تفسیر دستور نحوه ارائه نقشه های شهرداری(خدمات عمده شرکت مشاور و دفتر فنی)

F.A.R.Z.A.D

متخصص مباحث اجرایی معماری , متخصص نرم افزار Archi
کاربر ممتاز
سلام. منم به دانش آموزان این تاپیک پیوستم:smile:
آقا فرزاد اگه ممکنه میشه یکبار دیگه صورت سوال و بگید؟ آخه یکم پراکنده است و تا بخواهم کل تاپیک و بخونم طول می کشه

سلاممم.
خوش اومدید:gol::gol:
:gol:

دستور نقشه شماره 2...

ابعاد زمین:

شمال به گذر 12.50 متر
شرق به پلاک 24 متر
غرب به پلاک 24 متر
جنوب به پلاک 2.5 متر

تراکم:360%

حد پیشروی:2متر

سطح اشغال طبقات:60%

سطح اشغال زیر زمین:80%

نوع اسکلت:بتنی

گذر:12 متر

آخرین ویرایش:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
اگه اشتباه نکنم مبحث سوم و15 مقررات ملی ساختمان آره فکرمی کنم قدیمی باشه خواب دوتا مجزا به یه نورگیربازنشه یعنی چی؟؟ این اشتباه میشه؟؟خواب بالا برای واحدبالاییه وخواب پایین برای واحد پایینی
مشاهده پیوست 186024
این یکی چی؟؟ آشپزخونه برای واحدبالایی وخواب ها واحدپایینی
مشاهده پیوست 186025

یعنی اینکه پنجره هاشون حداقل 6 متر باید با هم فاصله داشته باشن.
آره اولی درست نیست.
ولی پایینیه با اصلاح ابعاد نورگیر درست میشه.البته بازم شک دارم.مبحث میخونم دقیقشو میگم:gol:

shab khanoom

عضو جدید
سلاممم.
خوش اومدید:gol::gol:
:gol:

دستور نقشه شماره 2...

ابعاد زمین:

شمال به گذر 12.50 متر
شرق به پلاک 24 متر
غرب به پلاک 24 متر
جنوب به پلاک 24 متر

تراکم:360%

حد پیشروی:2متر

سطح اشغال طبقات:60%

سطح اشغال زیر زمین:80%

نوع اسکلت:بتنی

گذر:12 متر

ممنون
من متوجه نشدم. ابعاد ضلع جنوبی 24 متره؟ پس یعنی زمین یه شکل ذوزنقه است؟ لازم نیست زاویه هاشو داشته باشیم؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
این 2.5 متر فقط برای زمین های شمالی یا زمین هایی که حیاط در جلوی بنا قرار دارد لازم است یا در همه ی ساختمان ها لازم است؟

تو زمینای شمالی رعایت میشه.تازه اونم بستگی به زمین داره.قابل صرفنظره اگه طول زمین کم باشه.

shab khanoom

عضو جدید
ببخشید که من همش سوال می کنم. ولی لازم نیست تعداد واحد در هر طبقه رو بدونیم تا تعداد پارکینگ لازم در بیاد؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
ببخشید که من همش سوال می کنم. ولی لازم نیست تعداد واحد در هر طبقه رو بدونیم تا تعداد پارکینگ لازم در بیاد؟

خواهش میکنم.
سوالی خوبی پرسیدید.دست خودتونه چون خیلی فرقی نمیکنه حداقل تو این زمین.
اگه هر طبقه رو 2 واحدی در نظر بگیرید خب قطعا 12 واحد پارکینگ نیاز دارید.(نهایتا 11 واحد بعلاوه 1 واجد مزاحم)
اگه یه واحدی هم طراحی کنید میتونید 6 واحد پارکینگ اصلی بعلاوه 6 واحد مزاحم در نظر بگیرید.(چون مساحت واحد ها بیشتر از 150 متر مربع میشه هر واحد 2 تا پارکینگ لازم داره)

افسانه صادقی

عضو جدید
سلام من راه پله رو اینجوری کشیدم البته قبلا هم اینجوری کشیدم گفتید نمیشه ولی من به تازگی دیدم که اینجوری اجرا کردن البته تو شهر زنجان
ابعاد رمپ رو هم اصلاح کردم
1_Page_1.jpg

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام من راه پله رو اینجوری کشیدم البته قبلا هم اینجوری کشیدم گفتید نمیشه ولی من به تازگی دیدم که اینجوری اجرا کردن البته تو شهر زنجان
ابعاد رمپ رو هم اصلاح کردم
مشاهده پیوست 186186

سلاممم.
کلا اینو فراموش کنید.
آره قبلا بوده ....تو تهران هم بوده ولی الان دیگه نیست.
شما 11 تا پارکینگ در بیارید خوبه......ولی اگه 12 تا بتونید تامین کنید عالیه.

