حل مشکلات علمی و درخواست اطلاعات دانشجویان رشته ی مواد و متالورژی

فرهنگ

مدیر بازنشسته
تی
سلام بچه ها امیدوارم که حال همه تون خوب باشه.

جاتون خالی من یه چند روزی رفتم مشهد، با اینکه راهش خیلی طولانیه ( من از طولانی نشستن در ماشین متنفرم) ولی خوش گذشت. البته مشهد خیلی گرم بود و حسابی سیاه شدم. اما بازهم اونجا حال و هوا یه جور دیگه است:smile:

جای همه تون خالی.

سلام
بقیه احتمالا خوب نیستن چون امتحان دارن:biggrin:
منم خوب نیستم چون امتحانام کنسسل شده و افتاده شهریور:confused:
راستی زیارت قبول برادر;)
این جور جاها رفتن با همه مشکلاتش شیرینه به خصوص برای شما با اون رتبه خوشگل.نه؟

فرهنگ

مدیر بازنشسته
راستی خبر دارید امتحانای کجا جز تهران و شریف لغو شد و افتاد شهریور؟

thixotrop

عضو جدید
کاربر ممتاز
تی

سلام
بقیه احتمالا خوب نیستن چون امتحان دارن:biggrin:
منم خوب نیستم چون امتحانام کنسسل شده و افتاده شهریور:confused:
راستی زیارت قبول برادر;)
این جور جاها رفتن با همه مشکلاتش شیرینه به خصوص برای شما با اون رتبه خوشگل.نه؟

سلام
مرسی
ولی شما تهرانی ها که واسه خودتون حال می کنید دیگه. امتحان های شما هم که برگزار نمی شه:D
البته خوشحالی شما بیشتره چون امتحان عقب انداختن از امتحان نداشتن حالش بیشتره:biggrin:
جای شما هم خالی من به یاد همه بچه ها بودم اونجا. ایشالا نسیب شما هم بشه هم رتبه هم زیارت.

در مورد عقب افتادن امتحان ها هم بگم که داداش کوچیکم پلیتکنیک امتحان داشت امروز که بر گزار نشد، البته مثل اینکه استادشون از خودشون انقلابی تر بوده:biggrin:
ولی یکی دو روز آینده معلوم می شه، ممکنه امتحان های اونام عقب بیافته، شهر ما که هیچ خبری نیست. امن و امانه!!

thixotrop

عضو جدید
کاربر ممتاز
sol gel : (دوغ آبی یا کلوئیدی): در چنین شرایطی ذرات پوشش را باید به صورت ذرات معلق در مایع در بیاوریم. برای معلق کردن این ذرات ابتدا ذرات اکسید را بسیار ریز کرده و در محلول پایه می ریزیم ( که می تواند آب یا الکل باشد) . به علاوه 1 تا 2 درصد چسب سیلیکات سدیم یا چسب شیشه و این را به هم می زنیم. چون این ذرات خیلی ریز هستند سرعت ته نشین شدن آنها نیز کم است. در اینجا قطعه را وارد محلول می کنیم و سپس خارج می کنیم در نتیجه مقداری چسب + آب + پوشش روی آن می چسبد حال اگر سطح را حرارت بدهیم چسب صف می شود و ذرات پوشش روز سطح قرار می گیرند. این کار را چند مرتبه انجام می دهیم تا ضخامت به مقدار لازم برسد سپس زینتر می کنیم تا استحکام به حد اکثر برسد. روش دیگر این است که ذرات پوشش را به صورت مستقیم نیافزاییم بلکه از 2 ماده متفاوت استفاده کنیم که زمانی که این 2 ماده در کنار هم قرار می گیرند ترکیب پوشش ایجاد شود. در چنین شرایطی ذرات تشکیل شده می توانند ابعادی در حد نانو داشته باشند. در اینجا نیز بقیه شرایط و مراحل شبیه روش قبل است.
چسب ما در زینتر می سوزد اگر چسب سیلیکات سدیم باشد دیرگدازی پوشش کم می وشد و برای جلوگیری از این باید از چسب مناسب استفاده کرد ( که دارای عناصر دیر گداز باشد.
این نوع پوشش شبیه ریختگری دقیق است که در آن موم را به شکل قطعه در آورده و در محلول می برند و می پزند تا موم حذف شود و قالب باقی بماند.
در این روش ریختگری هزینه تراشکاری به شدت کاهش می یابد. البته باید اندازه گیری های زیادی صورت گیرد.

thixotrop

عضو جدید
کاربر ممتاز
آلیاژ سازی مکانیکی: اینها اطلاعات خودم هستند و مطلبی که پیوسته ندارم که براتون از روش بنویسم یا PDF اش رو بگذارم شرمنده.

