تفسیر دستور نحوه ارائه نقشه های شهرداری(خدمات عمده شرکت مشاور و دفتر فنی)

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهندس جان اگه پلان موقعیتشو بذارید من شروع میکنم به طراحی.ممنون.

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
دستور نقشه شماره 3

دستور نقشه شماره 3

ابعاد زمین:

شمال به گذر:17 متر
شرق به پلاک:33 متر
جنوب به پلاک:17 متر
غرب به پلاک:33 متر

(ابعاد زمین پس از اصلاحی)

پهنه:R

زیر پهنه:R122

مساحت طبق سند:561 متر مربع

مساحت پس از اصلاحی:561 متر مربع

ابعاد گذر اصلاحی:14 متر شمال.........با شیب 10 درصد...اختلاف ارتفاع گذر در بر ساختمان از شمال شرقی به شمال غربی 1.70 متر میباشد.

حداکثر سطح اشغال:60 درصد

حداکثر پیشروی:2 متر

تراکم مجاز:300 درصد

-------------------------------------------------------------------------
دقت کنید این شیب رو تو دستور نقشه نمینویسن و شما خودتون باید برداشتش کنید و یا از نقشه بردار کمک بگیرید.
تعداد پارکینگ دست شماست.
شما میتونید هر طبقه رو یک واحد بگیرید که میشه تقریبا واحد های بالای 300 متر که مثلا اگه بین 250 تا 350 باشه واسه هر واحد 3 پارکینگ باید در نظر بگیرید.
ولی به این نکته هم توجه داشته باشید که مساحت واحد ها از 200 متر بیشتر نباشه......یعنی هر طبقه رو 2 واحد در نظر بگیرید.....تعداد پارکینگ رو خودتون محاسبه کنید.اگه مساحت واحد بین 150 تا 250 متر مربع باشه واسه هر واحد 2 پارکنیگ باید تامین کنید.

حتما واسه هر واحد انباری به مساحت حداقل 2 متر در نظر بگیرید.
اتاق تاسیسات به مساحت حداقل 25 متر مربع.
استخر و سونا و جکوزی حتما در نظر گرفته شه.
لابی اصلی در طبقه همکف با مساحت مناسب در نظر گرفته شود.

پلان موقعیت رو نباید بزارم.تو خود دستور نقشه یه نقشه از جی آی اس میزارن که موقعیت رو مشخص میکنه.من موقعیت ملک رو تو سامانه طرح تفصیلی پیدا میکنم و اینجا میزارمش حتما.
:gol:

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام مهندس میشه برای شروع یکم راهنماییم کنی.میخوام اصول کارو یادبگیرم.باید اول ازکجا شروع کنم ؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام مهندس میشه برای شروع یکم راهنماییم کنی.میخوام اصول کارو یادبگیرم.باید اول ازکجا شروع کنم ؟

سلاممم مهندس.
خب اول خود زمین رو ترسیم میکنید.بعد پیشروی رو مشخص میکنید.(60 درصد بعلاوه 2 متر)بعد همزمان باید جای راه پله و پارکینگ هاتون رو مشخص کنید.اینکار یکم نیاز به سعی و خطا هم داره.همزمان با اینها باید به نحوه ورودتون به بنا هم فکر کنید.اینکه رمپ هاتون چطور باشه.و باز همزمان با اینها یه نیم نگاهی به طبقات بالا یعنی مسکونی هاتون داشته باشید.
باز توضیحی خواستید من در خدمتم.
شما شروع کنید و کارهاتون رو اینجا بزارید کم کم پلانتون شکل میگیره.نمیخوام بگم مثلا اینکارو کنید چون مثلا خودم وقتی یکی بهم میگه اینکارو کن دیگه نمیتونم خوب فکر کنم.

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلاممم مهندس.
خب اول خود زمین رو ترسیم میکنید.بعد پیشروی رو مشخص میکنید.(60 درصد بعلاوه 2 متر)بعد همزمان باید جای راه پله و پارکینگ هاتون رو مشخص کنید.اینکار یکم نیاز به سعی و خطا هم داره.همزمان با اینها باید به نحوه ورودتون به بنا هم فکر کنید.اینکه رمپ هاتون چطور باشه.و باز همزمان با اینها یه نیم نگاهی به طبقات بالا یعنی مسکونی هاتون داشته باشید.
باز توضیحی خواستید من در خدمتم.
شما شروع کنید و کارهاتون رو اینجا بزارید کم کم پلانتون شکل میگیره.نمیخوام بگم مثلا اینکارو کنید چون مثلا خودم وقتی یکی بهم میگه اینکارو کن دیگه نمیتونم خوب فکر کنم.

