تاپیک رفع اشکال درس تجزیه و تحلیل سیگنال ها و سیستم ها کنکور کارشناسی ارشد

keyhan386

عضو جدید
سلام . دوستان کمکم کنید دعاتون می کنم
http://upload7.ir/imgs/2014-10/85659742046138005228.jpg
سلام دوست عزیز
سوال 3 ) شکل Xjw یک مثلث داری با 2 تا ضربه وقتی از Xjw اندازه میگری صرفنظر از این که اندازه مثلثه چقدر است ، اندازه هر یک از ضربه ها بی نهایته دیگه ( تعریف ضربه چی بود یک تابع تک مقداری در صفر با دامنه (اندازه) بی نهایت (اون یکی که روی ضربه میذارند مساحت ضربه است نه اندازش اندازه ضربه مقدار ویژه است ). پس بخاطر وجود ضربه در نقاط pi/2+ ,pi/2- اندازه Xjw بی نهایت است .
سوال 1و 2) مفهوم نیست دوباره واضح تر بپرسید . در سوال 1 منظور شما اینه که چرا حاصل جمع یک ضربه با یک پالس مستطیلی واحد مخالف صفره ؟ سوال دوم ؟

آخرین ویرایش:

armineca7

عضو جدید
آآخه یکی از شرایط ti بودن سیستم خطی اینه که تبدیل فوریه آن به ازای تمام مقادیر صفر نباشه . حالا چطوری تبدیل فوریشون صفرره
سوال دوم پله هستش
سلام دوست عزیز
سوال 3 ) شکل Xjw یک مثلث داری با 2 تا ضربه وقتی از Xjw اندازه میگری صرفنظر از این که اندازه مثلثه چقدر است ، اندازه هر یک از ضربه ها بی نهایته دیگه ( تعریف ضربه چی بود یک تابع تک مقداری در صفر با دامنه (اندازه) بی نهایت (اون یکی که روی ضربه میذارند مساحت ضربه است نه اندازش اندازه ضربه مقدار ویژه است ). پس بخاطر وجود ضربه در نقاط pi/2+ ,pi/2- اندازه Xjw بی نهایت است .
سوال 1و 2) مفهوم نیست دوباره واضح تر بپرسید . در سوال 1 منظور شما اینه که چرا حاصل جمع یک ضربه با یک پالس مستطیلی واحد مخالف صفره ؟ سوال دوم ؟

keyhan386

عضو جدید
آآخه یکی از شرایط ti بودن سیستم خطی اینه که تبدیل فوریه آن به ازای تمام مقادیر صفر نباشه . حالا چطوری تبدیل فوریشون صفرره
سوال دوم پله هستش
خب باید تبدیل فوریه ضربه و پالس را حساب کنید . بعد ببینید آیا فرکانسی (w) وجود داره که تبدیل فوریه در آن فرکانس صفر بشه یا نه ( این که بگوییم تبدیل فوریه اش کلا صفر بشه درست نیست بلکه باید ببینیم فرکانسی (w) وجود داره که سبب صفر شدن تبدیل فوریه بشه یا نه ) . خب تبدیل فوریه x میشه تبدیل فوریه ضربه که برابر یک است ( یعنی تو همه فرکانس ها مقدار تبدیل فوریه ثابت و برابر یک ) به اضافه تبدیل فوریه پالس که برابر سینک میشه ( تابع سینک را اگر رسم کنیم ، میبینیم که بیشترین مقدارش یک است و در فرکانس صفر قرار داره و رفته رفته دامنش کاهش میابد تا صفر بشه توی سایر نقاط صحیح (-1و-2و+1و+2و...) مقدارش صفره ) اگر x فقط پالس بود و با ضربه جمع نشده بود از روی شکل سینک مشخص بود که توی فرکانس های صحیح (1و2و-1و-2و...) مقدار تبدیل فوریش صفره اما این جا اینطور نیست بلکه ضربه هم داریم خب این ضربه تبدیل فوریش یک است اگه با نمودار سینک که تبدیل فوریه پالس است جمع بشه نمودار یک واحد میاد بالا شکل حاصل تو هیچ فرکانسی سبب صفر شدن تبدیل فوریه x نمیشه

