سلام .ممنون مهندس بابت پاسخ. گفته شما متین و درسته .البته این تاپیک هم طراحی بر اساس ضوابط شهرداریه ٬اما تو آزمون طراحی هم قبول میکنن این موضوع رو فرزاد جان؟ چون من میخوام طبق اون طرح بزنم اما دیدم در نمیاد...
)به اندازه پلاک های مجاور پیشروی داده میشه.حالا مثلا اگه پلاک همسایه خیلی قدیمی باشه و طبق قوانین چند ده سال پبش ساخته شده باشه فرقی نمیکنه پیشروی به همون اندازه باید باشه و لی مساحت رو میتونه 60 درصد بگیره......حالا چطور میشه پیشروی کم یا زیاد باشه ولی مساحت همون 60 درصد باشه ایشالا در آینده سازوکارش رو توضیح میدم.
داریم .....
...ممنون کمکم میکنیدسلام خسته نباشین ....
میخوام با کمک شما دوستان یه پروژه ای رو پیش ببرم تا طراحی درست رو یاد بگیرم
فرض کنیم زمینی با مشخصاتمشاهده پیوست 179120 داریم .....
مکان :تهران.....
کاربری: مسکونی....
حالا باید چه جوری شروع کنیم به طراحی؟؟؟؟؟
سئوال اول : چند طبقه میشه ساخت (یا اجازه ساخت میدن)؟از کجا باید بدونیم...
سئوال دوم: چقدر از زمین رو میتونیم زیربنا طراحی کنیم؟چه جوری بدست میاد....
سئوال سوم: منظور از پیش روی و تراکم چیه؟
ببخشید زیاد سئوال میپرسم ....من هیچی بلد نیستم...ممنون کمکم میکنید
اگه چیز دیگه ای هست که همین اول باید محاسبه کرد یا دونست لطفا بگین.....
جواب اینارو که گرفتم میرم رو ترسیم نقشه و هر روز کارمو اینجا میزارم تا کرکسیون کنیم... OK?
سلام.
اولین چیزی که باید بدونید پهنه بندی و محل استقرار بنا و بدست آوردن حد پیشرویه......حد پیشروی تو زمینای روتین و مستطیلی شکل و یا نزدیدک به اون کاملا مشخصه.ولی تو زمینای قناث ظوابط خاص خودش روداره که تو پست 33 توضیح دادم.ولی این بحثارو تو نقشه باید دنبال کنیم.
الان چیزی که شما باید بدونید پهنه زمینتونه واسه اینکه مشخص بشه تراکمتون و تعداد طبقاتتون چقدر باید باشه.....البته این اطلاعات رو تو دستور نقشه کاملا مشخص میکنن ولی چون یه آرشیتکت مشاور هم هست و قبل از اقدام کارفرما باید بهش مشاوره بده ،دونستن اینکه این بنا چقدر تراکم ساخت میگیره و همچنین چند طبقه میتونه داشته باشه لازمه.
چون شما ذکر نکردید ما پهنه این بنا رو R122 میگیریم.
خب این پهنه مشخصاتی به این شرح داره:
حداکثر تراکم:300 %
حداکثر سطح اشغال:60%
حداقل عرض گذر:10 متر
حداکثر تعداد طبقات:5 طبقه
-خب پس شما میتونید 5 طبقه مسکونی رو پیلوت داشته باشید.سطح اشغالتون هم 60 درصده.تراکم هم که میشه سطح اشغال ضربدر تعدا طبقات که میشه 360 درصد.محل استقرار بناتون هم اگه بالارو شمال بگیریم میشه سمت شمال زمین.
(یه نکته ای روهم بازم بگم این اطلاعات تو دستور نقشه وجود داره ولی شما واسه مشاوره پروژه باید اینارو از قبل از دستور نقشه بدونید)
الان برای بدست آوردن سطح اشغالتون چند تا نکته رو باید بدونید:
1-مساحتتون طبق سند(اینجا ما برابر با وضع موجود میگیریم)
2-ابعاد اصلاحیتون که طبق اون میخواید پیشروی ها و سطح اشغال رو بدست بیارید.
بعد از اینکه اصلاحی زمینتون رو ترسیم کردید اولین کار بدست آوردن پیشرویه که تو پست بعدی روش کار میکنیم.
ببخشید پهنه رو بر چه اساسی R122 گرفتید؟پهنه از کجا تعیین میشه؟این دستور نقشه که تو پست 2 هم گذاشتید رو به معمار میدن ازش طراحی میخوان؟
سلام خسته نباشین ....
میخوام با کمک شما دوستان یه پروژه ای رو پیش ببرم تا طراحی درست رو یاد بگیرم
فرض کنیم زمینی با مشخصاتمشاهده پیوست 179120 داریم .....
مکان :تهران.....
کاربری: مسکونی....
حالا باید چه جوری شروع کنیم به طراحی؟؟؟؟؟
سئوال اول : چند طبقه میشه ساخت (یا اجازه ساخت میدن)؟از کجا باید بدونیم...
سئوال دوم: چقدر از زمین رو میتونیم زیربنا طراحی کنیم؟چه جوری بدست میاد....
سئوال سوم: منظور از پیش روی و تراکم چیه؟
ببخشید زیاد سئوال میپرسم ....من هیچی بلد نیستم...ممنون کمکم میکنید
اگه چیز دیگه ای هست که همین اول باید محاسبه کرد یا دونست لطفا بگین.....
جواب اینارو که گرفتم میرم رو ترسیم نقشه و هر روز کارمو اینجا میزارم تا کرکسیون کنیم... OK?