اگه اشتباه نکنم سطح اشغال 60درصد+2میشه 370.60مترمربع این قسمو متوجه نشدم مهندس. ابعاد گذر اصلاحی:14 متر شمال.........با شیب 10 درصد...اختلاف ارتفاع گذر در بر ساختمان از شمال شرقی به شمال غربی 1.70 متر میباشد. عرض گذر چندمتره واسه پیش آمدگی تو طبقات میخوام.

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
اگه اشتباه نکنم سطح اشغال 60درصد+2میشه 370.60مترمربع این قسمو متوجه نشدم مهندس. ابعاد گذر اصلاحی:14 متر شمال.........با شیب 10 درصد...اختلاف ارتفاع گذر در بر ساختمان از شمال شرقی به شمال غربی 1.70 متر میباشد. عرض گذر چندمتره واسه پیش آمدگی تو طبقات میخوام.

سلامم.
نه اون پیشروی یه چیزه و سطح اشغال مسئله دیگه ایه که البته به هم مرتبط میشن در ادامه.
محل استقرار بنای شما شماله دیگه.شما از شمال دو ضلع سمت شرق و غربتون دارید.طول این اضلاع 33 متره.شما 60 درصد این 33 متر رو حساب میکنید میشه 19.80 متر و حالا این عدد رو بعلاوه 2 متر میکنید(دیدید که نوشته بود حداکثر پیشروی 2 متره) و عدد 21.80 متر بدست میاد.
پس در واقع محدوده طراحی ما میشه یه مستطیل به ابعاد 17*21.80 .
اینو ترسیم کنید تا بریم مرحله بعد که محاسبه سطح اشغاله.

عرض گذر همون 14 متره دیگه.
گذرتون 10 درصد از شرق به غرب شیب داره.با توجه به بر ساختمان که 17 متره اختلاف ارتفاع شرقی ترین نقطه در شمال ملک تا غربی ترین نقطه در شمال ملک 1.70 سانته.
حالا گذرتون اونور افتاد برید ببینید.کوچه مهیار.که جردن و ولیعصر رو بهم وصل میکنه.وسط کوچه یه تپه وجود داره که این شیب بخاطر اونه.

jordan.jpg

الان تو تصویر بالا و در قسمت شمال ملک اون دایره زرد رنگ تا اون دایره قرمز رنگ باهم 1.70 متر اختلاف ارتفاع دارن.یعنی اگه کد دایره زرد 0 باشه کد دایره قرمز 1.70- .
مسئله ورود به بنا رو در نظر بگیرید.
تو حیاط این بنا چند تا درخت هم هست که نباید قطع بشه.من کد و محل اون درختهارو هم میزارم که حواستون به اون هم باشه:)

آخرین ویرایش:

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام مهندس جان.من یه سری سوال داشتم اگه لطف کنید جواب بدید ممنون میشم.
ما فقط توزمین های شمالی نورگیرداریم یاتوزمین های جنوبی هم میتونیم داشته باشیم .بخاطر 60+2میگم که مساحتش از60 درصد بیشتر میشه.

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهندس فرزاد ما توزمین های جنوبی هم 60درصد+2متر راهم داریم یافقط توزمین های شمالیه؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام مهندس جان.من یه سری سوال داشتم اگه لطف کنید جواب بدید ممنون میشم.
ما فقط توزمین های شمالی نورگیرداریم یاتوزمین های جنوبی هم میتونیم داشته باشیم .بخاطر 60+2میگم که مساحتش از60 درصد بیشتر میشه.

مهندس فرزاد ما توزمین های جنوبی هم 60درصد+2متر راهم داریم یافقط توزمین های شمالیه؟

سلاممم.
شما یه حالت کلی رو در نظر بگیرید.
هر جا که نیاز به نورگیر داشته باشید باید نورگیر بزارید.واسه آشپزخونه یا اتاق خواب یا پذیرایی و نشیمن.چه زمین شمالی باشه و چه جنوبی.
همونطور که گفتید مساحتمون با در نظر گرفتن این 2 متر پیشروی از 60 درصد بیشتر میشه.قبلا(شاید بعضی مناطق الان هم این قانون باشه) به ازای این مقدار مازاد شما باید تو نقشتون نورگیر میزاشتید (حتی اگه نیاز نبود)بعد اجرا نمیکردید و خلافش رو پرداخت میکردید.ولی الان تو نقشه ها هم نیاز نیست نورگیر غیر لازم بزارید و همون اول خلافش رو میگیرن.

