تمرین گروهی آزمون طراحی اذر 92

وضعیت
موضوع بسته شده است.

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
عین جمله اش : " ارتفاع مجاز گروه های ساختمانی 4 و 5 (ردیفی و متصل با مجزا و منفصل) 3 و 4 طبقه ، حداکثر تا 14.90 متر ارتفاع در ساختمان های دارای زیرزمین با پنجره نورگیر از نما و 13.70 متر در ساختمان های فاقد آن خواهد بود. مبنای محاسبه ارتفاع، تراز متوسط کف معبر مجاور، تا متوسط ارتفاع سقف شیب دار و یا بالاترین نقطه جان پناه بام در سقف های مسطح می باشد."
لطفا یکی بگه این یعنی چی؟ مگه ممکنه آخه؟

منم خوندم اون قسمت رو ولی من فکر میکنم 3 و 4 طبقه روی صفر یا روی زمین منظورشه.یعنی همکف رو هم حساب کرده.این سوال شهوریور ،91 5 طبقه حساب میشه.نمیشه که با حداقل ارتفاع طبقات از حداکثر ارتفاع ساختمون بزنه بالا.

shab khanoom

عضو جدید
منم خوندم اون قسمت رو ولی من فکر میکنم 3 و 4 طبقه روی صفر یا روی زمین منظورشه.یعنی همکف رو هم حساب کرده.این سوال شهوریور ،91 5 طبقه حساب میشه.نمیشه که با حداقل ارتفاع طبقات از حداکثر ارتفاع ساختمون بزنه بالا.
آخه دقیقا توضیح داده منظورش از ارتفاع چیه : تراز متوسط کف معبر مجاور، تا بالاترین نقطه جان پناه بام در سقف های مسطح

samar

عضو جدید
2- مطمئنا نمیشه ورودی رو از حیاط داد. چون هیچ جا ننوشته پایین زمین معبر وجود داره. پایینش ملک واقع شده.
3- یک متر پیشروی اصلا چی هست؟ تو این سوال خودش حداکثر میزان پیشروی رو مشخص کرده

دوستم ممنون از پاسخت..ورودی رو متوجه شدم ..پارکینگا رو نگفتی اولویت کدومه؟
بعد منظورم از پیشروی اون که تو سوال هست نبود..یکی از دوستان پاسخ داد که اون 80 سانت در شمال پیشروی منظورش کنسوله طبقات بالاتر هست...من تو نوشته ی بچه ها دیده بودم که میشه پارکینگا رو 1 متر داخل حیاط پیشروی داد..یعنی به اندازه 1 متر ماشین ها سقف بالاسرشون نباشه..این رو گفتم..

shab khanoom

عضو جدید
بعد منظورم از پیشروی اون که تو سوال هست نبود..یکی از دوستان پاسخ داد که اون 80 سانت در شمال پیشروی منظورش کنسوله طبقات بالاتر هست...من تو نوشته ی بچه ها دیده بودم که میشه پارکینگا رو 1 متر داخل حیاط پیشروی داد..یعنی به اندازه 1 متر ماشین ها سقف بالاسرشون نباشه..این رو گفتم..
پارکینگ و خودمم هم نمی دونم. ولی قاعدتا هر چیزی رو که طراحی می کنیم باید طبق اصول و ضوابط باشه. پس منطقی تر به نظر می رسه که ماشین های برای هم مزاحمت نداشته باشند.

در مورد پیشروی هم به نظرم توی سوال خودش در نظر گرفته. چون 60% کل زمین سوال، می شه 13.80. در صورتیکه خودش سطح اشغال رو 14.6 گرفته . مخصوصا که خودش ذکر کرده "حداکثر میزان پیشروی"
اما در مورد اون 1 متری که گفتی می شه ماشین ها سقف بالای سرشون نباشه، تا حالا چیزی نشنیدم. اگه کسی منبعی در این خصوص می شناسه لطفا بگه

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
آخه دقیقا توضیح داده منظورش از ارتفاع چیه : تراز متوسط کف معبر مجاور، تا بالاترین نقطه جان پناه بام در سقف های مسطح
خب دیگه.
یعنی همکف هم حساب میشه.پس این ساختمون 5 طبقه حساب میشه نه 4 طبقه.حالا حساب کنید با حداقل ها ببینید چقدر میشه:smile:

معمارگر

عضو جدید
سلام
جنس مصالح نما رو چی بزنیم بهتره؟وقتی که رمپ گردش داره با شعاع5.5 طول رمپ میشه وتر گردشی که زدیم؟

farch67

عضو جدید
مرسی از توضیحات کامل :)
سلام. من چیزهایی که سر کلاس یاد گرفتم رو میگم .:smile:
1- رمپ سواره هیچوقت از جلوی در شروع نمیشه. باید حداقل 3.5 متر از ورودی سواره فاصله بگیری.
2- رمپ سواره از کنار دیوار هم 30 سانت فاصله میگیره.در ضمن متوجه نمیشم چرا وسط رمپ سواره رو مستطیل کردین! ینی صافه؟! باید رمپ رو کامل بکشید و اون قسمتش رو هم بصورت منحنی پخ برنید.
3- روی رمپ حتما شیبشو بنویس. همونجور که گفتم. 1متر اول و آخرش رو 10% و وسط رمپ رو 15% بنویس.
4- پله و آسانسور در همه طبقات باید فیلتر داشته باشه.حتی زیرزمین.وگرنه دود و گردو خاک و سرو صدا مستقیما داخل سرویس پله میشه.و در همکف هم همینطور!
5-جهت هاشور رمپ همیشه به سمت بالاست.برعکس زدید.
6- در پلان زیر زمین ، باید یه پله فرار که به لول همکف میاد هم داشته باشی. که مثلا اینجا میاد تو حیاط.
7- در طبقه همکف رمپ معلول برای ورودی پیاده هم از سمت لابی و هم از سمت آژانس لازمه.ضمن اینکه لزومی نداره دو تا ورودی به لابی داشته باشین.منظورم حذف ورودی از سمت خیابونه که کنارش رمپ گذاشتی.همون ورودی از حیاط کافیه. واسه ورودی آژانس هم رمپ معلول بذار.بالابر به هیچوجه درست نیست!
8- در پلان طبقات ، نورگیری که واسه آشپزخونه گذاشتین دور تا دورش ستون میخواد که دیگه با توجه به اینکه جاگذاری ستوناش تو پارکینگ چجوری میشه باید حواستون باشه.
9- عرض اتاق خواب 2.50 خیلی ایراد بزرگیه.دیگه حداقل باید 2.70 باشه. 2.5 ایراد داره از نظر طراح.
10- در انباری ها به سمت بیرون باز میشه.
11- کانال کولرها و رادیاتورها رو هم بذارید کامله :w11:.

misha47

عضو جدید
سلام
جنس مصالح نما رو چی بزنیم بهتره؟وقتی که رمپ گردش داره با شعاع5.5 طول رمپ میشه وتر گردشی که زدیم؟

جنس مصالح نما بستگی به اقلیمی داره که در سوال مطرح شده.ولی بهر حال بهتره از مصالح روتین استفاده بشه.معمولا هم اقلیم معتدل رو میدن.

* معتدل: سنگ تراورتن - مرمر - گرانیت - آجر رنگی - چوب ( خیلی اندک)
* سرد: سنگ مرمر - گرانیت - سنگ چینی
* گرم و خشک: ترکیبات رنگی آجر - سنگهای روشن تراورتن
* مرطوب: واش بتن - گرانولیت - گرانیت - مرمر - پوشش آردواز

** در هیچ اقلیمی از سرامیک استفاده نشه! و همینطور ورق های آلومینیوم

misha47

عضو جدید

احتمالا منظور اون دوستانی که گفتند میشه به حیاط پیشروی کرد این بوده که : در مواقعی که خیلی فضا کم میاری توی زیرزمین میشه 10% مساحت به حیاط پیشروی کنید.البته نمره منفی داره این کار.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
احتمالا منظور اون دوستانی که گفتند میشه به حیاط پیشروی کرد این بوده که : در مواقعی که خیلی فضا کم میاری توی زیرزمین میشه 10% مساحت به حیاط پیشروی کنید.البته نمره منفی داره این کار.

