درخواست های مرتبط با | پرسش های درسی مهندسی شیمی

samanejoon

عضو جدید
darkhaste maghale

darkhaste maghale

سلام یه مقاله می خوام که کاربرد شیر های اطمینان رو روی انواع مخازن بررسی کنه یعنی بگه واسه چه مخزنی از چه شیر اطمینانی استفاده میشه ، لطفا کمک کنید خودم چیز زیادی پیدا نکردم:cry:

s.saeid

عضو جدید
درخواست کمک کاربرد ریاضی

درخواست کمک کاربرد ریاضی

سلام، در مورد کاربرد ریاضیات مقاله ، مطلب یا .. میخواستم. یه سیستمی رو در نظر بگیرین و مدلسازی ریاضی اون (مثلا بدست آوردن پروفایل دما،فشار، و .. با موازنه های جرم و انرژی ) رو انجام بدین. اگه دارین بذارین ممنون میشم.:gol::gol:

eghbali66

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اسید نیتریک+مدل ترمودینامیکی

اسید نیتریک+مدل ترمودینامیکی

سلام.مدل ترمودینامیکی مناسب برای واحد اسید نیتریک با نرم افزار هایسیس چیه؟؟؟؟مرسی

eghbali66

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ریت واکنش

ریت واکنش

سلام . کسی ریت واکنشها و ثوابت(برای شبیه سازی با هایسیس)واکنشهای زیر رو داره:
4NH3+5O2---4NO+6H2O
2NO+O2---2NO2
3NO2+H2O---2HNO3+NO

narshooka

عضو جدید
با سلام من یه چند تا مقاله ی خوب راجع به" نفوذ همراه با واکنش شیمیایی در حین خرد شدن " میخواستم. (نیاز فوری)
با تشکر

.MosTaFa.

کارشناس تالار مهندسی صنایع
کاربر ممتاز
سلام
اول شما بگيد منظور از مصرف آب تنها در واكنشهاي توليد آمونياك هست ويا كل آب مصرفي در واحد آمونياك( شيراز) اگه مورد سوالتون رو دقيقا ذكر كنيد شايد بتونم كمكتون كنم
اگه منظور مورد دوم هست بايد بگم كه حدود 380 مترمكعب آب مورد نياز هست كه از اين مقدار مقداري صرف كراگينگ متان و مقداري جهت توليد بخارو.... قرار ميگيره
ا

سلام به شما دوست عزیز
دیگه داشتم ناامید می شدم
من کل آب مصرفی برای تولید 1 تن آمونیاک رو می خوام
و البته کل آمونیاک و نمک مصرفی برای تولید 1 تن سودای سبک

خیلی لطف می کنید اگه جواب بدید

R.BAHREINI

عضو جدید
سلام به شما دوست عزیز
دیگه داشتم ناامید می شدم
من کل آب مصرفی برای تولید 1 تن آمونیاک رو می خوام
و البته کل آمونیاک و نمک مصرفی برای تولید 1 تن سودای سبک

خیلی لطف می کنید اگه جواب بدید
سلام
براساس pfd آب مورد نياز براي توليد يك تن آمونياك7.6 مترمكعب هست ( البته ممكن پروسس هاي توليد مختلف مقادير مختلفي رو ارائه بدن ).ضمنا مقدار گفته شده تنها آب مورد نياز واكنش نيست .
براي توليد يك تن سودا فكر كنم حدود 1800 كيلو نمك و 5 كيلو امونياك مورد نياز هست

من باید یه تحقیق تا یک هفته دیگه برای درس کاتالیزور اماده کنم.خواهش میکنم اگر مقاله ای دارید دریغ نکنید:( اگه درباره پلیمریزاسیون یا هر موضوع دیگه ای در رابطه با کاتالیزورهای صنعتی دارین کمکم کنین

.MosTaFa.

