تفسیر و حفظ روزانه یک آیه از قرآن کریم

N. fotros

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
واقعا وقتی قرآن همراه معنی و تفسیرش میخونی چقدر تاثیر گذارتره...
من که خیلی لذت بردم
دست خانم محمدیان درد نکنه
امیدوارم در این ماه مبارک و مهربانی خداوند درک این معجزه عظیم
به همه ما عطا کنه...
و با این تفاسیر و قرآن خوانی تحول و دگرگونی خوبی در هممون ایجاد بشه...
انشاالله...
فقط یه سوال، سوال مسابقه کی منتشر میشه؟
من منتظرم تا جایزه ببرم
آخه از بچگی عاشق مسابقه بودم:D
 

محمدیان

عضو جدید
کاربر ممتاز
آیه 53

آیه 53

فَمالِؤُنَ مِنْهَا الْبُطُونَ (53)
و شكمها را از آن پر مى كنيد،

تفسیر نمونه :

«و شكمهاى خود را از آن پر مى كنيد» (فَمالِؤُنَ مِنْهَا الْبُطُونَ).
در آيات گذشته تنها از محيط زندگى «اصحاب الشمال» (دوزخ) سخن به ميان آمده بود.
اما در اينجا، سخن از مأكول و مشروب آنها است، كه درست از اين نظر نيز نقطه مقابل «مقربان» و «اصحاب اليمين» مى باشند.
قابل توجه اين كه، مخاطب در اين آيات «گمراهان تكذيب كننده اند»، آنهائى كه علاوه بر گمراهى و ضلال، داراى روح عناد و لجاج در مقابل حقّند، و پيوسته به اين كار ادامه مى دهند.
«زقوم» چنان كه قبلاً نيز گفته ايم، گياهى است تلخ و بد بو و بد طعم، و شيره اى دارد كه وقتى به بدن انسان مى رسد ورم مى كند، و گاه به هر نوع غذاى تنفر آميز دوزخيان گفته شده است.(1)
تعبير به «فَمالِؤُنَ مِنْهَا الْبُطُونَ» اشاره به اين است: آنها نخست گرفتار حالت گرسنگى شديد مى شوند، به گونه اى كه حريصانه از اين غذاى بسيار ناگوار مى خورند، و شكمها را پر مى كنند.


پاورقی :

1 ـ «مجمع البحرين»، «مفردات راغب»، «لسان العرب» و تفسير «روح المعانى».
 

پیوست ها

  • PR056053.zip
    6.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0

محمدیان

عضو جدید
کاربر ممتاز
آیه 54

آیه 54

فَشارِبُونَ عَلَيْهِ مِنَ الْحَمِيمِ (54)
و روى آن از آب سوزان مى نوشيد،


تفسیر نمونه :

هنگامى كه از اين غذاى ناگوار خوردند تشنه مى شوند، اما نوشابه آنها چيست؟ قرآن مى گويد: «شما روى آن غذاى ناگوار از آب سوزان مى نوشيد»! (فَشارِبُونَ عَلَيْهِ مِنَ الْحَمِيمِ).(1)

پاورقی:

1- قابل توجه اين كه، در آيه قبل، ضمير مؤنث (منها) به «شجر من زقوم» باز مى گردد و در اين آيه، ضمير مذكر (عليه); چرا كه «شجر» هم به معنى مذكر و هم مؤنث به كار مى رود و همچنين «ثمر» (مجمع البيان، ذيل آيات مورد بحث).
 

پیوست ها

  • PR056054.zip
    7.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0

محمدیان

عضو جدید
کاربر ممتاز
آیه 55

آیه 55

فَشارِبُونَ شُرْبَ الْهِيمِ (55)
و همچون شتران تشنه، از آن مى آشاميد.

تفسیر نمونه :
«و چنان حريصانه مى نوشيد، همانند نوشيدن شترانى كه به بيمارى استسقا مبتلا شده اند» (فَشارِبُونَ شُرْبَ الْهِيمِ).
شترى كه مبتلا به اين بيمارى مى شود، آنقدر تشنه مى گردد، و پى در پى آب مى نوشد تا هلاك شود، آرى، اين است سرنوشت «ضالون مكذبون» در قيامت.
«حَمِيم» به معنى «آب فوق العاده داغ و سوزان» است، لذا به دوستان گرم و پر محبت «ولىّ حميم» مى گويند، «حمّام» نيز از همين ماده مشتق شده است.
«هِيْم» (بر وزن ميم) جمع «هائم» (و بعضى آن را جمع «اهيم» و «هيماء» مى دانند) در اصل از «هيام» (بر وزن فرات) به معنى «بيمارى عطش» است كه به شتر عارض مى شود، اين تعبير در مورد عشقهاى سوزان، و عاشقان بيقرار نيز به كار مى رود .
بعضى از مفسران «هِيم» را به معنى زمينهاى شنزار مى دانند كه، هر قدر آب روى آن بريزند در آن فرو مى رود، و گوئى هرگز سيراب نمى شود!
 

پیوست ها

  • PR056055.zip
    6.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0

محمدیان

عضو جدید
کاربر ممتاز
آیه 56

آیه 56

هذا نُزُلُهُمْ يَوْمَ الدِّينِ (56)
اين است وسيله پذيرايى از آنها در روز جزا!»

