تاپیک مرجع و آموزش نرم افزار CATIA

تاپیک مرجع و آموزش نرم افزار CATIA

• ضعیف

رای: 37 12.1%
  • متوسط

رای: 38 12.5%
  • خوب

رای: 114 37.4%
  • عالی

رای: 116 38.0%

• مجموع رای دهندگان
    305

amireza_2000

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
شما اول اون تنظیم که گفته بودم رو فعال کن بعد keep link... رو میگم. فعال کنی همه چی درست میشه و اونوقت اسم قید را درج می کند.

آقا اینکارم کردم ولی باز وقتی قطعه رو تغییر میدم دومی تغییر نمی کنه.
خودت یه بار امتحان کن. شاید بفهمی مشکل از کجاست.

غفرانی

عضو جدید
کردم و شد.
شما در آن پنجره دومی که باز می شود پس از آنکه نام قید مورد نظر را پیدا کردید، آن را انتخاب و ok کنید.
حدسم این است که شما یک اشتباه لپی مرتکب می شوید!!!

amireza_2000

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
کردم و شد.
شما در آن پنجره دومی که باز می شود پس از آنکه نام قید مورد نظر را پیدا کردید، آن را انتخاب و ok کنید.
حدسم این است که شما یک اشتباه لپی مرتکب می شوید!!!

آقا ممنون
مشکلم حل شد اشکال اینجا بود که باید در قشمت option گزینهsyncronize all external refrence..... هم فعال باشه
بازم ممنون

alimech84

عضو جدید
catiav6

catiav6

یه سوال دیگه
من کتیا v6 نصب کردم ولی چون براساس سیستم plm هست اصلا نمیدونم چجوری باید کارو باهش شروع کنم تو v5 از رو منوی start میرفتیم هر جا که میخواستیم ولی الان از کجا باید مثلا رفت تو محیط sketch یا part
اینم عکس اش
http://www.uplod.ir/download.php?file=84382

غفرانی

عضو جدید
سلام کمک کمک

چجوری میتونم تو کتیا بار متمرکز وارد کنم یعنی روی نقطه

عکس گذاشتم جاشم مشخص کردم
http://www.uplod.ir/download.php?file=932556

آقای غفرانی بدادم برس:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
سلام
شما نمی توانیدبار نقطه ای مثل برخی دیگر از نرم افزار ها وارد کنید. باید یک سوراخ (و یا برآمدگی) با قطر و عمق خیلی کم ایجاد نمایید و بار گسترده سطح بر قاعده آن اعمال کنید
در مورد v6 هم نمی دانم. خودم مسلط کامل نیستم.

faryade_sokooot

عضو جدید
برای وارد شدن به محیط کتیا وی 6 مثل استارت ویندوز عمل کن .در وی 6 برای شروع از دکمه پایید سمت چپ استفاده کن اونو که بزنی باقیش اسونه و محیطها مثل همون وی 5 مشخص هستش .روی دایره که ارم داسولت داره کلیک کن .

Prof.Eng

متخصص نرم افزار کتیا
برای اعمال نیروی متمرکز در کتیا دو راه وجود دارد:
1- ایجاد یک نقطه در محل وارد شدن بار و ایجاد یک گره روی آن. برای اینکار باید در بخش meshing tools و در دستور ایجاد مش، نقطه مورد نظر را به عنوان یک hard point تعریف کنید تا کتیا دقیقا یک گره در محل آن ایجاد کند و چون نقطه به مش مرتبط شده است هرگونه بارگذاری روی نقطه به مش منتقل خواهد شد.

2- روش دیگر، ایجاد یک گروه نقطه حاشیه دار Neibourhood point group با حاشیه ای بزرگتر از اندازه مش، اضافه کردن نقطه وارد شدن بار و تعریف نیرو روی گروه نقطه ای است.

nayvin

عضو جدید
یه سوال دیگه
من کتیا v6 نصب کردم ولی چون براساس سیستم plm هست اصلا نمیدونم چجوری باید کارو باهش شروع کنم تو v5 از رو منوی start میرفتیم هر جا که میخواستیم ولی الان از کجا باید مثلا رفت تو محیط sketch یا part
اینم عکس اش
http://www.uplod.ir/download.php?file=84382

برو با همون v5 کار کن منوی استارتش پائنه ولی قابل استفاده نیست
تو سایت www.CATIA.IR یه مطلب دقیقی در این مورد نوشته
لینکشم http://catia.ir/catia-v6.html

amireza_2000

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
آقا میشه توی کتیا نقطه جوش زد؟
من تو محیط جوشش پیدا نکردم.

