاده کنندگان رو میتونیم خیلی خوب بررسی کنیم و بشناسیم، امکان اجرا شدن بیشتر هست و خیلی مسائل دیگه که نمیخوام مطلب رو طولانی کنم.

2. چیستی و چگونگی فضا و عناصر مورد استفاده در آن ؟
به نظرم در این مورد هم به پاسخ رسیده باشید. قبلا پرسیده بودید که کویری باشه ، یا جنگلی و ... ؛ اما الان دیگه آگاه شدید که باید از عواملی مثل درختان ، گیاهان زینتی ، گیاهان دارویی ، گیاهان سایه گستر، آب ، پرندگان و حیوانات و ... در این باغ استفاده کنید . لذا کاملا مشخص هست که باغ شما باید در یک اقلیم خوش آب و هوا و به صورت جنگلی و پر درخت باشه.

خب حال ، اگر سوالات دیگری براتون پیش اومده ، مطرح کنید که در موردش صحبت بشه .
و همچنین با توجه به اطلاعات خوبی که به دست آوردید ، باید آیتم های مهم طراحی رو به صورت یک چک لیست کامل تر برای خودتون آماده کنید یا در اینجا قرار بدید که مورد بررسی قرار بگیرن.
در هنگام جمع آوری آیتم های مهم طراحی باید به سوالاتی از این دست پاسخ بدید :
1. راز موفقیت باغ های شفا بخش؟ موفقیت در چه زمینه ای؟! یعنی چطور میشه به مخاطب کمک کرد؟ مفهوم شفا؟
2.مخاطبان این باغ چه کسانی هستند؟ چه مشکلاتی دارند؟ و ...
3. نقش هندسه در طراحی ؟ چه نوع هندسه ای در این گونه باغ ها با هدف شفابخشی هم راستاست؟ راه رسیدن به خوانایی ؟
4. جنس مصالح ؟
5. نوع گیاهان زینتی ؟ درختان؟ گیاهان دارویی ؟
6. نحوه ی استفاده از کیفیات ِ شنیداری - دیداری - لامسه - بویایی - و ...
7. نحوه ی کنترل عوامل تنش زا از قبیل آلودگی هوا، آلودگی صوتی و ... ؟
8. و ...

به صورت کلی ، یک معمار ِ و طراح موفق ، کسی هست که بتونه برای خودش سوال طرح کنه و بعد به سوالاتش پاسخ صحیح بده .
چیزی که باید الان انجام بدید ، همین هست. سوال طرح کنید و به سوالاتتون با مطالعه و آگاهی پاسخ بدید.
من پاسخ سوال هایی رو که در بالا پرسیدم ، میتونم همین الان براتون توضیح بدم ، اما میخوام که خودتون بیشتر تحقیق و مطالعه کنید ، اینطوری اثر این اطلاعات در طرحتون بیشتر خواهد بود.

با آرزوی موفقیت /.:gol:

1393.08.27
21:50

بانوی باران

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
بابت وقفه ای که در ادامه ی گفتگو ها افتاد عذرخواهی میکنم .
به نظرم بعد از جمع آوری ِ این چکیده از اطلاعات ، دیدگاه خودتون هم نسبت به موضوع تغییر پیدا کرده باشه و اطلاعات و آگاهی بیشتری نسبت به موضوع کسب کردید و شاید به پاسخ سوالای قبلی تون رسیده باشید ، که انشاالله باید با مطالعه و تحقیق بیشتر این اطلاعات رو بیشتر و بیشتر کنید .
البته یک مطالعات ِ خوب ، باید مسنجم و سیستمیک باشه ، که در پست شما این مورد دیده نمیشه و انگار حجمی از اطلاعات رو همینطوری یادداشت برداری کردید . اگر این چیزایی که گفته میشه رو رعایت کنید، کیفیت کارتون بالا میره و کاراتون حرفه ای تر خواهد بود.
و اما در ادامه ی بحث نظر خودم رو در مورد سوالات قبلی که در پست های قبلی مطرح کردید مطرح می کنم و احیانا اگر سوالاتی دیگری پیش اومد ، در پست های بعدی مطرح کنید که در موردش صحبت کنیم .