armineca7

عضو جدید
ممنون .فقط اینکه معادله بعدی چی که تابع پله هستش
خب باید تبدیل فوریه ضربه و پالس را حساب کنید . بعد ببینید آیا فرکانسی (w) وجود داره که تبدیل فوریه در آن فرکانس صفر بشه یا نه ( این که بگوییم تبدیل فوریه اش کلا صفر بشه درست نیست بلکه باید ببینیم فرکانسی (w) وجود داره که سبب صفر شدن تبدیل فوریه بشه یا نه ) . خب تبدیل فوریه x میشه تبدیل فوریه ضربه که برابر یک است ( یعنی تو همه فرکانس ها مقدار تبدیل فوریه ثابت و برابر یک ) به اضافه تبدیل فوریه پالس که برابر سینک میشه ( تابع سینک را اگر رسم کنیم ، میبینیم که بیشترین مقدارش یک است و در فرکانس صفر قرار داره و رفته رفته دامنش کاهش میابد تا صفر بشه توی سایر نقاط صحیح (-1و-2و+1و+2و...) مقدارش صفره ) اگر x فقط پالس بود و با ضربه جمع نشده بود از روی شکل سینک مشخص بود که توی فرکانس های صحیح (1و2و-1و-2و...) مقدار تبدیل فوریش صفره اما این جا اینطور نیست بلکه ضربه هم داریم خب این ضربه تبدیل فوریش یک است اگه با نمودار سینک که تبدیل فوریه پالس است جمع بشه نمودار یک واحد میاد بالا شکل حاصل تو هیچ فرکانسی سبب صفر شدن تبدیل فوریه x نمیشه

Kaka_s

عضو جدید
اینم یه مشکل که لطفن اگه میشه بگید
http://upload7.ir/imgs/2014-10/96476896794990091492.jpg

رابطه اول تو حالتی درسته که سیگنال حقیقی باشه.
تو رابطه پایینم ak موهومی خالصه و معلومه که اون رابطه برقرار نیست ( البته قشنگتر بود که سیگنال رو داشتیم که از عدم حقیقی بودنش اینو نتیجه میگرفتیم. )

saeeddhk

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام یه سوال در تصویر اول اونجایی که علامت زدم تبدیل شده به تبدیل فوریه ولی چرا ضریب 1 تقسیم بر 2 پی را نذاشته؟
در ضمن چطوری 2 رو از h (f) آبرده بیرون ه خودش تبدیل فوریه نیست؟
http://upload7.ir/imgs/2014-10/46548954682030411950.jpg
سوال 2
http://upload7.ir/imgs/2014-10/54830217917371621671.jpg

برای تصویر اولت بگم که تو حوزه فرکانس یا همون f اون ضریب حذف میشه.تو قضیه دوگانی هم همین داستان برقراره

سوال دومت من متوجه نشدم

armineca7

عضو جدید
آخه یکی از خاصیت های *ضرب دو تابع = 1تقسیم بر 2 پی (کانالوشن تابع تبدیلاشون) * مگه اینطور نیست؟ پس چطور حذف میشه؟

برای تصویر اولت بگم که تو حوزه فرکانس یا همون f اون ضریب حذف میشه.تو قضیه دوگانی هم همین داستان برقراره

