تمرین گروهی آزمون طراحی اذر 92

وضعیت
موضوع بسته شده است.

misha47

عضو جدید
بچه ها !

کسی اطلاعی داره از ابعاد پنجره ها در نما؟
روشنایی پله ها (گذاشتن پنجره) اجباریه؟ضابطه ای در این مورد وجود داره؟
OKB همه پنجره ها رو 1.10 بگیریم؟

Anahidd

عضو جدید
سلام بر همگي \فرق بين اسكلت بتني با اسكلت فلزي چيه؟ بهتربنش كدام يك از اين دوتاس؟ توي آزمون نظام كدام يكيشون را بزاريم .آخه مي دونين من بتني انتخاب كردم بعد توي طرحم كه 5 طبقه بود ابعاد ستون را 30 در 50 گرفتم يعني مستطيل.اما توي طرح خيلي مشكل ايجاد ميكنه مخصوصا پاركينگ.ولي ستون فلزي حداكثر 30 در 30 ميشه و مربعي شكله حالا من موندم كدام يك را انتخاب كنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟//

misha47

عضو جدید
سلام بر همگي \فرق بين اسكلت بتني با اسكلت فلزي چيه؟ بهتربنش كدام يك از اين دوتاس؟ توي آزمون نظام كدام يكيشون را بزاريم .آخه مي دونين من بتني انتخاب كردم بعد توي طرحم كه 5 طبقه بود ابعاد ستون را 30 در 50 گرفتم يعني مستطيل.اما توي طرح خيلي مشكل ايجاد ميكنه مخصوصا پاركينگ.ولي ستون فلزي حداكثر 30 در 30 ميشه و مربعي شكله حالا من موندم كدام يك را انتخاب كنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟//

خب معلومه که فلزی! فلزی بگیر خیالتو راحت کن.مگه میخوای طرحتو اجرا کنی که بتنی میگیری؟!! سیستم سازه رو فلزی بگیر.خلاص!:smile:

behnoosh66

عضو جدید

سلام بهتره فلزی انتخاب کنید چون همونطور که خودتون هم گفتین ابعادش کوچکتره وبرای بحث پارکینگها دردسرش کمتره وفضای بیشتری میده به نظر من چون فاز یک هست همون 20 در 20 فلزی کفایت می کنه .

Anahidd

عضو جدید
ممنون پس فلزي ميگيرم .راستي توي طرح شب خانم چرا 4 متر از سطح شمالي آمده جلوتر بعد طرح زده؟ مگه قانوني اينطوري اصلا وجود داره توي مقررات ملي؟ايه سوال ديگه اينكه توي منابع طراحي بلندمرتبه سازي را ازكجا بخونيم اگه كسي جزوه داره بذاره توي تاپيك لطفا.

shab khanoom

عضو جدید
بچه ها !

کسی اطلاعی داره از ابعاد پنجره ها در نما؟
روشنایی پله ها (گذاشتن پنجره) اجباریه؟ضابطه ای در این مورد وجود داره؟
OKB همه پنجره ها رو 1.10 بگیریم؟

در مورد ابعاد پنجره ها محدودیت خاصی وجود نداره. ولی در مبحث 4 گفته که از اندازه های مدول استفاده بشه. آخر کتاب هم با رسم شکل و خیلی کامل ابعاد مدول همه بازشوهارو ذکر کرده
نه. اجباری نیست و حتی در مورد نورگیر سقف باکس پله هم مبحث 4 گفته برای ساختمان های گروه 6 و 7 اجباریه.
می تونی 1.10 بگیری

shab khanoom

عضو جدید
ممنون پس فلزي ميگيرم .راستي توي طرح شب خانم چرا 4 متر از سطح شمالي آمده جلوتر بعد طرح زده؟ مگه قانوني اينطوري اصلا وجود داره توي مقررات ملي؟ايه سوال ديگه اينكه توي منابع طراحي بلندمرتبه سازي را ازكجا بخونيم اگه كسي جزوه داره بذاره توي تاپيك لطفا.

