تاپیک رفع اشکال درس کنترل خطی کنکور کارشناسی ارشد

erfan_messi

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود
دوستان 1 سوال دارم :D

تو این تست ما فاز نهایی رو حساب میکنیم میشه -270 بعد تو شکلها کلا اصلا هیچ فرقی نداره فاز نهایی . چجوری باید تشخیص بدیم از شکلها ؟؟
آخه تو حلش برای رد گزینه از محاسبه ی فاز نهایی استفاده کرده

8338.jpg

hamid_3469

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
درود
دوستان 1 سوال دارم :D

تو این تست ما فاز نهایی رو حساب میکنیم میشه -270 بعد تو شکلها کلا اصلا هیچ فرقی نداره فاز نهایی . چجوری باید تشخیص بدیم از شکلها ؟؟
آخه تو حلش برای رد گزینه از محاسبه ی فاز نهایی استفاده کرده

مشاهده پیوست 180683

با استفاده از فاز نهایی و محل شروع منحنی ( فقط یکیشون کافیه) میشه گزینه های دو و چهارو حذف کرد ، فقط همین .
واسه حل کاملش یا باید محل تلاقی با محور حقیقی که با صفر قرار دادن Im و بدست اوردن یه فرکانس و گذاشتن اون فرکانس در معادله ، محل تلاقی رو بدست بیاری که میشه جوابت ، و یا میتونی از روش راث هم استفاده کنی .

samin_m

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام
داداش ضریب خطا رو محاسبه میکنی اگه شیب شروع رو ادامه بدی و فرکانس قطع 0 دی بی رو پیدا کنی ضریب خطا از رابطش بدست میاد
شیب شروع مشخص کننده ی نوع ضریب خطاست

برای پیدا کردن ضریب خطا باید GH(0 رو محاسبه کنیم،با این روش چطور GH(0 یا همون ضریب خطابدست میاد؟ ( ب قولی دلیل این روش رو متوجه نشدم!)

و در ادامه مثلا شیب ابتدا و خط انداره=0 در w=a همدیگرو قطع کردن! از داشتن این w چطور K بدست میاد؟ (آیا همیشه K برابر رادیکال w هست؟اگ اینطور هست،دلیلش چیه؟)

ممنون;)

890031156

کاربر ممتاز
برای پیدا کردن ضریب خطا باید GH(0 رو محاسبه کنیم،با این روش چطور GH(0 یا همون ضریب خطابدست میاد؟ ( ب قولی دلیل این روش رو متوجه نشدم!)

و در ادامه مثلا شیب ابتدا و خط انداره=0 در w=a همدیگرو قطع کردن! از داشتن این w چطور K بدست میاد؟ (آیا همیشه K برابر رادیکال w هست؟اگ اینطور هست،دلیلش چیه؟)

ممنون;)
سلام
سوال اولتو متوجه نشدم
سوال دوم اینکه وقتی قطع دادیم بسته به شیب شروع(همون نوع سیستم) ضریب خطا رو محاسبه میکنیم
نوع صفر(قطع نداره!!) باید از فرمول و حد محاسبه کرد
نوع یک فرکانس قطع همون ضریب خطاست
نوع دوم فرکانس قطع به توان 2 میشه ضریب خطا
(اثبات هاش رو میتونی تو مراجع کنترلی پیدا کنی)

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام
خسته نباشید بچه ها
سوالم اینه که تو سوال 58 ازمون 50 درصد اول نصیر چرا خطالی ماندگار برای ورودی سینوسی صفر نمیشه؟
صفر نمیشه پس چند میشه؟
ممنونم که وقت میزارید

samin_m

کاربر ممتاز
سلام
خسته نباشید بچه ها
سوالم اینه که تو سوال 58 ازمون 50 درصد اول نصیر چرا خطالی ماندگار برای ورودی سینوسی صفر نمیشه؟
صفر نمیشه پس چند میشه؟
ممنونم که وقت میزارید

داداش،کاش سوالش رو میذاشتی ماهم استفاده میکردیم!

اگ PDF اش رو داری از Prt Scrl توی paint گپی کن یا یه صفحه PDF اش رو جدا کن،قرار بده!;)

ممنون:gol:

890031156

کاربر ممتاز
داداش،کاش سوالش رو میذاشتی ماهم استفاده میکردیم!

اگ PDF اش رو داری از Prt Scrl توی paint گپی کن یا یه صفحه PDF اش رو جدا کن،قرار بده!;)

ممنون:gol:
تو کنکور آزمایشی هست دیگه!