سوال دومت من متوجه نشدم

keyhan386

عضو جدید
سلام یه سوال در تصویر اول اونجایی که علامت زدم تبدیل شده به تبدیل فوریه ولی چرا ضریب 1 تقسیم بر 2 پی را نذاشته؟
در ضمن چطوری 2 رو از h (f) آبرده بیرون ه خودش تبدیل فوریه نیست؟
http://upload7.ir/imgs/2014-10/46548954682030411950.jpg
سوال 2
http://upload7.ir/imgs/2014-10/54830217917371621671.jpg
سلام
سوال اول ) رابطه ای که شما میگید مال زمانی است که شما دارید با تبدیل فوریه در حوزه w کار می کنید این جا بجای w داریم از حوزه f استفاده میکنیم که روابط این دو یکم با هم فرق داره تو جزوه خلاصه زیر که آقای تقدسی تو سایتشون قرار دادن جدول مربوط به حوزه f است جزوه را دانلود کنید و صفحه 47 و 48 را نگاه کنید تا تفاوت را احساس کنید
http://s1.picofile.com/file/7603471612/signal.pdf.html
سوال دوم )
خب ورودی صفر را به سیستم بدی اگر سیستم LTI باشه خروجی میشه صفر که یک امر طبیعی است . اما ورودی دوم چون سینوسی ( کسینوسی) است خروجی نیز سینوسی ( کسینوسی) است فقط دامنه و فازش تغییر میکند تو همین جزوه خلاصه که تو لینک بالا است صفحه 30 نکته 121 را نگاه کنید . خب اگر بخواهیم ببینیم اندازش چقدر تغییر میکنه باید ببینیم ورودی کسینوسی فرکانسش چقدراست که توی این سوال w=1 است و طبق شکل توی فرکانس w=1 اندازه ورودی را صفر میکند پس خروجی نیز صفره (فازش هم که نمیخواد چون صفر شد در ضمن فاز هم که نمودارشو نداریم )

وحیدایکس

کاربر بیش فعال
سلام خدمت دوستان و مهندس کیهان خان عزیز ک همیشه ب داد بچه ها میرسه و کمکشون میکنه واقعا ممنون..
دوستان میشه قضیه داشتن یا نداشتن قطب در بی نهایت رو واسه من روشن کنین جریان چیه اخه من هنوز کنترل شروع نکردم و دید کنترلی ندارم..
مثال ۳و ۴ صفحه ۳۸۴ کتاب مهندس تقدسی اومده گفته ک تو بینهایتم قطب داریم بنابراین سیگنال xt علی هم هست.. اگرم تو بینهایت قطب نداشته باشیم ناحیه همگرایی شامل مثبت بی نهایت نمیشه.. خلاصه اینکه الان قضیه سیگنال سمت راستی و چپی وطریقه تشخیص ROC رو کاملا یاد گرفتم فقط نمیدونم چجور از رو تابع تشخیص بدیم ک ایا در مثبت و منفی بی نهایت قطب داریم یا نه? اخه برا تشخیص علی و ضدعلی بودن سیگنال باید اینو بتونیم تشخیص بدییم.. تو مثال ۴ هم همین نکته باز هست ک فقط برعکسه..
خواهشا توضیح بدین.ممنون

Sent from my HUAWEI G730-U10 using Tapatalk

keyhan386

عضو جدید
سلام خدمت دوستان و مهندس کیهان خان عزیز ک همیشه ب داد بچه ها میرسه و کمکشون میکنه واقعا ممنون..
دوستان میشه قضیه داشتن یا نداشتن قطب در بی نهایت رو واسه من روشن کنین جریان چیه اخه من هنوز کنترل شروع نکردم و دید کنترلی ندارم..
مثال ۳و ۴ صفحه ۳۸۴ کتاب مهندس تقدسی اومده گفته ک تو بینهایتم قطب داریم بنابراین سیگنال xt علی هم هست.. اگرم تو بینهایت قطب نداشته باشیم ناحیه همگرایی شامل مثبت بی نهایت نمیشه.. خلاصه اینکه الان قضیه سیگنال سمت راستی و چپی وطریقه تشخیص ROC رو کاملا یاد گرفتم فقط نمیدونم چجور از رو تابع تشخیص بدیم ک ایا در مثبت و منفی بی نهایت قطب داریم یا نه? اخه برا تشخیص علی و ضدعلی بودن سیگنال باید اینو بتونیم تشخیص بدییم.. تو مثال ۴ هم همین نکته باز هست ک فقط برعکسه..