من دیروز دو تا طرح زده ام که یکی اش با پیشروی 4 متری سطح اشغال به سمت جنوب بود. اما دوستان گفتند که در قوانین شهرسازی ذکر کرده در زمین های شمالی سطح اشغال باید 60 درصد شمال قطعه باشه. و برای همین من یک طرح دیگه هم زدم

saraafsoon

عضو جدید
DSC04684.jpgDSC04683.jpgسلام بچه ها براسال90 این طرحوکشیدم تامیتونین ریزشینوایراد بگیرین لطفاتاسرامتحان همون اشتباهو تکرار نکنم

کدخدا

مدیر بازنشسته
ممنون از نظراتت
فضای سمت راست پله محل بازی کودکان است که برای ساختمان های بالای 4 طبقه (مثل این ساختمان که 5 طبقه محسوب میشه ) الزامی است. ولی در مورد ضوابط طراحی اش چیزی ندیده ام و نمی دونم اینطور که گذاشته ام درسته یا نه
نورگیری باکس پله از طریق نورگیر سقفی تامین میشه
نورگیر شمالی در زمین های بالای 200 متر مربع حداقل 3 متر عرض باید داشته باشه و به ازای هر طبقه بیشتر از 4 طبقه، 0.5 متر به عرض نورگیر باید اضافه بشه
راجب نورگیر شمالی همچین ضابطه ای ندیدم تنها چیزی ک دیدم همون 3 متره.
فضای بازی همون حیاطه.
نورگیری باکس از خرپشته درصورتیه که چشم پله اونم حد اقل 60 سانت داشته باشی ممکنه

آذرهانا

عضو جدید
مشاهده پیوست 179325مشاهده پیوست 179327سلام بچه ها براسال90 این طرحوکشیدم تامیتونین ریزشینوایراد بگیرین لطفاتاسرامتحان همون اشتباهو تکرار نکنم

سارا جون ،‌برای همکف دسترسی مسکونی و لابی رو به حیاط ندادین- نورگیر همکف لازم نبود- ستون وسط پذیرایی و لابی بد شده

behnoosh66

عضو جدید
پلان طبقات اسفند 89

پلان طبقات اسفند 89

دوستان پلان پارکینگ اسفند 89 رو که توو پست های قبلی گذاشتم حالا طبقات اسفند 89 رو کشیدم ممنون میشم نظر بدین در ضمن از 7 تا ماشینه خواسته شده یکیشو نشد کامل توو پیلوت تامین کنم منظورم اینه که حدود یک مترش توو حیاط افتاد که یکی از دوستان گفتن نمیشه ایا ضابطه ای براش هست یا نه لطفا اگر کسی می دونه کمک کنه ؟ درضمن اگر بخایم واحدها رو به صورت شمالی جنوبی (اتوبوسی ) طراحی کنیم نمیشه 7 تا ماشینو کامل تامین کرد اگر کسی پارکینگ 89 رو با هفت تا ماشین و به صورت شمالی جنوبی طراحی کرده طرحشو بذاره ممنون میشم .مشاهده پیوست 89 tabaghat -Model.pdfمشاهده پیوست 89 parking-Model.pdf

shab khanoom

عضو جدید
آذر 88 - ممنون میشم ببینید و نظر بدهید

پیوست ها

• azar 88.zip
    28 کیلوبایت · بازدیدها: 0

shab khanoom

عضو جدید
دوستان پلان پارکینگ اسفند 89 رو که توو پست های قبلی گذاشتم حالا طبقات اسفند 89 رو کشیدم ممنون میشم نظر بدین در ضمن از 7 تا ماشینه خواسته شده یکیشو نشد کامل توو پیلوت تامین کنم منظورم اینه که حدود یک مترش توو حیاط افتاد که یکی از دوستان گفتن نمیشه ایا ضابطه ای براش هست یا نه لطفا اگر کسی می دونه کمک کنه ؟ درضمن اگر بخایم واحدها رو به صورت شمالی جنوبی (اتوبوسی ) طراحی کنیم نمیشه 7 تا ماشینو کامل تامین کرد اگر کسی پارکینگ 89 رو با هفت تا ماشین و به صورت شمالی جنوبی طراحی کرده طرحشو بذاره ممنون میشم .مشاهده پیوست 179439مشاهده پیوست 179440
طرحت خوب شده. آفرین.
یکسری نکات به نظرم رسید که بهت میگم:
راهروهایت خیلی خیلی طولانی شده که با توجه به شمال جنوبی بودن واحدها کار دیگه ای نمیشه کرد
پذایرایی واحد سمت راستت خیلی کوچک شده
درب باکس پله ات و در پلان طبقات از اون یکی بازوی پله باز کن تا در واحدت تو در راه پله ات باز نشه
یکی از اتاق خواب های واحد سمت راستت خیلی کوچک شده.
واحد سمت چپت هم تراس نداره که بهتره هر واحد حداقل یک تراس داشته باشه
حداقل عرض دو تا جای پارک ماشین وقتی بین دو ستون قرار می گیره 4.5 متره که شما بیشتر گرفتی می تونی اونا رو تا جای ممکن کم کنی و باکس پله ات و بالاتر ببری تا پذیراییت یکم بزرگتر بشه