MehRaz@

عضو جدید
یعنی اینکه پنجره هاشون حداقل 6 متر باید با هم فاصله داشته باشن.
آره اولی درست نیست.
ولی پایینیه با اصلاح ابعاد نورگیر درست میشه.البته بازم شک دارم.مبحث میخونم دقیقشو میگم:gol:
خیلی مر30....یه دنیا ممنون

kavoosrahmani

عضو جدید
کاربر ممتاز
با سلام دوست عزيز.
به نظر ابعاد پاركينگهاتون كم مياد.
ابعاد دقيق بديد تا بشه رو هر كدوم از طرحهاتون نظر داد.
با تشكر.

افسانه صادقی

عضو جدید
ابعاد یک ماشینو 2.5*5 گرفتم
ابعاد دو ماشینو 4.5*5 گرفتم
ابعاد سه ماشینو 6.5*5 گرفتم
عکس شماره 1 با اندازه هاست

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام سه مدل پارکینگ طراحی کردم
شماره 1

مشاهده پیوست 189171
مشاهده پیوست 189172
شماره 2

سلاممممممم.
خب مثل قبل عمل کردی که:)
قرار شد از اول ستون گذاریتون باشه دیگه.ابعاد ستونارو 70*40 و 70*35 در نظر بگیرید.بیشتر اولویت با 70*40 .
5 طبقتون رو دو واحدی در نظر بگیرید و طبقه آخر یعنی ششم رو تک واحدی سه خوابه که یدونش حتما سوئیت باشه و کلازت داشته باشه با حمام و سرویس بهداشتی و دسترسی به ورودی.کارفرما میخواد تراس خواب هاشون سمت حیاط باشه پس سعی کنید خوابهاتون رو سمت حیاط بندازید.اینطوری نور شما رو هم میگیره.
راه پله تون حتما باید نورگیری طبیعی داشته باشه.چون شش طبقه مسکونی دارید.
11 تا پارکینگ باید در نظر بگیرید.اگه 12 تا بشه عالی میشه ولی خیلی روش تمرکز نکنید.پس باید هم از همکف و هم از زیر زمین استفاده کنید.
موتورخونه نیاز ندارید چون سیستم گرمایشی پکیج میباشد.
هر چند تا هم تونستید انباری هم تو طرحتون در نظر بگیرید
دو واحدی هاتون رو هم دو خوابه طراحی کنید.
موفق باشید.
طرح شماره 3 تون مشکل داره.راه پله و آسانور که نباید از هم دور باشن.درب راه پله به لابی آسانسور باز میشه.

arch 1 teh

عضو جدید
سلاممممممم.
خب مثل قبل عمل کردی که:)
قرار شد از اول ستون گذاریتون باشه دیگه.ابعاد ستونارو 70*40 و 70*35 در نظر بگیرید.بیشتر اولویت با 70*40 .
سلام مهندس
چرا تاکید داریید روی ستون 35*70؟ اکثر جاها 35*35 جواب میده
واسه پارکینگم نمیشه گفت فقط ظوابط تهرات برقراره و خیلی از استانها یا حتی بعضی از مناطق تهران بعاد سه ماشینو 6.5*5 قبول ندارن
ممنونم از راهنماییهای شما

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
سلام مهندس
چرا تاکید داریید روی ستون 35*70؟ اکثر جاها 35*35 جواب میده
واسه پارکینگم نمیشه گفت فقط ظوابط تهرات برقراره و خیلی از استانها یا حتی بعضی از مناطق تهران بعاد سه ماشینو 6.5*5 قبول ندارن
ممنونم از راهنماییهای شما

سلاممممم.
این ابعاد واسه 8 طبقه در نظر گرفتم.این دستور نقشه ای که گذاشتم نقشه های سازش رو هم دیدم.ابعاد ستون همین بود.تازه مهندس سازه مشکل هم داشت.
35*35 فکر کنم واسه 3 تا 4 طبقه جواب بده اونم تو پلان مربعی شکل.
ولی اگه ستونارو فلزی در نظر بگیرید 25*25 یا 30*30 هم جواب میده.
شهرستان هارو نمیدونم.ولی تهران ابعاد همینه.