1. ماهیت باغ در طرح شما (بیمارستانی؟ عمومی؟ خصوصی؟ )
چیزی که مسلم هست اینه که با توجه به مطالعاتی که داشتیم متوجه شدیم که این نوع باغ ها عمومی نباشند ، بهتر هست . چون مسائل و مشکلات زیادی داره که به بحث ما مربوط نیست.
در نتیجه بهتره که که این ماهیت باغی که شما میخواید طراحی کنید ، یا بیمارستانی باشه یا خصوصی؛ که البته با توجه به شرایط فرهنگی - اجتماعی - اقتصادی ِ کشور ما، به صورت خصوصی ( یعنی در انحصار شخص حقیقی ) امکان پذیر نباشه . اما اگر این فضا در خدمت ِ یک محیط درمانی باشه ، مزایا و توجیه ِ بیشتری داره از جمله : اشخاص بیشتری میتونند استفاده کنند ، نیازهای مخاطبان و استفاده کنندگان رو میتونیم خیلی خوب بررسی کنیم و بشناسیم، امکان اجرا شدن بیشتر هست و خیلی مسائل دیگه که نمیخوام مطلب رو طولانی کنم.

2. چیستی و چگونگی فضا و عناصر مورد استفاده در آن ؟
به نظرم در این مورد هم به پاسخ رسیده باشید. قبلا پرسیده بودید که کویری باشه ، یا جنگلی و ... ؛ اما الان دیگه آگاه شدید که باید از عواملی مثل درختان ، گیاهان زینتی ، گیاهان دارویی ، گیاهان سایه گستر، آب ، پرندگان و حیوانات و ... در این باغ استفاده کنید . لذا کاملا مشخص هست که باغ شما باید در یک اقلیم خوش آب و هوا و به صورت جنگلی و پر درخت باشه.

خب حال ، اگر سوالات دیگری براتون پیش اومده ، مطرح کنید که در موردش صحبت بشه .
و همچنین با توجه به اطلاعات خوبی که به دست آوردید ، باید آیتم های مهم طراحی رو به صورت یک چک لیست کامل تر برای خودتون آماده کنید یا در اینجا قرار بدید که مورد بررسی قرار بگیرن.
در هنگام جمع آوری آیتم های مهم طراحی باید به سوالاتی از این دست پاسخ بدید :
1. راز موفقیت باغ های شفا بخش؟ موفقیت در چه زمینه ای؟! یعنی چطور میشه به مخاطب کمک کرد؟ مفهوم شفا؟
2.مخاطبان این باغ چه کسانی هستند؟ چه مشکلاتی دارند؟ و ...
3. نقش هندسه در طراحی ؟ چه نوع هندسه ای در این گونه باغ ها با هدف شفابخشی هم راستاست؟ راه رسیدن به خوانایی ؟
4. جنس مصالح ؟
5. نوع گیاهان زینتی ؟ درختان؟ گیاهان دارویی ؟
6. نحوه ی استفاده از کیفیات ِ شنیداری - دیداری - لامسه - بویایی - و ...
7. نحوه ی کنترل عوامل تنش زا از قبیل آلودگی هوا، آلودگی صوتی و ... ؟
8. و ...

به صورت کلی ، یک معمار ِ و طراح موفق ، کسی هست که بتونه برای خودش سوال طرح کنه و بعد به سوالاتش پاسخ صحیح بده .
چیزی که باید الان انجام بدید ، همین هست. سوال طرح کنید و به سوالاتتون با مطالعه و آگاهی پاسخ بدید.
من پاسخ سوال هایی رو که در بالا پرسیدم ، میتونم همین الان براتون توضیح بدم ، اما میخوام که خودتون بیشتر تحقیق و مطالعه کنید ، اینطوری اثر این اطلاعات در طرحتون بیشتر خواهد بود.

با آرزوی موفقیت /.:gol:

1393.08.27
21:50

سلام ...
خواهش میکنم جناب مهندس...اینچه حرفیه ! شما اختیار دارین ....
بله دقیقه همینطوریه که میفرمایید .....بله تقریبآ بهشون رسیدم ..............ان شاء الله
منظور کلی از سیستمیک چیه آقا احسان ؟؟؟...بله از این نظرکه کاملآ حق با شماست , نه اینکه زیاد خودمون مطلب ننوشتیم یا پیدا نکردیم به این خاطر هنوز تازه کاریم....
خیلی ممنون ازتون......واقعآ حق میذارین به گردن بنده .....چشم ایشالله بیشتر مزاحم میشم :)

1-بله دقیقآ حق با شماست ......خودمم به همین نتیجه رسیده بودم ....و داشتم در موردش اطلاعات جمع میکردم ....و دیدم که درمانی(بیمارستانی ) از همه بهتره

2- بله آقا احسان اینطور که میفرمایین دقیقآ درسته...بله اینطور باید باشه ......

تشکر ....خیلی راهکار خوبیه .....از اینکه اینو در ذهن من روشن کردید خیلی خیلی ممنونم

چشم سوال طرح میکنمو پاسخ میدم........
ممنون از لطفتون ...محبت دارین به بنده که راهنمایی میکنین و میخواین خودم پیدا کنم....بله حق باش ماست .....

تشکر :gol:..........و با آرزوی موفقیت و خوشبختی برایتان ........:gol:

بالا