کاربر ممتاز
سلام
براساس pfd آب مورد نياز براي توليد يك تن آمونياك7.6 مترمكعب هست ( البته ممكن پروسس هاي توليد مختلف مقادير مختلفي رو ارائه بدن ).ضمنا مقدار گفته شده تنها آب مورد نياز واكنش نيست .
براي توليد يك تن سودا فكر كنم حدود 1800 كيلو نمك و 5 كيلو امونياك مورد نياز هست

خیلی ممنون دوست عزیز
قفط یه چیز دیگه:
گاز کربنیک مورد نیاز شرکت فقط از همون واحد آمونیاک تامین میشه؟ کلا در سال چقدر گاز کربنیک در دسترس دارن ؟ (بجز مقداری که در واحد آمونیاک تولید میشه)
و آخرین سوال این که توی واحد اسید نیتریک برای هر تن تولید، چقدر آب بدون املاح استفاده میشه

ببخشید که این قدر سوال می پرسم، آخه توی پتروشیمی در مورد هر چیزی که سوال کردم بهم گفتن سریه، حتی قیمت فروش محصولات رو هم می گفتن سریه با کلی زور و ضرب یه قیمت تقریبی بهم دادن!!!!!!

hamzeh h66

عضو جدید
پروژه

پروژه

با عرض سلام و خسته نباشی! من دانشجوی مهندسی شیمی صنایع گاز هستم یه تحقیقی در مورد دما و کنترل کننده های دما (درس کنترل فرایند) میخواستم اگه میشه یا خودتون برام ارسال کنید یا سایت مربوط به این موضوع را معرفی کنید! با تشکر خواهش میکنم کمکم کنید

hamzeh h66

عضو جدید
پروژه

پروژه

با عرض سلام و خسته نباشی ! من دانشجوی رشته مهندسی شیمی_ صنایع گاز هستم. یه تحقیق در مورد دما و کنترل کننده های دما (درس کنترل فرایند) میخواستم اگه میشه یا خودتون این موضوع را برام ارسال کنید یا سایت مربوط به این موضوع را معرفی کنید. با تشکر! خواهش میکنم کمکم کنید..........

ahad_judo

اخراجی موقت
سلام.من یه مقاله در مورد عملکرد شبکه های عصبی(مربوط به درس کنترل فرایند2)میخواستم.ممنون.

motamedi_mahdi

عضو جدید
درخواست کمک

درخواست کمک

سلام!
موضوع پروژه کارشناسی من (( طراحی اجکتور )) است . لطفا اگر اطلاعاتی در این زمینه دارید بخصوص راجع به مراحل طراحی و فرمول های آن مرا راهنمایی بفرمایید!!!:cry:

hotanshire

عضو جدید
سلام بچه ها ممنون میشم اگه کسی مقاله فارسی در مورد غشاهای پلیمری داره بهم میل کنه ممنون میشم واسه پروژم میخوام momeni_66@yahoo.com

hotanshire

عضو جدید
کمک فوری.......

کمک فوری.......

سلام بچه ها ممنون میشم اگه کسی مقاله فارسی در مورد غشاهای پلیمری داره بهم میل کنه ممنون میشم واسه پروژم میخوام momeni_66@yahoo.com

R.BAHREINI

عضو جدید
خیلی ممنون دوست عزیز
قفط یه چیز دیگه:
گاز کربنیک مورد نیاز شرکت فقط از همون واحد آمونیاک تامین میشه؟ کلا در سال چقدر گاز کربنیک در دسترس دارن ؟ (بجز مقداری که در واحد آمونیاک تولید میشه)
و آخرین سوال این که توی واحد اسید نیتریک برای هر تن تولید، چقدر آب بدون املاح استفاده میشه

ببخشید که این قدر سوال می پرسم، آخه توی پتروشیمی در مورد هر چیزی که سوال کردم بهم گفتن سریه، حتی قیمت فروش محصولات رو هم می گفتن سریه با کلی زور و ضرب یه قیمت تقریبی بهم دادن!!!!!!
اگه co2 مورد نظر براي مصرف در واحدها ديگره منظور شماست بله تنها در واحد امونياك توليد ميشه. اما در واكنشهاي ديگه مثل توليد متانول ...ويا در گازهاي حاصل از احتراق هم توليد ميشه
در خصوص واحد اسيد هم ميپرسم .