نه منظورم پیشروی به حیاط بود.1 متر پیشروی به حیاط بدون سقف مجاز واسه تامین پارکینگ.
البته فکر کنم تو این آزمون بکار نمیاد.بیخیال شن دوستان.مگر اینکه تو تامین پارکینگ واقعا نیاز داشته باشن.

mana_memari

عضو جدید
در همون مبحث 12 توضیح داده کامل
اگه مساحت زمین بیشتر از 200 متر باشه، مساحت نورگیر باید به انداره 6 درصد مساحت زمین باشه
نکته مهم دیگه اینکه ابعاد پاسیو بستگی به فضاهایی داره که ازش نور می گیره. مثلا اگه دو اتاق خواب از دو واحد مستقل، از پاسیو نوربگیرند، حداقل فاصله پنجره هاشون از هم باید 6 متر باشه. با توجه به اینکه جای دیگری گفته حداقل عرض باید 3 متر باشه، پس این نورگیری که مثال زدم ابعادش می شه 3*6 متر

سلم یه سوال داشتم- اگر ابعاد زمین طوری بود که با توجه به اون 6 درصد باید 24 متر حیات خلوط داشته باشیم اونوقت ابعاد نور گیر میشه 6*4 یا میشه یه 3*6 یه جا و یه 2*3 مثلا جای دیگه داشت؟ و زیادشدن تعداد نورگیرا عیبی نداری؟

shab khanoom

عضو جدید
سلم یه سوال داشتم- اگر ابعاد زمین طوری بود که با توجه به اون 6 درصد باید 24 متر حیات خلوط داشته باشیم اونوقت ابعاد نور گیر میشه 6*4 یا میشه یه 3*6 یه جا و یه 2*3 مثلا جای دیگه داشت؟ و زیادشدن تعداد نورگیرا عیبی نداری؟

علاوه بر حداقل مساحتی که باید رعایت بشه، حداقل فاصله ی پنجره های مقابل هم نیز باید رعایت بشه. مثلا حداقل فاصله پنجره های 2 پذیرایی از 2 واحد مجزا، حداقل 6 متر است. پس ابعاد پاسیو بستگی به پلانت و فضاهایی که از پاسیو نور می گیرند داره

saraafsoon

عضو جدید
مرسی از نمونه ها.
اینکه یه قسمتی از پارکینگ ها رو از دیوار گذروندین امکانش هست؟ یعنی از فضای حیاط استفاده کردین؟

میشه یه توضیحی درباره محاسبه فاصله 3تاماشین 6.5مترهست.4تاماشین 8.5 توضیح بدین من سردربیارم متوجه نمیشم
من اینطور حساب کردم اخه5+2.5=7.5 فاصله از محورستونها حالا داخل به داخل بین دو ستونو حساب کنیم 0.5-7.5=7 من اینطوری محاسبه کردم مییشه بگین چطوری میشه6.5؟؟؟

آخرین ویرایش:

سائ

عضو جدید
سلام
یه سوال
وقتی تو امتحان ابعاد زمینو دادن ما باید دقیقا همون 60 درصد رو بگیریم؟؟

shab khanoom

عضو جدید
نکته مهمی رو به ذهنم رسید که به دوستان یادآوری کنم.
در دوران دانشجویی آقای ساعد سمیعی استاد طراحی فنی ما بودند و خیلی خیلی تاکید داشتند بر درست کشیدن باکس پله. چراکه اکثرا توی نقشه ها اشتباه کشیده می شه( اشتباه مرسوم)
1.jpg
همونطور که توی عکس می بینید در پلان باکس پله ی صحیح، پله ها نسبت به هم یکی جلو و عقب هستند. این کار باعث می شه که نرده ی دو بازو در پاگرد، هم ارتفاع بشوند. اما در اشتباه رایج، نرده ها، به اندازه یک پله با هم اختلاف ارتفاع پیدا می کنند که زیبایی کار رو از بین می بره. (منظورم محلی است که دورش دایره کشیدم)
فقط وقتی این کار رو می کنید حواستون به تعداد پله ها باشه. چون با تعداد پله ثابت، باکس پله صحیح، نسبت به باکس پله غلط (رایج) 30 سانتیمتر طولش بیشتر می شه.

