تمرین گروهی آزمون طراحی خرداد 93

وضعیت
موضوع بسته شده است.

holooooooo

کاربر فعال تالار مهندسی معماری ,
کاربر ممتاز
بچه ها ارتفاع هر طبقه تازیر سقف چند باید باشه و همینطور ضخامت سقف؟

مبحث 4 ویرایش جدید صفحه 36 ارتفاع مجاز را گفته اما چطوری گرفته؟
اگر غیر از پیلوت و زیرزمین ارتفاع یک طبقه تا روی سقف 3.2 بگیریم با 1.10 جان پناه که 4.10 نمیشه!!!!چطوریاست؟

90 سانت جان پناه در نظر گرفته : 3.2+.9=4.1

اما در همین مبحث تاکید شده که جان پناه کمتر از 1.10 اشتباهه!!!

آره صفحه ی 104 بود فکر کنم منم دیدم اینو نوشته!!!
نمیدونم واقعا... بچه ها اگر کسی میدونه جواب بده بی زحمت...

ha@sa

عضو جدید
تمرین اذر 90

تمرین اذر 90

دوستان در مورد کار منم نظرتونو بگید ممنون میشم
البته بعد از اینکه کارم تموم شد متوجه شدم کنار رمپ سواره ستون گذاریم با توجه به صحبتهای اقا فرزاد باید عوض شه که درستش می کنم .مشاهده پیوست اذر 92.rar

bagher66

عضو جدید
سلاممم.
این ستون گذاری که خانم عارفه تو آذر 90 انجام دادن درسته.

مشاهده پیوست 208102

تو عکس بالا خط قرمز تیر تراز 0.00 و خط های سبز تیرهای تراز همکف.
خط های مشکی تیرهای شیبدار رمپ معلولینه که دقیقا مشخصه بار رو به کدام تیرها انتقال میدن.

خطوط بنفش هم شمشیری پله ورودیه که اینجا مسیر انقال بار مشخصه.

اما در مورد ستون گذاری حول رمپ خودرو:

مشاهده پیوست 208103

بهترین حالت واسه ستون گذاری اطراف رمپ همینه.
در حقیقت ما واسه اتقال نیروهای کف همکف باید فکر کنیم نه خود رمپ.خود رمپ که چند تا تیر شیبداره که مستقیم به زمین منتقل میشه.
در عکس بالا تیرهای سبز ،تیرهای در تراز کف همکفه.ستونهایی که داخل مستطیل نشون دادم نهایتا 80 سانت با رمپ فاصله داشته باشه که اون قسمت بتونه بصورت دال اجرا شه.

این نکته رو هم بگم که عرض رمپ در هیچ قسمتی نباید کم بشه.مثلا اگه 2 سانت وارد رمپ شده عرض رمپ رو باید 3.52 بگیرید که مفیدش 3.5 بمونه.اینجا فکر کنم ستون داخل رمپ رفته یه مقداری.
برای این طرح نمیشه ستونهایی که داخل مستطیل نشون دادی 80 سانت با رمپ فاصله داشته باشه که اون قسمت بتونه بصورت دال اجرا شه چون وارد فضای راهرو میشه

holooooooo

کاربر ممتاز
ارتفاع جانپناه 1.10 درسته
پس بی زحمت این 4.10 رو توجیه کنید!!
بچه ها ارتفاع هر طبقه تازیر سقف چند باید باشه و همینطور ضخامت سقف؟

مبحث 4 ویرایش جدید صفحه 36 ارتفاع مجاز را گفته اما چطوری گرفته؟
اگر غیر از پیلوت و زیرزمین ارتفاع یک طبقه تا روی سقف 3.2 بگیریم با 1.10 جان پناه که 4.10 نمیشه!!!!چطوریاست؟

soudabeh.k

عضو جدید
دوستای خوبم من کتابارو خوندم الان دارم شروع میکنم به طراحی :)
کار عارفه جان برای آذر90 رو دیدم و اشکالاتی دارم یعنی سوالاتی که اگه جواب بدین ممنون میشم
1.رمپ پارکینگ رو از ابتدای محدوده ساختمون میشه شروع کرد؟3متر توقف اولیه لازم نیست؟
2.ارتفاع موتورخونه رو چند باید در نظر بگیریم؟
3.متراژ واحد همکف به 100 نرسیده اشکالی نداره؟
4.از لول خیابان پارکینگ رو 1.80 به پایین بیاریم و 60 سانت با پله به طبقه همکف برسونیم ؟ارتفاع 2.40 خوبه؟
5. روی رمپ تا طول 3.33 میشه طبقه همکف رو آورد؟یا کلا روی رمپ باید آزاد باشه؟نمیدونم منظورم رو رسوندم یا نه
ممنون میشم جوابم رو بدین
در دنباله سوالات قبلیم لطفا بگین راه دسترسی به حیاط در طرح 90 از همکف یا زیرزمین ؟

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
برای این طرح نمیشه ستونهایی که داخل مستطیل نشون دادی 80 سانت با رمپ فاصله داشته باشه که اون قسمت بتونه بصورت دال اجرا شه چون وارد فضای راهرو میشه

سلام.
در مورد این طرح نگفتم.کلی عرض کردم.