این عکسی که پایین میزارم مربوط میشه به طرح تفصیلی.همونطور که میدونید طرح تفصیلی سند بالادستیه و اسناد پایین تر نمیتونن بر خلاف اون عمل کنن.

3333333.jpg

shab khanoom

عضو جدید
اگه ممکنه طرح پارکینگ من و ببینید و نظر بدهید

پیوست ها

• parking.zip
    183 کیلوبایت · بازدیدها: 1

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
اگه ممکنه طرح پارکینگ من و ببینید و نظر بدهید

سلاممممم.
ممنون.
خانم مهندس ستون نباید وارد محدوده پارکینگ و راه پله بره.
الان عرض راپ پلتون در واقع 2.20 در نظر گرفته شده چون دوطرف 10 سانت ستون وارد پاگرد شده که یا نباید این اتفاق بیفته و یا عرض راه پله رو باید 2.60 در نظر بگیرید.
یه نکته دیگه اینکه تو ستونای نزدیک آسانسور دقت کنید طوری نباشه که تیر از باکس آسانسور عبور کنه یا نهایتا بیشتر از 10 سانت وارد باکس آسانسور نشه.الان 50 سانت وارداین فضا شده شده.

222222.jpg

بعد در مورد رمپتون اینکه شعاع رمپتون 4.75 متر شده.این مقدار کمتر از 6.5 متر نباشه.اون قوستون رو از اول ایستگاهتون شروع کنید و تا لبه زیرزمین ادامش بدید.اول شعاع قوس وسط رو با سعی و خطا به 6.5 متر برسونید و بعد از اون قوس آفسکت کنید تا سه قوس رمپتون بدست بیاد.
الان طول رمپتون هم یکم کم شده.اگه شیب رو 17 درصد در نظر بگیرید فکر کنم 14.5 متر طول رمپتون بشه.اگه دیدید تو کارتون 15 درصد هم جواب میده اون مقدار رو در نظر بگیرید.

55555555555.jpg

اینکه راه پله سمت شمال باشه و پارکنگ ها مسئلشون حل بشه خیلی خوبه.ولی اگه نشه مجبوریم سمت جنوب بزاریم تا پارکینگامون تامین شه.توی طبقه همکف میتونید یه بازو بله رو طولانی تر بگیرید تا از فضای زیر بازوی دوم و همچنین زیر پاگرد نیم طبقه بشه واسه تامین پارکینگ استفاده کرد.
بعد ابعاد ستونا رو 70*40 بگیرید.70*35 حداقله.تعداد محدودی از این ابعاد بکار ببرید.

shab khanoom

عضو جدید
سلاممممم.
ممنون.
خانم مهندس ستون نباید وارد محدوده پارکینگ و راه پله بره.
الان عرض راپ پلتون در واقع 2.20 در نظر گرفته شده چون دوطرف 10 سانت ستون وارد پاگرد شده که یا نباید این اتفاق بیفته و یا عرض راه پله رو باید 2.60 در نظر بگیرید.
یه نکته دیگه اینکه تو ستونای نزدیک آسانسور دقت کنید طوری نباشه که تیر از باکس آسانسور عبور کنه یا نهایتا بیشتر از 10 سانت وارد باکس آسانسور نشه.الان 50 سانت وارداین فضا شده شده.

مشاهده پیوست 190445

بعد در مورد رمپتون اینکه شعاع رمپتون 4.75 متر شده.این مقدار کمتر از 6.5 متر نباشه.اون قوستون رو از اول ایستگاهتون شروع کنید و تا لبه زیرزمین ادامش بدید.اول شعاع قوس وسط رو با سعی و خطا به 6.5 متر برسونید و بعد از اون قوس آفسکت کنید تا سه قوس رمپتون بدست بیاد.
الان طول رمپتون هم یکم کم شده.اگه شیب رو 17 درصد در نظر بگیرید فکر کنم 14.5 متر طول رمپتون بشه.اگه دیدید تو کارتون 15 درصد هم جواب میده اون مقدار رو در نظر بگیرید.