.MosTaFa.

کاربر ممتاز
اگه co2 مورد نظر براي مصرف در واحدها ديگره منظور شماست بله تنها در واحد امونياك توليد ميشه. اما در واكنشهاي ديگه مثل توليد متانول ...ويا در گازهاي حاصل از احتراق هم توليد ميشه
در خصوص واحد اسيد هم ميپرسم .

خیلی گلی مهندس:gol:

tatu_lover1366

عضو جدید
سلام دوستان
در مورد آسفالت گوگردی(sulfur asphalt) مقاله بین سالهای 2006 تا 2010 میخواستم
با تشکر فراوان

engineer84

عضو جدید
تحقیق

تحقیق

سلام مهندسان زحمتکش
لطفا به من کمک کنید!!!!!!اگر مطلبی در رابطه با تولید جاذب سطحی از لجن فاضلاب دارید لطفا برام بذارید ترجیحا فارسی باشه

R.BAHREINI

عضو جدید
سلام!
موضوع پروژه کارشناسی من (( طراحی اجکتور )) است . لطفا اگر اطلاعاتی در این زمینه دارید بخصوص راجع به مراحل طراحی و فرمول های آن مرا راهنمایی بفرمایید!!!:cry:
سلام
بخش 6 كتاب applied process design for chemical and petrochemical plant volume 1 رو يه نگاه بنداز شايد مفيد باشه
ضمنا كتاب رو ميتوني از www.4shared.com دانلود كني

SaJaD Karimi

عضو جدید
سلام یه مقاله می خوام که کاربرد شیر های اطمینان رو روی انواع مخازن بررسی کنه یعنی بگه واسه چه مخزنی از چه شیر اطمینانی استفاده میشه ، لطفا کمک کنید خودم چیز زیادی پیدا نکردم:cry:

با سلام
دوست عزیز، دوستان شما در تالار درخواست مقاله، مقاله های چاپ شده در مجلات معتبر علمی رو که شما مشخص کردید، واسه تون دانلود می کنن. جستجوی مقالات به عهده شخص شماست.
به نظر من بهتره از هندبوک های مهندسی شیمی استفاده کنید، در صورت داشتن چنین هندبوکی، اون رو واسه شما آپلود می کنم.
موفق باشید.

حــامد

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز

پیوست ها

• Teoria_y_Principios_Eyectores.pdf
    174 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • Model%20development%20and%20numerical%20procedure%20for%20detailed%20ejector%20analysis%20and%20.pdf
    180 کیلوبایت · بازدیدها: 0

حــامد

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
یعنی هیشکی نیس که راجع به پلیمریزاسیون مقاله داشته باشه؟؟؟

دوست عزيز؛ پليمرها و فرايندهاي پليمريزاسيون خیلی گسترده است دقیق بفرمایید چی مد نظرتون هست

به هرحال براي شروع؛ كتاب اصول بسپارش نوشته جورج اديان ميتونه كمكتون كنه.
موفق باشيد! http://www.www.iran-eng.ir/images/smilies/wink.gif

حــامد

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
یعنی هیشکی نیس که راجع به پلیمریزاسیون مقاله داشته باشه؟؟؟

