تمرین گروهی آزمون طراحی خرداد 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

holooooooo

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
مرسی از راهنماییت. اون داکت مرکزی واسه چی میذارن؟ربطی به آسانسور نداره؟یعنی خود آسانسور نیازی نیست پشتش داکت باشه؟و در مورد موتورخونه من شنیدم جهت تهویه حتما نیاز به داکت تا پشت بوم داره مگر اینکه تهویه و نور مستقیم براش در نظر گرفته شده باشه . این می تونه درست باشه دوستان؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
جواب سوال دومتو عارفه داد، جواب اولیش، چرا اون ربط به آسانسور داره، تو مبحث 15 صفحه ی 28 فک کنم، نوشته موتورخانه ی آسانسور نیاز به تهویه دارد.. الان اون داکت پشت آسانسور هم واسه تهویه ی موتورخونه ی آسانسوره هم به به عنوان داکت اصلیه فاضلاب

arefeh

کاربر ممتاز

1-گفته شد ک پارکینگ بین دو دیوار برای دو خودرو باید 5 متر باشه و شما 4.5 گرفتی
2-توی زیرزمین داکت کنار تاسیسات داری همون داکته اصلی نیازی نیس ک مجدد داکت قرار بدی
3-توی همکف درب مخصوص پیاده قرار ندادی...و اینکه یه لابی هم باید در نظر میگرفتی
4-در ضمن همکف رو کامل دیوار کردیش سمت حیاط و دسترسیش به حیاط چجوریه؟؟؟
5-توی طبقات اتاقهات کمد نداره....داکت پشت حمومها رو خیلی خیلی دیگه بزرگ گرفتی...40 در 40 کافیه....
6-سرویسهای بهداشتیت چند در چنده؟؟؟فکر کنم خیلی خیلی دیگه بزرگ گرفتی...کوچیکتر کنی بهتر میشه
7-عرض 2.9 برای پذیرایی کم زیاد کوچیکه....شاید توی مباخث از حداقل بیشتر باشه(یادم نی دقیقا)اما تا جای امکان باید بزرگتر میگرفتی
8- عرض 1.6 برای رفت و آمد توی آشپزخونه کمه...حداقل باید 1.8 باشه...
9- یه جورایی نمیدونم دقیقا اما اگه مثلا توی واحد پایینی میومدی آشپزخونه و سرویس رو میکشیدی سمت پذیزایی و پذیرایی رو میبردی اون سمت کارت باز تر میشه...چون عملا از پذیراییت به عرض 1.2 سمتی ک میخوای بری توی اتاق خواب پرت میشه و نمیتونی مبله کنی
یکم دستکاری کردم طرحتو...ببین به نظرت واحدات بهتر از اولش نشد؟؟؟
TABGAT.jpg

arefeh

کاربر ممتاز

030720142411.jpg
هوس کردم کارتو یکم دست بزنم...البته چون اندازه نداشتم مسلما دقیق در نیومد...ستون گذاریتم یه فکر بکن...داکت هم نزاشتی توو کارت...

