تمرین گروهی آزمون طراحی خرداد 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

fatane_a

عضو جدید
1- تو ضوابط معلولین کاملا مشخص کرده به این صورت میگم اگه طول رمپ رو بین دو پاگرد بیشتر از سه متر شد 5 سانت به عرض اضافه و نیم درصد از شیب ان کمتر میشه یعنی اگه طول رمپ 5 متر باشه شیب شما7=0.5*2-8 متر و عرض اون 130=5*2+120 خواهد بود با این تفاسیر شما یک رمپ 5 متری با عرض 130و شیب 7 درصد لازم است
2- اقلیم تاپیر چندانی در انتخاب سازه و اندازه اون نداره بلکه اقلیم تو طراحی نما و جنس و مصالح مصرفی و برخی موارد دیگه که برای این آزمون لام نیست موثره و تو انتخاب سازه ما دو مورد بیشتر نداریم یا فلزی یا بتنی و برای این آزمون برای اینکه تجربه طراحی کمتری دارین سازه فلزی بهتره چون هم ابعاد ستون کمتره و هم دیگه خیلی مسایل سازه ای اون راحتر برای معمارا قابل حله ولی سازه بتنی هم برای خودش مزایای دیگه ای داره مثل گرفتن ستون مستطیلی که تو برخی موارد به درد معمارا میخوره ولی پیشنهاد من همون سازه فلزیه
3- من هرچه کتاب قانون و اینا رو که تو رایانه دارم رو نگا کردم رو ننوشته بود ولی یک تجربه کاری که داشتم به من میگه امکان نداره چون تو اون کار اصلا پنجره ها به هم ویو هم نداشتن ولی بازم اجازه اون کار به خاطر اصول همسایگی رو ندادند و حالا این اصول نوشته هستند یا نانوشته نمی دونم

مثلا اگه بخایم واسه ارتفاع 40 سانتی متر رمپ بذاریم باید این طور محاسبه کنیم:؟؟؟؟::: با شیب 8 درصد طول رمپ 5 متر میشه و چون طول بیشتر از 3 متره با محاسبات ذکر شده که شما انجام دادید عرض رمپ میشه 130 وشیب 7 درصد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ولی اینطوری که به ارتفاع 40 سانتی متر نمی رسیم. تو روخدا یکی بیاد جواب بده

soudabeh.k

عضو جدید
یه سوال در مورد نورگیر
امکان داره برای طبقه اخر نور گیر مجزا بگیریم؟یعنی تا طبقه همکف نره فقط مخصوص طبقه اخر باشه
طرح 89 رو دارم میکشم طبقه اخرش حل نمیشه خیلی بزرگه میخوام نورگیر بزارم فقط واسه همون طبقه+(یه نورگیر بزرگ دارم که از طبقه اول میاد تا بالا )
ممنون میشم جوابمو بدین
هیچکس بلد نیست؟؟؟:(

holooooooo

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
یه سوال دیگه:
عمق نورگیری 7 متره.اگه فاصله لبه آشپزخونه تا جداره نورگیر 7 متر باشه واسه نور گیری مشکل داره>؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ یا حتی آشپزخونه هم باید تو همین طول 7 متر مشخص شده طراحی بشه؟
مشاهده پیوست Drawing1-Model.pdf
مشاهده پیوست 2.pdf
ببین این 7 متر باید رعایت بشه...

هیچکس بلد نیست؟؟؟http://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/frown.gif

یکم صبور باش سودابه، من چون مطمئن نیستم جواب ندادم، اما به نظرم نمیشه،
امروز بچه ها اکثرا نیستن، صبر کن فردا بیشترشون میان سوالتو بپرس

bahar-spring

کاربر بیش فعال
هیچکس بلد نیست؟؟؟:(
بنظر من ایرادی نداره نورگیر مجزا فقط برای طبقه آخر بذاری، ولی سعی کنی یه جوری حل کنی که تعداد نورگیرات کمتر بشه بهتره اینطوری مهارتتو بیشتر نشون میدی و بهتره طبقاتت با هم یه جور هماهنگ باشند که از لحاظ تاسیسات و سازه خرج اضافی و دردسر درست نشه

bahar-spring

کاربر بیش فعال
به گفته یکی از دوستانی که این آزمونو قبول شده بود بهتره طرحی رو ارائه بدیم که اگر همین الان خواستن ببرن برای اجرا قابل اجرا و منطقی باشه

fatane_a

عضو جدید
یه بازوی رمپتونو مثلا میشه 3متر بگیریدو با عرض 1.20(مفید) با شیب 8 درصد، که میرسید به ارتفاع 24سانت- 16 سانت میماند تا برسید به 40سانت، این 16سانت باقیمانده رو باید با شیب 7 درصد و عرض 130 برید بالا. که طول رمپو تو این حالت حساب کنید میشه 2.30 متر
پس با رعایت این قوانین کل طول رمپت شد 5.30 متر.