آذرهانا

عضو جدید
به نظر شما اختلاف ارتفاع در یک طبقه درسته؟
برای طرح آذر 92 : قسمت زیر فروشگاه رو پر در نظر بگیرم بهتره یا اینکه اونجا رو اختلاف ارتفاع داشته باشیم در عوض ماشین امکان چرخش داشته باشه و دنده عقب از پارکینگ خارج نشه ؟ منظورم اینه قسمت پارک ماشین رو با گذاشتن تاسیسات و انباری کوچک نکنیم

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
به نظر شما اختلاف ارتفاع در یک طبقه درسته؟
برای طرح آذر 92 : قسمت زیر فروشگاه رو پر در نظر بگیرم بهتره یا اینکه اونجا رو اختلاف ارتفاع داشته باشیم در عوض ماشین امکان چرخش داشته باشه و دنده عقب از پارکینگ خارج نشه ؟ منظورم اینه قسمت پارک ماشین رو با گذاشتن تاسیسات و انباری کوچک نکنیم

اختلاف ارتفاع در طبقه همکف که خواسته سواله.....این هیچ.
اختلاف ارتفاع تو زیرزمین مشکل سازه ای ایجاد نمیکنه.بنظر من کل فضای جنوبی زیرزمین پارکینگ باشه بهتره و همچنین انباری ها و اتاق تاسیسات اون بالا.
کلا خودرو که نباید دنده عقب بیاد بیرون.مگر اینکه مسیرش مستقیم باشه.
خانم agin اینطور که میگم طراحی کرده بودن و نمره بالایی هم گرفتن(بالای 35)
مساله پارکینگ مهمتر از تهویه اتاق تاسیساته.

آذرهانا

عضو جدید
طرح آذر 92:
اگه بخوام اطراف فروشگاه رو به خاطر اختلاف ارتفاع ستون داشته باشم و همچنین اطراف رمپ سواره ستون باشه ، فاصله دو تا ستون وسطی کمتر از 3 متر میشه و این اشکال سازه ای نداره؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
طرح آذر 92:
اگه بخوام اطراف فروشگاه رو به خاطر اختلاف ارتفاع ستون داشته باشم و همچنین اطراف رمپ سواره ستون باشه ، فاصله دو تا ستون وسطی کمتر از 3 متر میشه و این اشکال سازه ای نداره؟

اگه عکس کارتون رو بزارید بهتره.یه عکس شماتیک هم باشه خوبه.....میخوام ببینم اصلا نیازی هست اینکارو بکنید.

holooooooo

کاربر ممتاز
مهندس فرزاد بی زحمت جواب این پست رو میدین؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سمت راست رمپ رو هم ستون داشته باشم

اینجا که ستون رفته وسط جک معلولتون.شما میتونی از ستونک استفاده کنی.از الگوی زیر میتونی استفاده کنی.

HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.jpg

اون مربع های مشکی ستونکه که فقط تا کف همکف ارتفاع داره.فکر کنم این دیگه بهترین حالته.

Fفرشته

عضو جدید
عزیزم اینو مجدد اصلاح کردم اما دیگه نزاشتمش توی سایت....اون ماشینه تک رو کاملا برداشتمش و جای دیگه گذاشتمش...
بله پس نمیزارم اما میشه ارتفاع پنجره از کف رو 1.8 بگیریم ک تنها جهت نورگیری باشه و دید به حیاط نداشته باشه درسته؟؟

عزیزم برش رمپ رو ک فرصت شد حتما برات میزارم....
برای همکف: حداکثر 1.20 میتونی بیاری بالا...حداقلشو جایی نگفته اما توی دانشگاه خونده بودیم ک حداقل تعداد پله 3 تاست...حالا 3 تا 17 سانت در نظر بگیری میشه 0.5 متر....
کف تا سقف زیرزمین هم بسته به کاربری زیرزمین دداره اما حداقلش 2.4....[/Q
عارفه جان خیلی ممنون..خیلی چیزا ت این تایپیک یاد گفتم.همچنن اقا فرزاد ه مثل استاد هممون راهنمایی میکنه.خیلی ممنونم

