درخواست مطلب در مورد میکروسکوپ نیروی اتمی؟

ely2ely

عضو جدید
در مورد میکروسکوپ نیروی اتمی کسی مطلبی داره
یا میتونه یه سایت معرفی کنه.............؟:warn::warn::warn:

EHSAN.E

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تو کتاب روش های آنالیز دکتر گلستانی در موردش گفته
تو اینترنتم سرچ کنین مطلب زیاده
خودمم یه فایل پاورپوینت دارم ولی نمیتونم آپ کنمش
ایملتونو بذارین میلش کنم

zeinab68

عضو جدید
کاربر ممتاز
میکروسکوپ نیروی اتمی
میکروسکوپ نیروی اتمی(م.ن.ا)[1]* یا میکروسکوپ‌های نیروی پویشی[2]* در سال ۱۹۸۶ توسط کوئِیْت، بنینگ و گربر[3]* اختراع شد.
مانند تمام میکروسکوپ‌های پراب پویشی[4]* دیگر، م.ن.ا از یک پراب (probe) تیز که بر روی سطح نمونهٔ تحت بررسی حرکت می‌کند، استفاده می‌کند.
در مورد م.ن.ا، نوکی[5]* بر روی کانتی‌لیور(اهرم) وجود دارد که در اثر نیروی بین نمونه و نوک خم می‌شود.
با خم شدن کانتی‌لیور، انعکاس نور لیزر بر روی آشکارسازنوری[6]* جابجا می‌شود. بدین ترتیب می‌توان جابجایی نوک کانتی‌لیور را اندازه‌گیری کرد. از آنجایی که کانتی‌لیور در جابجایی‌های کوچک از قانون هوک پیروی می‌کند، از روی جابجایی کانتی‌لیور می‌توان نیروی برهم‌کنش بین نوک و سطح نمونه را بدست آورد. و از روی نیروی بین اتم‌های سطح نمونه و پراب، می‌توان فاصلهٔ بین نوک و سطح نمونه، یا همان ارتفاع آن قسمت از نمونه را بدست آورد.
حرکت پراب بر روی نمونه توسط دستگاه موقعیت‌یاب بسیار دقیقی انجام می‌شود که از سرامیک‌هایپیزوالکتریک ساخته می‌شود. این پویشگر توانایی حرکت در مقیاس زیر آنگستروم را دارد.
حالت‌های کارکرد
حالت تماسی
در این حالت تماسی بین نوک میکروسکوپ و نمونه وجود ندارد و تصویر سازی از نیروی جاذبهٔ بین نوک و نمونه انجام می‌شود.
حالت بدون تماس
در این حالت نوک میکروسکوپ با نمونه در تماس بوده و تصویر سازی از نیروی دافعهٔ بین نوک و نمونه انجام می‌شود.
حالت تماس متناوب (ضربه‌ای)
این حالت نیز مانند حالت بدون تماس است با این تفاوت که در حالت تماس متناوب نوک کانتی‌لیور مرتعش به آرامی با نمونه برخورد می‌کند. در این روش، تصویرسازی با استفاده از دامنه‌ی ارتعاش کانتی‌لیور انجام می‌شود.

مزایا و معایب
·مزایا
oسادگی تهیهٔ نمونه
oاطلاعات دقیق ارتفاع
oقابلیت کار در هوا، خلا و مایعات
oقابلیت مطالعهٔ سیستم‌های زیستی زنده
·معایب
oبازهٔ مطالعهٔ عمودی محدود
oبازهٔ بزرگنمایی محدود
oوابستگی اطلاعات بدست آمده به نوع نوک میکروسکوپ
oامکان آسیب دیدن نوک میکروسکوپ یا نمونه

ParichehrS

عضو جدید
تو کتاب روش های آنالیز دکتر گلستانی در موردش گفته
تو اینترنتم سرچ کنین مطلب زیاده
خودمم یه فایل پاورپوینت دارم ولی نمیتونم آپ کنمش
ایملتونو بذارین میلش کنم

سلام
من برای پروژه تخصصیم نیاز فوری به مطلب در این مورد دارم. لطفا برام میل کنید.
p_salimifard@yahoo.com