تمرین گروهی آزمون طراحی خرداد 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

rap_w2w

عضو جدید
سلام دوستان 1 سوال؟
اینکه باید نمره 50 رو کسب کنیم از 100 یعنی تا نصف سوالات رو باید درست جواب بدیم؟ از 60 تا حتما 30 تا سوال رو درست پاسخ بدیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟

amindarbasi

کاربر فعال
اینم زیرزمین 88

اولا خسته نباشی و ایرادات
1- سرایداری تون باید از معبر دارای در و دسترسی جداگانه باشه و کلا فضای جدا باشه چون فضا مسکونی نیست و تجاری محسوب میشه البته میتونی از زیرزمین یک ورودی دوم هم بهش بدی
2- به نظرم جای تاسیسات تو با سرایداری عوض کنی بهتر میشه
3- مستطیل ومثلث بههمراه مسیر یادتون رفته
4-اون سه تا ماشین فضای لازم براشون تامین نشده حداقل 7.5 متر لازمه
5- رمپ سوارتون کوتاه به نظر میرسه و اون شیب 10 درصد ابتدا و انتهای رمپ رو فکر کنم اگه بهش فضای ایست بدی باید توهر دو قسمت وارد کنی
6- فضا های تجاری به ویو کافی و خوب نیاز دارند ولی شما با طراحی دو رمپ معلول اون ویو رو از بین بردین به نظر بنده یک رمپ به فضای تجاری بدین و اون رو هم به صورت مستقیم و در گوشه ساختمان قرار بدینو لابی ورودی تون کد 17+ داشته باشه که با یک رمپ کوچوک بتونین بهش دسترسی بدین واون 17 هم ارتفاع یک پله است
7- قسمت اطلاعات باید تو قسمت لابی وردودی قرار بگیره ولی من نتونستم پیداش کنم
8- پلان تیپ طبقات رو بد طراحی کردین البته شاید به خاطر اطلاعات کم شما از این نوع فضا ها باشه و بعضی از فضا ها و و روابط فضایی یادتون رفته قرار بدین
دیگه همین ها به نظرم اومد موفق باشید

bahar-spring

کاربر بیش فعال
سلام مهندس amindarbasi
حداقل عرض مسیر رفت و آمد توی پارکینگ که باید 5متر باشه دقیقا از کجا میشه؟ مثلا از بعد از در ورودی این 5متر باید رعایت بشه؟

دناسا

عضو جدید
مبحث 4 مگه حداقلشو گفته؟؟؟!!
فقط من دیدم در صورتی که نیم طبقه داشته باشه گفته 2.1 نیم طبقه خود طبقه اش فک کنم 2.4 بود

آره هلو جان، صفحه 86 فضاهای اداری و تجاری ، همچنین فروشگاهها رو زده حداقل 2.40 متر
البته این حداقل هست به نظرم باید به سوال نگاه کنیم چون تو همون آدر 92 تراز کف فروشگاه با لابی 110 اختلاف داره اگه میخاستیم ارتفاعش رو برابر لابی بگیریم که تو طبقه روش باید پله بخوره روی فروشگاه، علاوه بر اون نمیدونم از کجا این تو ذهنمه که تجاری کف تا کف حداقل 4 باید باشه

bahar-spring

کاربر بیش فعال
البته این حداقل هست به نظرم باید به سوال نگاه کنیم چون تو همون آدر 92 تراز کف فروشگاه با لابی 110 اختلاف داره اگه میخاستیم ارتفاعش رو برابر لابی بگیریم که تو طبقه روش باید پله بخوره روی فروشگاه، علاوه بر اون نمیدونم از کجا این تو ذهنمه که تجاری کف تا کف حداقل 4 باید باشه
درسته اگر نیم طبقه مثلا داشته باشی ارتفاع تجاری زیاد میشه، بهرحال باید بسنجی که سوال ازت چی میخواد.
گفتم اون 2.4 حداقله.

