درخواست مطالب گیاهپزشکی

dorddaye

عضو جدید
سلام دوست عزیز
کود کم مصرف میکرو و کود پر مصرف ماکرو نام داره کود های ماکرو شامل ازت و پتاس و فسفر و کلسیم و دو سه تای دیگه اس که از نظر زیادی مصرف کود ازت اول از همه اس که باعث رشد رویشی میشه البته کود کلسیم و پتاسیم هم مصرف بالایی دارن بهمراه فسفر که البته از اونجایی که فسفر به میزان بالایی مصرف میشه اکثر خاک های خوب غنی از فسفر هستن و لازم نیست به مدت چند سال کود فسفر در اونها استفاده بشه ولی کشاورزان به دلیل علاقه زیاد به این کود سیاه و تاثیری که در ریشه دهی و سایر خواص داره مصرف میکنن و عدم مصرف اون رو ریسک میدونن حتی اگه آزمایش خاک اینو بگه و البته باید با آزمایش خاک معلوم بشه که خاک ما نیاز به مصرف کدام کود به مقدار زیاد داره که اون رو از روی حد بحرانی هر عنصر در داخل خاک میسنجن البته کود های میکرو هم علیرغم اینکه به میزان کم مصرف میشه ولی تاثیرات عمده ای رو ی محصولات کشاورزی و باغی داره موفق باشی

Ariyan

عضو جدید
سلام
میشه لطف کنید مطلب در مورد کنه های ابزی بزارید.(و ارتباط انها با سلامت یا الودگی اب)
متشکرم.

RED_ADMIRAL

عضو جدید
کارشناسی؟؟؟ کو کجا؟؟؟

کارشناسی؟؟؟ کو کجا؟؟؟

ای خدا از اولش که اومدم اینجا عضو شدم تا حالا 1 مقاله یا مطلب کامل ندیدم :cry:
اصلا من نفهمیدم مهندسی گیاهپزشکی چه ربطی داره به منوی سوسکی غذایی جهان!!!:eek:
چه ربطی داره به خرخاکی و سوسری!!!:confused:
حالا اینا همه 1 طرف چه روغن زیتونی مرغوبتر است!!!:surprised:
به خدا من که تازه دارم کارشناسی میگیرم خندم میگیره هر چی خود دانید:(

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
ای خدا از اولش که اومدم اینجا عضو شدم تا حالا 1 مقاله یا مطلب کامل ندیدم :cry:
اصلا من نفهمیدم مهندسی گیاهپزشکی چه ربطی داره به منوی سوسکی غذایی جهان!!!:eek:
چه ربطی داره به خرخاکی و سوسری!!!:confused:
حالا اینا همه 1 طرف چه روغن زیتونی مرغوبتر است!!!:surprised:
به خدا من که تازه دارم کارشناسی میگیرم خندم میگیره هر چی خود دانید:(

خیلی ممنون دستت درد نکنه!
اینی که میگی یه مطلب کامل ندیدی مخالفم شاید خوب نگاه نکردی... در مورد خرخاکی و سوسری هم کاملا مرتبط با گیاهپزشکیه عزیز دلم، میگی نه؟ دیگه نگو! یعنی راستش شک دارم شما مهندسی کشاورزی بخونی با این صحبتا... ولی روغن زیتونو خوب اومدی، گاهی پیش میاد که افراد تازه واردی که هنوز با تالارهای تخصصی این باشگاه کامل آشنا نشدن تاپیکهای نامربوط میزنن که باید جابجا بشه...

kasimah

عضو جدید
سوسک های پارکت lyctidae

سوسک های پارکت lyctidae

سلام ممکنه مقاله ای درباره این نوع سوسک داشته باشم؟
پاور پوینت پی دی اف یا هرچی که دارین با عک ممنون از شما

Phyto

مدیر تالار
سلام ممکنه مقاله ای درباره این نوع سوسک داشته باشم؟
پاور پوینت پی دی اف یا هرچی که دارین با عکس ممنون از شما

منظورت از ایناس؟

من که فعلا چیزی تو دست و بالم نیست. اگه یافتم میذارم...

mollaei193

عضو جدید
salam. to in zamone age bekhahi shoghle azad dashte bashi bayad sarmaye dashte bashi. aadam aghel sarmayedarm polesho vase in kara kharj nemikone.......

