- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ورزش جدیدی است. جذاب و هیجان انگیز. هم برای ورزشکار و هم برای بینندگان. اما اینک پارکور در بین دختران ایران نیز جایگاه خود را یافته است. شما را به دیدن این گزارش تصویری دعوت مینماییم.
پارکور به معنای خاص آن، توسط ریموند بل که یک سرباز فرانسوی جنگ ویتنام بود، پایهگذاری شد. او فرزندش داوید را با خود به جنگل میبرد تا روش عبور از موانع طبیعی را به او بیاموزد. داوید بل بعدا آموزههای پدر را به صورت مدون درآورد.داوید بیشتر عمر خود را صرف ساماندهی این ورزش کرد و نام “پارکور” را بر آن نهاد. او این ورزش را از جنگل به شهر با دیوارهای بتونیاش آورد.هنر حرکت و عبور از موانع با دست خالی، کنترل بدن و نفس، آگاهی از تواناییهای خویشتن، فلسفه “تراسور” و یا افرادی است که از اصول پارکور در زندگی خود بهره میبرند. “تراسور” واژه مذکر و “تراسوز” واژه مونثی است که برای این افراد در زبان فرانسه به کار برده میشود.اولین پیشینهی پارکور به صورت حرفهای در ایران به حضور امیرحسین ایمانی و کوشا فتحینژاد در فیلم مستند سال ۲۰۰۳ لندن بپر (Jump London) باز میگردد. هدف این فیلم نشان دادن گسترش پارکور در دنیا بود. بدین منظور تهیهکنندگان فیلم از گروههای فعال پارکور در دنیا تقاضای همکاری نمودند و گروه ” irPk” که بعداً به رها تغییر نام داد نیز با این پروژه همکاری کرد.با گسترش پارکور در ایران و احساس نیاز به آموزش حرفهای، امیرحسین ایمانی در تابستان سال ۲۰۰۴ به لندن رفت تا زیر نظر یکی از موفقترین گروههای پارکور دنیا، آموزش ببیند. سایت “urbanfreeflow.ir” از نوامبر ۲۰۰۴ با اجازه آن گروه شروع به کار کرد.به مرور زمان گروههای دیگری در سطح ایران شروع به فعالیت کردند. از ساری و قزوین گرفته تا تبریز و اهواز تقریبا در همه شهرهای بزرگ و کوچک ایران گروههای پارکور تشکیل شد.پارکور قبل از اینکه به بخشی از فرهنگ جوانان در سطح جهان تبدیل شود، در شهرکهای حاشیه پاریس که مرکز فرزاندان بیکار و فقیر خانوادههای مهاجر بود، عمومی شد.وقتی اولین خوانندگان “رپ” پا به عرصه موسیقی زیرزمینی ایران گذاشتند، دیری نگذشت که “رپرهای زن” نیز جای خود را پیدا کردند. به علت وجود جنسیت در زبان فرانسوی، واژه تراسوز برای نامیدن زنان و دختران تراسور به کار میرود. هرچند پارکور در ایران در آغاز ورزشی مردانه بود، اما دیری نگذشت که دختران ایرانی نیز به این عرصه وارد شدند.چرا پارکور به ایران راه یافت و فراگیر شد؟ جامعهشناسان جواب این سئوال را در سیستم سیاسی ایران و جایگاه حاشیهای جوانان ایران جستجو میکنند.
[h=3][/h]پارکور به معنای خاص آن، توسط ریموند بل که یک سرباز فرانسوی جنگ ویتنام بود، پایهگذاری شد. او فرزندش داوید را با خود به جنگل میبرد تا روش عبور از موانع طبیعی را به او بیاموزد. داوید بل بعدا آموزههای پدر را به صورت مدون درآورد.داوید بیشتر عمر خود را صرف ساماندهی این ورزش کرد و نام “پارکور” را بر آن نهاد. او این ورزش را از جنگل به شهر با دیوارهای بتونیاش آورد.هنر حرکت و عبور از موانع با دست خالی، کنترل بدن و نفس، آگاهی از تواناییهای خویشتن، فلسفه “تراسور” و یا افرادی است که از اصول پارکور در زندگی خود بهره میبرند. “تراسور” واژه مذکر و “تراسوز” واژه مونثی است که برای این افراد در زبان فرانسه به کار برده میشود.اولین پیشینهی پارکور به صورت حرفهای در ایران به حضور امیرحسین ایمانی و کوشا فتحینژاد در فیلم مستند سال ۲۰۰۳ لندن بپر (Jump London) باز میگردد. هدف این فیلم نشان دادن گسترش پارکور در دنیا بود. بدین منظور تهیهکنندگان فیلم از گروههای فعال پارکور در دنیا تقاضای همکاری نمودند و گروه ” irPk” که بعداً به رها تغییر نام داد نیز با این پروژه همکاری کرد.با گسترش پارکور در ایران و احساس نیاز به آموزش حرفهای، امیرحسین ایمانی در تابستان سال ۲۰۰۴ به لندن رفت تا زیر نظر یکی از موفقترین گروههای پارکور دنیا، آموزش ببیند. سایت “urbanfreeflow.ir” از نوامبر ۲۰۰۴ با اجازه آن گروه شروع به کار کرد.به مرور زمان گروههای دیگری در سطح ایران شروع به فعالیت کردند. از ساری و قزوین گرفته تا تبریز و اهواز تقریبا در همه شهرهای بزرگ و کوچک ایران گروههای پارکور تشکیل شد.پارکور قبل از اینکه به بخشی از فرهنگ جوانان در سطح جهان تبدیل شود، در شهرکهای حاشیه پاریس که مرکز فرزاندان بیکار و فقیر خانوادههای مهاجر بود، عمومی شد.وقتی اولین خوانندگان “رپ” پا به عرصه موسیقی زیرزمینی ایران گذاشتند، دیری نگذشت که “رپرهای زن” نیز جای خود را پیدا کردند. به علت وجود جنسیت در زبان فرانسوی، واژه تراسوز برای نامیدن زنان و دختران تراسور به کار میرود. هرچند پارکور در ایران در آغاز ورزشی مردانه بود، اما دیری نگذشت که دختران ایرانی نیز به این عرصه وارد شدند.چرا پارکور به ایران راه یافت و فراگیر شد؟ جامعهشناسان جواب این سئوال را در سیستم سیاسی ایران و جایگاه حاشیهای جوانان ایران جستجو میکنند.