ممنون از جوابتون دوستی جون....یعنی الان محدوده ای که اجازه طراحی داریم کجاست؟؟؟؟؟؟ من زمین شما رو پیدا نمیکنم منظورتون کدوم زمینه که میگید قبل از این کار کنیم؟؟این زمینتون چون غناث هستش به اندازه پلاک های مجاور بهتون پیشروی میدن.به همین دلیل من به طور فرضی پیشروی همسایه هارو مشخص کردم. مشاهده پیوست 179178
این میشه محدوده طراحیتون: مشاهده پیوست 179179

ممنون از جوابتون دوستی جون....یعنی الان محدوده ای که اجازه طراحی داریم کجاست؟؟؟؟؟؟ من زمین شما رو پیدا نمیکنم منظورتون کدوم زمینه که میگید قبل از این کار کنیم؟؟
باشه استاد اول این زمینو کار کنیم ....نفهمیدم این 60%+2 از کجا اومده؟محدوده طراحی دستور نقشه شماره 1: باشه استاد اول این زمینو کار کنیم ....نفهمیدم این 60%+2 از کجا اومده؟ مشاهده پیوست 179180
قبل از اینکه سئوالم بیاد جواب دادین.....ممنون ..... حالا قضیه سخت تر شد چه جوری این شکل در اومد؟
حالا یه حیاط قناص تو یه خونه قناس با یه زمین قناس شد .....قناس تو قناسه![]()
سوالات رو پیش بینی میکنم
باشه استاد اول این زمینو کار کنیم ....نفهمیدم این 60%+2 از کجا اومده؟
خب.
اولین کاری میکنیم پیشروی رو اضلاع طولی زمین رو حساب میکنیم.اندازه این پیشروی 60 درصد بعلاوه 2 متره.اگه تو دستور نقشه دقت کنید نوشته حداکثر پیشروی 2 متر.ایم 2 متری که گفته علاوه بر اون 60 درصد طوله.
60 درصد 27.2 متر رو حساب کردم که میشه 16.32........این عدد رو بعلاوه 2 متر میکنیم که میشه 18.32 متر
خب دو تا سوال:
1-مساحت این محدودمون میشه 18.32 * 10=183.2 ........ولی 60 درصد مساحت زمینمون میشه 163.2 متر........این مقدار اضافه رو باید چیکار کنیم؟
2-محل استقرار بنامون شرق زمین قرار گرفته،در صورتی که باید سمت غرب باشه......دلیلش چی میتونه باشه؟
فک کنم برا این که از هر دو طرف بتونیم نور بگیریم......درسته؟
فک کنم برا این که از هر دو طرف بتونیم نور بگیریم......درسته؟

فک کردم خودتون جاشو مشخص کردین......خوب استاد حالا مرحله بعد چیه ؟چیکار باید بکنیم؟و راستی این تراکم مجاز چیه؟
![]()
درود بر شما که اینقدر وقت شناس و منظم هستید در کارها و کرکسیون کردن و کمک به دوستان،من یکم درگیر کارام شدم ولی حتما تکالیف رو انجام میدم و از بحث های شما و دوستان استفاده میکنم،
مطمئن باشید این تایپک یکی از بحثهای خیلی مهم باشگاه میشه واسه مهندسین معماری که میخان وارد بازار کار بشن،و امیدوارم این تایپک هیچ وقت بسته نشه تا همه از نظرات مهندسین با تجربه ای مثل شما و بقیه مهندسین استفاده کنند،باز هم سپاس از اینکه وقت میزارید
مشاهده پیوست 179417این عکس از گوشه نقشه زیر زمین -2 یه ساختمان تجاری هست ...اونجا که دایره کشیدم چیه؟دتایل جزئیاتش به چه شکله؟
سلام.
خواهش میکنم.
بله اصلا واسه اینکه به نقشه برسیم و کرکسیون کنیم تاپیک رو راه انداختیم.![]()
سلام من تازه عضو این باشگاه شدم خیلی دوست دارم کارهارو به صورت اجرایی یاد بگیرم متاسفانه تئوری های دانشگاه اصلا به درد بازار کار نمیخوره و وقتی فارغ التحصیل میشی تازه باید شروع کنی به یاد گرفتن.
منم میتونم یه کار رو با شما کرکسیون کنم؟میخوام کاملا اجرایی طراحی کنم ولی بلد نیستم
ممنونم از لطفتون![]()

سلام.سلام من از اول همه رو بررسی و مطالعه کردم کی باید شروع کنیم به طراحی؟
یه سوال دارم اگه کاملا شفاف سازی بشه ممنون میشم تراکم مجاز میشه مساحت هر طبقه یا همه طبقات باهم؟
پس اون تراکمی که از شهرداری میخرند چیه؟

| Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
|---|---|---|---|---|
|
|
نحوه صدور و تجديد پروانه اشتغال در سازمان نظام مهندسی | نظام مهندسی | 7 | |
|
|
نحوه عضویت در سازمان نظام مهندسی | نظام مهندسی | 3 |