ببین ره ماشین برای گردش یک فضای 5 در 5 میخواد، الان با توجه به جای باکس پله ات برای اینکه ماشین بخواد بره پارک کنه باید گردش داشته باشه، چون میگی 3.5 پش اون 5 در 5 رو رعایت نکردی... هم این مستطیلی که کشیدم هم قسمت بالاش باید 5 در 5 باشه، اگه پله اتو یکم شیفت میدادی بالا باز بهتر بود شاید میتونستی در بیاری، یا ورودیتو حداقل بیار تو آکس وسط اینجوری که هی باید پیچ بخورن تا برن داخل پارک
مشاهده پیوست 210624
مشاهده پیوست 210625
ببین این واحدت برای رسیدن به اتاق خواب باید از وسط پذیرایی بگذریم تا به اتاق خواب برسیم، اینو یکاریش بکن، این حمومت که تو این ضلع پایینیس تو بر اصلیه ساختمونه؟!! اگه آره جابه جاش کن اگه نه پس چرا داکت نداره!(من فرصت نکردم سوالوو ببینم، به نظر منم بهتره سوال مربوط به خود آزمون طراحیه سالای گذشته رو کار کنی) مثلا واحد سمت چپیت خوبه، در مورد باکس پله و آسانسورت، اون در رو نمیخواد واسه لابیه آسانسور بذاری همونو بردار بذار برای باکس پله ات!!
بعد سعی کن با تایم کار کنی و پلانتو ترسیم فنیشو تموم کنی الان اندازه گذاری نداری نه آکس تا آکس نه اندازه گذاری داخلی!! فقط خطاشو گذاشتی،یه سری اندازه گذاریا مهمه مثلا آشپزخونه، خواب، لابیه آسانسور، رعایت عمق نور گیر 7 متر، باید اینارو اندازه هاشو بزنی تا بفهمن حداقللارو رعایت کردی.. مبلمانت ناقصه!! و اینکه طبق مبحث 4 باید یه جایی تو هر واحد برای توالت فرنگی در نظر بگیری..
من از این قرتی بازیا که عارفه در میاره یک 2 سه میزنه واسه ایرادای بچه ها بلد نیستم :) ( ببخشید وقت نشد وگرنه اینکاروو میکردم حتما)
ولی خدایی کیف میکنم عارفه خیلی خوبو مرتب ایرادارو میگه، عارفه جون دوووست داریم، منم کارمو یعنی اولیشو تا چند روز آینده میذارم ایرادای منم بگیر

عزیزم فدات بشم...لطف داری گلم...منم دوستت دارم عزیزم....ایشالله زودتر بزار...ویژه ویژه برات رفع اشکال میکنم....البته اگر اشکالی توو کارت بتونم پیدا کنم....;)

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام دوستان
یه مساله ای که توی کار خیلی ها دارم میبینم اینه که کد نورگیر رو روی بام ، همون کد کف بام یا کد کف بام +جان پناهش میذارن.
این اشتباست ،
کدی که برای نورگیر میذاریم روی بام، در حقیقت کد همون کف طبقه ایه که از اونجا نورگیر شروع شده !

آخرین ویرایش:

agin

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ممنونم که ج منو دادی اما اخه پیلوتم پارکینگ واگه داکتایه سرویس وحمومو...توپارکینگ بکشم ماشین نمیتونه ردشه که

نه عزیزم منظورم همه داکتها نیست که !
فقط داکت مرکزی که میذارین باید از پایین ( جایی که موتورخانه هست ) تا بام بالا بره
داکت فضاها و یا نورگیرها از هر طبقه ای که شروع بشن تا بام بالا میرن

میلاد معمار

عضو جدید
سلام دوستان و همکاران گرامی.......با ارزوی موفقیت برا همتون....چنتا سوال دارم..تقاضای مساعدت دارم....
1.
ابعاد داخلی آسانسر (ابعاد خالص)باید چقد باشه ؟؟؟؟
2.آیا چشم پله باید بگذاریم؟؟اگه آره چقد باید باشه؟؟؟
3.عرض هر پاگرد پله بعد از پوتر باید چد باشه؟؟
4..اسکلت فلزی استفاده کنیم یا بتنی؟؟ابعاد ستونها و فاصله آکس انها در فلز و بتن باید چقد باشد در 4 طبقه و بالا؟؟
5.در باکس راه پله باید به بیرون باز شه یا داخل؟؟
با تشکر از دوستای گلم
;)

s.salar

عضو جدید
سلام دوستان و همکاران گرامی.......با ارزوی موفقیت برا همتون....چنتا سوال دارم..تقاضای مساعدت دارم....
1.
ابعاد داخلی آسانسر (ابعاد خالص)باید چقد باشه ؟؟؟؟ 170 ×190
2.آیا چشم پله باید بگذاریم؟؟اگه آره چقد باید باشه؟؟؟ نه
3.عرض هر پاگرد پله بعد از پوتر باید چد باشه؟؟ 120
4..اسکلت فلزی استفاده کنیم یا بتنی؟؟ابعاد ستونها و فاصله آکس انها در فلز و بتن باید چقد باشد در 4 طبقه و بالا؟؟ بستگی به خودتون داره من فلزی استفاده میکنم بیشترین اندازه آکس در فلزی 650 .در بتنی 750 اما گمان میکنم در این آزمون خیلی مهم نباشه اگر دوستان اطلاع دارن لطفا پاسخ بدن
5.در باکس راه پله باید به بیرون باز شه یا داخل؟؟ در طبقات به داخل در همکف به بیرون
با تشکر از دوستای گلم
;)
خواهش عزیز