خواهشا توضیح بدین.ممنون

سلام دوست عزیز
اگر منظور شما قسمت الف مثال 4 است خب باید بگم چون تو مثبت بی نهایت قطب داریم پس سیستم( سیگنال) نمیتونه علی بشه ( چون طبق خواص ناحیه همگرایی ، ناحیه همگرایی شامل قطب نمیشه )پس توی هیچ کدام از نواحی که کتاب مشخص کرده سیگنال علی نیست ( چون بینهایت تو هیچ کدام از ناحیه ها جایی نداره قطبه دیگه ) که تو کتابی که من دارم نوشته علی نیست که درسته ( کجا رو مشکل دارید؟). اگر تو همون مثال منظور شما اینه که چرا مثبت بی نهایت قطبه خب این بخاطر این است که مثل -1 و +1 مثبت بی نهایت نیز سبب بی نهایت شدن Xs میشه دلیلشم همون نمایی تو صورته ( مثل 1و -1 ریشه مخرج نیست ) کافیه +بی نهایت را توی Xs بذاری که حاصل میشه بینهایت ( که این کار از قطب بر میاد) اگر منظور دیگری دارید من متوجه نشدم . موفق باشید

وحیدایکس

کاربر بیش فعال
Re: تاپیک رفع اشکال درس تجزیه و تحلیل سیگنال ها و سیستم ها کنکور کارشناسی ارشد

سلام دوست عزیز
اگر منظور شما قسمت الف مثال 4 است خب باید بگم چون تو مثبت بی نهایت قطب داریم پس سیستم( سیگنال) نمیتونه علی بشه ( چون طبق خواص ناحیه همگرایی ، ناحیه همگرایی شامل قطب نمیشه )پس توی هیچ کدام از نواحی که کتاب مشخص کرده سیگنال علی نیست ( چون بینهایت تو هیچ کدام از ناحیه ها جایی نداره قطبه دیگه ) که تو کتابی که من دارم نوشته علی نیست که درسته ( کجا رو مشکل دارید؟). اگر تو همون مثال منظور شما اینه که چرا مثبت بی نهایت قطبه خب این بخاطر این است که مثل -1 و +1 مثبت بی نهایت نیز سبب بی نهایت شدن Xs میشه دلیلشم همون نمایی تو صورته ( مثل 1و -1 ریشه مخرج نیست ) کافیه +بی نهایت را توی Xs بذاری که حاصل میشه بینهایت ( که این کار از قطب بر میاد) اگر منظور دیگری دارید من متوجه نشدم . موفق باشید
ممنون کیهان جان منظورم همون قسمت دوم توضیحاتت بود ک متوجه شدم ودر رابطه با تشخیص وجود قطب تو مثبت یا منفی بینهایت بود...
پس کلا تو بحث ناحیه همگرایی برا تشخیص علی و غیر علی بودن سیگنال حتما بیام مثبت و منفی بی نهایت رو جایگزین کنم توتابع دیگه??

keyhan386

عضو جدید
ممنون کیهان جان منظورم همون قسمت دوم توضیحاتت بود ک متوجه شدم ودر رابطه با تشخیص وجود قطب تو مثبت یا منفی بینهایت بود...
پس کلا تو بحث ناحیه همگرایی برا تشخیص علی و غیر علی بودن سیگنال حتما بیام مثبت و منفی بی نهایت رو جایگزین کنم توتابع دیگه??

خواهش میکنم . اگر یادت باشه هنگامی که تابع تو زمان شیفت پیدا می کرد میگفتیم سمت لاپلاس رو در یک نمایی ضرب میکنیم و ناحیه همگرایی بدون تغییر میمونه فقط مثبت و منفی بی نهایت باید چک شود . تو این مثال اگه دقت کنید تو صورت یک نمایی دارید که احتمال داره از همان شیفت تو حوزه زمان باشه پس مثبت و منفی بی چک بشه خوبه . موفق باشید