Phyto

مدیر تالار
اسم علمی این ماهی نقره ای چیه و اینکه از چی تغذیه میکنه و محیط زندگیش
//
یه سری کرم هم هست یه چیزی مثل دم کشمش که به کشمش هست به اینها هم هست من از بچگی در گیر این بودم بدونم اینا چی هست
توی لش آب ها و لاشه ها هستند

ماهی نقره ای اسم علمیش Termobia domestica و از راسته Thysanura هست. محیط زندگیشم همون جایی هست که خودمون زندگی میکنیم. تو خونه ها و کتابخونه ها و انبارها و اینجورجاها. معمولا از کرک و کاغذ و فرش و پارچه و از این آتاشغالا میخوره!! خلاصه همه چیز خواره...

در مورد اون کرما که گفتی درست نمیدونم منظورت چی هست ولی معمولا لارو انواعی از خرمگس و گاهی هم نوعی سوسک تو لاشه زندگی و تغذیه میکنه.

AMIR-ALI

عضو جدید
آخه بز رگه تقریبا به اندازه یه بند انگشت هست از درازا
استیلشم شبیهه باکتری میمونه

Phyto

مدیر تالار
لارو حشرات معمولا از حشره بالغشون بزرگتره! اگه یه عکس ازشون داشتی دقیقتر میشد گفت از چه نوعیه...

afsoon6282

مدیر تالار
امیر علی اگه میتونی یا توضیح کامل شکلشو بده یا عکس ازش بذار

مشخص کن نزدیک چی بوده و اینا

AMIR-ALI

عضو جدید
میگردم حتما میزارم چون از یک سالگی من با اینا درگیر بودم بچه بودم فکر میکردم زالو هستند :ی
البته هیچ شباهتی به زالو ندارن :ی
میترسم این متوجه نشم و بدون دانستن این بمیرم خیلی بد میشه

afsoon6282

مدیر تالار
میگردم حتما میزارم چون از یک سالگی من با اینا درگیر بودم بچه بودم فکر میکردم زالو هستند :ی
البته هیچ شباهتی به زالو ندارن :ی
میترسم این متوجه نشم و بدون دانستن این بمیرم خیلی بد میشه
سر کار که نذاشتی؟:surprised:

AMIR-ALI

عضو جدید
نه والا عکساشم دارم ولی نمیدونم کجاست میگردم پیدا میکنم حتما میزارم واقعا برام مهمه
از بچگی همیشه با چوب میزدم بهشون ببینم عکس العملشون چیه

Ariyan

عضو جدید
بچه ها مطلب راجع به کنه های ابزی و ارتباط انها با سلامتی اب دارید؟
ممنون میشم کمک کنید!

Phyto

مدیر تالار
بچه ها مطلب راجع به کنه های ابزی و ارتباط انها با سلامتی اب دارید؟
ممنون میشم کمک کنید!
من که متاسفانه ندارم چیزی در این زمینه :(

بچه ها این بود پیداش کردم :ی

عکس هم مال قدیمه کلی گشتم :ی

این خیلی آشناس ولی یادم نمیاد!! البته اونایی که دورش جمع شدن میشناسم، بهشون میگن مورچه!!