ARCHITECT HAND

عضو جدید
شب خانم در طرح اسفند 91 اون قسمتی که پله و رمپ برای لابی گذاشتی در طبقه پایین یعنی پارکینگ باید ارتفاع سقفش کمتر باشه - میخواستم بدونم حداقل ارتفاع پارکینگ توی اون قسمت در نظر گرفتی ؟

shab khanoom

عضو جدید
شب خانم در طرح اسفند 91 اون قسمتی که پله و رمپ برای لابی گذاشتی در طبقه پایین یعنی پارکینگ باید ارتفاع سقفش کمتر باشه - میخواستم بدونم حداقل ارتفاع پارکینگ توی اون قسمت در نظر گرفتی ؟

منظورت اینه که توی اون قسمت ضخامت سقف بیشتر میشه؟ ضخامت سقف رو 40 سانتیمتر گرفتم. کافیه؟

behnoosh66

عضو جدید
طرحت خوب شده. آفرین.
یکسری نکات به نظرم رسید که بهت میگم:
راهروهایت خیلی خیلی طولانی شده که با توجه به شمال جنوبی بودن واحدها کار دیگه ای نمیشه کرد
پذایرایی واحد سمت راستت خیلی کوچک شده
درب باکس پله ات و در پلان طبقات از اون یکی بازوی پله باز کن تا در واحدت تو در راه پله ات باز نشه
یکی از اتاق خواب های واحد سمت راستت خیلی کوچک شده.
واحد سمت چپت هم تراس نداره که بهتره هر واحد حداقل یک تراس داشته باشه
حداقل عرض دو تا جای پارک ماشین وقتی بین دو ستون قرار می گیره 4.5 متره که شما بیشتر گرفتی می تونی اونا رو تا جای ممکن کم کنی و باکس پله ات و بالاتر ببری تا پذیراییت یکم بزرگتر بشه

شب خانوم واقعا ممنون که وقت گذاشتین .
در مورد درب باکس پله دقت نکردم حق با شماست تصحیح می کنم .حداقل ابعاد فضاهای اقامتی تامین شده ولی درمورد ابعاد فضاهای واحد سمت راست به خاطر موقعیت قرارگیری باکس پله درخقش کم لطفی شده :smile: اگر پیشنهادی دارین عنوان کنید . اره میشه برا واحد سمت چپ یه تراس گذاشت اینجوری پذیرایی کوچکتر میشه کمتر بد چشمی می کنه .در مورد پیشنهاد اخرتون حقیقت یکی از سوال های اصلیمه که ایا برا مثلا پارک 2 ماشین که توو مبحث 4 گفته اکس تا اکس ستون باید 5 متر باشه این فاصله اکس رو ملاک قرار بدیم یا فاصله مابین دوستون رو اخه من میخاستم همین کارو انجام بدم یعنی فاصله مابین دو ستونو 4.5 بگیرم اینجوری توو پارکینگ هم اوون یک متر ماشینم هم توو حیاط نمی افتاد ولی اکس ستون ها 4.7 میشه نمی دونم درسته یا نه اگر شما یا دوستان نظری دارین حتما عنوان کنین خیلی برام سواله ممکنه سوال خیلی ها هم باشه ممنونم .

shab khanoom

عضو جدید
شب خانوم واقعا ممنون که وقت گذاشتین .
در مورد درب باکس پله دقت نکردم حق با شماست تصحیح می کنم .حداقل ابعاد فضاهای اقامتی تامین شده ولی درمورد ابعاد فضاهای واحد سمت راست به خاطر موقعیت قرارگیری باکس پله درخقش کم لطفی شده :smile: اگر پیشنهادی دارین عنوان کنید . اره میشه برا واحد سمت چپ یه تراس گذاشت اینجوری پذیرایی کوچکتر میشه کمتر بد چشمی می کنه .در مورد پیشنهاد اخرتون حقیقت یکی از سوال های اصلیمه که ایا برا مثلا پارک 2 ماشین که توو مبحث 4 گفته اکس تا اکس ستون باید 5 متر باشه این فاصله اکس رو ملاک قرار بدیم یا فاصله مابین دوستون رو اخه من میخاستم همین کارو انجام بدم یعنی فاصله مابین دو ستونو 4.5 بگیرم اینجوری توو پارکینگ هم اوون یک متر ماشینم هم توو حیاط نمی افتاد ولی اکس ستون ها 4.7 میشه نمی دونم درسته یا نه اگر شما یا دوستان نظری دارین حتما عنوان کنین خیلی برام سواله ممکنه سوال خیلی ها هم باشه ممنونم .

