تاپیک رفع اشکال درس تجزیه و تحلیل سیگنال ها و سیستم ها کنکور کارشناسی ارشد

llvll.asoud

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
من میگم این روزا :confused:

ببخشید منظورم این بود
صورتش منفی پرانتز باز( الفا زد به توان منفی یک پرانتز بسته) به توان ان صفر به علاوه یک

در واقع همونی که دوستمون 89 گفت.

میشه این جوابایی که آوردید رو اثباتاشو قرار بدید ببینیم چی به چیه؟
منصور خان به شماره دانشجویی 89 ایشون گفتن صورت ان داره فقط شما میگی ان بعلاوه یک!

Armin-Z

کاربر ممتاز
من میگم این روزا :confused:

ببخشید منظورم این بود
صورتش منفی پرانتز باز( الفا زد به توان منفی یک پرانتز بسته) به توان ان صفر به علاوه یک

در واقع همونی که دوستمون 89 گفت.
فک میکنم اشتباه میکنیا، شما به جا n0 عدد 1 رو بذار به فرم استاندارد در میاد که جوابشو میدونیم ولی با چیزی که شما میگید جور نمیاد :redface:

890031156

کاربر ممتاز
مطمئنی؟ آخه من از تعریف اصلی هم حساب کردم به همین رسیدم :(
منم از تعریف رفتم
اخرش سری رو میاری از منفی بی نهایت تا منفی n0
n ها رو به منفی n تبدیل کنی میشه از n0 تا مثبت بی نهایت که از فرمول سری بدست میاد
ضمنا اون جای گذاری صفر به جای n0 هم صادقه

Armin-Z

کاربر ممتاز
منم از تعریف رفتم
n ها رو به منفی n تبدیل کنی میشه از n0 تا مثبت بی نهایت که از فرمول سری بدست میاد
نمیدونم واللا منم همین کارو میکنم حتما اشتباه محاسباتی دارم :(
بازم ممنون ازت دوستم

llvll.asoud

کاربر ممتاز
منم از تعریف رفتم

منصور جان چند تا سوال
یک شما سیگنالو دست چپی گرفتی یا دست راستی؟
اگه دست چپی گرفته باشی که به ازای ان صفر مساوی 1 جواب که در نمیاد

890031156

کاربر ممتاز
منصور جان چند تا سوال
یک شما سیگنالو دست چپی گرفتی یا دست راستی؟
اگه دست چپی گرفته باشی که به ازای ان صفر مساوی 1 جواب که در نمیاد
مسعود جان دست چپی گرفتم
چون به ازای n0 برابر صفر راحت میشه تست کردم درست اومد
الان دوباره برا 1 هم تست کردم درست اومد

llvll.asoud

کاربر ممتاز
مسعود جان دست چپی گرفتم
چون به ازای n0 برابر صفر راحت میشه تست کردم درست اومد
الان دوباره برا 1 هم تست کردم درست اومد

به ازای ان صفر مساوی یک باید ج.اب بیاری منفی یک تقسیم بر یک منهای آ زد بتوان منفی یک
مگه اینو میاری؟

یه برقی

عضو جدید
بله دوستان همون جوابی که از اول خود دوستمون که سوالو پرسیده بود گذاشته بود..درست هستش...

جناب 89 هم که زحمتش رو کشیدند البته به روش تغییر متغیر حل کردند سیگما رو و من به همون روش معمولی حل میکنم...اگه مشکلتون رفع نشد بگید فردا عکس بزارم....
.
.
البته این سوال رو هم میشه با استفاده از خواص هم حل کرد...ولی زیاد فرقی نداره....شاید همین روش فرمول اصلی هم بهتر باشه....
من بی دقتی کردم اونم دو بار!!!!
خدا به خیر کنه...

890031156

کاربر ممتاز
آها داداش دمت گرم، همون دقیقا منم همین کارو کردم، خو جواب منم همین بود دیگه چرا اذیت میکنی :D
این جواب کتابه که فک میکنم غلطه:
مشاهده پیوست 188492
این رابطه هم توان صورتش رو n0 منهای 1 قرار بدیم درست میشه (آلفای پایینی هم نیستا)
لقمه رو چرخونده 80 دور دور سرش بعد خورده!!!!!