در این فرایند هدف انجام فرایند آلیاژ سازی به صورت مکانیکی است. از این روش برای تولید پودر با آلیاژ مورد نظر استفاده می شود. این فرایند در بالمیل ها انجام می شود و شباهت زیادی به آسیاب کردن داره. پودر 2 عنصر خالص مورد نظر رو با نسبت مورد نظر درون بال میل می ریزند و سپس دستگاه رو روشن می کنند با برخورد این پودر ها به هم به تدریج این 2 مواد در هم نفوذ کرده و از حالت خالص خارج شده و به سمت آلیاژی می روند

reza_1364

مدیر بازنشسته
سلام.منم یه دیاگرم برای سل_ژل پیدا کردم میزارم.امیدوارم به دردت بخوره

پیوست ها

• Flowchat72.jpg
    Flowchat72.jpg
    55 کیلوبایت · بازدیدها: 0

zfarzan

عضو جدید
سلام.از دوستان کسی میدونه استانداردهای تست های کشش و فشار فولاد را از کجا میتونم پیدا کنم؟
سلام من استاندارد تستهای کشش و فشار رو برات میذارم البته این استاندارد آمریکایی ASTM است که به ترتیب E8M تست کشش و E9 تست فشار است.

پیوست ها

• E8M.pdf
    292.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • E9.pdf
    125.2 کیلوبایت · بازدیدها: 0

thixotrop

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینو تازه پیدا کردم: آلیاژ سازی مکانیکی

اینو تازه پیدا کردم: آلیاژ سازی مکانیکی

آلياژسازي مكانيكي فرآيندي مي باشد كه در آن، مخلوط پودرها با هم آسيا مي شوند، اين فرآيند شامل پديده انتقال ماده از طريق تكرار سلسله مكانيسم هاي تغيير شكل / جوش / شكست به منظور دستيابي به آلياژ همگن مي باشد . آسياكاري پودرهاي داراي تركيب شيميايي يكسان كه درآن، انتقال ماده جهت همگن سازي لازم نمي باشد نيز آسياكاري مكانيكي ناميده مي شود .
آلياژسازي مكانيكي يكي از روش هاي فرآوري پودري است كه امكان توليد مواد همگن از مخلوط پودري اوليه را فراهم مي كند . عمليات آسيا كاري به عنوان فرآيند مقدماتي آلياژسازي مكانيكي به شكستن و خردايش مواد درشت به ابعاد ريز اطلاق مي شود . بيش از چهار دهه است كه از آسياي گلوله اي به عنوان روشي استاندارد به منظور كاهش ابعاد ذرات در زمينه هاي كانه آرايي و متالورژي پودر استفاده شده است، تا آنجا كه امروزه از آن براي اهداف مهمتري يعني تهيه مواد با خواص فيزيكي و مكانيكي مطلوب تر و در واقع مواد جديد مهندسي استفاده مي شود . بر همين اساس عبارت آلياژسازي مكانيكي روز به روز در متالوژي و علم مواد رايج تر شده است . به طور كلي آلياژسازي مكانيكي نوعي فرايند آسياكاري است كه در آن مخلوط پودري تحت تأثير برخوردهاي پرانرژي بين اجزاي آسيا ( گلوله ها و محفظه ) قرار مي گيرد .
آلياژسازي مكانيكي به طور معمول در اتمسفر خنثي انجام شده و براي تهيه پودرهاي فلزي و سراميكي در حالت جامد كاربرد دارد . جوش سرد و شكست دو پديده عمده در آلياژسازي مكانيكي هستند . فرآيند آلياژسازي تنها تا زماني ادامه مي يابد كه نرخ جوش خوردن با شكست در تعادل باشد . از آنجا كه اين فرآيند در حالت جامد انجام مي شود ، امكان توليد آلياژهاي جديد از مخلوط مواد اوليه با نقطه ذوب پايين و بالا را فراهم نموده است . هر چند كه معمولاً مواد اوليه مورد استفاده در آلياژسازي مكانيكي بايستي حداقل داراي يك جزء فلزي نرم به عنوان زمينه و يا عامل پيونددهنده ساير اجزاء با يكديگر باشند،اما بسياري از بررسي ها نشان داده است كه قابليت تشكيل محلول جامد از فلزات ترد و همچنين تركيبات بين فلزي و آلياژهاي غيربلوري از طريق آلياژسازي مكانيكي وجود دارد .
پروسه عملي آلياژ سازي با مخلوط كردن پودرها در يك نسبت درست توسط عامل خردكردن ( عموماً گلوله هاي فولادي ) در يك آسيا شروع مي شود . اين مخلوط سپس براي مدت كافي آسياكاري مي شود تا زمانيكه تركيب هر ذره پودر با نسبت تركيبي عناصر در مخلوط پودر اوليه يكسان شده و حالت پايدار حاصل شود . پودر آسياكاري شده سپس به صورت يك شكل حجمي مستحكم مي شود و به منظور حصول خواص و ميكروساختارمطلوب تحت عمليات حرارتي مناسب قرارمي گيرد . در نتيجه اجزاء مهم فرايند MA شامل مواد خام، نوع آسيا و متغيرهاي فرآيند مي باشند . حال پارامترهاي مختلف مورد بحث در انتخاب مواد خام، انواع آسيابها و متغيرهاي فرآيند را مورد بررسي قرار مي دهيم .

