تفسیر دستور نحوه ارائه نقشه های شهرداری(خدمات عمده شرکت مشاور و دفتر فنی)

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
بالکن مغازه ظبقه محسوب میشه؟ نصف ملک به سمت خیابون رو تو همکف تجاری بگیریم پشتش رو پارکینگ و مغازه رو هم بالکن دار بگیریم فضای باقیمانده پشت بالکن و بالای پارکینک رو به تجاری اضافه کنیم مجوز تجاری میدن ؟ یعنی این مساحت به بالکن مغازه میشه

ببخشید منظورتون رو از بالکن مغازه متوجه نمیشم.اینکه مغازه تو همکفه و بالکن داره رو متوجه نمیشم.بیشتر توضیح میدید؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
در چه صورتی میتونیم 1.20 بالکنی که از سمت حیاط میدیم رو به زیربنای طبقه اضافه کنیم یعنی جزی از فضای داخل باشه نه فضای نیمه باز؟

اگه این بالکن یا تراس مازاد بر اون پیشروی مجاز باشه شما نمیتونید اینکار رو انجام بدید.به سمت حیاط نمیشه بالکن داد.
ولی اگه داخل محدوده پیشرویتون باشه اگه مساحتش کم باشه کلا جز تراکم و مساحت واحدتون حساب میشه.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
اسکنش رو چطوری ضمیمه کنم از insert image نشد

اگه عکسه که از همون insert image میتونید اتچ کنید.ولی اگه فایل pdf هستش برید تو صفحه پیشرفته و اونجا روی اون آیکن گیره شکل کلیک کنید و فایلتون رو اد کنید و در نهایت آپلود.

afsanehhh

عضو جدید
این بستگی به شهرداری اون جایی که طراحی میکنید و درخواستی که مبنی براصلاح میدید داره.
مثلا اینکه شکایت کنید که همسایه شرقی جلوی نورگیری شما رو میگیره.یا اینکه محل احداث بنا اکه امکان داره سمت شرق باشه.باید بررسی بشه تو اون شهرداری.
ولی در هر صورت اینکه میگید 70 درصد بدن دردی دوا نمیکنه از شما.در هر صورت همسایه شرقی جلوی نورگیری شما از شرق رو گرفته و سایه میندازه رو بنای شما.
بافت فرسوده است است و چروانه تخریب و نوسازی میگیره سوای بحث سایه اندازی متراز طبقه ام زیاد میشه محل احداث بنا شمال ملک هستش.و دسترسی و ورود به بنا از سمت غرب. الان من نمیخوام برام دوباره کاری بشه با 60 میکشم از طرفیم میخوام این 70 % در طبقات رو شهرداری بررسی کنه.. بالاخره حق مالک سلب نشه میتونم توضیح بنویسم یا حتما باید با نقشه ارایه بدم؟

آخرین ویرایش:

afsanehhh

عضو جدید
ببخشید منظورتون رو از بالکن مغازه متوجه نمیشم.اینکه مغازه تو همکفه و بالکن داره رو متوجه نمیشم.بیشتر توضیح میدید؟
مغازه به خاطره زیر زمین کد میگیره حالا فرض کنیم +60 هست بالکن مغازه تو کد +3.80 به صورت نیم طبقه

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
بافت فرسوده است است و چروانه تخریب و نوسازی میگیره سوای بحث سایه اندازی متراز طبقه ام زیاد میشه محل احداث بنا شمال ملک هستش.و دسترسی و ورود به بنا از سمت غرب. الان من نمیخوام برام دوباره کاری بشه با 60 میکشم از طرفیم میخوام این 70 % در طبقات رو شهرداری بررسی کنه.. بالاخره حق مالک سلب نشه میتونم توضیح بنویسم یا حتما باید با نقشه ارایه بدم؟
یه سوال:
الان شما دستور نقشه دارید؟امکانش هست دستور نقشه رو اینجا بزارید؟باید ببینید پیشرویتون چقدره....میتونید 60 درصد بعلاوه 2 متریشروی داشته باشید؟
اگه این بعلاوه 2 متر رو داشته باشید سطح اشغال طبقاتتون بیشتر از 60 درصد میشه.
قبلا تو تهران باید به اندازه این سطح اشغال مازاد نورگیر میزاشتید تو ساختمان (حتی اگه نیاز به نورگیر هم نداشتید).....ولی الان اگه نیاز به نورگیر نداشته باشید و تو ساختمان نورگیر نزارید فقط عوارضشو ازتون میگرفتن.قبلا نورگیر میزاشتن (تو نقشه ها)بعد طرف اجرا نمیکرد و عوارضش رو پرداخت میکرد.
باید رجوع کنید به دستور نقشه.
اگه اجازه 2 متر پیشروی رو دادن سطح اشغالتون میره بالای 70 درصد که بعد باید بپرسید از اون مسئول کنترل نقشه که این فضا باید توسط نورگیر کم بشه یا نه.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
مغازه به خاطره زیر زمین کد میگیره حالا فرض کنیم +60 هست بالکن مغازه تو کد +3.80 به صورت نیم طبقه