amindarbasi

کاربر فعال
ممنون از راهنماییتون ;)
نوشته ام رو ادیت کرده بودم... میشه بقیه سوالامم جواب بدین لطفا
2- برای این آزمون 20 سانت کافیه
3- تو مقررار ملی نیست توی قوانین شهرداری هستبه اشرافیت ربط داره و ضوابط خاص خودشرو داره
4- طبق مبحث 4 باید 5متر و اگه بین دوستون باشه 4.5 متر
5-درصد شیب بندی با طول شیب متناسب مثلاً برای طولهایی تا 10 متر2 درصد و طول بین (5/2 تا 5) متر 2 درصد طولهایی تا 2 متر 1 درصد درنظر گرفته می شود. چنانچه طول ذکرشده بیشتر از10مترباشد سوراخ دیگری برای ناودانی پیش بینی می شود البته شیب در اطراف یک ناودانی ثابته تا اختلاف ارتفاع درست نشه و شما از همون 1.5 و یا 2 درصد استفاده کنید

amindarbasi

کاربر فعال
سلام مهندس amindarbasi
حداقل عرض مسیر رفت و آمد توی پارکینگ که باید 5متر باشه دقیقا از کجا میشه؟ مثلا از بعد از در ورودی این 5متر باید رعایت بشه؟

از کجا شروع شدن که مشخصه بعد از رمپتون هستش واین بخاطر عدم مزاحمت ورود و خروج ماشین هاست تا رانندگان قبل از بالا و یا پایین رفتن از رمپ بتونن مسیر رو ببینن چون اگه دو تا ماشین روبروی هم قرا بگیرن فضا برای عبور از کنار هم رو داشته باشن و نیاز به دنده عقب نداشته باشن

holooooooo

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
سلام مهندس amindarbasi
نه دیگه بعد از در ورودی که نمیشه، چون بعد از ورودی رمپ با عرض 3.5 مترمون هست، اگه بتونم اتد میزنم میذارم اینجا تا چند دقه دیگه یا یه نمونه میذارم

سلام. همگی خسته نباشید. منم بالاخره اومدم:)
از دیروز نشستم همه صفحات تاپیک رو از اول خوندم. ممنون از همه. کلی چیز عایدم شد. ;)
فقط بچه ها...
1.میشه یکی لطف کنه راجع به فضاهای درجه یک و دو یه توضیحی بده... واسه ابعاد نورگیر میپرسم... کدوم فضاها درجه یکند؟ کدوم درجه دو؟ اینو که گفتم
2.ضخامت دیوار زیر زمین رو چند باید بگیریم؟ 25 خوبه؟ استاد من گفت 30 بگیرین ولی اینجا بچه ها 20 میگیرن!
3.آیا پنجره های شمالی باید o.k.b شون 180 باشه؟ ما تو شهرمون 180 میدیم، ولی تو مقررات ملی نمیدونم؟؟؟!!! نمیدونم کجا دیدم 180 تو مقررات ملی بود آیا این سوالتونو دقیق نمیدونم..
4.بچه ها کی میگه ورودی پارکینگ باید 5 باشه؟ مبحث 4 صفحه ی 73 میگه ...آخه خب فرض کنید رامپ پارکینگ هم 3.5 هست. پس چرا به یکی از بچه ها اینقدر گیر داده بودبد که 3.80 کمه واسه تردد؟؟؟؟ همین که یه خودرو عبور کنه کافیه دیگه...
5.شیب بندی پشت بام 2 درصده یا 1 درصد. تو کار بچه ها هر دوش بود. و اینکه تقسیم بندی خاصی داره؟ یعنی هر چند متر مربع باید آبرو بذاریم؟ 2 درصد مبحث 4 صفحه ی 102
ما هر 100 متر یه آبرو میگرفتیم ولی تو عناصر جزییاتو اینا دیدم 75 متر، بستگی به اقلیم داره همون هر 100 متر یکی بگیرین
من همه تاپیک رو خوندم اما این سوالا هنوز واسم حل نشده. ممنون میشم جواب بدید :gol::w10::w27:

ممنون از راهنماییتون ;)
نوشته ام رو ادیت کرده بودم... میشه بقیه سوالامم جواب بدین لطفا
خیلی ادیتش کردین :)

مبحث 4 مگه حداقلشو گفته؟؟؟!!
فقط من دیدم در صورتی که نیم طبقه داشته باشه گفته 2.1 نیم طبقه خود طبقه اش فک کنم 2.4 بود

آره هلو جان، صفحه 86 فضاهای اداری و تجاری ، همچنین فروشگاهها رو زده حداقل 2.40 متر

مرسی دوست من، خب این 2.4 حداقل ولی با توجه به اینکه در تمام تجاری ها قفسه بندی و در بعضیاشون نیم طبقه داریم این ارتفاع باید بیشتر باشه، دیگه حله بستگی به طرح داره فقط باید از 2.4 بیشتر باشه، همین...

موتورخونه باید

؟؟؟؟ چیه سوالتون؟

fatane_a

عضو جدید
حداقل و حداکثر ارتفاع کف طبقه همکف نسبت به معبر چقد می تونه باشه؟ اگه ارتفاع کف رو بهمون ندادن بهتره چه مقدار بگیریم واسه همکف؟

holooooooo

کاربر ممتاز
حداقل و حداکثر ارتفاع کف طبقه همکف نسبت به معبر چقد می تونه باشه؟ اگه ارتفاع کف رو بهمون ندادن بهتره چه مقدار بگیریم واسه همکف؟
اگه ندادن بهتره 120 بگیرین، چون اینجوری طول رمپ پارکینگ کمتر میشه، ولی اگه قرار باشه از همون صفر بگیرین، باید 18 متر رمپ پارکینگ تامین کنین، معمولا از 120 فکر نمیکنم بیشتر باشه، چون اگر بیشتر باشه...اونجوری طول رمپ معلولم زیاد میشه!! اونوقت کلی از فضای همکفو باید بدین به رمپ معلول(البته میشه جک معلول هم گذاشت اما اومدیمو امسال گفتن باید رمپ بدین!)

bagher66

عضو جدید
اگه ندادن بهتره 120 بگیرین، چون اینجوری طول رمپ پارکینگ کمتر میشه، ولی اگه قرار باشه از همون صفر بگیرین، باید 18 متر رمپ پارکینگ تامین کنین، معمولا از 120 فکر نمیکنم بیشتر باشه، چون اگر بیشتر باشه...اونجوری طول رمپ معلولم زیاد میشه!! اونوقت کلی از فضای همکفو باید بدین به رمپ معلول(البته میشه جک معلول هم گذاشت اما اومدیمو امسال گفتن باید رمپ بدین!)

حداکثر 1.20 سانته .ولی باید هر دو رمپ رو باهم در نظر بگیریم بعد طراحی کنیم .

s.salar

عضو جدید

خداکثر120 . اگه کدرو ندادن ببینید با توجه به طول رمپ معلولتون چه کدیرو داشته باشید بهتره

RAHA60

کاربر فعال
در خواست کمک

سلام
آخه واقعا بادر نظر گرفتن حداقل 5 متر مسیر رفت وآمد چه جوری میشه 6تا و7تا پارکینگ و انبار وتاسیسات توی پارکینک اسفند 89 و91 درآورد.مثلا 89 گفته از دوجبهه شمال وجنوب هر دو واحد نور بگیره که پله باید وسط بیفته با عرض 12.

خواهشا حداقل این دوتا پارکینگ را بگذارید.وقت زیادی نمی گیره و مطمئنا تمرین خوبیه.

در ضمن به نظرم سوالای دوسال اخیر میتونه مفیدتر از 87 و 88 باشه .