fatane_a

عضو جدید
1...اگه بخایم اون مسیله اشرافیت رو در نظر بگیریم okb پنجره بایست چقدر باشه؟ این مسیله باید همیشه در مورد پنجره های شمالی رعایت شه؟
2... ارتفاع موتورخونه چقدر باید باشه؟
3..تو طرح آذر 90 ، 4 متر مشخص شده واسه چیه؟
4...تو طرح اذر 89 پخ مشخض شده باید تو زیرزمین و همکف هم رعایت شه/؟

fatane_a

عضو جدید
واسه رمپ معلولین که گفته میشه بعد 3 متر میزان شیب کاهش و عرض اضافه می شه چطوریه؟اول محاسبه می کنیم و میزان شیب بدست اومده و عرض رو در کل رمپ به میزان مساوی اجرا می کنیم یا برای هر 3 متر و پاگردش، شیب و عرض خاص رو اعمال میکنیم. نمی دونم سوالم واضح بود یا نه.

RAHA60

کاربر فعال
ببین ره ماشین برای گردش یک فضای 5 در 5 میخواد، الان با توجه به جای باکس پله ات برای اینکه ماشین بخواد بره پارک کنه باید گردش داشته باشه، چون میگی 3.5 پش اون 5 در 5 رو رعایت نکردی... هم این مستطیلی که کشیدم هم قسمت بالاش باید 5 در 5 باشه، اگه پله اتو یکم شیفت میدادی بالا باز بهتر بود شاید میتونستی در بیاری، یا ورودیتو حداقل بیار تو آکس وسط اینجوری که هی باید پیچ بخورن تا برن داخل پارک
مشاهده پیوست 210624
مشاهده پیوست 210625
ببین این واحدت برای رسیدن به اتاق خواب باید از وسط پذیرایی بگذریم تا به اتاق خواب برسیم، اینو یکاریش بکن، این حمومت که تو این ضلع پایینیس تو بر اصلیه ساختمونه؟!! اگه آره جابه جاش کن اگه نه پس چرا داکت نداره!(من فرصت نکردم سوالوو ببینم، به نظر منم بهتره سوال مربوط به خود آزمون طراحیه سالای گذشته رو کار کنی) مثلا واحد سمت چپیت خوبه، در مورد باکس پله و آسانسورت، اون در رو نمیخواد واسه لابیه آسانسور بذاری همونو بردار بذار برای باکس پله ات!!
بعد سعی کن با تایم کار کنی و پلانتو ترسیم فنیشو تموم کنی الان اندازه گذاری نداری نه آکس تا آکس نه اندازه گذاری داخلی!! فقط خطاشو گذاشتی،یه سری اندازه گذاریا مهمه مثلا آشپزخونه، خواب، لابیه آسانسور، رعایت عمق نور گیر 7 متر، باید اینارو اندازه هاشو بزنی تا بفهمن حداقللارو رعایت کردی.. مبلمانت ناقصه!! و اینکه طبق مبحث 4 باید یه جایی تو هر واحد برای توالت فرنگی در نظر بگیری..
من از این قرتی بازیا که عارفه در میاره یک 2 سه میزنه واسه ایرادای بچه ها بلد نیستم :) ( ببخشید وقت نشد وگرنه اینکاروو میکردم حتما)
ولی خدایی کیف میکنم عارفه خیلی خوبو مرتب ایرادارو میگه، عارفه جون دوووست داریم، منم کارمو یعنی اولیشو تا چند روز آینده میذارم ایرادای منم بگیر

\در مورد پارکینگ فکر نمی کنم مشکلی باشه .کلی فضا داره پشتش...