آره 60 درصد بعلاوه 2 یه قائده کلی واسه همه زمین هاست.در مورد زمین های قناص(؟)قضیه متفاوته.اگه ساختمان همسایه که در گذشته ساخته شده از ساختمان شما عقب تر قرار بگیره و درصورتی که رضایت نده شما ملزم به رعایت پخ 45 درجه هستید.

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون مهندس جان.یه سوال اگه مساحت زمین زیر200متر بودتو پست های قبل خوندم نورگیر نمیخواد.آیا درسته؟اگه زمین شمالی بودچی حتما نورگیر لازمه که.
مهندس مساحتی که بابت درز انقطاع کم میشه باید حساب کنیم وتوسطح اشغال اضافه کنیم؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
ممنون مهندس جان.یه سوال اگه مساحت زمین زیر200متر بودتو پست های قبل خوندم نورگیر نمیخواد.آیا درسته؟اگه زمین شمالی بودچی حتما نورگیر لازمه که.
مهندس مساحتی که بابت درز انقطاع کم میشه باید حساب کنیم وتوسطح اشغال اضافه کنیم؟

سلام.
خواهش میکنمم.
نه اون قضیه تو بیشتر مناطق کنسله .
هر جا که نیاز به نورگیر داره باید حتما گذاشته بشه چه زیر 200 متر و چه بالای دویست متر.منتها زیر دویست متر رو ممکنه پول اون مازاد 60 درصد نگیرن.در هر حال تاثیری تو طراحی نداره.
مساحت درز انقطاع جز سطح اشغال و در نتیجه تراکم حساب نمیشه.

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهندس جان توزمین های قناس وقتی 60 درصد مساحت را مشخص کردیم برای 2مترپیشروی باید ازانتهای لبه زمین 2متر آفست کنیم یا 2مترپیشروی روی اضلاع انجام بشه؟اگر اضلاع مورب باشد که هست مساحت احتمالا بیشتر میشه.به نظر شما باید آفست کنیم یا روی هرضلع جداگانه 2مترجداکنیم وبه هم وصل کنیم.مرسی

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
مهندس جان توزمین های قناس وقتی 60 درصد مساحت را مشخص کردیم برای 2مترپیشروی باید ازانتهای لبه زمین 2متر آفست کنیم یا 2مترپیشروی روی اضلاع انجام بشه؟اگر اضلاع مورب باشد که هست مساحت احتمالا بیشتر میشه.به نظر شما باید آفست کنیم یا روی هرضلع جداگانه 2مترجداکنیم وبه هم وصل کنیم.مرسی

نه دیگه اول همیشه پیشروی رو معلوم میکنیم.اول کاری به سطح اشغال نداریم.
بعد در ضمن تو زمینههای قناس به اندازه 60 درصد بعلاوه 2 پیشروی نمیدون همیشه.به اندازه همسایه به شما پیشروی میدن.فقط اون ضلعی که در طول گذر میفته اجازه 60 درصد بعلاوه 2 متر پیشروی داره.
سطح اشغالش یه راه دیگه ای داره.من قرار یه پروژه رو از صد تا صد طراحی و نظارت اجراییش تو یه تاپیکی بررسی کنم.چون زمین اون پروژه کاملا قناسه اونجا بیشتر توضیح میدم که سطح اشغالش رو چطور بقاید بدست آورد.

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون مهندس جان.
شرمنده این متوجه نشدم مساحت درز انقطاع جز سطح اشغال و در نتیجه تراکم حساب نمیشه.یعنی به مساحتی که بابت درز انقطاع از سطح اشغال 60 درصد کم مشه نباید اهمیت بدیم؟

آخرین ویرایش:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
ممنون مهندس جان.
شرمنده این متوجه نشدم مساحت درز انقطاع جز سطح اشغال و در نتیجه تراکم حساب نمیشه.یعنی به مساحتی که بابت درز انقطاع از سطح اشغال 60 درصد تکم یشه نباید اهمیت بدیم؟

خواهش میکنم.
ببینید شما تو اون محدوده ای که طراحی میکنید مساحت نورگیرو همچنین مساحت درز انقطاع جز سطح اشغال حساب نمیشه.یعنی این مقدار باید کم بشه.مثلا تو همین زمین دستور نقشه شماره 3 مثلا اگه درز انقطاع 14 سانت باشه 14 سانت ضربدر 21.80 ضربدر 2(دو طرف درز انقطاع داریم) که میشه 6.10 متر مربع.
الان تو همین زمین مساحت محدوده طراحی میشه :
17
*
21.80
=
370.6

کم میشه مساحت نورگیر و درز انقطاع (با فرض اینکه مثلا 12 متر مربع نورگیر هم داریم) :

370.6
-
6.10
-
12
=
352.5

سطح اشغال مجاز میشه:
336.6 متر مربع

این اختلاف بین این دو عدد(
352.5 و 336.6) رو قبلا شما باید تو نقشه هاتون واسش نورگیر کاذب(غیر لازم)میزاشتید و در نهایت اجرا نمیکردید و خلافش رو پرداخت میکردید ولی الان تو همون نقشه هم لازم نیست بزارید و همون اول خلافش رو پرداخت میکنید.

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهندس جان پس ما تومحدوده 21.8*17 طراحیمونو انجام میدیم واگه نورگیر لازم بود استفاده میکنیم.وکاری با اختلاف دو عدد 352.5 منهای 336.6 =که میشه 15.90مترمربع نداریم.حالا این عدد15.90 رو ما بایدبه شهرداری اعلام کنیم یا خودشون از رو فایل نقشه هامون حساب میکنن جریمشو میگیرن؟مرسی

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
مهندس جان پس ما تومحدوده 21.8*17 طراحیمونو انجام میدیم واگه نورگیر لازم بود استفاده میکنیم.وکاری با اختلاف دو عدد 352.5 منهای 336.6 =که میشه 15.90مترمربع نداریم.حالا این عدد15.90 رو ما بایدبه شهرداری اعلام کنیم یا خودشون از رو فایل نقشه هامون حساب میکنن جریمشو میگیرن؟مرسی

آره همینطوره که میگید.
ما یه جدول مساحت ها داریم که باید اونجا مشخص کنیم.
تو ایون تاپیکی که میخوام بزنم در موردش توضیح میدم:smile:

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهندس جان من که بی صبرانه منتظر تاپیک جدیدت هستم.ممنون که به سوالات من جواب میدی.

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهندس جان شما برای طراحی نقشه ها برا شهرداری گفته بودی ازآرچیکد استفاده میکنی. مشکلی تو ادیت کردن یا طراحی نما وجودنداره؟من میخوام آرچیکد یا رویت یادبگیرم به نظر شما کدوم بهتره وتوکشیدن نقشه های شهرداری سرعت بالاتری داره؟مرسی

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
مهندس جان شما برای طراحی نقشه ها برا شهرداری گفته بودی ازآرچیکد استفاده میکنی. مشکلی تو ادیت کردن یا طراحی نما وجودنداره؟من میخوام آرچیکد یا رویت یادبگیرم به نظر شما کدوم بهتره وتوکشیدن نقشه های شهرداری سرعت بالاتری داره؟مرسی

نه بابا من کی گفتم برای طراحی نقشه ها از آشیکد استفاده میکنم؟:)
واسه نقشه کشی بهترین نرم افزار همون اتوکده بنظرم.آرشیکد که تو نقشه کشی سرعت خیلی پایین تری نسبت به اتوکد داره.رویت هم دقیقا مثل آرشیکد.
اگه هیچکدومش رو بلد نیستید بنظرم رویت رو شروع کنید بهتره.خوبیش اینه با مکس بهتر کار میکنه.البته آرشیکد هم با مکس کار میکنه ولی خب بنظر میرسه کار با رویت بین شرکت ها داره جا میفته و آینده بهتری نسبت به آرشی کد داره......هرچند من هیچ نرم افزاری رو به آرشیکد ترجیح نمیدم:smile:

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهندس عزیز تو دستورنقشه شاره 3 من برا ورودی رمپو ضلع غربی جایی که ترازمون منفی 1.70 هست در نظر گرفتم میخواستم یه رمپ بدم از حیاط بره زیرزمین ویه پارکینگم تو همکف داشته باشم.این کار درسته؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
مهندس عزیز تو دستورنقشه شاره 3 من برا ورودی رمپو ضلع غربی جایی که ترازمون منفی 1.70 هست در نظر گرفتم میخواستم یه رمپ بدم از حیاط بره زیرزمین ویه پارکینگم تو همکف داشته باشم.این کار درسته؟

سلاممم و شب بخیر.
اینم یه راهه.
ولی توصیه من به شما اینه که تو کد تمام را هها رو امتحان کنید.اینطوری خیلی زود مسلط میشید به کار.بخصوص این زمین که عرض مناسبی داره و همچنین فضاهای خیلی زیادی داره.
خیلی از زمینها فقط یک راه واسه طراحی دارن ولی این زمین اینطور نیست.من به یه راه حل رسیدم قطعا ممکنه شما به راه حل دیگه ای برسید.ممکنه راه حلتون درست باشه و فقط نیاز به کرکسیون داشته باشید.ممکنه راه حلی هم اصلا از ابتدا درست نباشه.
مسئله تامین پارکینگ و ستون گذاریتون خیلی مهمه.
همونطور که خودتون میدونید این زمین تو منطقه ای قرار داره که ساکنین اونجا اون بحث معماری برشون خیلی مهمه.پس طراحی معماری هم خیلی مهمه(برعکس خیلی مناطق تهران)
همین مسائل کار رو واقعی میکنه و از حالت دار دانشگاهی در میاره.

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
فرزاد عزیز رونقشه شماره 3 کارکردم فقط تو کد چه طور تبدیل کنم به عکس که کییفیت خوبی داشته باشه برای ارسال؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
فرزاد عزیز رونقشه شماره 3 کارکردم فقط تو کد چه طور تبدیل کنم به عکس که کییفیت خوبی داشته باشه برای ارسال؟

سلاممممم.
هم میتونید پی دی افش کنید و هم میتونید پرینت اسکرین بگیرید و تو همین باشگاه آپلود کنید که دومین راه بهتره.عکس هایی که من میزارم همش پرینت اسکرینه.

delava

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام آقا فرزاد.من با پرینت اسکرین انجام دادم ولی توسایت insert imageمیکنم به صورت فایل ضمیمه میاد وکیفیتش میاد پایین.چیکار کنم به صورت اندازه واقعی بیاد توسایت؟مرسی مهندس

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام آقا فرزاد.من با پرینت اسکرین انجام دادم ولی توسایت insert imageمیکنم به صورت فایل ضمیمه میاد وکیفیتش میاد پایین.چیکار کنم به صورت اندازه واقعی بیاد توسایت؟مرسی مهندس

سلاممم.
وقتی که فایل آپلود شد بصورت ضمیمه (قبل اینکه ارسال کنی )روش دابل کلیک کن....یه پنجره باز میشه که اونجا سایز عکس رو ماکزیمم و موقعیتش رو رو center بزار بعد ok کن.

sabersat

عضو جدید
3تا زمین 90 متری داریم با عرض هر کدام 6متر که بعد از تجمیع میشه 15*(3*6)=270 متر -برای پارکینگ میتونیم 2 تا درب پارکینگ بزاریم و چون بالای 200 متر میشه نورگیر اگه نخواهیم بزاریم میشه 60% + 2 متر ساخت یا نورگیر برای 60%+2مترالزامی هست؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
3تا زمین 90 متری داریم با عرض هر کدام 6متر که بعد از تجمیع میشه 15*(3*6)=270 متر -برای پارکینگ میتونیم 2 تا درب پارکینگ بزاریم و چون بالای 200 متر میشه نورگیر اگه نخواهیم بزاریم میشه 60% + 2 متر ساخت یا نورگیر برای 60%+2مترالزامی هست؟

سلاممم.
اجازه دو درب ورودی میدن؟چون عرض زیر 20 متره واسه این میپرسم.
این بستگی به شهری که توش میخواید طراحی کنید داره.....تو اکثر مناطق تهران اون نورگیر هایی که لازمه رو باید بزارید و در صورت عدم نیاز ،لازم نیست نورگیر بزارید واسه اون سطح اشغال مازاد بر 60 درصد.
عوارضش رو جدا محاسبه میکنن.
قبلا واسه این مازاد سطح اشغال باید نورگیر میزاشتید و بعد اجرا نمیکردید و خلافش رو پرداخت میکردید.

sabersat

عضو جدید
شهر تهران هستش.عرض میشه 18 متر.یه جایی شنیده بودم بالای 15متر میشه 2 تا درب گذاشت.گذر 6 متری هست.