ha@sa

عضو جدید
البته بعد از اینکه کارم تموم شد متوجه شدم کنار رمپ سواره ستون گذاریم با توجه به صحبتهای اقا فرزاد باید عوض شه که درستش می کنم
.مشاهده پیوست 208127
دوستان چرا درمورد کار من نظر نمی دین ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:(

holooooooo

کاربر ممتاز
کف تا کف طبقتون رو نمیتونید کمتر بگیرید؟
اگه 3.10بگیریم بازم جان پناه 1.10نمیشه،واسه 2 طبقه رو گفته 7.30دو طبقه ی 3.10داشته باشیم با جان پناه 1.10درست میشه!اما ارتفاع مفید طبقه میشه 2.70و سقف 30سانت!!این درسته؟

bahar-spring

کاربر بیش فعال
البته بعد از اینکه کارم تموم شد متوجه شدم کنار رمپ سواره ستون گذاریم با توجه به صحبتهای اقا فرزاد باید عوض شه که درستش می کنم .مشاهده پیوست 208127
برای پارکینگت فضای گردش پشت ماشین باید لااقل 5متر باشه؛ برای 2تایی که روبروی رمپ هستن کمتر از 5متره..
مبلماناتون برای امتحان بهتر باشه بهتره
عمق تراس واحد شمالیت 80سانت کمه..
حمام واحد جنوبیت داکتش زیادی بزرگه، میتونی ازش به فضای حمامت اضافه کنی. در ضمن اتاق خواب کوچک واحد جنوبی از جایی نور نمیگیره(نه نورگیر و نه پنجره).
توی مبلمان آشپزخانه همیشه سینک ظرفشویی رو جلوی پنجره بذار-همچنین کف آشپزخانه و تراسها شیب بندی و کف شوی میخواد
سعی کنید برای تمام اتاق خوابها کمد دیواری بذارید..

آخرین ویرایش:

soudabeh.k

عضو جدید
برای محاسبه شیب رمپ میشه کمکم کنید؟
مثلا برای زیرزمین -2.00 متر با شیب 15 درصد طولش میشه 13.33 متر.کلا طول رمپ همین میشه؟
یک متر اول و آخر رمپ هم که 10 درصد هست رو در واقع با همین 15درصد حساب میکنیم؟ من یه جا خوندم که به خاطر این که شیب 10 درصد اول و آخر رو حساب نمیکنیم در آخر 66 سانتی متر به کل طول رمپ اضافه میشه.
اگه لطف کنین راهنماییم کنین هم ممنون میشم
تو صفحه قبل هم سوال پرسیدم اما کسی جواب نداد :( توروخدا من تازه وارد رو هم تحویل بگیرین:redface:

bahar-spring

کاربر بیش فعال
اینجا که ستون رفته وسط جک معلولتون.شما میتونی از ستونک استفاده کنی.از الگوی زیر میتونی استفاده کنی.

مشاهده پیوست 208149

اون مربع های مشکی ستونکه که فقط تا کف همکف ارتفاع داره.فکر کنم این دیگه بهترین حالته.

این ستونک خیلی بدرد بخوره؛ شرایط و ضوابطش چیه؟ تاپیکی جایی توضیحی دربارش هست؟

bagher66

عضو جدید
مثلا برای زیرزمین -2.00 متر با شیب 15 درصد طولش میشه 13.33 متر.کلا طول رمپ همین میشه؟
یک متر اول و آخر رمپ هم که 10 درصد هست رو در واقع با همین 15درصد حساب میکنیم؟ من یه جا خوندم که به خاطر این که شیب 10 درصد اول و آخر رو حساب نمیکنیم در آخر 66 سانتی متر به کل طول رمپ اضافه میشه.
تو صفحه قبل هم سوال پرسیدم اما کسی جواب نداد :( توروخدا من تازه وارد رو هم تحویل بگیرین:redface:

باید 1 متر ابتداوانتهای رمپ باشیب 10 درصد باشه بقیه 15 درصد .تو مبحث 4 فکر کنم نوشته.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
اگه 3.10بگیریم بازم جان پناه 1.10نمیشه،واسه 2 طبقه رو گفته 7.30دو طبقه ی 3.10داشته باشیم با جان پناه 1.10درست میشه!اما ارتفاع مفید طبقه میشه 2.70و سقف 30سانت!!این درسته؟

حداقل چقدره؟من ارتفاعات رو طبق مبحث نمیدونم.حداقل ارتفاع فضای اقامت چقدره؟

arefeh

کاربر ممتاز
سلاممم.
این ستون گذاری که خانم عارفه تو آذر 90 انجام دادن درسته.