890031156

کاربر ممتاز
سلام
خسته نباشید بچه ها
صفر نمیشه پس چند میشه؟
ممنونم که وقت میزارید
وروردی پله که معلومه صفر نیست
ورودی سینوسی هم اگه از فرمول خطا مجاسبه کنی میبینی که صفر نمیاد و حدودا اگه اشتباه محاسباتی نداشته باشم 0.2 اینا میاد

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
ورودی سینوسی هم اگه از فرمول خطا مجاسبه کنی میبینی که صفر نمیاد و حدودا اگه اشتباه محاسباتی نداشته باشم 0.2 اینا میاد

خطا برای پله که صفره-من نمیدونم شما چطور میگید که معلومه صفر نیست؟
برای سینوسی رو هم بنظر من میشه صفر

سوال و جواب رو میتونید ببینید

پیوست ها

• asdf.jpg
    asdf.jpg
    10.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • dxfsdf.jpg
    dxfsdf.jpg
    47.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0

Dashpot

عضو جدید
چرا شیب ابتدا و انتها یکیه مگه صفرها تاثیر نمیزارن؟
با سلام و عرض پوزش بابت تاخیر؛
ببینید تو این سوال طراح فقط صفر ها را نشون داده در مکان و قطب ها را نشون نداده.صفرها و قطب ها اون وسط اثر همو خنثی کرده اند و فاز ابتدایی با انتهایی برابر شده است.
طراح واضحه که می خواسته بخشی از مکان را رسم کنه چون k مثبت و منفی در مکان از لحاظ صفر و قطب با هم متفاوت اند.
تا اینجا میشه گزینه یک را زد و شکی نداره.
منتهی دلیل تاخیر من در ج یه اشکال برخوردم و اینکه اگه گزینه 1 درسته یعنی سیستم دو تا صفر داشته پس باید فاز 180 اضافه میشده(سمت چپ) ولی 90 تا اضافه و بعد به خاطر تاثیر قطب ها (سمت چپ) کم شده.
لطفاً دوستان میتونن راهنمایی کنند ...

Dashpot

عضو جدید
سلام
خسته نباشید بچه ها
صفر نمیشه پس چند میشه؟
ممنونم که وقت میزارید
سلام.
برای ورودی سینوسی اگه بخوای تحلیل خطا کنیم باید بریم سری خطا را بخونیم.حسن سری خطا نسبت به اون ثابت های خطای وضعیت اینه که چگونگی میل به بینهایت را هم نشون میدهد/
اما یه راه حل ساده:
خطا وقتی به یه ورودی صفر میشه که اون ورودی در مسیر پیشرو دیده بشه.پله صفر میشه چون در مسیر پیشرو 1/s را میبینی.اما 1/s^2+1 که نمیبینی.پس به سینوسی صفر نمیشه.

Dashpot

عضو جدید
سلام؛
ممنون میشم اگه امکانش هست چگونگی حلت را قرار بدی . ..

890031156

کاربر ممتاز
خطا برای پله که صفره-من نمیدونم شما چطور میگید که معلومه صفر نیست؟
برای سینوسی رو هم بنظر من میشه صفر

سوال و جواب رو میتونید ببینید
درست میگی دوست عزیز!
اولش اون مسیر پیشرو رو فکر کردم فیدبکه واسه همون کلا اشتباه میاوردم!!!!!
اره به پله صفر میشه به سینوسی هم با لاپلاس و فرمول خطا بریم صفر میاد

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام.
برای ورودی سینوسی اگه بخوای تحلیل خطا کنیم باید بریم سری خطا را بخونیم.حسن سری خطا نسبت به اون ثابت های خطای وضعیت اینه که چگونگی میل به بینهایت را هم نشون میدهد/
اما یه راه حل ساده:
خطا وقتی به یه ورودی صفر میشه که اون ورودی در مسیر پیشرو دیده بشه.پله صفر میشه چون در مسیر پیشرو 1/s را میبینی.اما 1/s^2+1 که نمیبینی.پس به سینوسی صفر نمیشه.
والا منم با اون ضرایب حساب نمیکنم با رابطه اصلی حل میکنم و میشه صفر
درست میگی دوست عزیز!
اولش اون مسیر پیشرو رو فکر کردم فیدبکه واسه همون کلا اشتباه میاوردم!!!!!
اره به پله صفر میشه به سینوسی هم با لاپلاس و فرمول خطا بریم صفر میاد