zfarzan

عضو جدید
سلام درمورد فولاد ابزار T1 هرکس مطلبی داره اینجا بزاره
ممنون
سلام اول به یه سوال جواب بده وسعت مطلبی که میخوای در چه حد باشه چون من کتابی دارم که در این مورد خلاصه توضیح داده ولی نمی دونم به دردت میخوره یا نه.
بعد این که در نامگذاری AISI فولادهای ابزار با علامت مشخصه T اونهایی هستند که حاوی تنگستن می باشند ضمنا در نامگذاری UNS اسم فولاد مورد نظر شما T12001 هستش با ترکیب شیمیایی زیر: (عناصر بر حسب درصد وزنی)

, 0.65-0.80%C , 0.10-0.40%Mn , 3.75-4.50%Cr , max 0.3%Ni
0.20-0.40%Si , 0.9-1.30%V, 17.25-18.75%W
به هر حال اگه خواستی بگو برات بفرستم
در ضمن اگه به کلید فولاد دسترسی داری فصل 7a(یعنی فولادهای تندبر) فولاد شماره 1.3355 همین فولاد مورد نظر شماست.

آخرین ویرایش:

goshtas

عضو جدید
با سلام
درمورد ورق گالوانيزه گرم (مخصوص ورق خودرو )نياز به كمك دوستان هستم.PDFhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/pdf.gif
با تشكر

wegarsmarter

عضو جدید
یک سوال

یک سوال

چرا در ریخته گری دقیق ( شمش ریزی ) الومنیوم در عملیات کیفی گاززدایی به صورت کامل انجام نمی شود ؟
:que:

thixotrop

عضو جدید
کاربر ممتاز
مثل اینکه بچه ها واقعا سرشون شلوغه وقت نمی کنن بیان یه سری هم به باشگاه بزنن.
:biggrin:
الان دیگه یا امتحان ها عقب افتاده یا تموم شده پس کجایین بچه ها!!!:confused:

فرهنگ

مدیر بازنشسته

احتمالا ذوق زده شدن از تعطیلی ها....:biggrin:
من هستم -هر روز هم سر میزنم ولی انقدر اینجا زدم کجایید که فکر کنم بچه ها هم خسته شدن.
یه روزی اینجا برو بیایی داشت......:(
یاد همه دوستان قدیمی و غایبان امروز بخیر( حامد سرلکی-متالیک-بی متال-.....)
البته الان هم از حضور آدمای گلی مثل شما و رضا1364 استفاده میکنیم..:redface:

REZAB

عضو جدید
کاربر ممتاز

سلام
منم زیاد سر می زنم... ولی همیشه اینجا سوت وکوره...
بیاین یک کم شلوغ کنیم !!!!!:biggrin::biggrin:

:w32::w32::w33::w33::w14:

فرهنگ

مدیر بازنشسته
سلام
منم زیاد سر می زنم... ولی همیشه اینجا سوت وکوره...
بیاین یک کم شلوغ کنیم !!!!!