کمک نیاز دارم شدید

کمک نیاز دارم شدید

سلام دوستان و هم رشته ایها و هم کارای آینده عزیز
من یه کنفرانس دارم واسه فردا صبح
کلی مطلب در مورد این قارچها می خوام:
1- ناتراسیا
2-جاروک مرکبات
3-تریستیزا
اینا رو می خوام:
1- فرم جنسی قارچ
2- فرم غیر جنسی قارچ
3-عمس از فزم جنسی و غیر جنسی
4-علائم بیماری روی گیاه
5-علائم ظاهری
6-چرخه زندگی قارچ
7-شیوه مدیریت
خیلی پرویی اما بخدا لازم دارم ممنونم
:gol:

elisa.ff

عضو جدید
کاربر ممتاز
در خواست کمک اورژانسی

در خواست کمک اورژانسی

:que:با عرض سلام وخسته نباشید به دوستان خوبم من یک تحقیق در مورد اسفناج دارم از دوستان گیاهپزشک خواهش می کنم که در مورد اسفناج اگه عکسی دارند البته در مورد بیماری هاش برام لطف کنند مطالب هم باشه دیگه خیلی خیلی ممنون می شم:que:

afsoon6282

مدیر تالار
:que:با عرض سلام وخسته نباشید به دوستان خوبم من یک تحقیق در مورد اسفناج دارم از دوستان گیاهپزشک خواهش می کنم که در مورد اسفناج اگه عکسی دارند البته در مورد بیماری هاش برام لطف کنند مطالب هم باشه دیگه خیلی خیلی ممنون می شم:que:

سلام دوست عزیز:gol:

بیماری های اسفناج تعدادش کم هست اینایی که میذارم اسفناج میزبان اصلی هست ممکنه برای بیماری های دیگه میزبان ثانویه باشه

این مطالب رو از کتاب بیماریهای سبزی و صیفی و روشهای مبارزه با آنها تالیف دکتر حسن رضا اعتباریان نوشتم

نشد اسکن کنم مینویسم براتون

afsoon6282

مدیر تالار
سفیدک داخلی اسفناج

سفیدک داخلی اسفناج

سفیدک داخلی اسفناج

Peronospora effusa

Peronospora spinaciae

Peronospora farinosa

عامل بیماری اولین بار در سال 1824 در اسکاتلند شرح داده شد و سپس در کلیه نقاطی که این محصول کشت میشود گسترش یافت.این بیماری اولین بار در سال 1890 از ایالت متحد آمریکا گزارش شد.در صورتی که شرایط آب و هوایی مساعد باشد در ارقام حساس در ظرف مدت کوتاهی تمام محصول از بین میرود.
این بیماری در سال 1345 برای اولین بار توسط شریف و ارشاد از مناطق گرگان و مازندران، در سال 1347 توسط دفتری و بهداد از منطقه اصفهان،در سال 1353 توسط ابراهیمی و میناسیان از اهواز و در همین سال از دزفول نیز گزارش شد.این بیماری توسط اخوت در کرج و توسط نگارنده در مناطق ورامین و گرمسار مشاهده شده است.میانگین درصد آلودگی در سال 1372 در منطقه ورامین حدود 10.5 درصد بوده و حداکثر آلودگی در آبان ماه دیده شده است.

نشانه های بیماری:
در سطح فوقانی برگهای اسفناج لکه های رنگ پریده ای ملاحظه میشود که به تدریح زرد رنگ شده در سطح تحتانی برگ درست مقابل این لکه ها پوشش مخملی به رنگ خاکستری تیره مشاهده میشود.این بافت مخملی اجتماعی از کنیدیوفورها و کنیدی های عامل بیماری میباشد.در حالت شدید بیماری گیاه کاملا از بین میرود.در اواخر فصل اگر گیاهان آلوده شوند میتوانند زنده بمانند اما برگها کوچک مانده زرد میگردند.بوته های اسفناج نیز کوتاه مانده برگهای مرکزی بوته زرد مایل به کرم میشوند و قدری ضخیم تر از حالت نرمال میگردند.