لطفا بقیه هم نظر بدن
آندازه گذاری واینا هم حتما تو امتحان رعایت می کنم اینجور که نمی دهم.
ممنون

آخرین ویرایش:

RAHA60

کاربر فعال
مشاهده پیوست 210627
هوس کردم کارتو یکم دست بزنم...البته چون اندازه نداشتم مسلما دقیق در نیومد...ستون گذاریتم یه فکر بکن...داکت هم نزاشتی توو کارت...

عزیزم فدات بشم...لطف داری گلم...منم دوستت دارم عزیزم....ایشالله زودتر بزار...ویژه ویژه برات رفع اشکال میکنم....البته اگر اشکالی توو کارت بتونم پیدا کنم....;)

مشکل ستون گذاری چیه؟
در مورد آشپز خونه هم که جابجا کردی به نظرم منطقی نیست بهترین نور را به آشپز خونه بدیم

somaye l

عضو جدید
واسه رمپ معلولین که گفته میشه بعد 3 متر میزان شیب کاهش و عرض اضافه می شه چطوریه؟اول محاسبه می کنیم و میزان شیب بدست اومده و عرض رو در کل رمپ به میزان مساوی اجرا می کنیم یا برای هر 3 متر و پاگردش، شیب و عرض خاص رو اعمال میکنیم. نمی دونم سوالم واضح بود یا نه.
این سوال منم هست و کسیم جواب نداد جز یکی از دوستان که باز من متوجه نشدم

fatane_a

عضو جدید
واسه این شعاع هر کی یه چیزی گفته تو این تاپیک1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! اون عدد 5 رو کجا خوندی. منبعش؟

soudabeh.k

عضو جدید
یه سوال در مورد نورگیر
امکان داره برای طبقه اخر نور گیر مجزا بگیریم؟یعنی تا طبقه همکف نره فقط مخصوص طبقه اخر باشه
طرح 89 رو دارم میکشم طبقه اخرش حل نمیشه خیلی بزرگه میخوام نورگیر بزارم فقط واسه همون طبقه+(یه نورگیر بزرگ دارم که از طبقه اول میاد تا بالا )
ممنون میشم جوابمو بدین

somaye l

عضو جدید
درمورد نورگیر تو این عکسی که گذاشتی که همش واسه یه واحده نه؟
ولی درهرحال اگه مث این عکس باشه و واسه واحدهای مجزا هم باشن چون پنجرشون کنار هم قرار گرفته و پنجره ها رو دیوار روبروی هم نیست میتونه 3x4 باشه ولی اگه پنجره ی اتاقهای واحدهای مجزا روبروی هم بودن باید 6متر فاصله بینشون میبود.
نه یکی از خوابها مال واحد مجاوره.پس میشه اینجور از12 متر نورگیر واسه سه تا فضا نور گرفت دیگه.ممنون از جوابتون

arefeh

کاربر ممتاز

مشاهده پیوست 210624
مشاهده پیوست 210625

مشکل ستون گذاری چیه؟
در مورد آشپز خونه هم که جابجا کردی به نظرم منطقی نیست بهترین نور را به آشپز خونه بدیم
عزیزم ستونگذاریت خیلی دیگه بالا پایین شده...درسته که میکن میتونیم از آکس یه خارج کنیم ولی برای شما دیگه زیادی هی رفته بالا هی اومده پایین...اینها رو هم بیخیال شیم ...نباید ستون بیوفته وسط پذیرایی واحد پایینتونو نیگاه....
درسته آشپزخونه رو من بزرگ هم گرفتم کنارش یه تراس دادم ک هم به پذیرایی نور میده هم آشپزخونه...ولی شما کلا دادید به حمام و خواب....در واقع طیق طرح خودتون ک نور برای پذیرایی رو از شرق گرفتید من تغییر دادم...وگرنه کله طرح از نظر من بهتر از این میشد.....نکته مهم دیکه اینکه باید آشپزخونه وقتی میتونید نور مستقیم بدید اینجا هم ک از 3 برا بازه پس این نکته رو هم باید در نظر بگیرید....