فکر می کنم اگه حداقل فاصله ما بین دو ستون رو 4.5 بگیریم کافی باشه. چون ابعاد ستون ها متفاوته و مثلا اگه ستون بتنی استفاده می کردی با فاصله 4.5 متر لبه ستونها، آکس تا آکس هم 5 متر می شد. باز هم مطمئن نیستم و اگه کسی جواب این سوال و می دونه لطفا بگه

saraafsoon

عضو جدید
سارا جون ،‌برای همکف دسترسی مسکونی و لابی رو به حیاط ندادین- نورگیر همکف لازم نبود- ستون وسط پذیرایی و لابی بد شده
سلام ممنون که ج دادین وبررسی کردین کارمو.1-برای همکف از زیرزمین دسترسی دادم از پارکینگم متاسفانه اگه از همکف دسترسی بدم هال عریض پرتی درست میشه واحد مسکونیمم خراب میشه به نظرت از زیرزمین نمیشه ورودی داد؟ 2-منظورتون نورگیریه که تو لابی دادم لازم نداره؟برای خوابمم فکرکنم ابعادش کمه 3-درمورد ستونا حق باشماست ختما عوض میکنم.ممنون بچه ها لطفا کارمو ببینینو نظربدینننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننمشاهده پیوست 179491

آخرین ویرایش:

servaa

عضو جدید
آذر 88 - ممنون میشم ببینید و نظر بدهید
طرح خوبیه و نکات مثبت هم داره اما به نظر من فضایی رو که برای بانک در نظر گرفتی مساحتش کمه،ورودی ساختمان پزشکان بهتره که از تو خیابان فرعی باشه،اگه از رمپ چرخشی استفاده کنی دیگه از زیر بنای زیر زمین کم نمیشه ودستت بازتره،همکف ارتفاع کف تا کفش 4 متره اون تعداد پله جواب میده به نظرت؟وخود ساختمون چون تو دوتا تقاطع قرار داره باید پخ بخوره البته انو مطمن نیستم،و تو پارکینگ فضای عبور 4 متر شده که!:smile: همین دیگه.

behnoosh66

عضو جدید
فکر می کنم اگه حداقل فاصله ما بین دو ستون رو 4.5 بگیریم کافی باشه. چون ابعاد ستون ها متفاوته و مثلا اگه ستون بتنی استفاده می کردی با فاصله 4.5 متر لبه ستونها، آکس تا آکس هم 5 متر می شد. باز هم مطمئن نیستم و اگه کسی جواب این سوال و می دونه لطفا بگه

به نظر من هم فاصله مابین ستونها مهمتر از اکسشونه چون مثلا اگر اکس دو ستون رو 5 بگیریم با افزایش ابعاد دو ستون فاصله اکس ها کم نمیشه بلکه فاصله مابین دو ستون کم میشه و ماشین قراره در فاصله مابین ستون ها قرار بگیره پس این فاصله باید مهمتر باشه بازم با توجه به مبحث 4 نمیشه قطعی نظر داد سایر دوستان هم نظر بدن لطفا .

ARCHITECT HAND

عضو جدید
منظورت اینه که توی اون قسمت ضخامت سقف بیشتر میشه؟ ضخامت سقف رو 40 سانتیمتر گرفتم. کافیه؟
نه منظورم این نیست- قسمتی که رمپ و پله گذاشتی ترازش صفره و با تراز لابی فرق داره - به نظرم بر اساس تراز لابی تراز کف پارکینگ و تعیین کردی که اگه ارتفاع سقف پارکینگ حداقل گرفته باشی این مقدار دقیقا در زیر پله و رمپ (در پارکینگ) کمتر از حداقل میشه مگر اینکه ارتفاع پارکینگ بیشتر از حداقل باشه

misha47

عضو جدید
بچه ها !