برای 16 سانت باقیمانده بعد از یه پاگرد نمیشه دوباره همون شیب 8 درصد با طول 2 متر رو اجرا کرد؟؟؟؟ طولی که شما حساب کردی 2.30 شده یعنی کمتر از 3 متر. پس چرا باید شیب 7 درصد شه....:(

bahar-spring

کاربر بیش فعال
برای 16 سانت باقیمانده بعد از یه پاگرد نمیشه دوباره همون شیب 8 درصد با طول 2 متر رو اجرا کرد؟؟؟؟ طولی که شما حساب کردی 2.30 شده یعنی کمتر از 3 متر. پس چرا باید شیب 7 درصد شه....:(

ما طول کل رمپو حساب کردیم که 5 شده و بر اساس همونه که حساب میکنیم
"در ازاي هر متر افزايش طول‌5 سانتيمتر به عرض مفيد آن اضافه و 5 درصد از شيب آن كاسته شود."

یعنی:
3متر اول-------------> %8 و عرض 120
2متر باقی-----------> %8 و عرض 120

آخرین ویرایش:

s.salar

عضو جدید
مثلا اگه بخایم واسه ارتفاع 40 سانتی متر رمپ بذاریم باید این طور محاسبه کنیم:؟؟؟؟::: با شیب 8 درصد طول رمپ 5 متر میشه و چون طول بیشتر از 3 متره با محاسبات ذکر شده که شما انجام دادید عرض رمپ میشه 130 وشیب 7 درصد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ولی اینطوری که به ارتفاع 40 سانتی متر نمی رسیم. تو روخدا یکی بیاد جواب بده
دوستان
درواقع شما دوبار بايد اين محاسبه رو انجام بديد با توجه به طرحتون كه رمپ به بهترين شكل توي كارتون بشينه
اول حساب ميكنيد ببينيد براي كد ارتفاعيه ٤٠ طول رمپتون چقدر ميشه كه به طور كلي حدود رمپ دستتون بياد كه ميشه ٥ متر 0.08 / 0.4= 5
بعد به طرحتون مراجعه ميكنيد ببينيد اين طول ٥ متررو وچرخشها وپاگردهاشو به چه شكل توي پلانتون بهتر جواب ميده و مجددا همون محاسبه رو با كد ارتفاعيه ٤٠ و شيب ٧ درصد( بدليل طول پنجي كه بدست اورديم) كه طول رمپ ميشه ٥.٧١ 0.07 / 0.4 = 5.71
خوب اينجا اگه بتونيم با همين طول ، رمپي داشته باشيم كه تكليف روشنه عرض رمپ ميشه ١٣٥ سانت ولي اگر نتونيم اين طول رمپو توي كارمون داشته باشيم يه رمپ با طول ٣ به عرض ١٢٠ كه ارتفاع ٢٤ سانت رو پوشش ميده اينجا ٤٠-٢٤ ميشه ١٦ سانت ارتفاع باقي موندست كه بايد بالا بريد كه با شيب ٨ درصد ٢ متر طول رمپ باقي موندتون هست شيب/كدارتفاعي = طول رمپ

s.salar

عضو جدید
2متر باقیمانده شیبش کمتر میشه

نه بهار خانم اشتباه نكنيد درسته كه ٥ متر طول اوليه رمپمون ميشه وبا اون احتساب شيبمون ٧درصد ميشه اما همينطور كه گفتم اين براي زمانيه كه با همون طول بخوايم رمپ رو اجرا كنيم
در واقع طول رمپ بين دو پاگرد براي محاسبه شيب و عرض حساب ميشه منظور از اين جمله ( بيش از ٣ متر طول تا حد مجاز ٩ متر ......) بين دو پاگرده

soudabeh.k

عضو جدید
یکم صبور باش سودابه، من چون مطمئن نیستم جواب ندادم، اما به نظرم نمیشه،
امروز بچه ها اکثرا نیستن، صبر کن فردا بیشترشون میان سوالتو بپرس
باشه عزیزم:redface:
بنظر من ایرادی نداره نورگیر مجزا فقط برای طبقه آخر بذاری، ولی سعی کنی یه جوری حل کنی که تعداد نورگیرات کمتر بشه بهتره اینطوری مهارتتو بیشتر نشون میدی و بهتره طبقاتت با هم یه جور هماهنگ باشند که از لحاظ تاسیسات و سازه خرج اضافی و دردسر درست نشه

