خواص ترخون فواید دارویی ترخون

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
اسم من ((ترخون )) است !
دشمن سرسخت بیمارى هاى عفونى ، بخصوص وبا هستم .
جویدن من ، میكرب طاعون را نیز از شخص مى راند.
اشتهاآورم و رطوبت هاى بدن را جذب مى كنم .
براى تسكین درد معده مفیدم .
درمان كننده دردهاى رماتیسمى بوده و براى اعصاب مفیدم .




در فارسى اسم من ترخانى بود، بعد آنرا معرب كرده ، ترخون و طرخون نوشتند. همراه با نعنا به بازار مى آیم و در ردیف سبزیهاى خوردنى هستم . در اكثر شهرهاى ایران مى رویم . در طعم من تندى و گسى و شیرینى با هم احساس مى شود و چون مرا ناشتا بجوند و مدتى در دهان نگاه مى دارند تا طعم بد آنرا حس نكنند. براى كاشتن من مى توان از بذر من استفاده كرد و هم مى توان ساقه ى مرا قلمه زد. در كتاب هاى قدیم نوشته اند چون اسفند را در سركه كهنه بخیسانند و بعد بكارند ترخون سبز مى شود و نیز عده اى نوشته اند چون اسفند را در جوف ترب بكارند، ترخون سبز مى گردد. من چون در كشاورزى تخصصى ندارم ، صحت و سقم این موضوع را نمى دانم . من بادشكن و ضد عفونى كننده بوده ، و در مواقع شیوع بیماریهاى عفونى مثل وبا و طاعون جویدن من براى جلوگیرى از سرایت مرض توصیه شده است . جویدن من دهان را خوشبو مى كند و زخم هاى دهان را درمان مى نماید - آشامیدن آب ، بعد از جویدن من گوارا و لذت آور است . من اشتهاآور و جاذب رطوبات معده و سینه مى باشم . براى تسكین درد معده و رفع یبوست و دردهاى رماتیسمى و اعصاب مفید مى باشم . جوشانده ى من به مقدار 25 گرم تا 30 گرم در هزار تجویز مى شود. زیاده روى در خوردن من خون را تیره و شهوت را كم مى نماید.
ترخون رومى كه فارسى آن آكركره و عاقرقرحا مى باشد با من نسبتى ندارد.
زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری
 

Similar threads

بالا