Prof.Eng

متخصص نرم افزار کتیا
اول بگویید هدف از تعریف نقطه جوش چیست؟ اگر تحلیل تنش است نقاط جوش با توجه به اهمیت آنها در تحلیل و نتایج مورد نیاز برای آنها بصورتهای مختلفی شبیه سازی می شوند:
1- اتصال نقطه به نقطه ساده که دو گره مش روی هم می افتند. در این حالت صرفا اتصال جوش مهم است.
2- اتصال گره به گره توسط المان خطی صلب (Rigid Body Link) که جوش بصورت اتصال صلب مدل شده و نیروهای وارد بر آن در خروجی قابل دستیابی است. روش بسیار متداول و ساده برای جایی که تنش جوش اهمیتی ندارد
3- المان تیر یا المان خطی جوش که شبیه حالت بالاست ولی مقطع جوش (قطر ناگت جوش) همراه با خواص آن قابل تعریف است.
4- ترکیب المان solid به عنوان بدنه جوش و المان های صلب برای اتصال آن به المانهای ورق هایی که جوش می شوند که کاملترین و البته پیچیده ترین روش است.

در بخش آنالیز کتیا، حداقل سه حالت اول به راحتی قابل تعریف و بکارگیری است. حالت چهارم را مطمئن نیستم.

اگر تعریف جوش برای تعریف طراحی قطعه و فرآیندهای ساخت است، کتیا قابلت شبیه سازی انواع جوش (خطی، نقطه ای با مقاطع مختلف، کیفیت جوش، قطعات درگیر) را دارد و حتی امکانات فوق العاده ای هم در بکارگیری آنها در تعاریف فرآیند تولید در بخش automotive BIW fastening (اتصالات بدنه خودرو شامل جوش، چسب و ...) و همینطور برای نرم افزار Delmia به منظور مدیریت فرآیند تولید فراهم می کند.

amireza_2000

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
اول بگویید هدف از تعریف نقطه جوش چیست؟ اگر تحلیل تنش است نقاط جوش با توجه به اهمیت آنها در تحلیل و نتایج مورد نیاز برای آنها بصورتهای مختلفی شبیه سازی می شوند:
1- اتصال نقطه به نقطه ساده که دو گره مش روی هم می افتند. در این حالت صرفا اتصال جوش مهم است.
2- اتصال گره به گره توسط المان خطی صلب (Rigid Body Link) که جوش بصورت اتصال صلب مدل شده و نیروهای وارد بر آن در خروجی قابل دستیابی است. روش بسیار متداول و ساده برای جایی که تنش جوش اهمیتی ندارد
3- المان تیر یا المان خطی جوش که شبیه حالت بالاست ولی مقطع جوش (قطر ناگت جوش) همراه با خواص آن قابل تعریف است.
4- ترکیب المان solid به عنوان بدنه جوش و المان های صلب برای اتصال آن به المانهای ورق هایی که جوش می شوند که کاملترین و البته پیچیده ترین روش است.

در بخش آنالیز کتیا، حداقل سه حالت اول به راحتی قابل تعریف و بکارگیری است. حالت چهارم را مطمئن نیستم.

اگر تعریف جوش برای تعریف طراحی قطعه و فرآیندهای ساخت است، کتیا قابلت شبیه سازی انواع جوش (خطی، نقطه ای با مقاطع مختلف، کیفیت جوش، قطعات درگیر) را دارد و حتی امکانات فوق العاده ای هم در بکارگیری آنها در تعاریف فرآیند تولید در بخش automotive BIW fastening (اتصالات بدنه خودرو شامل جوش، چسب و ...) و همینطور برای نرم افزار Delmia به منظور مدیریت فرآیند تولید فراهم می کند.

هدفم از جوش همون شبیه سازی فرایند تولید هستش. ولی تو محیط جوش کتیا چیزی پیدا نکردم. حالا میشه شما دقیقتر راهنماییم کنید. ممنون.

Prof.Eng

متخصص نرم افزار کتیا
برای تعریف اتصالات (جوش، چسب، و ..) که قطعات فلزی را بهم متصل می کنند می توانید از بخش Automotive BIW Fastening استفاده کنید که در زیر شاخه shape قرار دارد. اتصالات را در ابتدا بهتر است توسط joint تعریف کنید و سپس نوع آن و مشخصات فنی آنها را توسط دستورات BiW Welding SpotPoint, BiW Adhesive SpotPoint, BiW Sealant SpotPoint و اقسام دیگر اتصالات که شامل پیچ و مهره و... می شود کامل کنید.

اگر help کتیا را ندارید به این آدرس سری بزنید تا با انجام گام به گام آن آشنا شوید:
http://ps-2.kev009.com:8081/CATIA-B18/CATIAfr_C2/abfugCATIAfrs.htm

mahmoudxp

عضو جدید
از دوستان کسی با نرم افزار delmia کار کرده ؟ آیا میشه اونو تهیه کرد یا خیر ؟

smmoosavian

عضو جدید
همکاری

همکاری

با سلام به دوستان عزیز
چند وقت پیش من تو باشگاه یه کاری راه انداختم که نتیجه اش بد نبود اما زیاد جالب هم نبود
قرار بود هر کی سوال داره بپرسه منم با فیلم آموزشی جواب بدم اما این کار زیاد پیوسته انجام
نمی شد چون من زیاد وقت نداشتم اما حالا یه کم وقت آزاد بیشتر دارم :) البته از کمک دوستان هم
نباید بی بهره بمونیم . اگه سوال های مطرح شده در حد محیط های part design , Assembly , drafting
و کمی هم در محیط طراحی سطوح wireframe باشه می تونم جواب بدم . در مورد
محیط DMU kinematics دست و پا شکسته یه چیزایی بلدم . اگه سوال ها زیاد سخت نباشه
می تونم جواب بدم پس لطفا سوال سخت نپرسید !! شاید نتونم جواب بدم !!:redface:

سمیه نوروزی

عضو جدید
سلام دوستان.
دوتا سوال داشتم،ممنون ميشم كسي كمكم كنه.
يك اينكه : مي تونم دو ورژن مختلف كتيا 19 و 16 رو همزمان روي سيستمم نصب كنم؟ مشكلي پيش نمياد؟ و دوم اينكه : فايل مثال هايي كه هلپ كتيا از اونها براي آموزش دستور هاش استفاده كرده رو از كجا مي تونم گير بيارم؟
پيشاپيش خيلي ممنون.

smmoosavian

عضو جدید
جواب

جواب

در مورد سوال اول
من خودم دقیقاً همین کار رو انجام داده ام و هیچ مشکلی پیش نیومده
اما چند تا نکته :
1- ابتدا باید ورژن 16 و سپس 19 رو نصب کنید
دلیل : پس از نصب ورژن 19 فایل های کتیا به طور پیش فرض با ورژن 19 باز می شوند و همونطور
که می دونید ورژن های پایین تر نمی تونن فایل های ساخته شده با ورژن های بالاتر رو بخونن
این به این معنیه که اگه ورژن 16 رو پس از ورژن 19 نصب کنید فایل های ساخته شده با ورژن 19 هم
می خوان با 16 باز بشن که این امکان پذیر نیست .

2- معمولاً DVD شامل اسناد کتیا یا همون documentation به همراه DVD نصب کتیا با هم عرضه
می شن . اگه شما DVD اسناد کتیا رو دارید اون رو باز کنید و به پوشه online برید . خود این پوشه
شامل تعداد زیادی پوشه اس که معمولاً داخل اکثر این پوشه ها 4 پوشه دیده میشه :
navigation
images
index
samples
پوشه آخری یعنی samples همون پوشه ای هست که شما می خواید .

البته بعد از این همه روضه خوندن باید بگم با یک search ساده می تونید به همه این فایل ها
داخل DVD دسترسی پیدا کنید .  

amireza_2000

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
یه سوال؟
یک سری محیط هایی که تو help کتیا معرفی کرده . توی کتیای من وجود نداره مثلا توی help محیط شیپ دارای 9 محیط است ولی تو کتیای من 8 محیط وجود داره و محیط BIW... که مربوط به اتصالات میشه وجود نداره. کتیای من ورژن 18 هستش. چرا اینطوریه؟ من هنگام نصب همه رو نصب کردم:(:(

Prof.Eng

متخصص نرم افزار کتیا
سه نوع کتیا وجود دارد Catia P1, Catia P2 و Catia P3. هر سه کتیا هستند و از نظر شکل و شمایل تفاوتی ندارند تنها امکانات آنها کم و زیاد است. Catia P1 که ارزان ترین نوع کتیا است بسیاری از بخش ها، دستورات و حتی برخی ویژگیهای بعضی از دستورات را ندارد از اینرو ارزانتر است. Catia P2 در جایگاه بعدی است و Catia P3 کاملترین نوع با تمامی امکانات و دستورات است.
حدس می زنم شما نوع P2 را داشته باشید و یا تنظیمات کتیا را از p3 به p2 تغییر داده باشید (p3 را می توان به شکل p2 و یا p1 محدود کرد اما بر عکس نمی شود)
اگر نوع کتیای شما p3 است و در همان حالت p3 هم قرار دارد اشکال کار در نصب است و یا نوع لیسانس که این آخری در ایران بی معناست چون همه از برنامه شکسته شده استفاده می کنند.

amireza_2000

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سه نوع کتیا وجود دارد Catia P1, Catia P2 و Catia P3. هر سه کتیا هستند و از نظر شکل و شمایل تفاوتی ندارند تنها امکانات آنها کم و زیاد است. Catia P1 که ارزان ترین نوع کتیا است بسیاری از بخش ها، دستورات و حتی برخی ویژگیهای بعضی از دستورات را ندارد از اینرو ارزانتر است. Catia P2 در جایگاه بعدی است و Catia P3 کاملترین نوع با تمامی امکانات و دستورات است.
حدس می زنم شما نوع P2 را داشته باشید و یا تنظیمات کتیا را از p3 به p2 تغییر داده باشید (p3 را می توان به شکل p2 و یا p1 محدود کرد اما بر عکس نمی شود)
اگر نوع کتیای شما p3 است و در همان حالت p3 هم قرار دارد اشکال کار در نصب است و یا نوع لیسانس که این آخری در ایران بی معناست چون همه از برنامه شکسته شده استفاده می کنند.

آقا ممنون از راهنماییت.
من الان رفتم تو قسمت تنظیمات کتیام که دیدم روی p2 هستش و بعد اونو به p3 تبدیل کردم و دوباره کتیا رو راه اندازی کردم. ولی فقط یه صفحه خاکستری باز میشه که هیچ کاری نمیشه انجام داد. اشکال از چیه؟ یعنی مال من p2 بوده و نباید اونو به p3 تبدیل میکردم؟

غفرانی

عضو جدید
آقا ممنون از راهنماییت.
من الان رفتم تو قسمت تنظیمات کتیام که دیدم روی p2 هستش و بعد اونو به p3 تبدیل کردم و دوباره کتیا رو راه اندازی کردم. ولی فقط یه صفحه خاکستری باز میشه که هیچ کاری نمیشه انجام داد. اشکال از چیه؟ یعنی مال من p2 بوده و نباید اونو به p3 تبدیل میکردم؟

سلام
دوست عزیز برای بازگشت به حالت اول مراحل زیر را برو، در غیر اینصورت باید نرم افزار را دوباره نصب کنی!

1- از قسمت Start up در windows در قسمت کاتیا گزینه tools/setting manegment را بزنید.
2- همان جایی باز می شود که گزینه های P1 تا p3 وجود دارند. منتها چیزی و کلمه ای دیده نمی شود.
3- در همان در حدود موقعیت p2 و p1 که بالا سمت چپ است، کلیک کنید.
4- ok کنید. و سپس نرم افزار را دوباره باز کنید.
5- در همین قسمت دوباره بروید و اگر اشتباها P1 را انتخاب کرده اید، آن را p2 کنید.;)

Prof.Eng

متخصص نرم افزار کتیا
تغییر دادن آن اگر خود p3 را نصب نکره باشید فایده ای ندارد. نیازی به انجام اینکار هم نبود، نوشته زیر آیکون کتیا روی صفحه ویندوز به شما می گوید که چه نسخه ای را نصب کرده اید.

من معذرت می خواهم شاید من خوب توضیح ندادم. یکی از علت های نداشتن برخی از بخش های کتیا می تواند نوع آن باشد. ممکن است علت دیگری هم داشته باشد.

Ludwig

عضو جدید
چرا این کتیای من اینجوری میشه :( تازه نصبش کردم v5r19 همین که میخوام وارد یه محیطی بشم (هر محیطی) پیغام میده click ok to terminate بعدش هم بسته میشه هیچ کاری هم نمیشه کرد! از نظر قدرت سیستم هم خیالم راحته سیستم قوی دارم یعنی تاحالا همین ورژن رو چند بار نصب کرده بود مشکلی نبود این دفعه نمیدونم چرا این جوری میشه. کرکش هم مثل سابق نصب کردم دیگه عقلم به جایی قد نمیده! :confused: توی اینترنت هم انگلیسی سرچ کردم نتیجه ای بدردخوری نگرفتم. دوستان کمک کنید لطفا!!!!
راستی سیستم عاملم هم xp service pack2 هست

خیلی ممنونم:gol:

amin dd

عضو جدید
سلام
1-من تو یه اسکچ دوتا حجم درس کردم
حالا میخوام یکیشو پاک کنم ولی جفتش پاک میشه. حالا چی کار کنم؟
2-بعضی مواقع هم چیزایی که درس کردم قرمز میشه.چرا؟
3-اصلا چطوری میشه یه اکچ جدید درس کرد؟

آخرین ویرایش:

smmoosavian

عضو جدید
اسكچ

اسكچ

آقا امين لطفاً واضح تر سوالتون رو مطرح كنيد
شما مي گي تو اسكچ دو تا حجم كشيدي اين يعني چي !!؟
اسكچ براي كشيدن اشكال دو بعديه نه حجم .
در مورد سوال دوم وقتي اشياء قرمز مي شن كه يا به update نياز داشته باشن يا مرجع
اون ها گم شده باشه مثلاً وقتي كه در شاخه طراحي يكي از ويژگي ها به ويژگي قبل از خودش
وابسته باشه و اون ويژگي اوليه به دليلي گم بشه ويژگي بعدي قرمز ميشه .