somaye l

عضو جدید
خب طول رمپ 5 متر فرض کردم بر این اساس ما 2 متر افزایش طول از سه متر داریم من نمی دونم خیلی واضحه
واسه رمپ معلولین که گفته میشه بعد 3 متر میزان شیب کاهش و عرض اضافه می شه چطوریه؟اول محاسبه می کنیم و میزان شیب بدست اومده و عرض رو در کل رمپ به میزان مساوی اجرا می کنیم یا برای هر 3 متر و پاگردش، شیب و عرض خاص رو اعمال میکنیم. نمی دونم سوالم واضح بود یا نه.2-متوجه شدم عدد 2 چیه .اما مثلا این رمپ 15 متر طولشه واسه هر بازوش که بیشتر 3 متره اون حساب کتاب باید انجام بشه ؟
IMAG0110.jpg

somaye l

عضو جدید
این که مهندس عزیز این رمپ مشکلش چیه او مستطیل قرمز رو میبینید باید در اونجاشما پاگرد قرار می دادینو در شکل رمپ ها رو با شماره مشخص کردم و اینم مشخصاتشون
1- حداکثرشیب 7 درصد و حداقل به عرض 1.30
2-حداکثرشیب 6.5 درصدو حداقل به عرض 1.40
3- حداکثرشیب 8 درصدو حداقل به عرض 1.20
4- به نظرم این رمپ رو اگه 3متر طول با حداکثر شیب 8 درصد و عرض 1.20 قرار بدین و یک رمپ 1.30 بعد از اون پاگردی که بهش اشاره کردم و ( مستطیل قرمز) رو با حداکثر شیب 8 درصد وعرض 120 قرار می دادین هیچ مشکلی نداشتین
البته با توجه به ضوابط معلولین پاگرد باید 1.40*1.40 باشه

مشاهده پیوست 210604
ممنونم مهندس کاملا متوجه شدم . فقط یه سوال دیگه پاگردا جزو طول رمپ حساب میشن البته فکر نمیکنم حساب بشن ؟;)

آخرین ویرایش:

somaye l

عضو جدید
فتانه جان یکی از دوستان به طور جامع توضیح دادن مهندس amindarbasi
. تو تابیک 129

soudabeh.k

عضو جدید
یه سوال در مورد نورگیر
امکان داره برای طبقه اخر نور گیر مجزا بگیریم؟یعنی تا طبقه همکف نره فقط مخصوص طبقه اخر باشه
طرح 89 رو دارم میکشم طبقه اخرش حل نمیشه خیلی بزرگه میخوام نورگیر بزارم فقط واسه همون طبقه+(یه نورگیر بزرگ دارم که از طبقه اول میاد تا بالا )
ممنون میشم جوابمو بدین
میشه لطفا جواب منو بدین

درخواست نظر دوستان در مورد طراحی آذر 92

درخواست نظر دوستان در مورد طراحی آذر 92

مهندسین عزیز لطفا نظر بدبد ممنون

پیوست ها

• آذر92.rar
    151.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

fatane_a

عضو جدید
یه سوال دیگه:
عمق نورگیری 7 متره.اگه فاصله لبه آشپزخونه تا جداره نورگیر 7 متر باشه واسه نور گیری مشکل داره>؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ یا حتی آشپزخونه هم باید تو همین طول 7 متر مشخص شده طراحی بشه؟

bahar-spring

کاربر بیش فعال
یه سوال دیگه:
عمق نورگیری 7 متره.اگه فاصله لبه آشپزخونه تا جداره نورگیر 7 متر باشه واسه نور گیری مشکل داره>؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ یا حتی آشپزخونه هم باید تو همین طول 7 متر مشخص شده طراحی بشه؟
فرقی نداره. حداکثر 7متره، چه آشپزخانه و چه جای دیگه. بعدم دیوار انتهای آشپزخانه و یا ... ملاکه

وضعیت
موضوع بسته شده است.