اره قربونت میشه صفر-نمیدونم چرا گزینه هر دو میشه صفر رو صحیح اعلام نکردن

890031156

کاربر ممتاز
سلام
دوستان تو این سوال خطا مقدارش چند هست؟
WP_001298.jpg

881712011

عضو جدید
سلام دوستان توی سوال 60 آزمون 50درصد نصیر نقطه شکست مگه منفی رادیکال 3 نیست؟پس چرا گزینه 4 درست نمیشه و زده گزینه 3؟

sanijoon

کاربر فعال تالار مقالات ,
کاربر ممتاز
با رابطه ی ضریب خطای پله بدست نمیاد آخه

چون گفته نسبت به اغتشاش پس باید تابع تبدیل E/D روبدست بیاری که میشه-1/s^2+25s+100
ess=limsE و D=1/s
اگه این محاسبات رو انجام بدی به گزینه 4 میرسی.حالا واقعا 4 گزینه صحیحه؟

samin_m

کاربر ممتاز

سلام داداش گلم;)

با دونستن این مسئله ک ب ازای ورودی سینوسی خروجی هم سینوسی خواهد بود،و اینکه مقدار خطا تفاضل خروجی از ورودی هست،باید دقت کرد ک با وجود عامل e^-2s خروجی مقداری نسب ب ورودی شیفت پیدا میکنه و این عامل عدم تطابق فاز باعث میشه ک هیچگاه تفاضل ورودی و خروجی صفر نشه!مگر اینکه این مقدار شیفت برابر دوره تناوب ورودی باشه و اندازه تابع تبدیل و زاویه اش هم برابر 1 و 0 باشه!!

البته من هم از روی فرمول اصلی خطا ک حل کردم و با اعمال ورودی سینوسی،گزینه 4 رو انتخاب کردم،ولی احتمال دادم ک شاید ب این دلیل جواب گزینه 4 نباشه!

امیدوارم ک استدلالم درست باشه!

samin_m

کاربر ممتاز
چون گفته نسبت به اغتشاش پس باید تابع تبدیل E/D روبدست بیاری که میشه-1/s^2+25s+100
ess=limsE و D=1/s
اگه این محاسبات رو انجام بدی به گزینه 4 میرسی.حالا واقعا 4 گزینه صحیحه؟

سلام...

چون گفته شده خطا نسبت ب اغتشاش،نباید تابع تبدیل C/D وقتی ورودی صفر هست بدست بیاد و در ادامه E=C-D رو محاسبه کنیم؟؟

هرجوری با این استدلال حساب میکنم،-0.01 نمیشه!!!!

Dashpot

عضو جدید

بچه ها جواب هیچکدام میشه این سوال دکتری 91 بوده،پایداری را چک نکردیم! باید از تقریب برای تاخیر استفاده کنیم(مرتبه 1 کافیه) بعد می بینید که به شیب و پله صفر نمیشه
بچه ها دقت کنید ورودی سینوسی برای محاسبه خطا فقط یک راه داره و اونم سری خطا را باید بدونیم.لاپلاس و فرمول کلی خطا جواب نمیدهد...

sanijoon

کاربر فعال تالار مقالات ,
کاربر ممتاز

سلام...

چون گفته شده خطا نسبت ب اغتشاش،نباید تابع تبدیل C/D وقتی ورودی صفر هست بدست بیاد و در ادامه E=C-D رو محاسبه کنیم؟؟

هرجوری با این استدلال حساب میکنم،-0.01 نمیشه!!!!
سلام
اگر تابع تبدیل C/D رو حساب کنید میشه1/S^2+25S+100 و D=1/S.
پس C=1/S^3+25S^2+100S و E=R-C و با فرض R=0
ess=limsE=-0.01

hts1369

کاربر فعال مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
بچه ها جواب هیچکدام میشه این سوال دکتری 91 بوده،پایداری را چک نکردیم! باید از تقریب برای تاخیر استفاده کنیم(مرتبه 1 کافیه) بعد می بینید که به شیب و پله صفر نمیشه
بچه ها دقت کنید ورودی سینوسی برای محاسبه خطا فقط یک راه داره و اونم سری خطا را باید بدونیم.لاپلاس و فرمول کلی خطا جواب نمیدهد...
میبیخشید سری خطا یعنی چی؟
من تا اولهای مکان رو خوندم ولی این رو ندیدم-یعنی چی؟
ممنون میشم توضیح بدین
پی نوشت:من کتاب اقای سجادیان رو نگاه میکردم این تست که مشابهش تو کنکور دکتری 91 اومده رو حل کردن- ایشون هم گفتن که برای پله میشه صفر ولی اینکه چرا برای سینوسی صفر نمیشه رو چیزی نگفتن-شما هم که میگید اصلا برا هیچکدوم صفر نیست.
سلام
اگر تابع تبدیل C/D رو حساب کنید میشه1/S^2+25S+100 و D=1/S.
پس C=1/S^3+25S^2+100S و E=R-C و با فرض R=0
ess=limsE=-0.01

بله-من هم اینجوری حسب میکنم.

آخرین ویرایش:
بالا