وحیدایکس

کاربر بیش فعال

خواهش میکنم . اگر یادت باشه هنگامی که تابع تو زمان شیفت پیدا می کرد میگفتیم سمت لاپلاس رو در یک نمایی ضرب میکنیم و ناحیه همگرایی بدون تغییر میمونه فقط مثبت و منفی بی نهایت باید چک شود . تو این مثال اگه دقت کنید تو صورت یک نمایی دارید که احتمال داره از همان شیفت تو حوزه زمان باشه پس مثبت و منفی بی چک بشه خوبه . موفق باشید
بسیار تشکر کیهان جان کاملا متوجه شدم..دستت طلا

malih9068

عضو جدید

آخه جالب اینجاس که با راه حلم گفته TI هست!!! ببینید راه حلشو.
مشاهده پیوست 223552[/QU
راه حلش درست است اما توی محاسبه y2 بازه پایینی داخل پرانتز جای at0 باید بشه t0 توی شیفت اشتباه کرده
یعنی یک ساعت تمام درگیرش بودم!
چرا دقت نمیکنن؟

Send from my sony using Taptalk

sanup2006

عضو جدید
برای تشخیص اینکه قطب در بینهایت داریم میای تو رابطه X(s) به جای s ها بینهایت میگذاریم و اگر بینهایت شد کل تابع یعنی در بینهایت قطب داریم.
این بینهایت شدن تابع رو نمیتونم خوب تشخیص بدم.باز هم ضعف در پایه.:biggrin:
مثلا عدد به توان بینهایت چی میشه یا بینهایت در بینهایت یا ....:confused:

Kaka_s

عضو جدید

Kaka_s

عضو جدید

llvll.asoud

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز

سوال اولت سیگنال اول مختله چون e به توان منفی jw رو باز کنی هم قسمت حقیقی داره هم موهومی. سیگنال دوم هم که معلومه چون j ضربدر یه عبارتی هستش موهومیه دیگه.
سوال دومو متوجه نشدم؟!

دوستات فكر كنم منظور دوستمون از كدام حقيقي و كدوم موهومي بودن اينه كه ايكس تي شون كدوم موهومي و كدوم حقيقيه

توي فصل تبديل فوريه معمولا اينطوري سوال پرسيده ميشد

Sent from my iPhone using Tapatalk

old eng

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
دوستات فكر كنم منظور دوستمون از كدام حقيقي و كدوم موهومي بودن اينه كه ايكس تي شون كدوم موهومي و كدوم حقيقيه

توي فصل تبديل فوريه معمولا اينطوري سوال پرسيده ميشد

نع باید تو شرایط صدق کنه. اکه سیگنالی حقیقی باشه باید تبدیل فوریه اش تو شرایط تقارن هرمیتی صدق کنه. الان کتابو دیدم مشابه سوال هشت بحث تبدیل فوریه سطح متوسط کتاب مومن زادست این سوال

llvll.asoud

کاربر ممتاز

نع باید تو شرایط صدق کنه. اکه سیگنالی حقیقی باشه باید تبدیل فوریه اش تو شرایط تقارن هرمیتی صدق کنه. الان کتابو دیدم مشابه سوال هشت بحث تبدیل فوریه سطح متوسط کتاب مومن زادست این سوال

هرميتي اينا نميدونم چيه ميگيد
ولي خب ديگه اگه همين سوالم نگا كنيد تبديل فوريه رو داده گفته ايكس تيش حقيقيه يا موهومي
ولي شما درمورد حقيقي يا موهومي بودن تبديل فوريش بحث ميكرديد

در مورد تبديل فوريه سيگنال دوم چون موهوي محض و فرد هستش پس ايكس تيش ميشه حقيقي فرد سيگنال دوم حقيقيه

llvll.asoud

کاربر ممتاز

سلام دوستان اگه میشه......................
http://upload7.ir/imgs/2014-10/56309450716174989811.jpg

در مورد سيگنال اولتم اگه اي بتوان جي امگا رو به صورت كسينوس امگا بعلاوه جي سينوس امگا بنويسي بعد در سيگنا ضرب كني ميشه كسينوس امگا سيگماي سينوس بعلاوه جي سينوس امگا سيگماي سينوس

كسينوس امگا در سيگماي سينوس تابعي فرد و سينوس امگا در سيگماي سينوس تابعي زوج است
اگر قسمت حقيقي تبديل فوريه تابعي فرد و قسمت موهومي ان تابعي زوج باشد ايكس تي موهومي است پس
سيگنال اول موهومي و سيگنال دوم حقيقيه

بالا