درخواست : کمک در مورد مبحث گشتاور - ایستایی 1

tinavalipour

عضو جدید
سلام دوستان عزیز من فردا امتحان ایستایی دارم مبحث گشتاور رو بلد نیستم میشه یکم راهنماییم کنید چی کار کنم یا یک جزوه که بهم کمک کنه راحت یاد بگیرم معرفی کنید مرسی از کمکتون:):eek:

saeed_moosavy

عضو جدید
سلام دوستم. من دو روز دیگه امتحان استاتیک دارم.اگه گشتاوری ک راجع بهش حرف میزنی در حد همین گشتاوریه ک ما تو استاتیک خوندیم باید بگم....
گشتاور یه نیروییه ک تمایل داره یه جسم رو حول یه مبدا یا یه محور بچرخونه. با M هم نشونش میدن.
همیشه یه نقطه هست ( مثلا b ) ک باید حول اون نقطه گشتاور رو حساب کرد. گشتاور رو حول نقطه ی b نسبت به یه نیرو باید به دست آورد (مثلا f).
b و f تو یه فاصله ای از هم قرار گرفتن. با توجه به این نوع این فاصله دو تا فرمول اصلی واسه گشتاور وجود داره. اگه فاصله یه عدد باشه ( مثلا d = 5 ) فرمول گشتاور میشه
M = d . f که یه ضرب معمولیه
اگه فاصله رو برداری بدن یعنی برحسب i , j , k فرمول به این صورت میشه ک بردار نیرو رو هم بر حسب i , j , k به دست میاری
بعد در نهایت داریم
M = r * f که این جا یه ضرب خارجی داریم.
واسه پیدا کردن جهت گشتاور ک یا ساعتگرده یا پاد ساعتگرد از قا عده ی دست راست استفاده میشه.
دست راست رو میذاریم رو نقطه ی مد نظر ( b )
4 انگشت در جهت بازو گشتاور ( همون فاصله ) قرار میگیره . کف دست در جهت نیرو و در نهایت خَمِش ِ 4 انگشت به طرف داخل به ما میگه ک گشتاور ساعتگرده یا پاد ساعتگرد.
اگه چند تا نیرو داشته باشیم بخوام مجموع گشتاور ها رو حول یه نقطه برای اون نیرو ها پیدا کنیم باید یه جهت فرضی واسه گشتاور در نظر بگیریم ... مثلا قرارداد بذاریم که گشتاورهای پاد ساعتگرد + و گشتاور های ساعتگرد منفی ان. بعد طبق این قرار داد مجموع گشتاور ها رو پیدا کنیم.
نکته آخر هم این که واسه پیدا کردن جهت گشتاور یه نیرو اون نیرو باید در امتداد خط اثر نقطه b قرار بگیره. یعنی اگه نیرو افقیه رو ی یه محور x فرضی حرکتش بدیم تا درست بالا یا پایین b قرار بگیره. و اگه نیرو عمودیه رو یه محور y فرضی امتدادش بدیم تا سمت راست یا چپ اون نقطه قرار بگیره.
امیدوارم منظورت همینا بوده باشه و ب دردت بخوره....
Untitled.jpg

moatamed

کاربر فعال تالار مهندسی مکانیک ,
کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز من فردا امتحان ایستایی دارم مبحث گشتاور رو بلد نیستم میشه یکم راهنماییم کنید چی کار کنم یا یک جزوه که بهم کمک کنه راحت یاد بگیرم معرفی کنید مرسی از کمکتون:):eek:

سلام
البته دوستمون توضیحات خوبی دادن و من سعی میکنم تکمیلش کنم
تمایل نیرو به چرخاندن جسم حول یک محور را گشتاور گویند
یا به عبارتی نیرو علاوه بر تمایل به جابجا نمودن جسم در راستای اعمال شده ، ممکن است بخواهد انرا حول یک محور دوران دهد این عمل را گشتاور میگویند
نکته مهم اینه که مقددار گشتاور برابر است با حاصلضرب نیرو در فاصله عمودی ان تا محور دوران .. که در اگثر مساعل ممکنه بدست اوردن فاصله عمودی یه کم براتون مشکل باشه بنابراین اگه نیرو مایل بود بهتره اونو به مولفه های x و y تجزیه کنین و بعد با توجه به فواصل در راستای محورهای مختصات که معمولن در صورت مسعله مشخص شده گشتاور هر مولفه را حساب وبا هم جمع جبری(منفی یا مثبت با توجه به جهت) بکنین
واحدش هم نیوتن متر هس که میتونه کیلونیوتن متر یا نیوتن سانتیمتر یا... باشه
یک نکته دیگه توجه یه اصل گشتاورها یا قضیه وارینیون هس:
گشتاور حاصل از یک نیرو حول هرنقطه مثل o در صفحه برابر مجموع گشتاورهای خاصل از مولفه های ان نیرو در همان صفحه خول همان نقطه o میباشد بنابراین برای بدست اوردن گشتاور چند نیرو میتونین گشتاور تک تک نیروها رو بدست بیارین و با هم جمع جبری کنین و یا ابتدا برایند نیرو ها رو بدست بیارین بعد گشتاور نیروی حاصل را حساب کنین
البته درحالت کلی گشتاور یک برداره و باید با اون مثل یک بردار رفتارکرد ولی اگه کار شما تو صفخه هس که معمولم اینطوریه میتونین اون جوری که توضیح دادم عمل کنین

بالا