مشاهده پیوست 190446

اینکه راه پله سمت شمال باشه و پارکنگ ها مسئلشون حل بشه خیلی خوبه.ولی اگه نشه مجبوریم سمت جنوب بزاریم تا پارکینگامون تامین شه.توی طبقه همکف میتونید یه بازو بله رو طولانی تر بگیرید تا از فضای زیر بازوی دوم و همچنین زیر پاگرد نیم طبقه بشه واسه تامین پارکینگ استفاده کرد.
بعد ابعاد ستونا رو 70*40 بگیرید.70*35 حداقله.تعداد محدودی از این ابعاد بکار ببرید.

ممنووووون
طول رمپمو 18.8 گرفتم.شروع رمپم در پلان همکف مشخصه
فضای خالی پشت ماشین حداقل چقدره آقا فرزاد؟ همون 5 متر نظام مهندسی ؟ یا کمتر هم میشه

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
ممنووووون
طول رمپمو 18.8 گرفتم.شروع رمپم در پلان همکف مشخصه
فضای خالی پشت ماشین حداقل چقدره آقا فرزاد؟ همون 5 متر نظام مهندسی ؟ یا کمتر هم میشه

سلامممم.
خواهش میکنم.
تا 4.5 متر هم قبول میکنن تو اکثر منطقه ها.
میگم از الان به معماری تون هم فکر کنید.تو جانمایی راه پله و آسانسورتون میگم.

afsanehhh

عضو جدید
با سلام و تشکر بابت تایپک مفیدتون لطفا برگه ای به نام پرونده معادل رو که شهرداری صادر میکنه رو هم توضیح بدین . با سپاس

afsanehhh

عضو جدید
از دوستان تبریزی هم اگه تایپک رو میبینین لطفا اعلام کنن من در مورد ضوابط مناطق شهرداری تبریز سوال داشتم

آخرین ویرایش:

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
با سلام و تشکر بابت تایپک مفیدتون لطفا برگه ای به نام پرونده معادل رو که شهرداری صادر میکنه رو هم توضیح بدین . با سپاس

سلام.
راستش نمیدونم این پرونده ای که میگید چی هست.تا حالا نشنیدم.

afsanehhh

عضو جدید
اگه یه ملک داشته باشیم با پیشروی 70% در همکف و 60 % در طبقات که شمالا و جنوبا و شرقا ملک مجاور باشه و غربا به گذر میدون مانند منتهی بشه و محل احداث بنا در شمال باشد همسایه شرقی که به بنا چسبیده پیش رویش 100 درصد باشد میتونیم طبقات رو 70 % پیشروی کنیم؟

afsanehhh

عضو جدید
بالکن مغازه ظبقه محسوب میشه؟ نصف ملک به سمت خیابون رو تو همکف تجاری بگیریم پشتش رو پارکینگ و مغازه رو هم بالکن دار بگیریم فضای باقیمانده پشت بالکن و بالای پارکینک رو به تجاری اضافه کنیم مجوز تجاری میدن ؟ یعنی این مساحت به بالکن مغازه میشه

afsanehhh

عضو جدید
در چه صورتی میتونیم 1.20 بالکنی که از سمت حیاط میدیم رو به زیربنای طبقه اضافه کنیم یعنی جزی از فضای داخل باشه نه فضای نیمه باز؟

F.A.R.Z.A.D

کاربر ممتاز
اگه یه ملک داشته باشیم با پیشروی 70% در همکف و 60 % در طبقات که شمالا و جنوبا و شرقا ملک مجاور باشه و غربا به گذر میدون مانند منتهی بشه و محل احداث بنا در شمال باشد همسایه شرقی که به بنا چسبیده پیش رویش 100 درصد باشد میتونیم طبقات رو 70 % پیشروی کنیم؟

این بستگی به شهرداری اون جایی که طراحی میکنید و درخواستی که مبنی براصلاح میدید داره.
مثلا اینکه شکایت کنید که همسایه شرقی جلوی نورگیری شما رو میگیره.یا اینکه محل احداث بنا اکه امکان داره سمت شرق باشه.باید بررسی بشه تو اون شهرداری.
ولی در هر صورت اینکه میگید 70 درصد بدن دردی دوا نمیکنه از شما.در هر صورت همسایه شرقی جلوی نورگیری شما از شرق رو گرفته و سایه میندازه رو بنای شما.