آخرین ویرایش:

RAHA60

کاربر فعال
برای کد همکف 120 هم زیاده واسه رمپ مشکل میشه.در صورت امکان بیشتر از 60 نگیریم بهتره.

bagher66

عضو جدید
قابل توجه شرکت‌کنندگان در آزمونهای ورود به حرفه مهندسی و کاردانی و تعیین صلاحیت معماران تجربی خردادماه 1393

در پاسخ به برخی پرسش‌ها و استعلامات در زمینه تاریخ برگزاری آزمون‌های 22 و 23 خردادماه سال جاری، بدینوسیله به آگاهی کلیه داوطلبان شرکت‌کننده در آزمون‌های ورود به حرفه‌ مهندسی و کاردانی و تعیین صلاحیت معماران تجربی می‌رساند: تعیین تاریخ برگزاری آزمون‌ها پس از کسب نقطه‌نظرات استانها و جمع‌بندی آنها با درنظر گرفتن عوامل تأثیرگذار در این زمینه از جمله آزمون‌های پایان ترم دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، نزدیکی با ایام ماه مبارک رمضان، تقاضای تعدادی از داوطلبان برای برگزاری دو نوبت آزمون در سال، مشکلات موجود در برگزاری آزمون در گرمای تابستان و بعد از ماه مبارک رمضان (در شهریورماه) در بسیاری از استانها، برگزاری جام جهانی فوتبال و سایر عوامل مهم مؤثر در این زمینه صورت گرفته است و تغییری نخواهد داشت.
از سوی دیگر به منظور رفع نگرانی‌ها در خصوص تغییرات انجام شده در مباحث مقررات ملّی ساختمان نسبت به آزمون‌های دوره قبل نیز به آگاهی می‌رساند، علیرغم آنکه تغییرات انجام شده در مباحث مقررات ملّی ساختمان همگی مربوط به سال گذشته و حتی قبل از زمان برگزاری آزمون آذرماه بوده است و فرصت کافی برای آشنایی داوطلبان با مباحث جدید وجود داشته است لکن در طراحی سؤالات تلاش شده حتی‌الامکان به‌گونه‌ای عمل شود تا نگرانی‌های موجود در زمینه تغییرات انجام شده به حداقل برسد و تغییرات انجام شده در مباحث در نحوه طراحی سؤالات مشکلی را ایجاد ننماید.

دفتر مقررات ملّی ساختمان

bagher66

عضو جدید
برای کد همکف 120 هم زیاده واسه رمپ مشکل میشه.در صورت امکان بیشتر از 60 نگیریم بهتره.

باید ارتفاع رو در نظر بگیری که طول رمپ خودرو هم زیاد نشه طوری باشه بتونی جای پارک ماشین داشته باشی.هر دو رمپ روباید در نظر بگیری

آخرین ویرایش:

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
سلام اقا فرزاد یه نگاهی هم به طرحای من و سوالام بندازید لطفا:(

سلامم.
ببخشید قصد کوتاهی ندارم.تاپیک شلوغ که میشه همه پست هارو نمیشه خوند. .ولی اکثر سوالات رو دوستان پاسخ میدن.
ولی باز یبار دیگه همه سوالا و طرحتون رو تو یه پست جمع کنید.ممنون.

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
سلام دوستان.این عرض مسیر رفت و آمد 5 متر خیلی غیر منطقیه.البته تو مبحث 4 این ضابطه موجوده ولی شاید برداشت غلط کردیم.
چون عرض رمپ که باید از مسیر رفت و آمد بیشتر باشه 3.5 متره.(البته تو پارکینگ های با کمتر از 24(یا 25)پارکینگ.
عرض درب ورودی خودرو هم 3 متره.
تو ضوابط شهرداری تهران که مطابقت زیادی با مباحث ملی داره 3 متر در نظر گرفته میشه.

fatane_a

عضو جدید
فاصله فضاهای مقابل هم، از دو واحد مستقل در پاسیو نباید کمتر از 3 متر باشه/؟ این همون ضابطه ایه که تا پارسال مقدار 4 متر رو برای فضاهای فرعی و 6 متر رو برای فضاهای فرعی گفته بود؟؟؟این رو درست متوجه شدم دوستان؟

holooooooo

کاربر ممتاز
وضعیت
موضوع بسته شده است.