سلام. این گروه سورفکتانت ها در محلول آبی ایجاد یون نمیکند ولی حلالیت در آب این گروه به دلیل حضور ملکول های گروههایی که خاصیت آبدوستی قوی دارند میباشد
از عمده گروههای پرمصرف غیر یونی در ایران میتوان از الکانول آمیدها نام برد که بعنوان سورفکتانت های PH ثانویه همراه با سورفکتانت های اولیه مانند آنیو نیک ها کاربرد دارند این گروه یر یونی در دامنه مشخص با سورفکتانت های آموتری نیز ساز گار است . الکانول آمیدها از گروه سورفکتانت های غیر یونی در حال حاضر از محصولات شرکت آنا سیمین است. این گروه غیر یونی میزان کف گروههای سورفکتانت ها پایدار( Sebum ) و سبوره چربی (Soil ) آنیونی پایه را در آب های سخت و همچنین در حضور چرک می کند هستند و اگر چه خاصیت پاک کنندگی یا o/w این گروه امو لسیفایرهای مناسبی برای فاز روغن در آب دترژنسی ندارند ولی بعنوان عامل سینرژیسم با دیگر سورفکتانت ها در اکثر قریب به اتاق فرمولاسیون محصولات ویژه مراقبت های شخصی بکار می روند.
یکی دیگر از گروههای سور فکتانت غیر یونی اسیدهای چرب اتو کسیله به صورت مونو و دی استر با طول زنجیر بلند است. دی استرها بسته به نوع اسید چرب بکار رفته و همچنین استرهای حاصلهPEG استرها یا PEG با میزان کم یا زیاد درجه اتوکسیلیشن دارای خواص متفاوتی از مشخصه های امو لسیفایر یا ترکیبات چربی گیر یا پاک کننده های ملایم و عوامل افزایش ویسکوزیته می باشند.
چند نوع از این سورفکتانت ها:
1 Diacetylated Monoglycerides
2 Diethylene Glycol Monopalmitostearate
3 Ethylene Glycol Monopalmitostearate
4 Glyceryl Behenate
5 Glyceryl Distearate
6 Glyceryl Monolinoleate
7 Glyceryl Mono-oleate
8 Glyceryl Monostearate
9 Macrogol Cetostearyl Ethers
10 Macrogol l5 Hydroxystearate
11 Macrogol Lauril Ethers
12 Macrogol Monomethyl Ethers
13 Macrogol Oleyl Ethers
14 Macrogol Stearates
15 Menfegol
16 Mono-glycerides
17 Nonoxinols
18 Octoxinols
19 Poloxamers
20 Polyoxyl Castor Oils
21 Polyoxyl Hydrogenated Castor Oils
22 Polysorbates
23 Propylene Glycol Diacetate
24 Propylene Glycol Monopalmitostearate
25 Quillaia
26 Sorbitan Esters
27 Sucrose Esters
28 Tyloxapol
اما در خصوص نقطه ابری، ترجیح دادم از تعریف مقایسه ای زیر واسه فهم راحت تر استفاده کنم:
مفهوم نقطه ابری شدن Cloud point : هنگام سرد شدن محصولات نفتی،دمایی که در آن ابر یا هاله ای از کریستال های ترکیبات پارافینی در داخل محصول نفتی ظاهر شود.(در این دما نمونه سیالیت خود را از دست نداده و قابل استفاده است)
مفهوم نقطه ریزش pour point: به هنگام سرد شدن یک نمونه از محصولات نفتی، پایین ترین دمایی است که در آن دما، نمونه سیالیت و روانی خود را هنوز حفظ کرده است.(یعنی در پایین تر از این دما نمونه سیالیت خود را از دست داده و به اصطلاح می بندد.)
نقطه ی ریزش برای مصرف کننده اهمیت بیشتری دارد، به طور مثال در سرمای زمستان اگر نقطه ریزش گازوئیل به حد کافی پایین نباشد، سیالیت و روانی خود را از دست میدهد و در نتیجه در سیستم سوخت رسانتی گرفتگی ایجاد می شود.قاعده کلی آن است که نقطه ریزش باید حداقل 10 درجه سانتیگراد زیر پائین ترین محدوده دمای پیش بینی شده باشد.