سلام
ببخشید یادم رفت اسم شما رو توی نوابغ پر رفت و امد توی باشگاه توی پست قبلی بگم:redface:

پایه ام شلوغ کنیم.
:w21::w31::w33::w31::w33::w32::w35::w34::w14::w42::w40::w35::w32::w34::w35::w33::w31::w26:
نمی دونم چرا ادمین یه مبصل خوب واسمون نمیذاره;)( هر چند میدونم که هر کی باشه جای حامد سرلکی رو نمیگیره)

reza_1364

مدیر بازنشسته
من هر روز اینجام.اما از دوستان کسی اینجاها نیست.تازه شماها امتحاناتون لغو شده ما هنوز امتحان داریم

thixotrop

عضو جدید
کاربر ممتاز
آهان یه اتاق تو گروه مواد باید دقیقا همین شکلی باشه شاد و سر حال و پر سر و صدا

:w33::w33::w32::w34::w34::w34::w21::w21::w35::w35::w42::w42::w42::w42:

حالا هر کی بیاد اینجا فکر می کنه چه خبره

hamideh vf

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینجا چه خبره!!!!

ایول

انگار باز ما از 4شنبه امتحان داریم!!!!!!!!!!!!

فرهنگ

مدیر بازنشسته
اینجا چه خبره!!!!

ایول

انگار باز ما از 4شنبه امتحان داریم!!!!!!!!!!!!

آخی بمیرم....:biggrin:
نبینمت تا پایان امتحانات اینجا بیایا;)
فعلا ما اینجا رو شلوغ میکنیم بعدا تو ررو هم راه میدیم.....(البته اگه امتحانا تو خوب ببدیا;)

شوخی کردم ناراحت نشو.تو بچه خوبی هستی راهت میدیم.

فرهنگ

مدیر بازنشسته
اینههههههههه
:w33::w33::w32::w34::w42::w42::w31::w27::w14::w14:
خب تا حالا چند تا آتیش پاره اعلام آمادگی کردن:

1. من :w35:2. thixotrop :w35:
3.REZAB :w35:
من نفهمیدم REZA-1364 هم پایه است ییا نه؟
4.حمیده :w35:هم هست البته بعد امتحاناش بیشتر منتظرشیم

فرهنگ

مدیر بازنشسته
هیس!!ساکت!!!
خیلی شلوغ نکنیدا.;)
بچه ها مراقب باشیید بار علمی تالار پایین نیاد.
به تالار مقاله ها حتما سر بزنید.....
منتظر فعالیت علمیتون هم هستیم.
خوشحالم که دوستای خوبی اینجا پیدا کردم.

reza_1364

مدیر بازنشسته
اینههههههههه
:w33::w33::w32::w34::w42::w42::w31::w27::w14::w14:
خب تا حالا چند تا آتیش پاره اعلام آمادگی کردن:

من نفهمیدم REZA-1364 هم پایه است ییا نه؟
4.حمیده :w35:هم هست البته بعد امتحاناش بیشتر منتظرشیم
من که همیشه ایجام.میشه گفت عضو پایه ی قسمت مواد.

روم حساب کنید

REZAB

عضو جدید
کاربر ممتاز
هیس!!ساکت!!!
خیلی شلوغ نکنیدا.;)
بچه ها مراقب باشیید بار علمی تالار پایین نیاد.
به تالار مقاله ها حتما سر بزنید.....
منتظر فعالیت علمیتون هم هستیم.
خوشحالم که دوستای خوبی اینجا پیدا کردم.

من هم از آشنایی با بچه های باحال متالی خوشحالم....
چشم... حواسمون به بقیه تالارها هم هستش...
فعلا چند نفری مثل reza1364 دارن جور بقیه رو میکشن... ایشالا همه تو همه قسمت ها فعال باشن..
فقط باید یه فکری به حال پیدا کردن یه مدیر برای تالار بکنیم.... اینجوری بچه ها اینقدر سروصدا نمی کنن ;):biggrin:

masoud*65

عضو جدید
بعد از مدت ها که این تاپیک و کلا تالار مواد سوت و کور بود
امروز این صفحه رو خیلی پویا دیدم
این خیلی خوبه;)

من موافقم که این تنها کافی نیست.
باید این پویایی، واقعی و همگیر باشه.

از حق نگذریم که این شکلک ها انرژی مضاعفی به آدم می ده.

:w42::w36::w33::w35:
:w34::w32::w35::w33:

reza_1364

مدیر بازنشسته
چه عجب ما یه سری اومدیم اینجا دیدیم 3 نفر با هم on هستن.جای بسی خرسندیست

فرهنگ

مدیر بازنشسته
اعلام اسامی اتیش پاره های متال:
4.REZA-1364:w35:

5.HAMIDEH VF:w35: