واسه در عملیات 2 بخش رطوبت زنی
از اونجایی که درجه آزادی مخلوط 3 هست , اگر برای یک مخلوط سه پارامتر داده بشه مثلا دما و فشار و یه پارامتر دیگه بقیه مشخصه ها رو بخواد چطر باید به دست آورد؟ مثلا جز مولی - فشار جزئی-فشار بخار- نقطه شبنم و رطوبت مطلق و ... رو بخواد
ممنون میشم ازتون راهنماییم کنید.
سوال بعدیم هم این است که:
برای سیستم هوا و بخار آب در فشار یک اتمسفر و دمای 55 درجه سانتی گراد در صورتی که گرمای ویژه مخلوط (cs)
j / kgB*K 1061.5 باشد محاسبه کنید :
رطوبت مطلق
رطوبت مطلق مولی
فشار جزئی بخار آب
Ys (علامت پریم هم داره )
نقطه شبنم
حجم مرطوب
آنتالپی مخلوط
اشباع نسبی
درصد اشباع
100 متر مکعب از این مخلوط اگر تا 110 درجه گرم شود گرمای لازم یا وظیفه حرارتی هیتر را محاسبه کنید.
ممنون میشم اگه راهنمایی کنین.
چون این دوتا قراره سوال کوئیزمون باشه می خوام مطمئن باشم که درست حلشون کردم
با تشکر.
با داشتن دما میتونید از روی نمودار فشاربخار- دما یا معادله ی آنتوان فشار بخار اجزاء مخلوط رو بدست بیارید.
با استفاده از قانول رائول (pt=x1*p1 + x2*p2) و این نکته که xt=x1+x2 مقدار جزء مولی اجزا 1و 2 رو بدست بیارید
با داشتن جزء مولی و فشار کل فشار جزئی بدست میاد : (p1=x1*pt)
رطوبت مطلق مولی هم که با داشتن جزء های مولی بدست میاد : Y=x1/x2
برای نقطه ی شبنم هم فکر میکنم باید نمودار رطوبت سنجی رو داشته باشید! ( چون شما رطوبت رو دارید اگه در رطوبت ثابت به سمت منحنی اشباع حرکت کنید دمای نقطه ی برخورد همون دمای نقطه ی شبنم هست.)
البته اگه پارامتر سومتون مشخص باشه محاسبات اولیه راحتتر میشه.
-------------------------------------------
سوال دومتون هم چون سیستم آب-هوا هست و فشار هم یک اتمسفره یک جدول هست که که روابط رو برای این سیستم نوشته.
من کتاب انتقال جرم تریبال ترجمه سهرابی و کاغذچی رو دارم نگاه کردم این سوالتون مشابه مثال 7-6 هست. توضیح هم داده، ببینید و اگر تو حلش مشکلی داشتید بپرسید.