پلیمریزاسیون(بسپارش):تركيب دو يا چند ملكول مشابه و تشكيل يك ملكول هيدروكربور داراي نقطه جوش بالا و وزن‌ملكولي بيشتر یاواکنش شیمیایی است که در آن مولکولهای کوچک و ساده که اصطلاحا تکپار (Monomer) پیوند برقرار کرده و مولکولی بزرگ با وزن مولکولی چندین برابر مولکول اولیه به وجود می‌آورند .
فرايند پليمريزاسيون ممکناست به صورتهاي مختلفي مانند افزايشي ، مرحله اي،… انجام گيرد.عمليات پليمريزاسيون بدين صورت است كه در اثر افزودن يك ماده شيميايي يا عواملي مانند حرارتگاهي پليمر از دو يا چند مونومر تشكيل مي شود و گاهي تعداد مونومر ها به هزاران وحتي ميليونها عدد در يك مولكول پليمر مي رسد.​

پليمريزاسيونافزايشي​

تعدادي از واحدهاي تكراري به يكديگر اضافه می شوند و مولكول بزرگتري به نامپليمر را توليد مي كنند. در اين نوع پليمريزاسيون، ابتدا در مرحله اول راديكالآزاد، با دادن انرژي (حرارتي - نوري) به مولكول هاي اتيلين با پيوند دوگانه و شكستپيوند دوگانه، به وجود مي آيد. سپس راديكال هاي آزاد با اضافه شدن به واحدهاي تكراريمراكز فعالي به نام آغازگر شكل مي گيرند و هر يك از اين مراكز به واحد هايتكراريديگر اضافه می شود و رشد پليمر ادامه مي يابد. از نظر تئوري، درجه پليمريزاسيونافزايشي ممکن است نامحدود باشد كه در اين صورت مولكول زنجيره اي بسيار طويلي ازاتصال تعداد زيادي واحدهاي تكراري به يكديگر شكل مي گيرد؛ اما عملا رشد زنجير بهصورت نامحدود صورت نمي گيرد. هر چقدر که تعداد مراكز فعال يا آغازگرهاي شكل گرفته بيشتر باشد، تعداد زنجيرها زيادتر و در نتيجه طول زنجيرها كوچكتر مي شود و بدين سبباست كه خواص پليمرها تغيير مي كند. البته سرعت رشد نيز در اندازه طول زنجيرها مؤثراست. هنگامي كه واحد هاي تكراري تمام و زنجيرها به يكديگر متصل شود، رشد خاتمه مييابدبعضی مثالها در مورد بسپارهای افزایشی همچون پلی اتیلن (PE) , پلی پروپیلن (PP) , پلی استایرن (PS) ,پلی وینیل استات (PVAS) و پلی تترافلوئورواتیلن یا تفلون (PETFE) و بیشتر گرمانرم‌ها و برخی گرماسخت‌ها است. در بسپارش تراکمی, متصل شدن تکپارها به یکدیگر با حذف اتمها یا گروههای اتمی همراه است (نظیر آب و ...). نمونه بسپارهای تراکمی , پلی آمید(نایلونها) , پلی استرها و بعضی پلی یورتانها است . در سال ۱۹۵۲ فلوری طبقه بندی فوق را اصلاح و واکنشهای بسپارش را به دو گروه, واکنشهای بسپارش مرحله‌ای (Step reaction) و زنجیره‌ای (Chain reaction) تقسیم بندی کرد. طبقه بندی مذکور بر اساس این نظریه بود که در بسپارش‌های مرحله‌ای کلیهٔ مونومرها از ابتدا تبدیل به دیمر (دو مونومر به هم چسبیده) و سپس سه‌پار (سه تکپار به هم چسبیده) و چهارپار و الی آخر می‌شوند ولی در بسپارش زنجیره‌ای تنها تکپارهایی قابلیت تبدیل شدن به دوپار (دیمر) را دارند که بتوانند در ابتدای امر (رادیکاله یا یونیده) شوند . در مرحلهٔ بعدی نیز همین دوپارها هستند که به تکپارهای دیگر حمله می‌کنند و طول زنجیر خود را افزایش می‌دهند و سریعا به زنجیربلندی تبدیل می‌شوند .​