نمونه طراحی 89 اگه دارین زحمت میکشین برای من بزارین ببینم چطور حلش کردین؟

bahar-spring

کاربر بیش فعال
نه بهار خانم اشتباه نكنيد درسته كه ٥ متر طول اوليه رمپمون ميشه وبا اون احتساب شيبمون ٧درصد ميشه اما همينطور كه گفتم اين براي زمانيه كه با همون طول بخوايم رمپ رو اجرا كنيم
در واقع طول رمپ بين دو پاگرد براي محاسبه شيب و عرض حساب ميشه منظور از اين جمله ( بيش از ٣ متر طول تا حد مجاز ٩ متر ......) بين دو پاگرده
درسته مرسی من خودم همش اینطوری حساب میکردم ولی حق با شماست

fatane_a

عضو جدید
دوستان
درواقع شما دوبار بايد اين محاسبه رو انجام بديد با توجه به طرحتون كه رمپ به بهترين شكل توي كارتون بشينه
اول حساب ميكنيد ببينيد براي كد ارتفاعيه ٤٠ طول رمپتون چقدر ميشه كه به طور كلي حدود رمپ دستتون بياد كه ميشه ٥ متر 0.08 / 0.4= 5
بعد به طرحتون مراجعه ميكنيد ببينيد اين طول ٥ متررو وچرخشها وپاگردهاشو به چه شكل توي پلانتون بهتر جواب ميده و مجددا همون محاسبه رو با كد ارتفاعيه ٤٠ و شيب ٧ درصد( بدليل طول پنجي كه بدست اورديم) كه طول رمپ ميشه ٥.٧١ 0.07 / 0.4 = 5.71
خوب اينجا اگه بتونيم با همين طول ، رمپي داشته باشيم كه تكليف روشنه عرض رمپ ميشه ١٣٥ سانت ولي اگر نتونيم اين طول رمپو توي كارمون داشته باشيم يه رمپ با طول ٣ به عرض ١٢٠ كه ارتفاع ٢٤ سانت رو پوشش ميده اينجا ٤٠-٢٤ ميشه ١٦ سانت ارتفاع باقي موندست كه بايد بالا بريد كه با شيب ٨ درصد ٢ متر طول رمپ باقي موندتون هست شيب/كدارتفاعي = طول رمپ

کاملا متوجه شدم. مرسی مهندس..... فقط یه سوال . برای شیب 7 درصد، شما عرض رو 135 نوشتی. اشتباه نوشتی. 130 باید باشه. درسته؟

roham12

عضو جدید
سلام.همگی خسته نباشید:)
من کلا اوت شدم از مباحث و آزمون و تمرین...انگار ی پنجاه تومن ته کیفم بود گفتم بدمش به نظام مهندسی:surprised: کاش عقب بیفته :D
کاش فقط 50 تومن بود تا 70 تومن سالیانه نظام رو ندی که ثبت نامت نمیکنن.:razz:

soudabeh.k

عضو جدید
دوستای گلم لطفا اگه میدونین جواب منو زود الان بدین:)
در طرح 89 برای طبقات اول تا سوم که دو واحد در هر طبقه است ساختمون رو طولی تقسیم میکنید یا عرضی؟چون جبهه جنوب نور نداریم و تنها جبهه نورگیر شماله اگه عرضی تقسیم کنم واحد جنوب فقط با وید نور میگیره اما پلانش خیلی درست و حسابی در میاد
اگه طولی تقسیم کنم یخورده بد حل میشه اما در میاد و هر دو واحد نور شمال رو میگیرن و از جنوب با وید
چکار کنم؟

s.salar

عضو جدید
در طرح 89 برای طبقات اول تا سوم که دو واحد در هر طبقه است ساختمون رو طولی تقسیم میکنید یا عرضی؟چون جبهه جنوب نور نداریم و تنها جبهه نورگیر شماله اگه عرضی تقسیم کنم واحد جنوب فقط با وید نور میگیره اما پلانش خیلی درست و حسابی در میاد
اگه طولی تقسیم کنم یخورده بد حل میشه اما در میاد و هر دو واحد نور شمال رو میگیرن و از جنوب با وید
چکار کنم؟
دوست عزيز هيچوقت نميشه واحدي داشت كه اصلا نور اصليرو نگيره وفقط از نورگير نور بگيره
همون روش اتوبوسي صحيحه

roham12

عضو جدید
برای هر فضای تر (سویس و آشپزخانه) حتما داکت داریم. داکت تو تمام طبقات تکرار میشه تا پشت بام. تو هم کف سایه داکت رو داریم.ممکن نیست برای فضا ها داکت نزاریم. علاوه بر لوله ها. بحث تهویه هم هست که هر فضا جدا داره.تو هر داکت حداقل 3 تا لوله داریم. آب بهداشتی -فاضلاب- ونت