من بازم منظورتون رو متوجه نشدم.منظورتون از بالکن بارون گیره؟
میتونید عکسی بزارید تا ببینم؟

afsanehhh

عضو جدید
من بازم منظورتون رو متوجه نشدم.منظورتون از بالکن بارون گیره؟
میتونید عکسی بزارید تا ببینم؟
نه بارون گیر نیست . منظورم اون نیم طبقه ای است که تو مغازه میتونیم داشته باشیم یعنی ارتفاع مغازه میشه 3.20 تا کف بالکن مغازه 2.80 از کف بالکن تا کف طبقه بعدی و و در مجموع 6متر ارتفاع
بالکن منظورم نیم طبقه مغازه است

afsanehhh

عضو جدید
یه سوال:
الان شما دستور نقشه دارید؟امکانش هست دستور نقشه رو اینجا بزارید؟باید ببینید پیشرویتون چقدره....میتونید 60 درصد بعلاوه 2 متریشروی داشته باشید؟
اگه این بعلاوه 2 متر رو داشته باشید سطح اشغال طبقاتتون بیشتر از 60 درصد میشه.
قبلا تو تهران باید به اندازه این سطح اشغال مازاد نورگیر میزاشتید تو ساختمان (حتی اگه نیاز به نورگیر هم نداشتید).....ولی الان اگه نیاز به نورگیر نداشته باشید و تو ساختمان نورگیر نزارید فقط عوارضشو ازتون میگرفتن.قبلا نورگیر میزاشتن (تو نقشه ها)بعد طرف اجرا نمیکرد و عوارضش رو پرداخت میکرد.
باید رجوع کنید به دستور نقشه.
اگه اجازه 2 متر پیشروی رو دادن سطح اشغالتون میره بالای 70 درصد که بعد باید بپرسید از اون مسئول کنترل نقشه که این فضا باید توسط نورگیر کم بشه یا نه.
دستور نقشه نداره فقط یه برگه به نام پرونده معادل داره .. فعلا نقشه های اولیه رو میکشم که براساس اون مجوز صادر میکنن

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
نه بارون گیر نیست . منظورم اون نیم طبقه ای است که تو مغازه میتونیم داشته باشیم یعنی ارتفاع مغازه میشه 3.20 تا کف بالکن مغازه 2.80 از کف بالکن تا کف طبقه بعدی و و در مجموع 6متر ارتفاع
بالکن منظورم نیم طبقه مغازه است

آهان متوجه شدم.نمیدونم اون رو مساحت اون رو جز تجرای حساب میکنن یا نه.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
دستور نقشه نداره فقط یه برگه به نام پرونده معادل داره .. فعلا نقشه های اولیه رو میکشم که براساس اون مجوز صادر میکنن

اگه بشه اونرو اینجا بزارید بیشتر میتونم کمکتون کنم.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
مشاهده پیوست 001.jpg

پیشروی رو که اینجا نزده ولی تراکم رو 120 درصد تعیین کرده که میشه سطح اشغال 60 درصد.پس بالاتر از این رو قبول نمیکنن قطعا.شما رو همون 60 درصد کار کنید.

afsanehhh

عضو جدید
نوشته از نظر گذر بندی فاقد اعتبار است یعنی چی؟ از سمت غرب هم به یه گذر بزرگ دسترسی داره که قید نشده

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
نوشته از نظر گذر بندی فاقد اعتبار است یعنی چی؟ از سمت غرب هم به یه گذر بزرگ دسترسی داره که قید نشده

بله درست میگید.غرب هم گذره که نوشته نشده.
نمیدونم منظورش چیه.ولی فکر میکنم هنوز معلوم نشده که اون گذر اصلاحی داره یا نه.تو خیلی از شهرها این مشکل وجود داره.هنوز تکلیف عرض گذر ها معلوم نشده.
ولی تو تهران شما تو سامانه طرح تفصیلی کد ملک رو میدید و ابعاد گذر اصلاحی و ابعاد اصلاحی زمین رو بهتون میده.
....بهمراه نقشه

afsanehhh

عضو جدید
بله درست میگید.غرب هم گذره که نوشته نشده.
نمیدونم منظورش چیه.ولی فکر میکنم هنوز معلوم نشده که اون گذر اصلاحی داره یا نه.تو خیلی از شهرها این مشکل وجود داره.هنوز تکلیف عرض گذر ها معلوم نشده.
ولی تو تهران شما تو سامانه طرح تفصیلی کد ملک رو میدید و ابعاد گذر اصلاحی و ابعاد اصلاحی زمین رو بهتون میده.
....بهمراه نقشه
راستی از کجا میتونیم طرح تفضیلی شهرمونو پیدا کنیم؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
راستی از کجا میتونیم طرح تفضیلی شهرمونو پیدا کنیم؟

تو نت سرچ کنید باید باشه.اگه پیدا نکردید یه برید شهرداری بپرسید.

الان من کد یه ملک رو تو سامانه زدم و این اطلاعات رو دریافت کردم.

تمام اطلاعات مربوط به گذر و پهنه و پیشروی و ...تو این صفحه نشون داده میشه.