پلی کندانسیون یا پلیمریزاسیون تراکمی​

اگر در یک پلیمریزاسیون براثر واکنش منومرها باهم ، مولکولهای کوچکی مثل NH3 ، H2O و ... خارجشوند، پلیمریزاسیون را پلی کندانسیون یا تراکمی می‌نامند. مثل پلیمریزسایون گلوکزدر تولید نشاسته و سلولز که منجر به خارج شدن آب می‌گردد و یا مثل بوجود آمدننایلون که مانند مواد پروتئینی یک پلی آمید است و از پلیمر شدن یک آمید دو ظرفیتیبه نام هگزامتیلن دی آمین به فرمول: NH2 - (CH2)6 - NH2 با یک اسید دو ظرفیتی به نام اسید آدیپیک به فرمول HOOC - (CH2)4 - COOH بوجودمی‌آید.در این عمل عامل OH – اسید از دو طرف با هیدروژن گروه آمین NH2 – تشکیل آب می‌دهند و خارج می‌شوند و باقیمانده مولکولهای آنها ، زنجیرپلیمر را بوجود می‌آوردند. به عبارت دیگر واکنش چند تراکمی از متراکم شدن دو عاملمختلف از دو منومر مختلف و یا از متراکم شدن دو عامل مختلف از یک مولکول با همانمولکول پلیمر سنتز می‌شود.​

پلیمریزاسیون زنجیره ای​

واكنش هاي پليمريزاسيوني كه با مكانيزم زنجيره اي انجام مي‌شوند. واكنش هايي هستند كه در آنها از مونومرهاي غير اشباع استفاده مي‌شود. اينگونه واكنش ها با ايجاد مراكز فعال به صورت شيميايي ، روي مولكول هاي انتهایي مونومرها آغاز مي‌شوند. اين مراكز فعال عموماًراديكالهاي آزاد هستند (پلیمر شدن راديكال آزاد) ولي مي توانند آنيون (در پليمر شدن آنيوني) يا كاتيون (در پليمر شدن كاتيوني) نيز باشند. و به سهولت با ساير مونومرها، بدون غير فعال شدن اين مراكز واكنش دهند. بدين ترتيب، هر مركز فعال سبب انجام واكنش تعداد زيادي از مولكولهاي مونومر مي‌شود. اين مولكولها به پليمر در حال رشد اضافه شده و جرم مولکولي آن را افزايش مي دهند. پليمريزاسيون زنجيره اي شامل سه مرحله است. اين مراحل عبارتند از آغاز، انتشار و پايان.​

مرحلۀ آغاز​

مونومرهاي به كار رفته در پلیمريزاسيون زنجيره اي غير اشباع هستند و در برخي از موارد، مونومرهاي و ينيل ناميده مي‌شوند راديكال آزاد ايجاد شده به سرعت با مولكول مونومر واكنش داده و ذرات جديد را توليد مي‌كند كه خود، راديكال آزاد هستند به منظور انجام چنين پليمريزاسيون هايي، مقادير كمي از مواد آغاز گر مورد نياز است. اين تركيبات در اثر حرارت يا قرار گرفتن در معرض اشعه الكترومغناطيس يا بخش آبي رنگ آن، به سادگي به صورت راديكال آزاد در مي آيند.علاوه بر نور و حرارت، اشعۀگاما و x ،روش هاي الكتروشيميايي نيز مي توانند موجب تشكيل راديكالهاي آزاد شوند.​

مرحلۀ انتشار​

اين مرحله شامل مجموعه اي از واكنشهامی باشد كه در آنها راديكال آزاد موجود در انتهاي مولكول پليمر در حال ر شد با يك مونومر واكنش داده و طول زنجير پليمر افزايش مي يابد.​