اگه دیوار برشی دور پله و آسانسور تو ی یه طبقه گشودگی (در) داشته باشه و یه جا نداشته باشه ایراد داره؟دیوار برشی میشه گشودگی داشته باشه؟فک کنم به نظر مهندس محاسبش یستگی داره.نه؟

misha47

عضو جدید
مشاهده پیوست 179325مشاهده پیوست 179327سلام بچه ها براسال90 این طرحوکشیدم تامیتونین ریزشینوایراد بگیرین لطفاتاسرامتحان همون اشتباهو تکرار نکنم

سارا جان.عکست زیاد واضح نیست.ولی خب چیزایی که به ذهنم میرسه اینان:
1- نورگیر نذار کلا.
2- سایز ستونهات خیلی بزرگه.ستون فلزی 25 سانتی در نظر بگیر.
3- وسط رمپ معلولت چرا انقد فاصله ست؟بینش باید یه دیوار کوتاه باریک باشه.
4- برای نشون دادن ماشین ها توی پارکینگ باید یه مستطیل 2.5*5 بکشی و توشم یه مثلث بکشی.اینجوری که نشون دادی مناسب نیست.
5- باید زیاد نقشه ببینی تا اصول نقشه کشی رو بهتر رسم کنی.منم خودم همینجورم. برات یه نمونه میفرستم.

misha47

عضو جدید
بچه ها شابلون پله که بعضی دوستان گفتن درست کنیم واسه برش به درد میخوره واقعا؟ ینی واسه پله های مختلف با ارتفاعهای مختلف درست کنیم؟ میشه اگه کسی میدونه راجع بهش توضیح بده؟

behnoosh66

عضو جدید
شابلون پله

شابلون پله

بچه ها شابلون پله که بعضی دوستان گفتن درست کنیم واسه برش به درد میخوره واقعا؟ ینی واسه پله های مختلف با ارتفاعهای مختلف درست کنیم؟ میشه اگه کسی میدونه راجع بهش توضیح بده؟

من شابلون پلان پله با 9 تا پله دادم برش زدن میخام مقطعش رو هم با ارتفاع 18درست کنم ولی هنوز مقطع رو تمرین نکردم نمیدونم به درد میخوره یا نه قطعا بودش بهتر از نبودشه . فکر کنم اگه پلان پله روبا ابعاد داخل به داخل 5.10 در 2.40 یا 2.60 درست کنیم بهتره یعنی اکثر جاها میشه استفاده کرد با این شرایط به نظرم مثلا اگه یه فضای تجاری داشته باشیم میشه همین باکس پله رو با افزایش تعداد گردش پله ها (طی کردن چند پاگرد) استفاده کرد عکسشو میزارم ،برای برش پله ها به نظر من یه برش پله با تعداد پله یکسان در هردو بازو (9 تا درهر بازوو) ویک برش پله برای حالتی که تجاری باشه با انتخاب تعداد پله مورد نظر (انتخاب ارتفاع مورد نظر ) طراحی کنیداگه دوستان هم در این زمینه نظری دارن حتما عنوان کنن تا یه نتیجه گیری کنیم ممنون .مشاهده پیوست pele-Model.pdf

misha47

عضو جدید
من شابلون پلان پله با 9 تا پله دادم برش زدن میخام مقطعش رو هم با ارتفاع 18درست کنم ولی هنوز مقطع رو تمرین نکردم نمیدونم به درد میخوره یا نه قطعا بودش بهتر از نبودشه . فکر کنم اگه پلان پله روبا ابعاد داخل به داخل 5.10 در 2.40 یا 2.60 درست کنیم بهتره یعنی اکثر جاها میشه استفاده کرد با این شرایط به نظرم مثلا اگه یه فضای تجاری داشته باشیم میشه همین باکس پله رو با افزایش تعداد گردش پله ها (طی کردن چند پاگرد) استفاده کرد عکسشو میزارم ،برای برش پله ها به نظر من یه برش پله با تعداد پله یکسان در هردو بازو (9 تا درهر بازوو) ویک برش پله برای حالتی که تجاری باشه با انتخاب تعداد پله مورد نظر (انتخاب ارتفاع مورد نظر ) طراحی کنیداگه دوستان هم در این زمینه نظری دارن حتما عنوان کنن تا یه نتیجه گیری کنیم ممنون .مشاهده پیوست 179534
من متوجه نمیشم چه جوریه شابلونت.من شابلونو واسه برش میخوام.حالا میشه یه عکس از خود شابلونت بندازی؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.