عامل بیماری:
عامل بیماری Peronospora farinosa f. sp. spinaceae میباشد که از خانواده Peronosporaceae و راسته Peronosporales میباشد.عامل بیمار یحداقل دارای سه نژاد فیزیولوژیک است.کنیدیوفور به صورت درختچه ای شکل با استریگماهای دوشاخه است که در هر انتها دارای یک کنیدی بیضی یا تخم مرغی شکل میباشد.ارتفاع کنیدیوفور 284.26 میکرومتر است.

عامل بیمار یدارای ااگون های کروی شکل به قطر 56*58 میکرومتر . آنتریدی های گرزش شکل با ابعاد 17.5*10.75 میکرومتر میباشد.ااسپور کروی شکل زرد تا قهوه ای رنگ با دیواره کلفت به قطر 34.75*34.25 میکرومتر است.

afsoon6282

مدیر تالار
ادامه سفیدک داخلی

ادامه سفیدک داخلی

چرخه زندگی:

عامل بیماری پارازیت اجباری است که در گیاه اسفناج زمستان گذارانی خود را انجام میدهد.در بذر به صورت میسیلیوم میتواند زمستان را بگذراند و به صورت ااسپور در بقایای گیاهی در خاک و همچنین در بذر میتواند زمستان گذاری خود را انجام دهد.اما در منطقه ورامین ااسپور در بذر مشاهده نشده ولی در بقایای گیاهی همراه بذر دیده شده است.
هنوز کاملا روشن نیست که چه مدت ااسپور میتوانند در خاک و با در بذر زندگی نمایند.احتمالا فقط به مدت یک سال میتوانند در خاک زنده بمانند اما در بذر برای حداقل در سال میتوانند زندگی کنند.اما کنیدی ها به ندرت بیشتر از دو روز میتوانند زنده بمانند.
کنیدی های عامل بیماری آب آزاد برای جوانه زدن لازم دارند.علاوه بر این عامل بیماری نسبت به دما بسیار حساس است.تولید کنیدی در دمای 7 تا 15 درجه صورت میگیرد و بهترین دما 10 درجه سانتگراد میباشد.جوانه زدن کنیدی ها بین 3 تا 30 درجه سانتیگراد اتفاق می افتد.اما دمای بهینه برای جوانه زدن کنیدی در دمای 10 تا 25 درجه سانتیگراد میباشد.
از زمانی که اسپور در روی سطح گیاه قرار میگیرد تا زمانی که اسپور جوانه زده و داخل گیاه نفوذ میکند آب آزاد لازم است.

مبارزه :

حداقل تناوب سه ساله در مورد کاشت اسفناج باید رعایت شود.اسفناج در خاک زهکشی شده کشت گردد و از کاشت اسفناج بهاره در مجاورت اسفناج پاییزه باید احتراز شود.قارچ های عامل بیماری به وسیله قرار دادن بذور در آب 50 درجه سانتیگراد برای مدت 25 دقیقه کاملا از بین میرود.
در اوایل سال 1950 دو واریته اسفناج وحشی که به صورت علف هرز بودند از ایران جمع آوری گردید که آنها نسبت به عامل بیماری ایمن بودند.بعدا ارقام Califlay ، Early،Hybrid7،Dixie Market از آنها تهیه گردید.این واریته ها تا سال 1958 کاملا مقاوم بودند تا اینکه یک نژاد جدیدی از عامل بیماری در نواحی ساحلی کالیفرنیا ظاهر شد.طبق بررسی های به عمل آمده توسط صدوری ارقام Predane و Gorden نسبت به عامل بیماری در منطقه ورامین مقاوم میباشد.