تفسیر نمونه :

در آخرين آيه مورد بحث، بار ديگر اشاره به اين طعام و نوشابه كرده، مى گويد: «اين است وسيله پذيرائى از آنها در روز قيامت»! (هذا نُزُلُهُمْ يَوْمَ الدِّينِ).و اين در حالى است كه «اصحاب اليمين» در سايه هاى بسيار لطيف و پر طراوت آرميده اند، و از بهترين ميوه ها و چشمه هاى آب گوارا، و شراب طهور،
مى نوشند و سرمست از عشق خدا هستند، «ببين تفاوت ره از كجاست تا به كجا»؟!
واژه «نُزُل» چنان كه قبلاً گفته ايم، به معنى وسيله اى است كه با آن از ميهمان عزيزى پذيرائى مى كنند، و گاه به اولين طعام يا نوشيدنى كه براى ميهمان مى آورند، اطلاق مى شود، بديهى است دوزخيان نه ميهمانند، و نه «زقوم» و «حميم» وسيله پذيرائى محسوب مى شود، بلكه اين يك نوع طعنه بر آنها است، تا حساب كنند وقتى پذيرائى آنها چنين باشد، واى به حال مجازات و كيفر آنان!

 

پیوست ها

  • PR056056.zip
    8.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0

محمدیان

عضو جدید
کاربر ممتاز
آیه 57

آیه 57

نَحْنُ خَلَقْناكُمْ فَلَوْ لا تُصَدِّقُونَ (57)
ما شما را آفريديم; پس چرا (آفرينش مجدّد را) تصديق نمى كنيد؟!


تفسیر نمونه :

هفت دليل بر مسأله «معاد»

از آنجا كه در آيات گذشته سخن از تكذيب كنندگان معاد در ميان بود، و اصولاً تكيه بحثهاى اين سوره عمدتاً روى مسأله اثبات معاد است، در اين آيات به بحث و بررسى پيرامون ادله معاد مى پردازد، روى هم رفته هفت دليل بر اين مسأله مهم ارائه مى دهد كه، پايه هاى ايمان را در اين زمينه قوى كرده، قلب انسان را به وعده هاى الهى كه، در آيات گذشته پيرامون «مقربان» و «اصحاب اليمين» و «اصحاب الشمال» آمده بوده، مطمئن مى سازد.
در مرحله اول، مى گويد: «ما شما را خلق كرده ايم، چرا آفرينش مجدد را تصديق نمى كنيد»؟! (نَحْنُ خَلَقْناكُمْ فَلَوْ لاتُصَدِّقُونَ).(1)
چرا از رستاخيز و معاد جسمانى بعد از خاك شدن بدن، تعجب مى كنيد؟ مگر روز نخست شما را از خاك نيافريديم؟ مگر «حكم الامثال» واحد نيست؟
اين استدلال در حقيقت شبيه همان است كه در آيات 78 ـ 79 سوره «يس» آمده كه، قرآن در پاسخ يكى از مشركان كه استخوان پوسيده اى را در دست گرفته بود و مى گفت: «چه كسى اين استخوانها را زنده مى كند»! مى فرمايد: وَ ضَرَبَ لَنا مَثَلاً وَ نَسِىَ خَلْقَهُ قالَ مَنْ يُحْيِى الْعِظامَ وَ هِىَ رَمِيْمٌ * قُلْ يُحْيِيهَا الَّذِى أَنْشَأَها أَوَّلَ مَرَّة وَ هُوَ بِكُلِّ خَلْق عَلِيْمٌ: «او براى ما مثالى زد، و آفرينش نخستين خود را فراموش كرد و گفت: چه كسى استخوانهاى پوسيده را زنده مى كند * بگو: همان كس كه آن را در آغاز آفريد، و او از همه مخلوقات خود آگاه است».


پاورقی :

1 ـ «لولا» به اصطلاح براى تحضيض و تحريك بر انجام كارى است، و به گفته بعضى، در اصل، مركب از «لم» و «لا» بوده كه معنى سؤال و نفى را مى رساند، و سپس «ميم» تبديل به «واو» شده، اين واژه در جائى به كار مى رود كه فرد يا افرادى در انجام كارى مسامحه مى كنند و به آنها گفته مى شود: چرا چنين و چنان نمى كنيد؟
 

پیوست ها

  • PR056057.zip
    9.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0
آخرین ویرایش:

water.87

کاربر بیش فعال
سلام بچه ها
تاپیک خیلی خوبی دارین، ولی خیلیا ازش بی خبرن ، منجمله خود من که امشب داشتم دنبال یه تاپیک دیگه می گشتم ، این تاپیک رو اتفاقی پیدا کردم ، حیف که خیلی از قافله عقبم ، خیلی دوست داشتم از اول باهاتون بودم ، حیف....
به نظرم خوبه که ادرس این تاپیک رو توی امضاهاتون بذارین ، این جوری دم دست ترم هست.یکی هم اینکه این مسابقه رو داخل این تاپیک نذارین که با تفسیرا قاطی بشن
البته اینا نظر شخصی من بود ، دوستانه گفتم برای بهتر شدن تاپیک...
اجرکم عندالله:gol:
 

Similar threads

بالا