مرحلۀ پايان​

واكنش پليمريزاسيون تا مصرف همۀ مونومرها ادامه نمي يابد چون راديكالهاي آزاد موجود به قدري فعال هستند كه راههاي مختلفي براي استفاده از فعاليت خود پيدا مي‌كنند. دو روش پاياني پليمريزاسيون راديكالي، تركيب و تسهيم نامتناسب است. اولين روش هنگامي ايجاد مي‌شود كه دو ذره با يكديگر واكنش داده و پيوند ساده و محصولي مشخص را ايجاد كنند. دو راديكال همچنين مي توانند با مبادلۀ هيدروژن واكنش داده و دو محصول ايجاد نمايند. كه يكي از آنها اشباع شده و ديگري غير اشباع باشد.
پلیمریزاسیون مرحله ای​

پليمريزاسيون مرحله اي عموماً با واكنش هاي تراكمي بين مونومرهايي انجام مي‌شود كه گروه عاملي آنها استخلاف شده است.در این روش دو مونومر مختلف با هم واکنش داده و پلیمر نهایی تولید می شود در محصولات پلیمریزاسیون تراکمی همواره آب یا آمونیاک وجود دارد. براي دست يافتن به محصولاتي با جرم مولي بالا، از واكنشگرهاي دو عاملي استفاده مي‌شود. تركيبات تك عاملي براي كنترل واكنش و واكنشگرهاي سه عاملي براي ايجاد پليمرهاي شاخه دار يا پليمرهاي داراي اتصال عرضي به كار مي روند. در اين نوع پليمريزاسيون واكنش هاي متعددي دست اندر كارند. اگر از مونومرهايي با بيش از دو عامل در پليمريزاسيون مرحله اي استفاده شود. محصول به دست آمده داراي شبكۀ گسترده و نامحدود سه بعدي خواهد بود و از ويژگي هاي اين پليمريزاسيون ژل شدن مواد در نقطه اي قبل از تكميل واكنش است. جدول زیر برخی از مونومرهایی که توسط پليمريزاسيون مرحله اي ‏ پلیمر می شوند ذکر شده است.پلی اتیلن تر فتالات از این روش تولید می شود. . در بسياري ازواكنشهاي پليمريزاسيون مرحله اي، مولكول كوچكي به عنوان محصول فرعي شكل مي گيرد.اين نوع واكنشها گاهي پليمريزاسيون كندنزاسيوني(Condensation) نيز ناميده ميشود.​

mousavi_66

عضو جدید
سلام دوستان
من موضوع پروژ ه ام نانو کتالیستها است و در واقع یک literature survey از روشهای تهیه نانو کتالیستها است و دقیقا متوجه نشدم ولی استدم میگه روشهای مختلفی است که میتونم برای هر کدام مثال بیارم مثلا هیدروژناسیون ریفرمینگ فوتونی و غیره
میخام بگین باید چیکار کنم؟نمیدونم از کجا شروع کنم خیلی دوست دارم از توش مقاله در بیاد

fatemi.s

عضو جدید
کمک خیلی فوری

کمک خیلی فوری

سلام
کسی راجع به جریان خزشی مطلبی داره .ممنون میشم اگه کمکم کنین.

fatemi.s

عضو جدید
کمک خیلی فوری

کمک خیلی فوری

کسی راجع به جریان خزشی تو درس سیالات مطلبی داره.ممنون میشم کمکم کنین.

Hamid Reza.M

مدیر بازنشسته

ladanjoon

عضو جدید
سلام
این ترم عملیات واحد 1 دارم
خیلی میترسم
کسی میتونه به من چند تا نمونه سوال امتحانی و البته همراه با جواب بده؟خواهش میکنم اگر کسی میتو.نه به من کمک بکنه
اگر جزوه ی خوبی هم دارید لطفا بهم بدین.خودم که هر چی میخونم باز هم برای حل سوالات پایان فصل مخصوصا فصل تقطیر به مشکل میرسم

بالا