استفاده از مانب و یا زینب میتواند در کنترل بیماری موثر باشد اما این قارچ کش ها باید از شروع ظهور اولین برگهای حقیقی شورع و هر 5 روز یک بار ادامه یابد.سم متالاکسیل هر 14 روز یک بار میتواند بخوبی روی بیماری موثر باشد.نظر به اینکه باقیمانده سموم زینب و مانب در سلامتی انسان مشکلایت ایجاد میکند هنگامی که محصول برای مصرف سبزی برداشت میشود باید از مصرف آنها خودداری نمود و فقط در مزارعی که برای بذر گیری مورد استفاده قرار میگیرد از آنها استفاده نمود.

afsoon6282

مدیر تالار
برای دیدن عکس های بیشتر توی گوگل عامل بیماری رو سرچ کنین تا تعداد بیشتری بتونین ببینین

afsoon6282

مدیر تالار
پژمردگی فوزاریومی

پژمردگی فوزاریومی

پژمردگی فوزاریومی

Fusarium oxysporum

بیماری پژمردگی فوزاریومی اسفناج اولین بار در سال 1919 در آیداهو گزارش شد و سپس در آریزونا،کالیفرنیا،مریلند،نیویورک،تکزاس،ویرجینیا،آرکانزانس،استرالیا و کانادا مشاهده شده است.احتمالا هر جا که اسفناج کاشته شده است و دما نسبتا بالا باشد دیده میشود.اسفناج تنها میزبان این قارچ است.این بیماری اولین بار در سال 1370 توسط نگارنده در مناطق شهری ری و ورامین مشاهده شده است و رد بعضی مزارع این مناطق خسارت زیادی وارد میکند.

نشانه های بیماری:

گیاهان بعد از مرحله سه برگی در هر مرحله از رشد میتوانند آلوده شوند.برگها سبزی خود را از دست میدهند و به تدریج پژمرده شده و زرد میشوند.زردی از برگهای پیر شروع شده و به برگهای مرکزی پیشروی میکنند.گاهی اوقات گیاهان آلوده کوتوله میشوند.اگر گرمی و خشکی هوا ادامه پیدا کند گیاهان ممکن است از بین بروند.اگر باران ببارد و هوا خنک باشد گیاهان به زندگی خود ادامه داده و ریشه های فرعی تولید میکنند.آلودگی قسمت های زیر زمینی بدین ترتیب است که ابتدا ریشه های غذا دهنده مورد حمله قرار گرفته و سپس ریشه های اصلی آلوده یمشوند.هنگامی که رشد گیاه متوقف میشود ریشه های فرعی تیره شده و میمیرند.سایر قارچها در این هنگام حمله کرده و سیستم ریشه را کاملا زا بین میبرند.

عامل بیماری:

قارچ Fusarium oxusporum f. sp. spinaceae سبب بیماری میشود.عامل بیماری میتواند در خاک زندگی کند و میکرو کنیدی های تک سلولی ، ماکرو کنیدی های چند سلولی و کلامیدوسپورهایی با دیواره ضخیم تولید نماید.به ندرت هنگامی که گیاه هنوز سبز است تولید اسپور میکند.اما به شدت در روی گیاهان مرده تولید اسپور مینماید.بذور ممکن است به شدت آلوده شده و بیماری را به سایر مناطق کشت اسفناج گسترش دهند. چرخه بیماری شبیه قوزاریوم های سبزیها میباشد.

چرخه بیماری:

عامل بیماری حداقل به یک رطوبت متوسط در خاک برای آلودگی نیاز دارد.اما هنگامی که به داخل گیاه نفوذ کرد در خاک هشک خسارت زیادی به گیاه وارد میکند.عامل بیمار یدر محیط کشت در دمای 41.11 تا 5.5 درجه سانتیگراد رشد میکند.دمای بهینه برای رشد قارچ 27 درجه میباشد.به هر حال آلودگی در زیر 16 و بالاتر از 32.5 درجه سانتیگراد ایجاد نمیکند.

مبارزه:

تناوب طولانی و کاشت گیاه در خاک خشک ، ضدعفونی خاک با مخلوط کلروپیکرین روی بیماری موثر است.اما احتمالا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست.کاشت ارقام مقاوم از بهترین راه های مبارزه با بیماری است.