هواکش رو از یاد بردید :surprised:

amindarbasi

کاربر فعال
تو تاپیک قبلی یکی از رمپا رو محاسبات شیب و عرض اون رو قرار دادم و اگه بازم متوجه نشدین بگین یک کار رو کامل براتون توضیح بدیم اینجا

roham12

عضو جدید

چکار کنم؟

چون یه واحد کاملا نور غیر مستقیم میشه قبول نمیکنن

roham12

عضو جدید
جك مربوط به زمانيه كه رمپ جواب نده نه هميشه صفحه قبل رو بخونيد توضيح دادم اگه بازم متوجه نشديد بگيد حتما

تا اون جا که متوجه شدم بعد از 3 متر حتما باید یه پاگرد 1.5*1.5 بذاریم بعد بقیه رمپ رو بکشیم درسته؟

saraafsoon

عضو جدید
1-گفته شد ک پارکینگ بین دو دیوار برای دو خودرو باید 5 متر باشه و شما 4.5 گرفتی
2-توی زیرزمین داکت کنار تاسیسات داری همون داکته اصلی نیازی نیس ک مجدد داکت قرار بدی
3-توی همکف درب مخصوص پیاده قرار ندادی...و اینکه یه لابی هم باید در نظر میگرفتی
4-در ضمن همکف رو کامل دیوار کردیش سمت حیاط و دسترسیش به حیاط چجوریه؟؟؟
5-توی طبقات اتاقهات کمد نداره....داکت پشت حمومها رو خیلی خیلی دیگه بزرگ گرفتی...40 در 40 کافیه....
6-سرویسهای بهداشتیت چند در چنده؟؟؟فکر کنم خیلی خیلی دیگه بزرگ گرفتی...کوچیکتر کنی بهتر میشه
7-عرض 2.9 برای پذیرایی کم زیاد کوچیکه....شاید توی مباخث از حداقل بیشتر باشه(یادم نی دقیقا)اما تا جای امکان باید بزرگتر میگرفتی
8- عرض 1.6 برای رفت و آمد توی آشپزخونه کمه...حداقل باید 1.8 باشه...
9- یه جورایی نمیدونم دقیقا اما اگه مثلا توی واحد پایینی میومدی آشپزخونه و سرویس رو میکشیدی سمت پذیزایی و پذیرایی رو میبردی اون سمت کارت باز تر میشه...چون عملا از پذیراییت به عرض 1.2 سمتی ک میخوای بری توی اتاق خواب پرت میشه و نمیتونی مبله کنی
یکم دستکاری کردم طرحتو...ببین به نظرت واحدات بهتر از اولش نشد؟؟؟
مشاهده پیوست 210626
1-عزیزم اخه سه طرف که دیواره زیرسیبیلی گیرندیم والا بین ستون
2-عزیزم داکت تهویست
3-بله متاسفانه پلانی دادن که یا پارکینگ کم درمیومئ یا لابیو..باید یکی فدای یکی دیگه بشه
4-حق باشماست انو میدونستم تنبلی کردم
5-حق با شماست پلان شیب بندیو کشیدم فهمیدم داکتا بزرگن اما پلانا اصلاح نکردم
8-عزیزم تاجایی که من از نویفرتو جزوه ها فهمیدم1.20 هست عرض مسیررفت وامد.1.80حداقل عرض اشپزخونست که0.6 عرض کابینت و1.20 عرض رفتو امد
9-واحد جنوبی خوب شد اما شمالی اگه اشپزخونرو وسط بزارم از ورودی دورمیشه به نظرم

s.salar

عضو جدید
تا اون جا که متوجه شدم بعد از 3 متر حتما باید یه پاگرد 1.5*1.5 بذاریم بعد بقیه رمپ رو بکشیم درسته؟
نه هر ٩متربه٩ متر يه پاگرد ١٢٠ ميخواد ببينيد طول رمپتون تا ٩ متر ميتونه باشه اما از ٩ متر بيشتر نه حالا تو اين ٩ متر هر جاكه چرخش داشته باشيد پاگرد ميخواد اندازه پاگرد ١٢٠ ذكر شده اما بدليل اينكه بعضي از رمپها عرض بيشتري دارند وبا توجه به اينكه طبق مبحث ٤ اندازه هر پاگرد بايد اندازه عرض بزرگترين اختلاف سطح وارد شده به پاگرد باشه هرجا كه توي رمپ معلول پاگرد نياز هست بزرگترين عرض وارد شده به همون پاگرد ميشه عرض پاگردتون كه اين اندازه نبايد از ١٢٠ كمتر باشه

وضعیت
موضوع بسته شده است.