سامانه11.jpg

تو عکس زیر که بزرگنمایی عکس بالاست و تو کادری که نشون دادم با فلش حداکثر پیشروی علاوه بر 60 درصد رو مشخص کرده.
پهنه اصلی و زیر پهنه رو مشخص کرده.
تراکم مجاز رو مشخص کرده.
با توجه به اینکه این ملک تو پهنه R122 قرار داره و اینکه گذر 6 متره به این ملک 4 طبقه بیشتر نمیدن ولی چون به دو ملک مجاورش تجمیع کرده طبقه 5 رو بهشون دادن.

سامانه 22.jpg

afsanehhh

عضو جدید
این سامانه تو تهرانه و تو سایر شهرها نیست لااقل تو شهر ما که نیست ...باشه هم من بی خبرم ...همون طرح تفضیلی رو هم من تو نت خیلی سرچ کردم ولی پیداش نکردم... تازه اینجا که ما اول طرح میدم بعد بررسی میشه تازه مجوز صادر میشه.. به هر حال ممنون ازتون

afsanehhh

عضو جدید
یکی از عوامل موثر در تعداد طبقات در شهر ما طبق ضوابط شهرداری عرض گذر شمالیه ملک من گذر شمالی نداره چی میشه پس؟ طبق اون برگه پرونده معادل جنوبا 8 داده گذر غرب رو هم ننوشته که 20 متر ایناست. یکی زمینی با مشخصات این: از شمال جنوب شرق همسایه داره ورودیش از غربه محل احداث ساختمان شماله. قطعه شمالی محسوب میشه دیگه ؟

آخرین ویرایش:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
یکی از عوامل موثر در تعداد طبقات در شهر ما طبق ضوابط شهرداری عرض گذر شمالیه ملک من گذر شمالی نداره چی میشه پس؟ طبق اون برگه پرونده معادل جنوبا 8 داده گذر غرب رو هم ننوشته که 20 متر ایناست. یکی زمینی با مشخصات این: از شمال جنوب شرق همسایه داره ورودیش از غربه محل احداث ساختمان شماله. قطعه شمالی محسوب میشه دیگه ؟

یکی از عوامل موثر عرض گذره....ولی اینکه شمالی و جنوبی باشه مهم نیست قطعا.شاید منظورشون رو بد متوجه شدید.
بله شمالی حساب میشه.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
چطوری از تراکم 120 % سطح اشغال 60% رو فهمیدین؟

پهنه ملکتون مسکونی با تراکم کمه.
جوازی که میدن با تراکم 120 درصد یعنی تو طبقه با سطح اشغال 60 درصد روی پیلوت.

afsanehhh

عضو جدید
پهنه ملکتون مسکونی با تراکم کمه.
جوازی که میدن با تراکم 120 درصد یعنی تو طبقه با سطح اشغال 60 درصد روی پیلوت.
آهان .. طبق اون جداولی که اوایل تاپیک گذاشتین گفتین در مورد گذر هم دقیقا جمله اش اینه " عرض گذر حد شمالی" حالا سوال اینجاست تو ملک من گذر 8 متری که مستقیم به ملک دسترسی نداره ملاک هست یا گذر غربی که نوشته هم نشده؟

afsanehhh

عضو جدید
مساحت فضای درز انقطاع هم برای محاسبه سطح اشغال در نظر گرفته میشه یا نه؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
آهان .. طبق اون جداولی که اوایل تاپیک گذاشتین گفتین در مورد گذر هم دقیقا جمله اش اینه " عرض گذر حد شمالی" حالا سوال اینجاست تو ملک من گذر 8 متری که مستقیم به ملک دسترسی نداره ملاک هست یا گذر غربی که نوشته هم نشده؟

مساحت فضای درز انقطاع هم برای محاسبه سطح اشغال در نظر گرفته میشه یا نه؟

واسه چی زمینتون به اون گذر جنوبی دسترسی نداره؟

نه فضای درز انقطاع و نورگیر جز سطح اشغال حساب نمیشه
.

afsanehhh

عضو جدید
واسه چی زمینتون به اون گذر جنوبی دسترسی نداره؟

نه فضای درز انقطاع و نورگیر جز سطح اشغال حساب نمیشه
.
ملک همسایه است فقط یه باریکه به عرض 1.40 متر و طول 10 متر به اون گذر داره که کاربری نداره فقط مساحت رو میبره بالا. دسترسی اصلی از غربه

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام آقافرزاد.میشه لطف کنید یه دستورنقشه توزمین شیب دار بذارید؟مثل زمین های یوسف آباد باشیب حدود4مترکه سروته زمین به گذر وصل بشه.مرسی.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام آقافرزاد.میشه لطف کنید یه دستورنقشه توزمین شیب دار بذارید؟مثل زمین های یوسف آباد باشیب حدود4مترکه سروته زمین به گذر وصل بشه.مرسی.

سلامممممم.
خواهش میکنم.
قصدم همین بود که در ادامه زمین شیبدار هم کار کنیم منتها همین دستور نقشه اخیر تموم نشد دیگه نزاشتم.حالا شما اگه بخواید میزارم.
یه زمین هست تو جردن با شیب گذر 10 درصد تقریبا.