mana_memari

عضو جدید
علاوه بر حداقل مساحتی که باید رعایت بشه، حداقل فاصله ی پنجره های مقابل هم نیز باید رعایت بشه. مثلا حداقل فاصله پنجره های 2 پذیرایی از 2 واحد مجزا، حداقل 6 متر است. پس ابعاد پاسیو بستگی به پلانت و فضاهایی که از پاسیو نور می گیرند داره

پس اون 6 درصد چی؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام
یه سوال
وقتی تو امتحان ابعاد زمینو دادن ما باید دقیقا همون 60 درصد رو بگیریم؟؟
تو امتحان معمولا محدوده طراحی رو مشخص میکنن.
اگه نکردن شما همون 60 درصد بگیر.

mana_memari

عضو جدید
به نظر شما تو سوال ازمون 89 میشه یه حیاط خلوت از عقب گذاشت با عرض 3 متر و واحد ها رو عرضی تقسیم کرد ؟

saraafsoon

عضو جدید
الان این نقشه ای که شما کشیدید سرویس پله نداره که! چون رمپ رو آوردین توی زیرزمین کلی فضا اشغال شده. رمپ رو از توی حیاط شروع کن. با شیب 15% فقط 9 متر طول رمپ دارید؟!! تقریبا 18 متر طول رمپ میشه اگه ارتفاع زیرزمین و سقفشو 2.70 در نظر بگیرید.:surprised:

منظورتون از سرویس پله چیست؟؟؟؟؟؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
میشه یه توضیحی درباره محاسبه فاصله 3تاماشین 6.5مترهست.4تاماشین 8.5 توضیح بدین من سردربیارم متوجه نمیشم
من اینطور حساب کردم اخه5+2.5=7.5 فاصله از محورستونها حالا داخل به داخل بین دو ستونو حساب کنیم 0.5-7.5=7 من اینطوری محاسبه کردم مییشه بگین چطوری میشه6.5؟؟؟

سلام.
ببخشید من اشتباه کردم و طبق فرمول شهرداری حساب کردم.
شما به ازای هر خودرو 2.5 متر عرض در نظر بگیر.یکی 2.5 دوتا 5 سه تا 7.5 و چهار تا 10 و ....
فقط اگه بین دو تا ستون بود که آکس به آکس 5 متر بودن اونقت میشه دو تا خوردو بینشون با عرض 4.5 متر گذاشت و به ازای هر خودرو اضافه تر 2.5 متر هم باید به عرض اضافه شه.

saraafsoon

عضو جدید
.
1-ایست رمپ رو ک باقی بچه هام گفتن ولی 5 متر رعایت کنید این نظر یکی از مصحح های آزمونه.

سلام میشه توضیح بدین درمورد ایست رمپ؟؟؟؟

maryam703

عضو جدید
سلام

سلام

میشه کار منو ببینید و اشکالاتمو بگین
سوال طراحی آذر 90 -

پیوست ها

• 90.zip
    1.4 مگایابت · بازدیدها: 0

farch67

عضو جدید
2- دقت کنید دوستان :smile:
مبحث چهار صفحه 49؛ حداقل ارتفاع در فضاهایی که برای مدت طولانی در آنها توقف نمی شود، مانند انباری و توقفگاه های کوچک خودرو، 220 متر است.
بنابراین حداقل ارتفاع پارکینگ هم 220 میشه، کف تا زیرسقف

آزمون اسفند 91 توقفگاهش 6 تا پارکینگ داره، یعنی متوسطه و کوچک نیست

Anahidd

عضو جدید
سلام : چند تا سوال ؟خواهشا جواب بدين دوستان.
1- چرا ضخامت سقف را 40 سانت بايد بگيريم مگه 30 سانت نيست؟
2-براي ارتفاعات طبقات بايد طبق مبحث 4 حداقل را رعايت كنيم يا اينكه مي تونيم كف تا زير سقف را 2/70 بگيريم؟
3-ارتفاع زيرزمين را چند بگيريم؟در صورتي كه فقط براي انبار وتاسيسات باشه مي تونيم از 000 بالاتر نياييم؟يعني اينكه حتما بايد به زيرزمين پنجره بديم؟
4-وقتي كنسول سر پخ باشه بايد ارتفاع از كف گذر 3/50 باشه ؟ يا اينكه فرقي نمي كنه حتما از توي ضلع هاي شمالي و جنوبي هم بايد از كف گذر حياط هم 3/50 باشه؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.