مشاهده پیوست 208102

تو عکس بالا خط قرمز تیر تراز 0.00 و خط های سبز تیرهای تراز همکف.
خط های مشکی تیرهای شیبدار رمپ معلولینه که دقیقا مشخصه بار رو به کدام تیرها انتقال میدن.

خطوط بنفش هم شمشیری پله ورودیه که اینجا مسیر انقال بار مشخصه.

اما در مورد ستون گذاری حول رمپ خودرو:

مشاهده پیوست 208103

بهترین حالت واسه ستون گذاری اطراف رمپ همینه.
در حقیقت ما واسه اتقال نیروهای کف همکف باید فکر کنیم نه خود رمپ.خود رمپ که چند تا تیر شیبداره که مستقیم به زمین منتقل میشه.
در عکس بالا تیرهای سبز ،تیرهای در تراز کف همکفه.ستونهایی که داخل مستطیل نشون دادم نهایتا 80 سانت با رمپ فاصله داشته باشه که اون قسمت بتونه بصورت دال اجرا شه.

این نکته رو هم بگم که عرض رمپ در هیچ قسمتی نباید کم بشه.مثلا اگه 2 سانت وارد رمپ شده عرض رمپ رو باید 3.52 بگیرید که مفیدش 3.5 بمونه.اینجا فکر کنم ستون داخل رمپ رفته یه مقداری.
بله فرزاد خان...ستون رفته داخله رمپ واسه همینم عرض رمپم به جای 3.5 شده 3.65....مشکلی ک نداره؟؟مفیدش همون 3.5 میشه
حداقل چقدره؟من ارتفاعات رو طبق مبحث نمیدونم.حداقل ارتفاع فضای اقامت چقدره؟

حداقل 2.4تا جایی ک یادمه

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
این ستونک خیلی بدرد بخوره؛ شرایط و ضوابطش چیه؟ تاپیکی جایی توضیحی دربارش هست؟

ضوابط نداره.ابعادش مثل بقیه ستون هاست.فقط ارتفاعش با بقیه ستون ها متفاوته.تو این کار ستونک فقط تا کف طبقه همکفه.(از پی تا کف همکف.عبارت ستونک رو هم بنویسید تا بدونن)

توجه کنید ستون گذاری که پیشنهاد دادم واسه هر طرح متفاوته.واسه خانم عارفه طبق طرح خودش بود.
خانم آذرهانا میخواست دور فروشگاه ستون باشه که من این ستون گذاری رو پیشنهاد دادم.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
بله فرزاد خان...ستون رفته داخله رمپ واسه همینم عرض رمپم به جای 3.5 شده 3.65....مشکلی ک نداره؟؟مفیدش همون 3.5 میشه

حداقل 2.4تا جایی ک یادمه

خیلی هم خوب.پس رمپ رو فقط تا ستون ترسیم کن دیگه(عرضی میگم)

ممنون.پس مشکلی نیست واسه حداقل ارتفاع کل.

bahar-spring

کاربر بیش فعال

من خودم نشستم حسابش کردم؛ همش از روابط تانژانت و فیثاغورث بدست میاد.
شما طول افقی رمپتو L بگیری،(یعنی تصویر رمپ روی زمین)، طول خود رمپو X بگیری و ارتفاع از سطح زمین تا زیر زمین مثلا 2.80 باشه با همون روابط ریاضی حلش کنی نتیجه اش میشه این :
X= 18.93
L= 18.67
در ضمن من شیب 10 درصد اول و آخر هم حساب کردم.
اگر نشد، برات بنویسم عکسشو بذارم.

آخرین ویرایش:

معمارگر

عضو جدید
دوستان چرا درمورد کار من نظر نمی دین ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:(

دوست عزیز تو زیر زمین پایین فروشگاه باید یه اختلاف ارتفاع داشته باشیم
در طبقه همکف طول رمپ معلولتون کمه وستون گذاری رفته داخل رمپ
یکی از خوابا هم نور گیری نداره

من خودم نشستم حسابش کردم؛ همش از روابط تانژانت و فیثاغورث بدست میاد.
شما طول افقی رمپتو L بگیری،(یعنی تصویر رمپ روی زمین)، طول خود رمپو X بگیری و ارتفاع از سطح زمین تا زیر زمین مثلا 2.80 باشه با همون روابط ریاضی حلش کنی نتیجه اش میشه این :
X= 18.93
L= 18.67
در ضمن من شیب 10 درصد اول و آخر هم حساب کردم.
اگر نشد، برات بنویسم عکسشو بذارم.

با سلام
2,80 تقسیم بر 15 درصد کنی همون L=18,67 در میاد ...
مساله اینه که چطوری شیب 10 درصد در ابتدا و انتهارو حساب کنیم.

وضعیت
موضوع بسته شده است.