dizgah

عضو جدید
سلام یه سوال داشتم در رابطه با تست مهندسی پزشکی سال 80 مبحث لاپلاس که تو کتاب مومن زاده سوال 8 صفحه 306هست:
بنابر شکلی که داده شده پس سیگنال ما باید دو طرفه باشه حالا وختی سیگنال حوزه زمانمون رو در یه تابع پله ضرب کنیم خب سیگنال حاصل یه سیگنال سمت راستی میشه و ناحیه همگرایی هم باید سمت راست راست ترین قطب بشه و گزینه 3 در میاد ولی کتاب با روش دیگری که برای من گنگه گزینه یک رو بدست آورده ، ممکنه کسی لطف کنه کجای استدلال من ایراد داره ؟
2-همیشه وقتی تبدیل لاپلاس در یه نقطه برابر مقدار محدود بشه ، اون نقطه جزو ناحیه همگراییه؟
پس
اگر ناحیه همگرایی R تبدیل لاپلاس x باشد آنگاه به ازای کلیه s های عضو R داریم : تبدیل لاپلاس x برابر بی نهایت .
چی میگه ؟
ممنون

llvll.asoud

کاربر ممتاز
سلام یه سوال داشتم در رابطه با تست مهندسی پزشکی سال 80 مبحث لاپلاس که تو کتاب مومن زاده سوال 8 صفحه 306هست:
بنابر شکلی که داده شده پس سیگنال ما باید دو طرفه باشه حالا وختی سیگنال حوزه زمانمون رو در یه تابع پله ضرب کنیم خب سیگنال حاصل یه سیگنال سمت راستی میشه و ناحیه همگرایی هم باید سمت راست راست ترین قطب بشه و گزینه 3 در میاد ولی کتاب با روش دیگری که برای من گنگه گزینه یک رو بدست آورده ، ممکنه کسی لطف کنه کجای استدلال من ایراد داره ؟
2-همیشه وقتی تبدیل لاپلاس در یه نقطه برابر مقدار محدود بشه ، اون نقطه جزو ناحیه همگراییه؟
پس
چی میگه ؟
ممنون

سلام
از اونجایی که ناحیه همگرایی محدود هستش پس ایکس تی دوطرفه هستش
سیگنال دو طرفه رو میتونیم مجموع دو سیگنال سمت راستی و سمت چپی بنویسیم
برای اینکه مجموع این دوتا سیگنال بشه ایکس تی باید ناحیه همگراییاشون اشتراک داشته باشه
پس با توجه به دو ریشه معلوم میشه ریشه سمت چپی باید مربوط به سیگنال دست راستی و ریشه سمت راستی مربوط به سیگنال دست چپی هستش که اشتراکشون میشه همینی که نوشته
حالا اگه سیگنال ایکس تی رو که مجموع دو سیگنال دست چپی و راستی هستش در یو تی ضرب کنی فقط سیگنال دست راستی میمونه که ناحیه همگراییش میشه گزینه یک

dizgah

عضو جدید
سلام
از اونجایی که ناحیه همگرایی محدود هستش پس ایکس تی دوطرفه هستش
سیگنال دو طرفه رو میتونیم مجموع دو سیگنال سمت راستی و سمت چپی بنویسیم
برای اینکه مجموع این دوتا سیگنال بشه ایکس تی باید ناحیه همگراییاشون اشتراک داشته باشه
پس با توجه به دو ریشه معلوم میشه ریشه سمت چپی باید مربوط به سیگنال دست راستی و ریشه سمت راستی مربوط به سیگنال دست چپی هستش که اشتراکشون میشه همینی که نوشته
حالا اگه سیگنال ایکس تی رو که مجموع دو سیگنال دست چپی و راستی هستش در یو تی ضرب کنی فقط سیگنال دست راستی میمونه که ناحیه همگراییش میشه گزینه یک
سلام
بسیار عالی توضیح دادید
ممنونم ، ممکنه در مورد مفهوم اون نکته هم توضیح بدین ؟

llvll.asoud

کاربر ممتاز
سلام
بسیار عالی توضیح دادید
ممنونم ، ممکنه در مورد مفهوم اون نکته هم توضیح بدین ؟

خواهش میکنم
کدوم نکته؟!
اگه منظورتون نکات مربوط به اینکه چرا سیگنال دست راستی ناحیه همگرایی سمت راست راست ترین قطب و برای سیگنال دست چپی سمت چپ جپ ترین قطب باشه نمیدونم توی کتابایی که خوندم اشاره نکرده:دی

dizgah

عضو جدید
خواهش میکنم
کدوم نکته؟!
اگه منظورتون نکات مربوط به اینکه چرا سیگنال دست راستی ناحیه همگرایی سمت راست راست ترین قطب و برای سیگنال دست چپی سمت چپ جپ ترین قطب باشه نمیدونم توی کتابایی که خوندم اشاره نکرده:دی
فوق ممنون
در مورد
اگر R ناحیه همگرایی تبدیل لاپلاس x باشد آنگاه به ازای کلیه s های عضو R داریم : تبدیل لاپلاس x برابر بی نهایت .
توضیحی ندارید ؟ مفهومش چیه ؟ اینکه تبدیل لاپلاس تو دامنه تعریفش دارای مقدار بینهایته بی معنی نیست ؟

llvll.asoud

کاربر ممتاز
فوق ممنون
در مورد

توضیحی ندارید ؟ مفهومش چیه ؟ اینکه تبدیل لاپلاس تو دامنه تعریفش دارای مقدار بینهایته بی معنی نیست ؟

دقیقا اینو کحای کتاب اشاره کردن بهش؟! اگه میشه ادرس بدید ببینم روی سوالو
من خیلی وقته مرور نکردم سیگنالو ولی تا اونجایی که میدونم اگه جز ناحیه نباشه به ازای اون نقطه بی نهایت میشه

dizgah

عضو جدید
دقیقا اینو کحای کتاب اشاره کردن بهش؟! اگه میشه ادرس بدید ببینم روی سوالو
من خیلی وقته مرور نکردم سیگنالو ولی تا اونجایی که میدونم اگه جز ناحیه نباشه به ازای اون نقطه بی نهایت میشه
ممنون اینم حل شد ، منظور نقاطی که عضو ناحیه همگرایی نباشند بود که من اشتباها باشند دیده بودم و برام مشکل ساز شده بود
بازم ممنون
: )

rezaele

عضو جدید
سلام دوستان
بچه ها ی نفر لطف کنه این سوالا واسه من توضیح بده چیزی ازش نفهمیدم!!:(
12.jpg
ممنونمممم

Joe_Bel

کاربر ممتاز
سلام دوستان
مشاهده پیوست 190035
ممنونمممم

گفته FIR یعنی باید تمام قطب ها در مبدا و بی نهایت باشد
اگر قطب به یک یا صفر به منفی یک نزدیک باشد پایین گذر و گرنه عکس لین باشد بالاگذر
اگر قطب در j و j- باشد میان گذر است اگر صفر در آن مکان باشد میان نگذر است

اگر FIR و علی باشد باید تمام قطب ها در مبدا باشد

llvll.asoud

کاربر ممتاز
سلام دوستان
مشاهده پیوست 190035
ممنونمممم

ار اونجاییکه گفته تابع FIR هستش یعنی پاسخ ضربه دوره محدود هستش پس تابع تبدیل بغیر از مبدا قطب محدود دیگه ای نداره پس گزینه 3 و 4 میپره!
برای بررسی پایین گذر بودن بالا گذر بودن و ... باید روی دایره واحد محل صفر و قطبها رو مشخص کنیم و با تغییر فرکانس زاویه ای ببینیم نسبت فاصله صفر ها از نقاط روی محیط دایره به فاصله قطبها از نقاط روی محیط دایره به چه شکل تغییر میکنه.
گزینه اول صفرهاش با فرکانس زاویه ای 0.02پی هستش که این صفرها میفتن در ربع اول.حالا فرکانس زاویه ای رو از صفر تا پی تغییر میدهیم. چون قطبها در ربع اول هستن پس فاصله صفرها از نقاط روی محیط به ازای فرکانس زاویه ای حول و حوش 0 نسبت به فاصله قطب که صفر هستش کمتر هستش حالا هرچی فرکانس زاویه ای رو افزایش بدیم فاصله صفرها از اون نقطه زیاد میشه ولی فاصله قطب از نقطه ثابته چون فاصله همون شعاع هستش! پس هرچی فرکانس زاویه ای رو بیشتر کنیم نسبت فاصله صفرها به قطبها بیشتر میشه یعنی گزینه یک بالاگذر میباشد.
درمورد گزینه دو چون فرکانس زاویه ای صفرها در ربع دوم و حول فرکانس زاویه ای پی علاوه منهای 0.02پی هستش پس اگه از فرکلانس زاویه ای صفر شروع کنیم فاصله صفرها از نقطه نسبت به زمانیکه فرکانس زاویه ای رو پی میگیریم بیشتره در حالی که در هردو حالت فاصله قطب از نقطه شعاع هستش پس در این حالت به ازای فرکانس زاویه ای حول 0 نسبت صفرها به قطبها بیشترین هستش و این یعنی اینکه پایین گذر هستش
پس گزینه دو درسته

اگه متوجه نشدید بگید شکلشو بذارم راحت تر میفهمید

آخرین ویرایش:

rezaele

عضو جدید
ار اونجاییکه گفته تابع FIR هستش یعنی پاسخ ضربه دوره محدود هستش پس تابع تبدیل بغیر از مبدا قطب محدود دیگه ای نداره پس گزینه 3 و 4 میپره!
برای بررسی پایین گذر بودن بالا گذر بودن و ... باید روی دایره واحد محل صفر و قطبها رو مشخص کنیم و با تغییر فرکانس زاویه ای ببینیم نسبت فاصله صفر ها از نقاط روی محیط دایره به فاصله قطبها از نقاط روی محیط دایره به چه شکل تغییر میکنه.
گزینه اول صفرهاش با فرکانس زاویه ای 0.02پی هستش که این صفرها میفتن در ربع اول.حالا فرکانس زاویه ای رو از صفر تا پی تغییر میدهیم. چون قطبها در ربع اول هستن پس فاصله صفرها از نقاط روی محیط به ازای فرکانس زاویه ای حول و حوش 0 نسبت به فاصله قطب که صفر هستش کمتر هستش حالا هرچی فرکانس زاویه ای رو افزایش بدیم فاصله صفرها از اون نقطه زیاد میشه ولی فاصله قطب از نقطه ثابته چون فاصله همون شعاع هستش! پس هرچی فرکانس زاویه ای رو بیشتر کنیم نسبت فاصله صفرها به قطبها بیشتر میشه یعنی گزینه یک بالاگذر میباشد.
درمورد گزینه دو چون فرکانس زاویه ای صفرها در ربع دوم و حول فرکانس زاویه ای پی علاوه منهای 0.02پی هستش پس اگه از فرکلانس زاویه ای صفر شروع کنیم فاصله صفرها از نقطه نسبت به زمانیکه فرکانس زاویه ای رو پی میگیریم بیشتره در حالی که در هردو حالت فاصله قطب از نقطه شعاع هستش پس در این حالت به ازای فرکانس زاویه ای حول 0 نسبت صفرها به قطبها بیشترین هستش و این یعنی اینکه پایین گذر هستش
پس گزینه دو درسته

اگه متوجه نشدید بگید شکلشو بذارم راحت تر میفهمید
بسیار ممنونم که توضیح دادین بچه ها حالا متوجه شدم که اشتباهم کجا بوده
:)

Armin-Z

کاربر ممتاز
سلام دوستان خسته نباشید،
اگه آرگومان دلتا به صورت (t+1)^2 باشه تکلیف چیه؟! همیشه واسه اندازه دلتا و تبدیلش به فرم معمولی دلتا از تابع داخل آرگومان دلتا مشتق میگیریم و مقدار ریشه های اون رو توی مشتق میذاریم و به صورت معکوس ضرب میکنم ولی وقتی ریشه مرتبه 2 باشه مثه اینجا اون اندازه بی نهایت بدست میاد، چیکار باید کنیم؟

3tare_87

عضو جدید
شرط اول اينه كه ريشه حقيقي و شرط دوم مرتبه اول بودنه ريشه هاست،تا اندازه ضربه رو از اون فرمولي كه گفتيد محاسبه كرد.....
به نظرم تو اين سوال دامنه ضربه بينهايته!!!!

mahdi_ml

عضو جدید
سلام.دوستان همگی خسته نباشید...
یه سوال:بنظرتون کدام سال سیگنال سخت تر از همه بوده؟ نظرتون درباره سال 90 چیه؟؟؟

یه برقی

عضو جدید
سلام.دوستان همگی خسته نباشید...
یه سوال:بنظرتون کدام سال سیگنال سخت تر از همه بوده؟ نظرتون درباره سال 90 چیه؟؟؟

راستش من زیاد سالی دقت نکرده بودم...

ولی شنیدم از اقای تقدسی که ایشون گفتند سیگنال 90 از همه سخت تر بوده که بعدش دقیق دفترچه ای نگاه کردم دیدم واقعا هم همین طور بود و برق 90 سیگنالش به مراتب سخت تر بود...

سیگنال 92 که قربونش برم یا کپی پیست بود یا خیلی خوب بود...خدا وکیلی طراح به این میگن که یه فرقی بین اونی که خونده و کلا نخونده باشه... بر عکس کنترل !!!

dizgah

عضو جدید
سلام
ممنون میشم اگه در مورد حل این سوال کمکم کنید
تو حل گفته شده آرگومان تابع ضربه همواره مثبت پس این تابع به ازای کلیه t ها صفره
یعنی چی ؟
ممنون
shabake.jpg

یه برقی

عضو جدید
سلام
ممنون میشم اگه در مورد حل این سوال کمکم کنید
تو حل گفته شده آرگومان تابع ضربه همواره مثبت پس این تابع به ازای کلیه t ها صفره
یعنی چی ؟
ممنون
مشاهده پیوست 191972

دوست من این سوال برق 90 هستش...
مگه نه این که ما میدونیم تابع ضربه فقط در جاهایی که ارگومانش صفر باشه همون جا مقدار داره ؟؟ قبول ...

خب حالا ما میایم بررسی کنیم ببنیم کجا اون ارگومان صفر میشه و میبینیم هیچ وقت صفر نمیشه !!!
اگه شک داری اصلا به نظرت کسی میتونه اون معدله رو حل کنه و ریشه هاشو بدست بیاره !! واقعا نه پس ریشه نداشته دیگه ....
.
.
امیدوارم متوجه شده باشی.

بالا